gondolom, a booking százalékért közvetít. Mi tavaly öten (2 elnőtt, 3 gyerek) voltunk kétszobás apartmanban (2x2 rendes ágy, tehát nem kanapé kihúzva, plusz egy pótágy) 60 euróért. Tehát érdemes írni nekik.
SlatkaVila, yidvags, Prigradica, oleandro köszönöm a válaszokat! A Pliva tóhoz ezt találtam: http://www.hotel-turist98.com/hotel-plivsko-jezero A Dragon Hut szimpi, nem drága és hely is van. Szerintem azt választom. A Konakot nagyon drágának találtam. A 3 éjszakára 210 eurot dobott a booking, de írtam nekik mailt is, küldjenek árajánlatot.
Lukomirba saját szervezésben mennénk. Az útikönyvemben van róla egy mini térkép és körséta leírás, nem tűnik vészesnek. (Umoljani - Lukomir - Umoljani)
mi majd a greenvison lukomiri körtúráját tesszük meg Umoljaniból, csak nélkülük, ingyen és bérmentve (u.i. megtaláltam a neten valhol a túra gps trackjét, és aszerint fogunk menni :))
Csak a faházat béreltem tőlük, de emlékszem, hogy voltak canyoning túráik is (a Rakitnicára kifejezetten emlékszem, mert gondolkodtam rajta). A honlapjukat mostanában nem néztem, de érdemes megkérdezni őket. Ha jól emlékszem, akkor az árak X személyre (egy csoportra) szólnak, ha összejön a csapat, akkor van túra. Ha egyedül mész, akkor is ki kell fizetni ugyanazt az összeget. Engem is érdekelne mások tapasztalata a különböző túrákról.
Mosztárban valóban a Konak Apartpan az egyik legjobb (nagyon jó helyen van, közel mindenhez). Amikor Mosztárban alszom, igyekszem náluk tölteni az éjszakát. Sajnos elég felkapottak, jó előre le kell foglalni (ennek lehet én vagyok az - egyik - oka, mert talán elsőként jártam náluk, amikor megnyitották a helyet, sok éve írogatok róluk és így nagyon sok magyar választja őket)
A Bjelasnicán legutóbb Umoljaniban, a Dragon Hut-ban töltöttünk pár éjszakát (google). Írtam itt róla (lehet, hogy még The_Rible néven). Itthonról kell foglalni, mert ha éppen foglalt, és nincs hol aludni, akkor a farkasok megesznek a hegyen. Onnan azért kell autózni visszafele a következő szállásig.
Ha érdekel, ide írj (a green visions szervez canyon túrákat a Rakitnica canyonba is):
Ezt bizony jól gondolod!:-) (Mármint, hogy itt bóklászom). Mostar felé megyünk Sarajevo után, de mivel én egy egyutcás faluban is képes vagyok eltévedni, biztos ott fogunk menni, ahol nemkéne. :-)
Kösz a figyelmeztetést, majd szólok az asszonynak, hogy figyeljen.
Pityy Palkónak! Gondolom itt bóklászól még az oldalakon, tartozom Neked egy elfelejtett tájékoztatóval. Nem tudom kacérkodsz-e még a gondolattal, hogy Foča felé mennél és a Sutjeska nemzeti park felé Gacko-n át. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy Čemerno helységnél komoly főldcsuszamlás történt a multban , az útépítés még mindig tart, a Moja Hercegovina nevü hírportal szerint. Az esemény komoly, talán Slatka Vila megerősít ebben. Nem érdemes arra menni. A googleban találsz erre utalásokat , többet is, ha beirod, " Trajna sanacija klizita Čemerno". Üdv Neked és érezd magad jól Hercegovinában-nagyon jó borok vannak arrafelé.
nekem is itt ajánlották a Konak apartmant Mostarban, és teljesen rendben volt. Nagy előnye, hogy gyakorlatilag ott van az óváros küszöbén, egy percre a látnivalóktól.
Mostar-ral kapcsolatban tudok segíteni, van oda kontaktom, aki tud Neked szállást intézni, kérlek írj a mail címemre és elküldöm az elérhetőséget. A többi kérdésedre sajnos én nem tudok válaszolni érdemeben... Nekem Trebinjében van apartman, az maximum a Hutovo Blao-hoz van közel ( 100 km ), illetve Montenegrohoz ( Herceg Novi 40 km ). Üdv
Augusztus vége szeptember elejére terveztem néhány nap Boszniát és 1 hét Montenegrót. Mivel ez egy Boszniával foglalkozó fórum, ezért ezzel kapcsolatban érdeklődnék tisztelettel. Nagyjából már megterveztem az útvonalat és a szállással kapcsolatban vannak fenntartásaim. Most úgy tervezem, hogy 1 éjszakát szeretnék Jajce mellett a Pliva tó partjához közel, 1-2 éjszakát Mostarban és 1 éjszakát valamilyen hegyi kunyhóban.
