Az 1. és az 5. rész szerintem rendben volt, és különösebben kínosnak a többit sem éreztem. Ezzel együtt maximálisan egyetértek azokkal, akik színvonalesésről beszélnek, mert az első két évadhoz képest egyértelmű a visszalépés.
És egy másik gondolat: szemmel látható, hogy a képregényfilmek kora véget ért. A Marvel kifulladt, a DC pedig lényegében összeomlott. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mozifronton hogy alakulnak a tendenciák, és milyen típusú filmek fognak tarolni.
A Top Gun: Maverick tarolása azt sejteti, hogy a konzervatív, régi vágású kalandfilmeknek van jövője és a marveles tucatfigurák helyett visszatérhetnek a hagyományos mozisztárok (A John Wick 4 erre rendesen ráerősít). A mozisztár itt azt jelenti, hogy kifejezetten a színész személye jelenti a vonzerőt.
Az Avatar 2 végül csak feljutott a csúcsra, és itt is egyértelmű a tanulság. A rendező személye garanciát jelenthet.
Egy biztos: abba kell hagyni a marveles univerzumépítgetést, mert beleunt a közönség. A tévésorozatok számát pedig azért kell visszafogni, hogy ha az SW visszatér a mozivászonra, akkor a közönség kellően ki legyen éhezve.
Azt nem tudom, hogy napirenden van-e még Kevin Feige esetleges SW-s rendezői debütálása. Amennyiben igen, akkor azt kérem, hogy sürgősen húzzon el a halál f*szára. Kísérletezzen a Marvellel és ott mutassa meg, milyen f*sza gyerek.
Már csak két rész van hátra. Nagyon itt az ideje pukkantani valamit. De ne legyenek illúzióink: a következő évadban tovább fogják feszegetni a határokat, és várhatóan még alább esik a színvonal.
A jó hír, hogy ettől a mélyrepüléstől cserébe "javulni fog" a TLJ megítélése :D
Elkezdték a Discovery-vel, ami minden utálatom ellenére még mindig inkább Star Trek mint az élőszereplős SW sorik Star Wars (ne is beszéljünk a látványról, vö. amikor az a tehetségtelen Michael, meg a kapitány manővereznek a meteormezőben a 2.évadban bármelyik Obi Wan jelenettel) de amit a Strange New Wolds-el elkezdtek, az példás és most tartok a Picard 5. résznél a 3. évadból...az állam leesik. Még a hirszerző csajt is kipupálták, pedig igencsak utálnivaló volt eddig. Ryker meg Worf, mintha visszamentem volna az időben.
A producernek meg egyből egy SW sorit.
Pedig itt se lehet házat épiteni a karakter mélységekre és inkább mai akció sori, semmint a DS9 meg a Voyager épitkezős, filozofálgatós Trekje.
miért is kellene? csak mert pár alak teóriája szerint mindkét szereplő dobja a sutba a származását, és bunyőzzanak egyet, csak mert egy rakás kommentelő et követel??? Epic, hogy kicsit se figyeltek arra amit néztek...
ja.. a kedvetekért Darin kikiáltja magát egy karddal hadonászó warlordnak, onnan kezdve élettartama kb öt perc, lb lófax se áll be mögé, plusz arcon kell köpnie saját magát, meg eddigi életét.. kicsit illene figyelni a rendező munkájára is hőbörgés helyett, pld a csak mandaloraiak reakciójára a háttérben, amikor Bo-Katan újra főnök lesz a kard tulajdonjogának hála... ahogy ellezul a testtartásuk, : "oké, itt az esély, hogy ne fillérbazó roninok legyünk, hanem nemzet.. Basszus, az addig fő lázadó is z nélkül elfogadja a status quo-t mert nem ostoba, és se perc alatt rájön, jobb erős embernek lenni egy mandalor uralkodó mellett, mint egy bármilyen szemét munkát elvállaló zsoldoscsapatot vezetni..
Igen, EU (Expanded Universe) volt míg dizni át nem nevezte Legends-re. Nekünk jó lesz az is hogy EU.
