Keresés

Részletes keresés

nane66 Creative Commons License 2003.10.15 0 0 1665
O hat nagyon konnyen osszejon az.
Ha csak egy konnektorathelyezest, egy radiatorathelyezest es egy fal odebb rakast kersz akkor egybol jonnek ezek a fix dijak:

Muvezetes 45000 + AFA barmilyen valtoztatas eseten
A konnektor miatt elektromos attervezesi dij 18000 + AFA.
Fal odebb rakas miatt epiteszeti attervezes dija 45000 + AFA.
Radiator athelyezes miatt gepeszeti attervezesi dij 27000 + AFA.

Igy csak az adminisztracios dijak osszege egy-ket ceruzavonasert es radirizasert:
45000 +
18000 +
45000 +
27000 =
--------
135000 + AFA(33750) = 168750 Ft.

Szoval csak az adminisztracios dij a 370 000 -bol,
168 750 Ft.

Ennyit fizetunk a semmiert es "csak" a tobbit a tenyleges munkaert es anyagert.

Jo mi?

Előzmény: csokelorant (1657)
Borzocska Creative Commons License 2003.10.15 0 0 1664
Ez nekem teljesen új, bár gondolom besorolhatjuk az egyre bővülő „közben változott a terv” kategóriába
Előzmény: csokelorant (1662)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.10.15 0 0 1663
Ez így elég primitív megoldásnak tűnik, hogy közös a földszint és a garázs, mégsem lehet mindegyik épületből belső (fedett) útvonalon megközelíteni a közösségi helyiségeket ... bár gondolom ez csak akarat kérdése, és később is megoldható.
Előzmény: csokelorant (1662)

csokelorant Creative Commons License 2003.10.15 0 0 1662
Én úgy tudom, hogy az uszuda és fittness terem bejárata az E és a még meg nem nevezett másik hosszú épület között lesz a Lehel utcáról. Nekünk éppen ez az egyik problémánk, hogy a D épületből csak a Gömb utcára lehet majd kimenni, és az egész tömböt megkerülve lehet majd az utcáról bejutni. Állítólag az a kerek kis lépcsőház a parkban nem is fog működni. Ráadásul hiába fogunk tudni kimenni a parkba, onnan csak a saját épületünkbe fogunk tudni bemenni, tehát még azt sem lehet megcsinálni, hogy a D-ből lemegyek a parkba, és az E épület lépcsőházán keresztül megyek ki az uszodához.
Legalábbis nekünk szeptember végén ezt mondták az irodában.
Borzocska Creative Commons License 2003.10.14 0 0 1661
Most látom, hogy kereszteztük egymást… akkor nyilván ez a pontos. A csövezés biztos, hogy alapból jár, a 24 órás portában viszont én nem bíznék meg annyira… Még nyáron elmentem megnézni a Kleopátra-házat, mert a CP-ben javasolták, a feeling miatt. Megkérdeztem a portást, bemehetek-e körülnézni, simán beengedett… nem tudom, mennyit ér majd, ha két portás kukkolja az összes ház összes monitorját… ennél több portás meg veszettül sokba kerül… és ne feledjük, hogy a végén elvileg uszoda is lesz, ahova külsősök is be fognak járni, akik mindenképp átmennek a parkon, mert ha jól tudom, csak onnan lesz lejárat… vagy nem?
Előzmény: ebsik (1659)
Borzocska Creative Commons License 2003.10.14 0 0 1660
A műszaki leírásból mintha az derülne ki, hogyha külön kéred a riasztót (és nem csak a csövezését, amit alapban megkapsz), akkor azt bekötik a portára. Vissza kellene keresni a fórumon, mert valaki mintha már írt volna rá összeget… 150.000? Vagy ez hülyeség? Minden gyanús, ami 200.000 alatt van…
Előzmény: csokelorant (1654)
ebsik Creative Commons License 2003.10.14 0 0 1659
Riasztó alközpont a lakásban + kód tasztatúra LED kijelzővel, bejárati ajtónál nyitásérzékelő, két szobában két darab infra mozgásérzékelő (telefonvonalon keresztül a portán riaszt): 180e ft + admin. költségek (elektromos áttervezés (18e), művezetés (45e)) = 243e ft + áfa = 304e ft

Ehhez két dolgot tennék hozzá:
1. úgy emlékezem, hogy a riasztó alapcsövezés alapból jár, tehát ha később, mással szerelteted be, nem kell szétvésni a falakat
2. a bejáratoknál 24 órás kamerás megfigyelés lesz (a portás kukkolja a monitorokat), így a riasztó létjogosultsága némileg megkérdőjelezhető (bár, mint tudjuk, biztonságból sohasem elég).

