Keresés

Részletes keresés

Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.12.06 0 0 9601

"Az ételeket Isten imádság által megtisztitja!"

Akkor miért mosakosz előtte? Tán megfertőztet? Olan szegletes vagy...

Előzmény: Jéhu74 (9597)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.12.06 0 0 9600

Ja, azért szívsz? Mit is...?

Előzmény: NattyDread (9598)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.12.06 0 0 9599

"Péter nem csak elment, hanem együtt is étkezet velük, és azt ette amit elé tettek."

De nem polipot. Mert 1. Kornélius nem volt tahó, hogy izraelita vendégeit denevérrel kínálja, 2. mert istenfélő lévén maga sem élt fertelmességgel, 3. maga Péter sem úgy értelmezte a látományt, hogy mán lehet enni vakondokot, hanem így: És monda nékik: Ti tudjátok, hogy tilalmas zsidó embernek más nemzetbelivel barátkozni, vagy hozzámenni; de nékem az Isten megmutatá, hogy senkit se mondjak közönséges, vagy tisztátalan embernek.

"Miért is kénne bármelyik pogánynak tisztán étkezni?"

Ez felől Istent kérdjed: Ő tiltotta mindég is...

Előzmény: Jéhu74 (9594)
NattyDread Creative Commons License 2010.12.05 0 0 9598

Tafkó a hitetlen. Én nem tartom magam annak, főleg nem amiatt, hogy hálaadással élek azzal, amit az Úr teremtett nekünk.

Előzmény: Jéhu74 (9593)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.12.04 0 0 9597

Az ételeket Isten imádság által megtisztitja! Az hogy te ebben nem hisszel Jézusban hivő létedre az legyen a te dolgod, de hogy fertelmesnek nevezed azt ami mások imádság által megtisztíva megesznek az már a Te bűnöd!

1 Tim. 4,4
Mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmi sem megvetendő, ha hálaadással élnek azzal;
1 Tim. 4,5
Mert megszenteltetik Istennek ígéje és könyörgés által.
1 Tim. 4,6
Ezeket ha eleikbe adod az atyafiaknak, Krisztus Jézusnak jó szolgája leszel, táplálkozván a hitnek és jó tudománynak beszédeivel, a melyet követtél;
1 Tim. 4,7
A szentségtelen és vénasszonyos meséket pedig eltávoztasd. Hanem gyakorold magadat a kegyességre:
1 Tim. 4,8
Mert a test gyakorlásának kevés haszna van; de a kegyesség mindenre hasznos, meglévén benne a jelenvaló és a jövő életnek ígérete.
1 Tim. 4,9
Igaz ez a beszéd, és méltó, hogy mindenképpen elfogadjuk.

Tit. 1,15
Minden tiszta a tisztáknak: de a megfertőztetetteknek és hitetleneknek semmi sem tiszta; hanem megfertőztetett azoknak mind elméjök, mind lelkiismeretök.

Nem látod mennyire szögletes vagy? ... :)

Előzmény: Tafkó Birgut (9582)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.12.04 0 0 9596

Igen ette!

Gal. 2,11
Amikor pedig Kéfás Antiókhiába jött, nyíltan szembeszálltam vele, mivel okot adott arra, hogy megfeddjem.
Gal. 2,12
Mielőtt ugyanis odajöttek néhányan Jakabtól, együtt evett a pogányokkal. Amikor pedig azok megérkeztek, visszahúzódott és elkülönült, mert félt a zsidó származású testvérektől.
Gal. 2,13
Képmutató módon viselkedett vele együtt a többi zsidó is, úgyhogy képmutatásukba még Barnabás is belesodródott.
Gal. 2,14
De amikor láttam, hogy nem az evangélium igazságának megfelelő egyenes úton járnak, mindnyájuk előtt ezt mondtam Kéfásnak: „Ha te zsidó létedre pogány módra, és nem zsidó módra élsz, hogyan kényszerítheted a pogányokat, hogy zsidó szokás szerint éljenek?”

Az ételeket Isten imádság által megtisztitja, így amit Isten megtisztitott ne mond tisztátalanak!

