A hozzàszòlòk azt gondolom, mind fiatalok és csak az érdekli ôket, h hol jobb a megélhetés. Az ilyen dolgok, h hazaszeretet ("àldjon vagy verjen a sors keze, itt élned halnod kell..) üres szavak lehetnek szàmukra, ami àltal ôk is üressé vàlnak. Jobb is ha elmennek. Magyarnak lenni egy különleges, felemelô dolog (nem ugyanaz mint franciànak vagy angolnak), de ezt ôk sosem érthetik meg, mert tùlsàgosan felszinesek.
Nekem tetszett Jòzsef története, mert én is haza szàndékozom költözni. Engem is visszahùznak a gyökereim.
Viszont azt nem mondanàm, h 30 évet elfecséreltem az életembôl, mert ez az idô sok tanulàssal telt el (élet-tapasztalat), s sok mindennek igy kellett történnie, h biztos legyek benne, h én francia nem leszek soha (még csak àllampolgàr sem), s hogy az én hazàm Magyarorszàg.
Megnéztem és rá kellett döbbennem, hogy eddig sötétségben éltem :-))
Úgy valahová a röhejes és a szánalmas közé tudnám elhelyezni. A kedvencem a "10 érv Magyarország mellett" :-)) Kíváncsi vagyok, hány adófizetői forintba került mindez...hála istennek már nem az én adómból...
Tuidomásom szerint sem tartózkodási, sem munkavállalási engedély nem kell. És a magyar jogsi is maradhat! (Én hatodik éve lakom itt, magyar papírokkal, magyar rendszámú kocsival.)
Mi a párommal már 6-ik éve lakunk itt. Muzsikusok vagyunk, a Zeneakadémia után itt is tanultunk 4-5 évet. Most pedig éppen a helyünket keressük a világban :) (egész konkrétan egyébként, nem csak Fro van a kalapban.) Toulouse-t nem annyira szeretjük a sok-sok aszfalt meg beton miatt (odahaza nincs ennyire minden leburkolva. Itt sajnos alig látni füvet... Ebből a szempontból pl. Ausztria szimpatikusabb.), viszont szakmai szempontból hihetetlen jó (a környékkel egyetemben), és az emberek is kb kedvesek (azért mondjuk bírnék pár komolyabb kapcsolatot. Ez itt nekünk, főleg Katusnak, elég felszínes). No meg költözködni is szeretnénk (illetve kell), mert nagyon picike a lakás, amit bérlünk. És ha igaz, lassan többen is leszünk :)
Kár, hogy elkéstél néhány nappal a fórumról, mert volt itt egy szimpatikus fórumozó, aki elnyerte soknak a rokonszenvét ! De lehet, hogy még vissza fog jönni a tagság az örömére :-)))