szia, én is "elvakult" Milánó rajongónak számítok, éppen most készülök megint oda megint. Múlt nyáron olyan helyen laktunk, ahol rengeteg arab bevándorló élt, a metrótól 10 percet kellett sétálni az éjszakában a szállodáig, de semmi gond nem volt. Amúgy meg láttam én már zsebtolvajt fogni templomban! (=Párizs, meg ott metrón is). Fel kell készülni (lelkileg is), hogy bármi történhet veled. Autóval is voltunk már, sajáttal is, bérelttel is, soha senki nem nyúlt hozzájuk. (Itthon is, ld. Budapest, mi a belvárosban lakunk, van ott is minden + ld. Vera hozzászólása is, 7-es busz, és itthon sem hagy senki olyat az autójában, legajábbis Budapesten, ami mozdítható volna, vagy más által érdekesnek található.)
Vera! Nápoly sem veszélyesebb, mint a többi. Írtam már Neked, volt egy-két izgi környék, ahol én is jobban szorítottam a táskámat, de amúgy semmi nem történt (az autóval sem).
Igaz megfogadtam, hogy nem irok, de azért szeretnék reagálni...
Azért irtam a topicba, mert innen az derült ki, hogy minden szép és jó, pedig szerintem nem igy van.
Valóban, minden a nagyvárosoknak vannak árnyoldalai, nemcsak Milánónak.
Csak talán nem árt több információval odautazni.
Pl. a Meazza stadion - ez lenne a San Sirro- valóban csodálatos, de talán segit , ha felkészülünk, hogy a mérkőzések előtt a jegyüzérek gyakorlatilag elállják a pénztárt, és természetesen sokkal drágábban el akarják adni a jegyet.
Érdemes mindenképp eljutni a pénztárig, általában van jegy, ha nincs valami különleges meccs.
Ez csak egy apró adalék, de ezzel pénzt lehet spórolni.
Ami a pályaudvart illeti, az is veszélyes minden nagyvárosban, hidd el itt nagyon veszélyes.
Pl. tudnám tanácsolni az ott dolgozó City Angels-t, ha valaki bajba kerül, igazán segitőkészek.
Nem véletlenül vannak az SOS oszlopok is az előtte lévő téren, nem olyan feltünő, sárga-fekete csikozásúak, de hasznosak.
Nem akarok én senkit sem riogatni, érezze mindenki remekül magát, de sajnos sokmindent láttam már ott, legutóbb vasárnap délben, a korábban emlitett svéd családot.
Még egyszer elnézést, hogy a topic barátságos hangnemébe beleronditottam, de
Szia, nagyon érdekes ahozzászólásod, de lehet hogy szerencse dolga, de mi akik itt írunk, hál istennek nem volt negatív élményünk.Mi a tavaszon voltunk a barátainkkal, és elég későn éjszaka értünk be a városba, ráadásul a központi pu.-ra, onnan villamossal tudtunk tovább menni és mi a barátnőmmel jegyért kajtattunk az éjszakai pályaudvaron, hát mondanom sem kell a kutyát sem érdekeltük, pedig hallhatták hohy külföldiek vagyunk.A villamoson maxi rendesek voltak és elkalauzoltak bennünket napig voltunk kinn és azon kívül hogy egyik nap esett
az eső semmi más nem történt velünk . Ha esetleg olvastad visszamenőleg a beszámolókat rájöhetnél hogy igenis egy látnivalókbangazdag város, valószínű nem készűltél előtte belőle és nem tudod mit érdemes megnézni.A férjem pld. a San Sirótól ájult le pláne amikot beleülhetett a Seva székébe, de az Utolsó vacsora egyenesen lélegzetelállító. Bóvli mindenhol van, ez a nagyság átka, de ha rám hallgatsz bárhol jársz próbáld meg más szemmel nézni, hidd el tényleg van gyönyörű oldala.Tavaly Rómában voltunk és semmi gázost nem tapasztaltunk, talán sokat járok a 7-busz vonalán és egy kicsit óvatosabb vagyok. Most Nápolyba készülük az őszön, na látod attól félek egy kicsit.Az már teljesen más világ mint a gazdag északiak.Mint hallottam ők sem csípik egymást, mármint az északi és déli olaszok.Most jöttünk meg Gradoból ez Trieszt alatt van és direkt örülök mert magyar szót alig hallottam.csupa nyaraló olasz vett küröl bennünket és a ház ahol laktunk csupa ott lakó olaszok voltak Lelkesek és segítőkészek, a strandon már biccentő viszonyban voltunk a plédszomszédokkal.Őszitén kívánom neked hogy máskor a jobbik oldalát lásd meg, mert negatív dolog sajna itthon is érhet. szia.