1 Tim. 4,4
Mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmi sem megvetendő, ha hálaadással élnek azzal;
1 Tim. 4,5
1 Tim. 4,6
Ezeket ha eleikbe adod az atyafiaknak, Krisztus Jézusnak jó szolgája leszel, táplálkozván a hitnek és jó tudománynak beszédeivel, a melyet követtél;
1 Tim. 4,7
A szentségtelen és vénasszonyos meséket pedig eltávoztasd. Hanem gyakorold magadat a kegyességre:
1 Tim. 4,8
Mert a test gyakorlásának kevés haszna van; de a kegyesség mindenre hasznos, meglévén benne a jelenvaló és a jövő életnek ígérete.
1 Tim. 4,9

Előzmény: Tafkó Birgut (9584)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.12.04 0 0 9595

Jézus jobban tudja, mint a farizeusok!

Mát. 9,17
Új bort sem töltenek ó tömlőkbe; máskülönben a tömlők szétszakadoznak, és a bor kiömöl, a tömlők is elvesznek; hanem az új bort új tömlőkbe töltik, és mindkettő megmarad.

Nem csodálom, hogy nem születtél újonnan Szent Lélektől!

Előzmény: Tafkó Birgut (9585)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.12.04 0 0 9594

Péter nem csak elment, hanem együtt is étkezet velük, és azt ette amit elé tettek. :)

ApCsel. 10,13
Ekkor hang hallatszott: „Kelj fel, Péter, öld és egyél!”
ApCsel. 10,14
Péter azonban így szólt: „Semmiképpen nem, Uram, mert soha nem ettem semmi közönségest vagy tisztátalant.”
ApCsel. 10,15
De másodszor is szólt hozzá a hang: „Amit az Isten megtisztított, azt te ne mondd tisztátalannak.”

Ez egyértelműen arról szól, hogy Isten azt eldelt mit megtisztitott azt ne mond tisztátalannak.

Ezért is ment el a pogányokhoz, mivel nem tisztátalanok, hiszen az eledel amit megesznek azt Isten megtisztitja. :)

ApCsel. 11,2
Amikor aztán felment Péter Jeruzsálembe, vitatkoztak vele a zsidó származású hívők, ezt mondva neki:
ApCsel. 11,3
„Körülmetéletlen emberekhez mentél be, és együtt ettél velük.”
ApCsel. 11,4
Ekkor Péter sorjában beszámolt a történtekről, és ezt mondta:
ApCsel. 11,5
„Én éppen Joppé városában tartózkodtam, és imádkoztam, amikor révületben látomást láttam: valami nagy lepedőhöz hasonló szállt le, amely négy sarkánál fogva ereszkedett le az égből, és lejött egészen énhozzám.
ApCsel. 11,6
Közelebbről megnéztem, és láttam benne a föld négylábú állatait, a vadakat, a csúszómászókat és az ég madarait.
ApCsel. 11,7
Hallottam egy hangot is, amely így szólt hozzám: Kelj fel, Péter, öld és egyél!
ApCsel. 11,8
Én azonban így szóltam: Semmiképpen sem, Uram, mert szentségtelen vagy tisztátalan még soha nem volt a számban.
ApCsel. 11,9
De másodszor is megszólalt a hang az égből: Amit az Isten megtisztított, azt te ne mondd tisztátalannak.
ApCsel. 11,10
Ez pedig három ízben történt, azután az egész felemelkedett újra az égbe.
ApCsel. 11,11
És íme, abban a pillanatban három férfi állt meg az előtt a ház előtt, amelyben voltam, akiket Cézáreából küldtek hozzám.
ApCsel. 11,12
A Lélek pedig azt mondta nekem: menj velük, és ne tégy semmilyen különbséget. Eljött azonban velem ez a hat testvér is, akikkel bementünk annak a férfiúnak a házába.

Gal. 2,11
Amikor pedig Kéfás Antiókhiába jött, nyíltan szembeszálltam vele, mivel okot adott arra, hogy megfeddjem.
Gal. 2,12
Mielőtt ugyanis odajöttek néhányan Jakabtól, együtt evett a pogányokkal. Amikor pedig azok megérkeztek, visszahúzódott és elkülönült, mert félt a zsidó származású testvérektől.
Gal. 2,13
Képmutató módon viselkedett vele együtt a többi zsidó is, úgyhogy képmutatásukba még Barnabás is belesodródott.
Gal. 2,14
De amikor láttam, hogy nem az evangélium igazságának megfelelő egyenes úton járnak, mindnyájuk előtt ezt mondtam Kéfásnak: „Ha te zsidó létedre pogány módra, és nem zsidó módra élsz, hogyan kényszerítheted a pogányokat, hogy zsidó szokás szerint éljenek?”

