Amelyikre csak azt oltottad amit Te hoztál az ok. A vadcitromon csak a cédrát maradt meg /ki is hajtott/, a pomelo , meg a pampelusz kiszáradt , de nem gond majd tavasszal ismét megpróbálhatod:))
Te jószagú... Most nem is tudom miket vittem. Esetleg az ismeretlenekről küldhetnél képet a mail-emre, akkor biztos eszembe jut:))) Jaj, írd meg hogy sikerültek az oltások. üdv
A múltkor hoztál nekem 4 növényt , abból csak kettőről tudom , hogy mi , mert elkutyultam a dobozokat mielőtt felírtam volna. A világos zöld levelűt és a mirtuszgyümit tudom , de a másik kettőt nem. Az egyik azt hiszem valami akáciaféle a másik meg hosszúkás lándzsalevelű. Na ezekben segíts légyszi!
Sziasztok! Ide is beteszem a kérdésem, bár nem szó szerint illik a topicba. "Lenne egy érdekes kérdésem egy növény egy lopótökféle magját szeretném beszerezni, de ez nem a sima lopótök hanem olyan aminek 2 hasa van. A latin neve: Lagenaria siceraria molina Szóval tudnátok segíteni, hogy hol tudok ilyet beszerezni, magot...? Teszek fel róla néhány képet, előre is köszönöm a segítséget!"
Én is dicsekszem egy picit, Jozsefh2 után szabadon. Van nekem is 1-2 ritka érdekességem, amik ritkák a gyűjtők körében, néhány képet felteszek.
1 kép: hamár zapotáról volt szó, habitusában nagyon hasonló levele van ennek a növénynek, de sokkal nagyobb, ennek ellenére az orbáncfűfélékhez tartozik, nem zapotaféle.
Ez a malájalma: Mammea americana, az egyik legfinomabbnak tartott, nagy termésű gyümölcs, már kb 60 cm magas a 'kis' csemete.
2. Cassia fahéj: Cinnamomum cassia
A C. verum rokona, ami a valódi fahéj, ugyanugy használják mint a valódit, söt gyógynövény könyv szerint több fahéjaromát tartalmaz mint az említett valódi fahéj.
Ezt csak azért tettem fel mert olyan szépen nő, már 30 cm magas.
3-4 kép: Kesu: Anacardium occidentale. Ezt mindenki ismeri többé kevésbé, az egyik növénykém igen meglódult, vagy 120 cm magas már, és levelei is vagy 20 cm hosszúak. Ha hozzányúl az ember finom aromás illata lesz a kezének, illata akárcsak a cserszömörce, vagy a mangó héjában található illataroma. (mivel ezek rokonjai is).
5. Most kezdet jobban nöni a feketebors (piper nigrum), úgy látszik ez az idő kellemesebb neki mint a 35 fokos hőség:)))
Sajnos én nem szeretem a karamella ízű gyümiket.:))) én több zapotát is elnyűttem már, sajna nemigen szeretnek a zapotafélék, egyik sem nőtt nálam jól, úgyhogy hagytam őket. Viszont a te növényed szép, gratula:)
Eredetiben nagyon jó.Eddig ugy néz ki jól érzi magát.Sorjában:tojás alaku és nagyságu,fénytelen rozsdavörös termései nagyon édesek,karamell izüek,bőlevüek.Nyersen fogyasztják.Fájának kérge tejszerű latexet tartalmaz,ami a rágógumi alapanyaga,s már az aztékok ezt rágták/állitólag/.Diszes megjelenésü örökzöld fácska,10cm-es zöld,fényes,viaszos levelekkel/mint a fikusz/.Apró fehér virágai levéltövekben nyilnak.Mexikóban évente 2x is terem.Jó hidegtürő,enyhe fagyokat is átvészel./fejlettebb növény/Magról szaporitják.Az enyém cserépben van csak elég magas és nem jól látszik a kép alja.4. éves most.Üdv.:Jóska
Bocs,de mostanában este későn hagytam abba a melót és nem figyeltem épphogy, bekukkantottam. A lilly-pillyről,akárcsak az ausztrál cseresznyéről megoszlanak a vélemények,még családon belül is.Van aki szereti-én is-van aki semminek tartja.Húsos som alakjára emlékeztető gyümölcse ropogós,lédús pikáns ízű,sajnos elég nagy maggal.Nagyon egzotikus íz,talán ezért idegenkednek tőle.Nekem bevállt és jópár ismerősöm is kedve- li. Szaporítható magról,de tavasszal dugványoztam barátomnak szépen megeredt. Most vissza kell vágnom,mint írtam,hogy be tudjam vinni,ha gondolod küldök ágat kísérletnek v. magot.De ha inkább tavasszal akarod megpróbálni a gyökereztetést, akkor egy emailt dobj fel és küldök ágat.üdv.:Józsi
Szia! Érdekes gyümölcse van. (megnéztem a neten) Magját kell enni? Különlegességeket gyűjtesz, írigykedem! Jól látom ,hogy ki van ültetve, nem fagy el télen? Bocsi, a sok kérdésért, de mindig meglepsz valamivel minket ! :-))))
Megkaptam kösz.Visszairtam mert értettem,jövőre igy probálom én is.Ezt azért irom mert a gép valami megjegyzést tett.Talán nem ment át az információ.mégegyszer köszönöm.Üdv.:Jóska
Valaki tudna segíteni? Vettem peppinot, szépen virágzott is, de sajnos nem fogant meg egy virág sem, pedig megpróbáltam egy tőt szabadföldben, egy tőt cserépben kint a napon, egy tőt pedig cserépben a lakásban tartva, de mindegyiknél ugyanaz volt a helyzet.
Abban hasonlitanak csak, hogy mindegyik fehér és nagyon illatos. De ennek egészen más illata van, a virágja majdnem szimpla, és a törzse is egészen más. Nem nagyon