Én azért kezdtem olvani olvasni a topicot néhány hónappal ezelőtt, hogy információkat, hasznos tanácsokat kapjak Milanoról, mivel mostanába én is gyakran járok oda (üzleti célból).
Én örülök, hogy van olyan hozzászólás is, ami a negatív dolgokra hívja fel a figyelmet.
Nem a hangulatot akarom szítani, de nekem is vannak negatív tapasztalataim.
Legutóbb amikor ott jártam találkoztam magyarokkal akiknek két nap alatt kétszer törték fel a teherautójukat, ebből egyszer úgy, hogy éppen benne aludtak :(
Amikor autóval voltam, figyelmeztett az olasz partnerem, hogy semmit ne hagyjak a kocsiba, de inkább álljak be az udvarra, mert ha látják a külföldi rendszámot nagy eséllyel feltörik azt.
A város szépségéről nem tudnék korrekt véleményt mondani, mert nem várostnézni mentem és leginkább a külvárosban és Monza környékén szoktam mozogni, de azt szépnek semmikép nem nevezném.
Megértem, hogy lehet szeretni ezt a várost, de ahhoz valószínüleg jobban kell ismerni. Engem eddig nem köt oda annyi élmény hogy elvakulva tudjam szeretni.
A forum látogatóinak többsége valószínüleg máshogy van ezzel.
Remélem senkit nem bántotam meg ezzel, mert nem ez volt a célom :)
Nem, nem CSAK szepet es jot lehet itt irni, de EZ a topik elsosorban ARRA van. Mert ha visszaolvasol, lathatod, hogy itt egy olyan tarsasag verodott ossze, akik Milano-RAJONGOK!!!
A veszelyek pedig szerintem semmivel sem nagyobbak, mint BARMELYIK europai nagyvarosban! Gondolom, ugyanez, amit te itt tapasztaltal, megtortenik sok szaz masik emberrel Pragaban, Londonban, Parizsban, Barcelonaban, de megkockaztatom, hogy Budapesten is, sot!!
Nem hiszem, hogy az atlagosnal jobban kellene felkeszulni egy milanoi utra ilyen szempontbol, mintha barhova mashova menne az ember! Azzal meg, hogy nincs latnivalo, erosen vitatkoznek! :)
Na, en igazan nem kotekedni akarok, de ha te csak EZERT jottel egy MILANO topikra, hogy fikazd a varost, amit a tobbiek IGENIS nagyon szeretnek, akkor megsporolhattad volna magadnak a faradsagot!!!!
Te, aki x alkalommal latogattal oda, megis minek mentel? Hogy legyen mibe belekotnod???
En ELTEM is ott!! Ha valaki, hat en tudom, hogy Milano egyszeruen FANTASZTIKUS!!!
Ha nem ertesz egyet, az a te bajod, de legy szives, kimeld meg a kedves, baratsagos topikot a tovabbiakban a jelenletedtol!!!!!!
Előtte tavaly voltam a 90-s években pedig évente kb. 10 alkalommal.
Nem tudom egy városban jártunk-e:
Ahol én jártam ott szemét van az utcákon, zsebtolvajok és rablók, hamisitott bóvlit árusitók, magas árak, borzalmas autóközlekedés, kevés idegen beszélő ember,
a Dóm tér környékén kivül gyakorlatilag semmi látnivaló stb...
Folytathatnám reggelig a sok negativumot erről a helyről, egyzserüen nem értettem az ilyen hozzászólásokat.
"nincsenek nagy távolságok" - az hogy lehet?
"Milánót nem lehet nem szeretni"- erről azt a svéd családot kellene megkérdezni, akiket én vittem el a rendőrségre, mivel kirabolták őket, mikor ellenkeztek még meg is rugdosták őket 1000 ember előtt, engem csak leköptek, mikor segitettem nekik
" a hamisitányok is elég jó minőségüek"- mint a legtöbb hamisitvány...
"gyanitom lopottak, de kit érdekel"- minden jó érzésü embert!
"Ez az iparváros dolog egy épületes baromság" - akkor mi, egy hangulatos kisváros?
Szia Pálmácskám, nagyon szeretnék én is találkozni veled, szerintem nem unatkoznánk, én is szeretek dumcsizni.Közvetlen módon vegyük fel a kapcsolatot: e-mail címen és ott elküldön a mobilom és tudunk csacsogni veronica.pinter@freemail.hu szia
Sziaaaaaaaaaaaaaaaa! Hát, hol is kezdjem, már égnek áll a hajam a holnaputántól, de édes vagy, hogy megjegyezted. A ruhámat eltontották, bérelnem kellett egyet 115.000-ért. Hát nem voltunk oda a gyönyörtől, de így álmaim ruhájában leszek, amit már 1 éve nézegetek. Még a mérete is, mintha rámöntötték volna. Annyi, hogy nem fehér, hanem ekrü.