Kérdéseim: - tudtok-e ajánlani szállást ezeken a helyeken (Pliva tó, Mostar) vagy bogarásszak ki a neten akármit, ami szimpatikus? - tudtok-e egy éjszakára kivehető kis hegyi kunyhót (angolul mountain hut-nak írták) a Bjelasnica vagy Prenj-hegységben, legyen az faluban vagy településen kívül? - szükséges-e itthonról foglalni vagy elég ha csak este beállítok? Sok szabad szállás van vagy általában ezeken a helyeken teltház szokott lenni?
Szeretnék egy napot eltölteni vagy raftinggal a Neretván vagy túrázással a Prenj hegységben. (amelyikhez majd kedvet, erőt érzünk) Arra gondoltam, hogy előző nap este Konjicban keresek valamilyen utazási irodát (?) és jelentkezem másnapra. - Ez szerintetek reális terv? Vagy inkább itthonról kellene foglalnom? (Ez esetben tudtok ajánlani céget, weboldalt?)
Ugyanígy szeretnék eltölteni egy napot a Hutovo Blato Rezervátumban. - Szükséges itthonról bejelentkezni egy hajós túrához? Vagy elég ha odamegyek reggel és valahova besúvasztanak? Mennyire vannak tele szerintetek?
Bocs a sok kérdésért, de az általam beszerzett útikönyv elég szűkszavú, a neten meg kevés az info Boszniáról!
Előre is nagyon köszönöm annak aki időt szán a válaszra!
A horvátok felé, így viszont 2 határ van, vagy Herceg Novi felé, itt van egy kis "lehúzás"... de nem túl nagy, 3 eurot kell fizetni egy kis útszakaszért Montenegroban ( amolyan gyorsforgalmi féle ), illetve a 3. variáció pedig Niksic felé venni az irányt ( csodás a táj ) és így leérkezni az öbölbe, Risan magasságában körülbelül.
Szerintem nem kell durcázni, nem volt túl jó a kezdet, de hidd el jó és segítőkész csapat van itt! Kérdezhetsz, de még mielőtt kérdeznél a legjobb amit tehetsz, hogy egy kicsit beleolvasol itt az előzményekbe is.
Bosnia-Hercegovina egy nagyon szerethető, gyönyörű ország, nagyon kedves, barátságos emberekkel! Adj magadnak is és az országnak is időt és lehetőséget, hogy jobban megismerd ( olvass róla, nézz fotókat a neten ) és hidd el, beleszeretsz és visszatérsz ide :)
Kedves Wilzon! Évek óta fel nem foghatom, hogy a hazai közéletben miért él még az a tudat, hogy Boszniában ilyen siralmas a helyzet, mint ami a kérdéseidben is kicsengett. Viszonylag sokat járok Sarajevóba, sokat beszélgetek politikai helyzetekről egyaránt szerb nemzetiségüekkel, horvátokkal és mozlimokkal is. A vélemény nagyon összevág. Szerintük ha a békefentartók kiteszik a lábukat, a nép ujra egymás torkának ugrik. Palkó két hozzászólásában nagyon jó érzékeltette a helyzetet, de tény hogy aggódni nincs okod a biztonságot illetően, sőt már a háború lezárását követően sem kellett. Felejts el a háború szelét és élvezd Hercegovina derüjét és gyönyörködj Mostar panorámájában. Üdv.
Én megbocsájtok! Talán ha a kérdéseid előtt a topikon is tájékozódtál volna egy picinykét, talán a kérdéseidet sem kellett volna föltenni! :-)
Az a tapasztalatom, hogy általában egyik topikon sem szeretik, ha valaki csak úgy "beesik".
Én most készülök Mostárba, régen figyelem az itt leírtakat. Az a benyomás alakult ki bennem, hogy Mostar újra élni akar, a túristák egy kicsit a védett "állatfajhoz" tartoznak. A belváros hangulata semmi máshoz nem hasonlítható. Fél napos város, talán hasonló mint Kőszeg. Ha az ember rá tud hangolódni, csodálatos, ha nem, hát akkor bakfitty! :-) Általában én is tartok egy kicsit az ismeretlentől, de most nagyon nem tudna visszatartani semmi. Ne haragudj magadra, ránk meg tényleg nincs miért!!:-))
Az ásványvizet sem azért írtam, mert azon aggodók hogy nem lehet kapni... Csak leírtam szimplán mit szeretnék venni, ez nem azt jelenti hogy azt hiszem hogy nincs. Ha így jött le ( márpedig ezek szerint igen) akkor valóban rosszul fogalmaztam. Ennek ellenére továbbra is fenntartom hogy lehetett volna kultúráltabb válaszokat adni...
