Van olyan cég, ahol interneten kehet aktiválni, beírsz egy nevet és címet, meg a kártya azonosítóit, és levélben küldenek egy aktiválókódot - ha a levelezést is automata intézi, a cégnél tán nem is tudják, hogy ki hány kártyát aktivált.
Azt már kizárták, hogy terrorista lenne, elvetették a magánéleti bosszú lehetőségét és mintha halványulna a rendőrséggel szembeni ellenszenv is, mint indíték – mondta Németh Zsolt kriminológus, aki szerint egy sértett személyiségről lehet szó, aki az egész társadalmat akarja büntetni.
Úgy tűnik, tehetséges ember, ért valamihez, de valamiképpen háttérbe szorult, és ha a figyelem csökken, veszélyesé válhat. Ugyanakkor az, hogy tíz napja nem találják, nem kerül senkinek a látókörébe, aki érdemi információval szolgálhatna a kilétéről, azt mutatja, hogy valahol csöndben meghúzódik
Hamarosan elkészülhet a Teréz körúti robbantó profilja, ami nagyban segítheti a nyomozók munkáját. Szakértők szerint egy sértett emberrel lehet dolguk a hatóságoknak, aki most élvezi, hogy róla szólnak a hírek. Talán még sajnálja is hogy nem tudják pontosan ki ő, és ha lankad az érdeklődés, azt sem tartják kizártnak hogy újra támad - olvasható a hirado.hu portálon.
1.Nem ismerem, sem a magyar sem a külföldi beszerzési lehetőségeket, életemben másodjára vettem feltöltős kártyát, vagy 15 évvel ez előtt T.mobilosat akkor nem kértek tőlem semmit , anonime lehetett megvenni.(Most egy sulyos betegnek vettem kapcsolattartásra, hogy hívni tudjam a kórházban.)Nem egy tételben vették, hanem többször és több helyen és huzamosabb időn keresztül ugyan arra a névre, ezért érdekelt , hogy ezt hogyan csinálták, ha csak első alkalommal vette személyes a kártyát a hajléktalan ?
2.Nem tudom, hogy bízonyítva mi van , vagy mi nincs vagy mi lesz !
Éredeklődve, nyitottat várom az ezzel kapcsolatos információkat, híreket.
"1.Én a telenornál vettem egy ilyen fetöltős kártyát, 1500 Ft.-ért és elkérték és lemásolták a személyimet és a lakcím kártyámat is.(Az csak 30.000.000. millió forint.)"
Igen a párizsi merénylet kapcsán , úgy emlékszem, hogy meg is találtak egy ? ilyen eldobott telefont , lehetett tajta dns nyom, amit később azonosíthattak, ha benne volt a sim kártya gondolom azt is ?
1. Ez úgy is mehet, ahogy mondod, meg úgy is, hogy valamelyik áruházláncnál vásárolsz egy fél raklappal. Beélesítése szóbeli szerződéssel történik, ekkor a szerződéskötés után még kb. 20 napod van használni a kártyát.
A SIM kártya nrem itt a legolcsóbb, hiszen pl. Angliában ingyen kapható. Bármikor hozzáférhető cucc, nem látom be, hogy aki konspiratív célzattal vásárol ilyen kártyát, annak miért is kellene egy tételben 200 ezer darab és miért kockáztatná ezt egyetlen névre megvásárolni, hiszen a sokadik kártya lebukása esetén azok rántanák magukkal az összes többit. De van más is, hadd ne ragozzam végig.
2. Az, hogy a terroristák magyar kártyákat használtak, nem tesz semmit, elvégre ha kommunikáltak, akkor valamilyet kellett használniuk. Hogy éppen magyart, hát istenem. De hogy ezt a 200 ezer db kártya valamelyikével tették volna, nos ez az ami nincs bizonyítva és szerintem nem is lesz.
Egy bizonyos, hogy a felvételen kilóg a robbantó füléből egy zsirón, nem tudjuk, hogy mi van a másik végén ...,lehet ,hogy csak zenét hallgat valami kütyüről ,,,ez is egy elterelés, részéről ???
Én ennek kapcsán próbáltam elméletek gyártani, de az égvilágon semmiben sem vagyok biztos, hát ennyi ...
1.Én a telenornál vettem egy ilyen fetöltős kártyát, 1500 Ft.-ért és elkérték és lemásolták a személyimet és a lakcím kártyámat is.(Az csak 30.000.000. millió forint.)
2.Onnan tudták meg, hogy éppen a franciák, belgák értesítették róla a jogsegély kérelem kapcsán a magyar hatóságokat( mer lövésük sem volt róla sz.tem ) akkor kezdték el vizsgálni, ezt mondták , lehet, hogy hazudtak ?
Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese arra kérte a kormány nemzetbiztonsági kabinetjét, hogy vizsgálja ki azt az információt, amely szerint terroristákhoz is kerülhetett abból a kétszázezer feltöltős SIM-kártyából, amelyet egy hajléktalan nevére vásároltak szervezett bűnözői körök. Arról a kormánypárti Magyar Idők számolt be, hogy a kártyák egy részét a párizsi és brüsszeli merényleteket végrehajtó terroristasejt tagjai használhatták fel.
Németh kifogásolta a Magyar Telekom reagálását, amely így szólt: nincs azzal kapcsolatban jogszabályi korlátozás, hogy egy ügyfél hány SIM-kártyával rendelkezhet, így ezt a szolgáltatóknak nem is dolguk vizsgálni