Mindig eszembe jutsz, amikor megyek át Budáról Pest felé.
Egyébként, én sem jártam gyakran itt, gondolom, szeptembertől megint teltház lesz Milánó ügyben, talán még tényleg eljutok.
Mi 12-én indulunk Korfura, ez még nem nászút, csak előnászút, oda majd télen megyünk, de messzebbre.
Sajnálom, hogy a tenger ilyen pocsék volt, de legalább kipihentétek magatokat.
Nem kéne nekünk találkozni?
a viharról jut eszembe, én imádkozom ezerrel, hogy ne essen szombaton, mert akkor elázik minden, többek közt a hangulatom is. Gyűlölöm az esőt. Mindenki panaszkodott, hogy milyen meleg van, de én akkor is ilyenkor élek, télen meg amikor eső, hideg van, szinte haldoklom. Melegben pörgök-forgok. Na meg a papucsok.........
Szia Pálmácska, bocsi de sokáig nem voltam fenn ezen a topicon, már nagyon hiányoztál. Vasárnap hajnalban jöttünk meg a nyaralásból, tudod írtam Gradoban voltunk. Előtte meg az utazási izgalmak meg ez a meleg!! Nagyon jót pihentünk, most csak a gyerekekkel voltunk, igazi pihenős nyaralás volt. Csoda szép város Grado egy kicsit Velence beütéssel, de sajna a tenger az nagyon elkeserítő volt. Iszapos az alja mint a velencei tónak, teli van rákkal , meg valami fűnek látszó növénnyel.Az a tengerparti rész ami normális volt, képzeld azért fizetni kellett mint a strandon. Voltunk kirándulni Triesztben meg Aquileában. Triesztben iszonyú jót shoppingoltunk, kifogtuk a leárazást, valahogy kinn komolyabban veszik. Olyan szuper Bata cipőket vettünk, pld a kissebb lányunknak 10 euróért. Itthon megsem mutatják ennyiért.Ezt még gyorsan leírom, képzeld Ramazzotti koncert volt Gradoban 28.-án. Sajna már nem kaptunk rá jegyet, de mi elmentünk a férjemmel, hogy mivel ez egy nyitott spotpálya szerűség volt, hátha hallani tudjiuk. Tényleg így is volt, szuperül lehetett hallani, mintha benn lettem volna.Kb a harmadik szám után olyan hatalmas vihar kerekedett, hogy a szél vitt mindent, a fák szinte a földig hajolta. Kimnet az áram és attól fogva csak a menekülés érdekelt, ráadásul elég messze tatáltunk parkolót.Öregem a tömeg mint valami csorda rohant egy irányba, löktek mindent emi elé került. Nagy nehezen hazakeveredtünk, és most nem is tudom mi lett a koncerttel, mert mi másnap hazajöttünk, és akkor este pedig sokáig tombolt a vihar. Hátha valaki tudja itt??? Netán volt valaki????? Gondolok rád, ugye most hétvégén lesz a "nagy nap" ? Minden rendben? Ni történt veled eddig? Látom Fredné is előkerült, üdvözletem neki!
Meg mindig Boston mellett, egy kisvarosban, a nagynenemnel. Es meg mindig nincs otthon netem, de most koltozunk egy uj alberletbe a kedvesemmel, talan elobb-utobb osszejon minden! :))
Es uuuuuuuuugy, de uuuuuuuuuuuuuugy hianyzik Milano!! :(
Es uuuuuuuuugy, de uuuuuuuuuuuuuugy bogtem oromomben, amikor Italia megnyerte a VB-t! :)))
Sziasztok nagyon fontos lenne hogy valaki segitsen!szeretnenk kimenni milanoba ruhakat behozni csak nem tudjuk hol, mennyiert lehetne inkabb markas(utanzat) ruhakat vasarolni!sajnos muszaly valamibe belekezdenünk es nem akarunk rosszul jarni ezert erdeklödök hogy hatha valaki tudna segiteni.itthon az ugynevezett (eredeti)dior, dolce ,stb pl egy nadrag 15-20 e ft.felsök kb 10-15.akik itthon aruljak nem mondanak semmit csak annyit hogy milanobol hozza de hogy honnan es mennyiert azt nem.elöre is köszönöm aki esetleg tud segiteni üdv:Moni
Van két darab eladó SkyErupe jegyem Milano/Bergamoba Budapestről. A jegy az alábbi járatokra érvényes.