:))) Miért is kénne bármelyik pogánynak tisztán étkezni? Ha valamiről azt mondja Isten hogy tiszta akkor tiszta. Nem ószövetségben élünk már újszövetségben. :)))

Előzmény: Tafkó Birgut (9586)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.12.04 0 0 9593

Az értelemed rosszabb mint a hitetlenekké ezekben a témákban. A farizeusság rosszabb mint az alkoholizmus, vagy a kábitószer függőség. Amennyit hazudozzol a a bor, és az újszövetség kinyilatkoztatásaival, és a történelmi, és tudományos tényekkel szemben az egyenesen felháborító. Többre értékelem sok nagy vitázot, aki belátja hogy nem tudja bizonyítani a teológiai érveit, akkor legalább elhallgat, vagy jobb esetben belátja, hogy téved. Ha ezért kapod a farizeusoktól a vállveregetést, akkor csak csináld, hogyha nem számít számodra Isten itélete.

Szégyelni való amit csinálsz, és nevetséges egészében, hogy te még azt is hiszed, hogy ez a küldetésed.

A cél nem szentesíti az eszközt. A hazugságaiddal Jézus, és az aktuális biblia kijelentéseit is megkérdőjelezed, és tagadod. A stilusod meg semmilyen, és üres hazugságokkal teli.

A nyilatkozataidból, meg módszereidből egyértelmű, hogy sok más gonoszságra is képes vagy.

Előzmény: Tafkó Birgut (9592)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.12.03 0 0 9592

Eldrogozott értelemmel nehéz az értelmet meglátni...

Előzmény: NattyDread (9591)
NattyDread Creative Commons License 2010.12.02 0 0 9591

Emögé az archaizáló nylev mögé rejted a semmit? Mert értelmes mondanivalód, az nincs!

Előzmény: Tafkó Birgut (9589)
Nemo Creative Commons License 2010.12.02 0 0 9590

"A Timótheusbélieknek írott levél Általad inkriminált része a bálványáldozati húsról szól."

1. A Timótheusbéliek legfeljebb tán valamiféle baktériumok lehettek. Valószínűleg nem valami sokan, mert gyomorbeteg volt, amire Pál bort írt fel neki.

2. Biga nem inkriminálta, hanem kiemelte a vonatkozó igehelyet.

3. Nem utal semmi arra, hogy az "Istennek minden teremtett állata jó" stb. szavak a bálványáldozati húsra vonatkoznának. Sokkal inkább minden teremtett állatra vonatkoznak.

Előzmény: Tafkó Birgut (9589)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.12.02 0 0 9589

A Timótheusbélieknek írott levél Általad inkriminált része a bálványáldozati húsról szól. Dejszen ezt mán mondtam...

Előzmény: Biga Cubensis (9587)
Nemo Creative Commons License 2010.12.02 0 0 9588

Másold be neki te is, hátha engem szkript útján láthatatlanná tett a maga számára.

Előzmény: Biga Cubensis (9587)
Biga Cubensis Creative Commons License 2010.12.02 0 0 9587

Nemo hozzászólását, a 9578-at csak nem vetted észre, vagy nincs rá magyarázatod?

(1Tim 4,3-5)

Előzmény: Tafkó Birgut (9586)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.12.02 0 0 9586

Na, de látod, hogy Péter nem úgy értelmezte a látományt, miként Te, miszerint mán lehetne fertelmet enni, hanme emígyen: Ti tudjátok, hogy tilalmas zsidó embernek más nemzetbelivel barátkozni, vagy hozzámenni; de nékem az Isten megmutatá, hogy senkit se mondjak közönséges, vagy tisztátalan embernek...

Előzmény: Jéhu74 (9580)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.12.02 0 0 9585

A forrongó must által keltett gázok oly agresszívak, hogy az új tömlő sem bírja ki. Ezért kellett az oinos neos-t új tömlőbe tenni, hogy ne induljon forrásnak, a régi tömlőben viszont forrásnak indul. Kiváló példája annak, hogy az oinos mind erjedett, mind erjedetlen gyümölcslét jelölhet...