Az lehet, hogy valaki írt ilyet, de értelme az nincs. Én a Mos Eisley-i kocsmáros mondatából arra következtettem, hogy van olyan hely ahol a droidok kaphatnak valamit, mondjuk feltöltést, karbantartást, olajat, akármit aminek van értelme. De hogy saját bárjuk legyen ahol lazíthatnak, az nonszensz. Még a végén szakszervezetbe is tömörülnek. :)
Igen, ez is fura, hogy boldog-boldogtalant belefogalmaznak már a sorozatba. Lassan mint valami hatalmas show, olyan ez, amiben mindent is mutatnak nekünk.
tényleg nagy katyvasz ez az epizód is. céltalan bolyongás lépten nyomon, fan service-szel agyon nyomva, ami már tulajdonképpen nem is az, hanem inkább fan crush.
Jack Black érthetetlen számomra is mit keresett ebben az egyébként nagyon a Thor: Ragnarokban látott Sakaar nevű bolygóhoz hasonlító világban, ahol Jeff Goldblum uralkodott.
Sackhoff-nál nekem is feltűnt, hogy ki van feszítve az arca azért nem látjuk játszani. Tök szépen néz morcosan és tiszteletre méltóan, de nagyjából ennyi. ez a rész is tovább erősíti a mini galaxís érzetet, itt is az ismert lényekkel van feltöltve, semmi kreativitás, újszerűség. minden világ kábé ugyanaz. de, hogy mondjak pozitívumot is, a díszletek elképesztően jól kidolgozottak, főleg a a városban bolyongásnál látszódik, hogy ebben biza' van pénz rendesen. kár, hogy a többi része ennyire gyenge minőségű. de már csak két rész szenvedés van hátra.
Egyébként a Darksaber visszaadásával sikerült kiherélni a 2. évad fináléjának másik jelentős pillanatát a Grogutól való búcsú mellett. Ott még nyilvánvaló volt, hogy ez egy nagy konfliktust készít elő Bo-Katannal, ebből sem lett végül semmi.
A mai epizód látványos és végtelenül buta volt. Pontosan mi volt a terve a dokinak? Értem, hogy szeparatista, de ezzel akarta valahogy megbosszulni Dookut? Vagy továbbra is el akart szakadni a... saját független bolygójától? Totális katyvasz...
A befejezés szintén értelmetlen: már 2 résszel ezelőtt kérdeztük, hogy miért nem nyerte vissza Bo-Katan a Darksabert, ha viszont ezek szerint visszanyerte, akkor miért volt eddig Mandonál? Miért nem adta neki rögtön vissza? Azzal valószínűleg megspóroltak volna egy párbajt is...
A kövér fekete színésznő egyébként minősíthetetlenül gyenge volt, Jack Black hozta a saját formáját - ami nem jó, továbbra sem értem, hogy mit akarnak ebben a sorozatban ezzel a rengeteg leszerepelt komikussal -, de sajnos Katee Sackhoff is elfelejtett színészkedni, összesen két arckifejezést váltogatott az egész rész során (lehet, hogy botoxolják és ezért megszűnt az arcmimikája?).
Summa summarum, megint haladt két percet a történet, még két rész van hátra és szinte végig nem történt semmi...
Azért nézzük szerintem sokan itt a topikban olyanok, akik szerint ez az egész egyébként minősíthetetlen színvonalú, mert arra számítunk, hogy néha-néha lesz benne egy SW-momentum és akkor megérte a szenvedés.
"Egy nemes fia szökevény lett" - mondta Greef Karga a Mandó 3. epizódjában még 2019-ben, s közben egy mon cal hologramját mutatta DJ-nek. Djarin el is indult, hogy megkeresse a szökött kalamárit, de aztán rögves meggondolta magát, és inkább kiszabadította Babyodát Werner Herzog karmaiból.
Négy évvel később egy mon cal helytartó megszökött fiát kapja el egy másik mandalóri a mai részben.
Ugyanaz lehet a szökevény?
Nekem Jack Black és Brown doki szereplése kizökkentő jelleggel hatott, a Logan futására emlékeztető város viszont tetszett. Én, a robot érzetem is volt persze egy kicsit, de ezt szerencsére nem vitték annyira túlzásba, mint legutóbb az Alienst.
A végén a verekedés jó volt, de valahogy ezt az egészet olyan nehezemre esik már Star Warsnak tartani.
én azért nézem, mert hátha találok benne 2 perc olyan részt, ami tetszik. erről szoktam is írni ide. ha ezért kell megnéznem a 90% szemetet, akkor én egy SW guberáló vagyok, aki ezért nézi. és közben köpköd arra, ami szar, mert ha két perc gyönyör lehet benne, akkor lehetne 40 is. a kritika nem mindig ártalmas. ráadásul témát is szolgáltat és legalább SW-ről van szó.