3-asban jól is megy. Mentem vele 150-160-at, és még simán ment volna tovább, de ha már 4-esben van mondjuk 110nél, akkor baromi nehezen mászik följebb.
Kicsit eszi is az olajat :( Megkéne csináltatni a motort.
Erdekes... a 280-as pont hogy 3500 u/min. korul kezd raketa lenni, vlszleg be kell allitani, mert 110-nel padlogazzal meg a 200-as is elindul azert..:-)
Közben sajnos kiderült, hogy kitágult a csillagnak az alsó lyuka, és így nem pattan be a rugóra :( Honnan lehetne új cisllagot szerezni, és kb milyen árban van?
Tegnap este jöttem meg Balatonról. Odafelé menet egyszercsak beszart a km számláló :( Más baj viszont nem volt. Fogyasztás is jó volt. Kb 400 km-t mentem olyan 45 liter benzinnel. Ebben benne van kb 20 km araszolás is BPn.
Ami viszont idegesített, hogy nyomtam egy padlót kb 110nél, és nem váltott vissza. 4-esben meg mintha nem nyomtam volna semmit, nem is gyorsult szinte.
Ja meg véletlenül sikerült kipattintanom a csillagot a helyéről. Van valami trükk, hog hogy lehet visszapattintani? Arra gondoltam ,hogy egy dróttal meghúzom alúl a rugót, elforgatom, majd beengedem, és akkor a túloldalt jobban kilehet húzni, és így ráeleht pattintani. Kérdés, hogy járható út ez? Vagy esetleg van valami jobb módszer rá?
Krómon szerintem nagyon jó eredményt lehet elérni folyékony krómápoló szerekkel. A prevent tubusos cucca kicsit kemény, az nem elszíneződésekre jó, hanem pl. bogarakat szedi le szépen a lökhárítóról.
Nekem a Simonitz "színfelújító" polírwax -ával van tapasztalatom, kis munkával egészen szépen ki lehet venni felszíni karcokat (utána a rongyon látszik a kocsi színe, szóval óvatosan...). Bárhol kapható cucc. Viszont egyszerre mindent nem lehet semmivel: vagy políroz valami, vagy waxol (viaszol) és véd. Egy öreg, porózus lakkra viszont szenvedős a hagyományos wax (tapasztalat), míg egy újra bűn a polírozót kenni (bokonon, figyelsz?).
Én is csodaszernek hívom, mert a teleshopból rendelte egy családtag, hogy majd milyen jó, persze jól kiröhögtük, de vazeg, ez tényleg jó. Nem tudom a nevét, mert valami nagyon semmitmondó neve (Platinum??) van. Tök vicces, mert van a hátulján egy nagy duma, hogy teflont is tartalmaz és utólag ki van húzva valami filccel (?) a teflon (PTFE) szó... Minden jel arra mutat, hogy egy gagyi hülyeség, de tényleg fényes és tartós vízlepergető réteget képez.
Ne titkold el akkor ennek a csodaszernek a nevét és beszerzési helyét :-)
Az én autómra is ráfér már egy polírozás, főleg az ablakok körüli krómozott részekre. Preventtel el is kezdtem, szép csillogó felületet varázsolt a besárgult részeken, de meglehetős energiabefektetés árán, szóval ha van jobb, jó lenne.
Más: valamikor régen még létezett olyan gyurmaszerü políranyag, amellyel a kisebb karcokat is el lehetett tüntetni. Rémlik esetleg valakinek mi lehet ez? Én az apósomtól kaptam egy rozsdás fémdobozban, szóval biztos nem mai müanyagflakonos folyékony gány.
Nem tudod hogy kell kezelni a i-Centert és a Navi System-et? :-)
Hétvégén feltettem a barock felniket a 185-ös gumival, valamint átpolíroztam az egész autót. Szép lett, de fotót még nem csináltam.
Vicces és magam sem értem, hogy mi ez, de a polírszerem egy olyan noname kenőcs, amit a teleshopban reklámoztak a szokásos fényezésen meggyújtással, tojássütéssel, stb.
Ez egy olyan szer, amit ha rákensz, nagyon jó tisztító hatású, minden foltot, koszt leszed, políroz is, de nem kell sokáig dörzsölgetni és nagyon vékonyan elég felvinni. Utána egy pamutronggyal egy húzással olyan sima és csillogó lesz a felület (a króm és polírozott részeken is), hogy hihetetlen. Vízlepergető hatása sok mosáson keresztül is megmarad.
Szeretném elmondani, hogy nem az újszülöttnek minden vicc új kategória vagyok, van otthol legalább 5-8 flakon különböző márkás polírszerem és hart-wax-om is, Sonax, Turltle, Arexons, 3M. stb.
nekem is csinalta ezt a bolondulast. ha van lehetoseged masik orat tesztelni, akkor tedd meg. illetve ellenorizd a csatlakozot a muszeregyseg hatuljan, mert nekem egy kicsit kontaktos volt.
A 80-82 fokkal semmi baj nem lenne, de nekem extrém esetben (35 fok, dugóban) megy fel 80 fokig. Menet közben 70-75 fok...viszont zár a termosztát és könnyen melegszik.
A 124-esem meg túl meleg (95-110), abban most cserélek majd termosztátot. A két autó átlaga tökéletes. :-) csak baj van a vízhűtésesekkel...! :-)
Nem sürgős, a sürgős esetet bokononnal egy csere erejéig megoldottuk (a minősítésre kellett). De ha előkeresed, megköszönöm. Ha neadjisten kék betét is van bele, az külön öröm lenne. Az enyémnek annyi a baja, hogy lejár a gomb a karról.