"nem"
Így jön le
Egyébként egyáltalán nem állok úgy hozzá az országhoz mintha " a világ segglyukába készülődnél" -nék, egyáltalán nem nézem le.
"...és hogy fényes nappal egy turistalátványosságnál rablóktól kell rettegni, az nekem azt üzeni, hogy vagy nem szoktál utazni, vagy igen, de minek"
olvasd el mégegyszer hátha:
"Egy általános állapotról szerettem volna informálódni, mint ahogy leírta itt valaki hogy BP-nek is vannak veszélyesebb részei, valami ilyesmit vártam volna hogy melyek azok, mint ahogy egy külföldinek is illő elmondani hogy a Népszínház utcában ne sétáljon egyedül fényképezőgéppel a nyakában, mert rövid úton belé fog állni valami indián. "
Én nem rettegek rablóktól, sem tolvajoktól. Csak TÁJÉKOZÓDNI szerettem volna a közbiztonságról de itt nem lehet, nemtudtam, bocsásson meg mindenki hogy egyáltalán felvetődött és vettem a bátorságot.
nem értem hogy miért akadtatok ki a kérdéseken, természetesen komolyan kérdeztem
valószínűleg ezért
Úgy álltok hozzá mintha Mosztár a világ, de legalábbis Európa legbiztonságosabb, legélhetőbb, legjobb városa lenne
nem, inkább a te kérdéseid voltak olyanok, mintha a világ segglyukába készülődnél
de azt nem értem hogy gondolhattátok hogy valóban ettől tartok hogy kitépik a kezemből a gépet
akkor most döntsd el, hogy mit gondoltál komolyan, és mit nem
az, hogy elruccansz egy (két) napra egy városnézésre, és attól rettegsz, hogy nem lehet ásványvizet vásárolni, és hogy fényes nappal egy turistalátványosságnál rablóktól kell rettegni, az nekem azt üzeni, hogy vagy nem szoktál utazni, vagy igen, de minek
azért mert érdeklődik egy számára ismeretlen ország iránt
ez kb olyan szintű érdeklődésnek tűnt, mikor a nyugati turisták felkeresnek egy pápua falut, és arról érdeklődnek, juj, nem fogják-e megenni őket.
Szóval én pl. készségesen elhiszem, hogy őszintén érdeklődtél, de talán mégiscsak lehetett vmi a mondandód stílusával, ha ennyi ember így reagált rá.
Passanger53 és emojnarode nektek köszönöm a választ és hogy hajlandóak voltatok segíteni, ellentétben a többiekkel.
Valójában nem értem hogy miért akadtatok ki a kérdéseken, természetesen komolyan kérdeztem. Már csak azért sem értem, mert a legtöbb( pl nyelvtudás, árszínvonal, bevásárlóközpontok, közbiztonság, pénzváltás lehetősége) kérdés MINDEN más topikban is felmerül, Barcelonán át az USA-ig mindenhol, mivel ezek abszolút ÁLTALÁNOS kérdések.
Úgy álltok hozzá mintha Mosztár a világ, de legalábbis Európa legbiztonságosabb, legélhetőbb, legjobb városa lenne, egyidejűleg hülyének nézve engem. A kérdések a múltat tekintve sem nevezhetők butaságnak, a fényképezős kérdésem pedig NEM szó szerint értettem.( a közbiztonságra vonatkozó kérdésem igenis komoly, de azt nem értem hogy gondolhattátok hogy valóban ettől tartok hogy kitépik a kezemből a gépet, így utólag talán nem kellett volna ezt írni, de nem gondoltam volna hogy szó szerint veszitek)
Egy általános állapotról szerettem volna informálódni, mint ahogy leírta itt valaki hogy BP-nek is vannak veszélyesebb részei, valami ilyesmit vártam volna hogy melyek azok, mint ahogy egy külföldinek is illő elmondani hogy a Népszínház utcában ne sétáljon egyedül fényképezőgéppel a nyakában, mert rövid úton belé fog állni valami indián.
Aki pedig végképp nem akar segíteni az legalább maradjon csendben(prigradica), úgy könnyű humorizálni hogy már x-alkalommal voltál kinnt avagy ott élsz és majd ha valami ISMERETLEN országba akarsz utazni és előtte szeretnél informálódni indexen hasonló hozzá(d)állást kívánok mint amit te itt prezentáltál.
Hatalmas jellemtelenségre és butaságra vall élcelődni valakin azért mert érdeklődik egy számára ismeretlen ország iránt.