Előzmény: Jéhu74 (9579)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.12.02 0 0 9584

"öljed, és egyed"

És ölte és ette...?

Előzmény: Jéhu74 (9580)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.12.02 0 0 9583

"A pogány városból meghív valaki egy hivőt, attól nem szabad elvárni, hogy kóser ételt készítsen"

Akkor a véreshurkát benyomod...?

Előzmény: Jéhu74 (9581)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.12.02 0 0 9582

Mit kérdeztek a lelkiismeret szerint? Azt, hogy polip-é ez? Nem. Hanem azt, hogy bálvbánynak áldozott-é az. Ebből a szempontból lehet megenni mindent. A fertelmességet nem, de ezt nem kellett külön kihangsúlyoznia Pálnak, mert az evidens volt.

"Az ételeket Isten imádság által megtisztitja"

Attól, mert imádkozol, nem fog biokémikai változáson átmenni a fertelmesség összetétele, tehát ugyanúgy tönkretesz, ha ez igaz lenne, akkor a zsidók is imádkozhattak volna, és nyugodtan ehettek volna denevért. Különbenis, minek mosakodsz étkezés előtt, tán félsz, hogy megfertőztet, mi kívülről Beléd megyen...?

Előzmény: Jéhu74 (9581)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 9581

Kedves Tafkókám!

Semmit nem kell kérdezgetni meg kell enni. :)

1Kor. 10,27
Ha meghív titeket a hitetlenek közül valaki, és el akartok menni, mindent megehettek, amit elétek tesznek; ne kérdezgessetek semmit lelkiismereti okokból.

A hitetlenek, ráadásul a pogány hitetelnek nem kóserül étkeznek, föleg nem Krintusban amelyről köztudott, hogy nem zsíidó város. A másik dolog pedig az, hogy a pogányok áldozatai nem csak tiszta állatok voltak, hanem tisztátalanok is, így disznó, és bármilyen állat.

A pogány városból meghív valaki egy hivőt, attól nem szabad elvárni, hogy kóser ételt készítsen, és azt sem lehet elvárni, hogy olyan húst hoz, amelyet nem bálványoknak áldotak meg.

De még ezt is el lehet fogyassztani.

"mindent megehettek, amit elétek tesznek; ne kérdezgessetek semmit lelkiismereti okokból."

Az ételeket Isten imádság által megtisztitja, így amit Isten megtisztitott ne mond tisztátalanak!

1 Tim. 4,4
1 Tim. 4,5
1 Tim. 4,6
1 Tim. 4,7
1 Tim. 4,8
1 Tim. 4,9

Előzmény: Tafkó Birgut (9577)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 9580

Kedves Tafkókám!

Jézus mit tanított Péternek öljed, és egyed. A mit az Isten megtisztított, te közönségesnek ne mondjad.

Csel 10,9
Másnap pedig, midőn azok az úton mentek és a városhoz közeledtek, fölméne Péter a felházba, hogy imádkozzék hat óra tájban.
Csel 10,10
És midőn megéhezett, enni akar vala. De míg az étket készíték, elmebeli elragadtatás lepé meg őt.
Csel 10,11
Nyitva látá az eget és egy alászálló edényt, mint egy nagy lepedőt, négy szegleténél fogva lebocsáttatni az égből a földre,
Csel 10,12
melyben mindenféle, négylábú és földi csúszómászó állatok és égi madarak valának.
Csel 10,13
És szózat lőn hozzája: Kelj föl, Péter! öljed és egyed.
Csel 10,14
Mondá pedig Péter: Távol legyen, Uram! mert soha nem ettem semmi közönségest és tisztátalant.
Csel 10,15
És lőn szózat ismét másodszor hozzája: A mit az Isten megtisztított, te közönségesnek ne mondjad.

Gal. 2,11
Gal. 2,12
Gal. 2,13
Gal. 2,14

1 Tim. 4,4
1 Tim. 4,5
1 Tim. 4,6
1 Tim. 4,7
1 Tim. 4,8
1 Tim. 4,9

Előzmény: Tafkó Birgut (9576)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 9579

Kedves Tafkókám!