Előzmény: csokelorant (1654)
izmiri Creative Commons License 2003.10.14 0 0 1658
nem tuidom pontosan, de nem is érdekes, mert ez nem az a redőnyajálat, csak így legalább képbe kerültem nagyságrendileg

ez az utólag megcsináltatom már nekem is eszembe jutott, de anynira sajnálnám azzal kezdeni, hogy szétverik az új lakást
egy ismerősnek új családi háza van
most múlt héten csak a redőnyöket tették be, hívhatja újra a festőt
na ezt nem szeretném

Előzmény: edkat (1656)
csokelorant Creative Commons License 2003.10.14 0 0 1657
Érdekelne, hogy pontosan milyen változtatásokat kértetek, ami 370 000-et kóstál nekik?
edkat Creative Commons License 2003.10.14 0 0 1656
Sziasztok,
Én is D épületes vagyok, de már megvan az árajánlatom (370.000 forint,kicsit földhöz vágott).
Arra az elhatározásra jutottam a konyhával kapcsolatban, hogy kérem az ajánlottat, mert amennyi pénzt kapnák érte vissza nagyon kevés. A korpuszt mindenhol préselt lemezből készítik el, úgyhogy az mindegy. Annyit hajlandó vagyok ráfizetni, hogy a belseje normális legyen, az ajtókat a fogantyúkat meg esetleg a munkalapot pedig kicseréltetem akkor, ha majd lesz rá egy kis pénzünk.

Redőnyöket mi nem kértünk, majd megcsináltatjuk később kedvezőbb árkondíciókkal, csakúgy mint a légkondit. Egyébként milyen értékű árajánlatokat adtak redőnyre?

csokelorant Creative Commons License 2003.10.14 0 0 1655
Meddig tartanak az egyeztetések?
Csempézni úgysem tudnak kb február-márciusig! Remélem addig azért mindenkit behívnak, mert én biztosan nem fogom elfogadni a standardet.
csokelorant Creative Commons License 2003.10.14 0 0 1654
Sziasztok!

Kért már valaki riasztót a lakásába? Mennyibe kerül? Hová kötik be? A portára, rendőrségre vagy csak úgy szóljon a vakvilágba az erkélyen?

szucsati Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1653
11-i képek...
izmiri Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1652
nem hiszem, hogy nem hívnának be mielőtt megcsinálják, nyugi

hát ez az minimál :) nekem nem annyira jön be (nem csak konyhában), pedig milyen sokan szeretik :) de lehet ám, hogy végül beleszeretek

edkat ! már te sem gondolkodsz konyhacserében ?

ma mesélte az öcsém, hogy csináltat redőnyöket a lakására, kb feleannyi ablaka van mint nekünk lesz, és 200 ezerért csinálják, úgy, hogy több ajánlatot kért. ettől kicsit megijedtem. már csak abban bízom, hogy nálunk a nagy tételszám miatt barátibb lesz az ár

Előzmény: Borzocska (1650)
Borzocska Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1651
Erre a kérdésre én lehet, hogy még visszatérnék… Csak látnám már a „minimálkonyhát”!
Előzmény: csokelorant (1649)
Borzocska Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1650
Amit az ominózus keddi gyűlésen mutogattak még hajdanán… annak is alumínium fogantyúja volt. Egyébként engem még mindig nem hívtak, ma kérdeztem rá, hogy hivatalosan meghosszabbították-e a határidőt, de azt mondták, nem… Mivel D épületes vagyok, lehet, hogy teljesen feleslegesen izgulok, megcsinálják a fürdőszobát olyanra, amilyenre akarják, berakják a konyhát, tetszik, nem tetszik…
Előzmény: kreko (1644)
csokelorant Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1649
Na látod ez az (na meg az hogy nekünk tetszik a minimál stílus), amiért mi kérjük a konyhát annak ellenére, hogy édesapám bútorgyártással foglalkozik (pl többek között konyhát is gyárt).
edkat Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1648
Tudod a gond itt csak azzal van, hogyha teljesen más konyhát szeretnél, akkor azt ajánlottat el kell hagyni, amiért 220.000 forintot kapsz csak vissza (relatíve keveset ahhoz képest, hogy a sütő, az elszívó és a kerámialap ára is benne foglaltatik ebben az összegben).
csokelorant Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1647
Akkor ezek szerint a SIL csak az importőr, de az biztos, hogy rajtuk keresztül megy a dolog. Amúgy ha valakinek nagyon szép, vagy nagyon extra konyha kell és relatíve olcsónn, akkor keressen meg engem.
izmiri Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1646
így van
ez a cím, és a képen lévő stílusban hasonlít is
Előzmény: Nőgyógyász (1643)
izmiri Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1645
szerintem nem a sil a konyha, hanem a www.colombinigroup.com, remélem jól írtam
a konyha a mai modern olasz fazont követi, ami hangsúlyozom NEKEM nem jön be, de ettől tetszhet másnak, nem akarok bántani semmit, és senkit
a fogó az a típus, ami oylan 15 cm hosszú, 3-4 cm széles aluminium színű
ez is divat mostanság
de mondom, remélem lesz olyan, ami nekem is megfelel
voltunk a hétévégén az új Kikában, ott voltak oylan konyhák, ami egy az egyben ráülétethető volt az én elképzelésemre, így van elem elképzelésem, már csak az kell, hogy tudjak ilyet választani

