A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
A relativitáselmélet azt tanítja, hogy ha te, mint megfigyelő szembe szaladsz a fénysugárral, akkor is ugyanannyinak méred a fénysebességet, mintha menekülsz a fénysugár elől.
Még azt is tanítja a relativitáselmélet, hogy ha a 300 000 km/s sebességű fénysugár után szaladsz 290 000 km/s sebességgel, akkor a fény nem 10 km/s-al menekül elöled, hanem 300 000 km/s-al.
Úgy látom, elfogytak az érveid. Kezded a hülyézést. Jól beleillesz a falkába.
Ha értelmesebb lennél, akkor megkérdezted volna, hogy melyek azok a kísérletek, amelyek cáfolják a relativitást. De nem kérdezted. Mert te is elvakult relativista vagy, és félsz hogy összeomlik a mesevilágod.
Ezt persze megértem. Nehéz lehet feldolgozni, hogy mindaz, amiben eddig hittél tévedés.
Természetes a reakció, hogy "nem, az nem lehet, nem, nem, nem".
Nem vagy egyedül azzal az érzéseddel, hogy amit te képtelen vagy felfogni, az csak hülyeség lehet. Ezen a fórumon is jó sok sorstársad küzdött már ezzel a szomorú állapottal, aztán előbb-utóbb lekoptak.
Kis siker volt sivár kis életükben, hogy egy névtelen fórumon valakinek érezhették magukat.
"A relativitás elmélete a logikájában helytálló..."
Hát persze, azért rágódnak 100 éve az értelmetlen paradoxonokon.
Ha valóban logikus lenne, akkor már régen elfogadták volna, még akkor is ha kezdetben szokatlannak tűnt. De ami 100 év alatt sem tisztul le, azzal komoly bajok vannak.
Csak az elvakult hívők intézik el azzal, hogy aki nem érti, az mind hülye.
Tudja ez a jóember is, hogy hülyeségekkel eteti főképp saját magát, elég, ha a tükörbe néz. Soha, sehol senkinek nem mer személyesen - vagy online - megnyilvánulni. Szerepekat játszik, belehazudik a monitorba, mert az nem röhögi ki. Ez az önbecsülésének a teljes spektruma.
"A periódusos rendszer úgy készült, hogy feltételezték az atomok létezését..."
Mindenféle tapasztalat nélkül?
Csak nem azt akarod mondani, hogy Mengyelejev találomra hozta létre a periódusos rendszert?
Sok egybehangzó kísérlet van, amely alátámasztja az atomok létezését.
De én nem tudok olyanról, amely cáfolná.
A relativitáselmélettel egészen más a helyzet.
A relativitáselmélet az éter kitagadásával indult hódító útjára. Majd hogyhogy nem, később Einstein visszafogadta az étert. Ezzel valójában lábon lőtte a relativitáselméletet is, csak ezt nem mondta ki nyíltan.
Több kísérlet egyértelműen cáfolja, mind a relativitási elvet, mind pedig a fénysebességnek a megfigyelő mozgásától való függetlenségét. Ezek után nem meglepő, hogy a téves elvekre felépített elmélet is alapjaiban hibás.
Ezért nem hiszek a relativitáselméletben.
És mivel nagyon jól ismerem a hibáit, azt is tudom, hogy miként lehet felépíteni egy jobb fizikát.
Egyébként idős korában sok támpontot adott hozzá maga Einstein is.
A virágporos kísérlet ugyanúgy megmagyarázható a sűrűségfluktuációkkal, mint az atomokkal. Persze ha szerinted a statisztikus fizika is csak zsiványság meg bűvészkedés, akkor igen nehéz dolgod lesz az új fizikáddal...
A periódusos rendszerrel kapcsolatban pedig a saját magadnak mondasz ellent. A periódusos rendszer úgy készült, hogy feltételezték az atomok létezését, majd később kiderült, hogy ennek a feltételezésnek az alapján igazolható előrejezéseket lehet tenni.
Ez pontosan az a módszer, amivel a relativitáselmélettel kapcsolatban is élünk, ami ellen viszont kézzel-lábbal tiltakozol.
Szóval nem meglepő, hogy egyetlen kísérletet sem tudsz mondani, ami az atomok létezését bizonyítja.
Szerintem elöszőr az elmélet jön ,utána a kisérlet.Én az olaszokon csodálkozok , hogy egy egész részecske gyorsitóra volt szükségük, hogy bebizonyitsák ,hogy Einsteinek nincs igaza. Én láttam őket a tv-ben Teljesen ki vannak égve.
A Brown-mozgás egy jelenség, amely magyarázható a molekulák mozgásának hatásával IS.
De nem csak azzal.
Ha FELTÉTELEZED az atomok létezését, akkor persze kijön az Einstein-Smoluchowski-féle leírás, de ha jól értettem, akkor te éppen az ilyen elméleteket, gondolatkísérleteket kívánod száműzni a fizikából rs csak a kísérleti tapasztalatokra akarsz hagyatkozni.
A kérdés tehát továbbra is: milyen kísérleti tényekre alapozod az atomok létezését?