Jézust ezt mondja:

Mát. 9,17
Új bort sem töltenek ó tömlőkbe; máskülönben a tömlők szétszakadoznak, és a bor kiömöl, a tömlők is elvesznek; hanem az új bort új tömlőkbe töltik, és mindkettő megmarad.

Új bort új tömlőkbe töltik, és mindkettő megmarad, látod Jézus jobban tudja, mit mibe kell tölteni, hogy minden megmaradjon.

Tafkókám neked szükséged lenne egy komoly tömlő cserére az ó tömlődet ki kénne cserélni új tömlőre, hogy a Szent Lélek szét nehasítsa az ó tömlödet. :)

Előzmény: Tafkó Birgut (9575)
Nemo Creative Commons License 2010.11.30 0 0 9578

1Tim 4,3-5

"Akik tiltják a házasságot, [sürgetik] az eledelektől való tartózkodást, melyeket Isten teremtett hálaadással való élvezésre a hívőknek és azoknak, akik megismerték az igazságot. Mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmi sem megvetendő, ha hálaadással élnek azzal, mert megszenteltetik Istennek ígéje és könyörgés által."

Előzmény: Tafkó Birgut (9577)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.11.30 0 0 9577

A keresztények a lelkiismeret mián nem azt kérdezgették, hogy ez malaczhús-é, hanm azt, hogy ez bálványáldozati hús-é. Pál erről beszél, ebből a szempontból ehetnek meg mindent, nem kellett külön kihangsúlyoznia, hogy a malaczot nem ehetik meg, mert az evidens egy keresztény számára, de nem is azt kérdezgették a lelkiismeret mián...

Előzmény: Jéhu74 (9562)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.11.30 0 0 9576

"Itt nem rituális mósakodásról van csak szó, mivel tudjuk Péterről mire taníttota látomásban Kornéliushoz menetele elött."

Erre tanította: És monda nékik: Ti tudjátok, hogy tilalmas zsidó embernek más nemzetbelivel barátkozni, vagy hozzámenni; de nékem az Isten megmutatá, hogy senkit se mondjak közönséges, vagy tisztátalan embernek. Vagyis nem arra, hogy ehet mán polipot. Péter pogány-keresztény módjára élt, azaz nem evett polipot. A Timótheusbélieknek írott levél Általad inkriminált része a bálványáldozati húsról szól...

Előzmény: Jéhu74 (9563)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.11.30 0 0 9575

"teggyél mustot új tömlöbe Izraelben, és lásd meg hogy forrásnak indul"

Akkor, bezony, szíjjelszakadna. Nem bírná az új tömlő. Sem...

Előzmény: Jéhu74 (9564)
Paleokrites Creative Commons License 2010.11.29 0 0 9574

Én nem műbalhézok és el kell mondanom, hogy ma a legtöbb hívő nagyobb, mint Pál..., értelemre, tudásra, bölcsességben!

Nem én, mert én rá sohasem akartam hasonlítani se, de soha sem cserélnék agyat vele!

:)

Önellentmondásosak írásai, vagy beleírtak és szétoffolták, vagy egyik szvával ütötte a másikat!

Ja, Jézust sohasem ismerte, könyveket olvasott!

A damaszkuszi úton meg sohasem tért meg, ezt a galataiakhoz írt levélben is másképpen magyarázza!

Előzmény: Jéhu74 (9573)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 9573

Bár lennél nagyobb, mint Pál apostol örülnék neki. :)

De addig ne műbalhéz.

Előzmény: Paleokrites (9572)
Paleokrites Creative Commons License 2010.11.29 0 0 9572

Drága barátom, te is látod, hogy csúsztatás az egész, vaélójában senki meg nem botránkodott, ám ha Pál élettörténetét olvasod, bőven lenne mit a szemére vetni, komolyab dolgokat, mint amben méltatlanul Pétert elítéli!

Nem hogy jogalapja nem volt, hanem tisztességtelenül, galád módon nyilatkozta ok nélkül ezt a megbotránkoztató műbalhét!

A képmutatásból pedig igencsak jeleskedett pál, sőt még átkozza is azokat akik nem benne, neki avagy az ő tanácsaira hallgat!

Úgy hogy nem kell a tisztázó rizsa.... :))

Előzmény: Jéhu74 (9571)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!