tudjátok, én sokat főzök, ez az egyik hobbim, ezért nem mindegy nekem a konyha, és főleg az elemek
de ezzel kacsolatban biztató szavakat hallottam az Épkernél, így amíg nem látom a kínálatot nagyon kíváncsi vagyok :)

Előzmény: csokelorant (1641)
kreko Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1644
En is megkerdezem:
Milyen kep alapjan?
Előzmény: Borzocska (1637)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1643
Konyhaügyben én erről tudok, a SIL-t fürdőkáddal kapcsolatban emlegették eddig ...
Előzmény: csokelorant (1641)
csokelorant Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1642
Látom egymásközt szoktatok e-mailen is küldözgetni infót. Legyetek szivesek nekünk is küldjétek el a jövőben ezeket! Elvégre mi is lakók leszünk:) Köszi.
Egyébként Borzocska! Neked vannak képeid a konyháról? Vagy hol láttad? Légyszi küld el nekem is.
csokelorant Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1641
Izmiri!

A milyen a konyha? Megnézted már a www.sil.hu címet? Elméletileg ők csinálják a konyhákat. Meg tudnád mondani, hogy melyik típusú lesz? Egyébként miért nem tetszett? Milyen az a foggantyú, ami annyira nem tetszik?
Kérlek írd le részletesen nekem (mindenkinek).

szucsati Creative Commons License 2003.10.12 0 0 1640
Szervusztok!
Az október 8-i képeket felraktam a honlapomra.
Ezúton kérek elnézést a küldőktől és a nézegetőktől, de mivel csak modemem van, néhány képet ki kellett szortíroznom. Igyekeztem a teljesség igényét megtartani.
izmiri Creative Commons License 2003.10.11 0 0 1639
félre ne értsetek ! nem mondom, hogy rossz ! nem tudtam ezt még megítélni tlejesen. annyit mondok: elsőre nem tetszik NEKEM.
Előzmény: Borzocska (1637)
izmiri Creative Commons License 2003.10.11 0 0 1638
igeeeeeeeeeen
pont ezért jöttem én is, hogy beírjam mit olvastam
de megelőztél
azért nagy kő eshet le a szívünkről. bíztam ebben, óriási botrány lett volna az oszágban, ha nem így lett volna
Előzmény: Nőgyógyász (1636)
Borzocska Creative Commons License 2003.10.10 0 0 1637
Köszi az infót! Nekem a kép alapján nem tűnt olyan rossznak az a konyha, bár a fogantyúk nekem sem szimpatikusak… Nagyon várom már, hogy végre személyesen is megnézhessem!
Előzmény: izmiri (1635)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.10.10 0 0 1636
Cikk a Népszabadságban:
Lakáshajrát hoz a telekáfa

"Aki még az idén szerződést köt új lakására, azt biztosan nem sújtja majd a telekáfa bevezetése – mondta el lapunknak a Pénzügyminisztérium szóvivője, Csák Csongor. Hozzátette: annak érdekében, hogy esetleges visszadátumozással ne lehessen ügyeskedni, a földhivatalban december 31-ig legalább érkeztetni kell a szerződéseket."

A CP építkezéséről készült régi kép az illusztráció, a kivitelezőváltás miatti leállás idejéből :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!