Hali Ildosz!
Sajnos nem tudom, de jó volna tényleg valami infó, mert mi is nagy pecások vagyunk.
Annyit tudok, hogy sokan vittek zsebpecát, azzal fogtak.
Nme hiszem, hogy büntetnének érte.
Nem tudná esetleg valaki megmondani, hogy horgászni hol lehet és milyen módszerrel lehet halat fogni? A férjem nagy hoho, fishkiller, szerintem örülne egy kis infonak.
Most Hívtam fel az Ibuszos hölgyet és megnyugtatott, hogy a mi Alexandrosunk Sarti beachen van, templom nincs a közelben, a falu onnan másfél km. A másik Alexandros van a templom mellett. Lehet, hogy találkozunk is, lehet, hogy ti jöttök a helyünkre 28-án.
Költőpénz? 650 eurónk van, plussz 12 ezer dínár. Ennyi.
Peedaaaal! Itt valami nagyon hibádzik!!!!!! Mi is az Ibusszal megyünk, mi is későn vakaróztunk és mi is csak ezt kaptuk. Na de NEM a templom mellé. A templom melletti tuti nem tavaly épült!!!! A Sarti beachen épült 2006-ban, én kaptam tájékoztatót az IBUSZtól. A képeket összehasonlítva látszik melyik épült tavaly és melyik régen.
Alexandros:
Fekvése: 2006-ban épült igényes apartmanház a homokos tengerparttól 500 m-re található, Sarti Beach-en, olajfákkal körülvett, csendes környezetben. Vásárlási, étkezési lehetőségek 3-400 méterre. Parkolási lehetőség az utcán az apartman előtt lehetséges. (Thesszaloniki reptéri transzfer: kb. 2 óra)
2 ágyas és 3+1 pótágyas tágas stúdiók: konyhasarok és az ágyak egy légtérben vannak, fürdőszoba zuhanyzóval, WC-vel, nagy terasz kerti bútorokkal. Felszereltség: légkondicionáló (felár a helyszínen fizetendő, de nem kötelező: 35 Euro/ap/hét), TV, konyhasarok, mely a legszükségesebb eszközökkel felszerelt.
Ellátás: önellátás, (menü vacsora: 16.900.-/fő/hét, menü félpanzió: 22.900.-/fő/hét )
Ajánljuk: nyugalmat kedvelőknek, két gyerekkel érkező családoknak a 4 fős stúdiót ajánljuk.
Peeedaaal! Ti melyik Alexandrosba mentek? Mert van 1 Sarti beachen és a faluban is. Mi is Alexandrosba megyünk, a Sarti beachen lévőbe. A másikAlexandros az nem túl bizalomgerjesztő, legalábbis külsőre - nekem.
Arra valaki tud tippet adni, hogy merre lehet jó kis eldugott öblöket találni? Mi ezeket jpbban kedveljük, mint a heringes strandokat. Ha valakinek van olyan titkos helye, amit azért megoszt, azt nagyon megköszönném!!! Mi amúgy a Grigoris házban leszünk Sarti Beachen.
Szerintem a határon érdemesebb euro-ról váltani dínárt, illetve denárt. Az adott országban jobb vele fizetni. Én még nem hallottam róla hogy euróval fizetésnél eurot adnak vissza. Az egyik kapunál 5 eurót kértek de 240 dínárról adott számlát. (2 euróval átvert.) A másik esetben már dínárral fizettem visszafelé bár adtam 250 dínárt és cseszett visszaadni. Szerintem mindig érdemesebb kiszámolva odaadni. Csak integetett hogy menjek és már rám se nézett, reklamálhattam én a 10 dínárért. Azonkívül ha rendőr megállít és büntet valamiért akkor legalább van nálad. Mások írták hogy a Macedon rendőr csak denárt fogad el.
Igen! De most találtam magyarul egy nagyon jó oldalt amin SZERBIÁRÓL friss (naprakész) infokat lehet megnézni autópályadijjak az oldal szerint 430, 430,1130,260 az üzemanyagár 95-ös van 2 féle 83,1 és 85,1 dínár de akit érint annak rajta van a disel sőt az autógáz ára is! AZ OLDAL CÍME: evia.homestead.com itt van az oldal jobb oldalán egy alcím alatt szerbautópálya dijjak.
Szia halley! Neked bizti szerencséd volt, hogy fizethettél euroval és hogy eurót kaptál vissza de nem mindenki járt így a nővéremék 2 hete igaz euroval fizettek de kb 20% al fizettek többet és SZERB DÍNÁRT kaptak vissza! Én azért írtam le ezt hogy, senkit ne érjen esetleg kellemetlen meglepi.
Mindenféle levonások, meg 20%-ok nélkül is nyugodtan lepengethető Szerbiában az autópályadíj Euróban is. Sőt : Euróban adnak ilyenkor vissza.
Az általad idemásolt Euro árak tökéletesen igazak. Ez majdnem megfelel a normál pénzváltási kurzusnak.
Bő egy hete jöttem vissza, és mindkét módon fizetgettem.
(Persze, ha váltasz Dínárt, akkor az sem kerül majd 3,50 Ft-ba, úgyhogy a dínáros árfolyam sem fog többet kóstálni átszámítva. A döntés szabadsága szépíti az utazás szabadosságát. :)