Budapest - Milano 5P370 Július 21. 18:00 - 19:40 Milano - Budapest 5P371 Július 28. 20:10 - 21:45
A két jegy eredeti ára oda - vissza illetékkel együtt összesen 16.960 Ft volt. A névmódosítás pedig irányonként és jegyenként 25 EUR-ba kerül azaz a módosítás díja összesen 100 EUR.
Jelentkezzetek ha érdekel velekit. Jelen pillanatban ugyanezen járatokra egy darab jegyet több mint 70.000 Ft-ért lehet venni...szóval ezek most tényleg jó árak.
Sziasztok, Szeptember 15 és 18 között (3 éjszaka) kellene nekem szállás két főre. sok a hotel, de drága... ha van valakinek esetleg tippje, vagy tud mondjuk kiadó szobát, nagyon megköszönném a segítséget.
Szia Pálmácskám, örülök hogy jól vagy és vissza mész Milánóba.Nagyon irigyellek, és képzeld ezen a topicon volt egy olyan levelező társunk hogy Kiefli, és megtaláltam most egy olyan topicon ahol Nápolyról gyűjtök beszámolóket.Amikor ide bejelentkezett akkor ő mondta is hogy megy Nápolyba. Most írja ő is hogy mennek Milánóba valamikor az őszön , szerintem úgy felpiszkáltuk hogy odahúzta a szíve. Nézem most a férjemmel a meccset és az olaszoknak drukkolok, mondjuk elejétől fogva. A férjem aki egyébként jámbor fajta, most ugy viselkedik montha vérbeli olasz lenne, sőt már a kicsink is nézi velünk a meccset. Két hét múlva már a lábam lógatom, most már várom is mert jó lesz egy kicsit pihenni. Tegnap leugrottunk a Balatonra, Zamárdiba szoktunk menni, hát olyan volt mint egy bedugult strand, szinte a számba volt a szomszéd, de az árak még mindig elég húzósak. Hogy telnek a napjaid? Ha sikerült bejelentlezned a skypra , írd meg és megbeszélünk egy időpontot amikor megtaláljik egymást, jó? Sokat dolgozol, vagy van időd pihenni ebben a melegben. Neked fontos hogy pihenni tudj, mert felkészütnek kell lenned a nagy napra. szia
Szia Vera! Kiharcoltam, szeptemberben megyünk Milánóba. Bár én elmennék egyedül is, igazából az sincs kizárva. Megnézem rögtön amit írtál. Már minden meg van szervezve, a ruhám is kész, a menyasszonyi kicsi lett, a menyecske nagy. Tehát újravarrják. Na megyek, megnézem azt a skype.hu-t.
Szia Pálmácska, hát most aztán jól befűtöttek fölülről!! Na eddig a hideg ellen volt baj, most meg ez a meleg. Én is nagyon szeretem a meleget, de kinn a szabadban, a lakás iszonyú meleg tud lenni, pláne éjszaka.Én sajna nem bírom a klímát a szemem rögtön bedurran tőle, még az autóban is kinyúlok miatta. Pálmácska, találtam egy másik módot hogy tudjunk beszélgetni, a www.skype.com ezt letöltöd és bejelöljük egymást és esetleg más barátokat és máris mehet a konferencia beszélgetés.Próbáld meg és aztán értekezünk. Hogy álltok a szervezéssel, minden sínen van?? Nagyon drukkolok nektek. szia
Szia Vera! Én nagyon bírom a meleget, inkább ez, mint a júniusi fűtés. Hát elhavazva én is vagyok, remélem anyukád már rendben van. Szorítok. Nápoly engem is érdekel, mi egyenlőre Mallorca és Török Riviéra közt örlődünk. Persze ez nem a nászút ám!
Éppen ma néztem megint a Milánó fotókat. Mit mondjak, hiányzik!!!!!!!!!!!!
Szia Kiefli, most néztem vissza és még adós vagy egy Nápoly beszámolóval. Nekem most szükségem lenne rá, mert az őszön mi is megyünk Nápolyba. Ha esetleg erre jársz, feltétlenűl keress meg, fontos lenne a beszámolód. szia
Szia Pálmácska, nem vesztem el csak most egy kicsit bevagyok havazva, meg az anyukám betegeskedik és nagyon aggódok. Dolgozom a más módon való kapcsolattartásra még mielőtt elküldenek bennünket. Elintéztem a nyaralást most Grado-ba megyünk júl.22.-től 1 hétre, de volt egy szuper ajánlata a Skyeuropenak, most vettem meg a jegyeket is, képzeld novemberben megyünk 4 napra, és kettőnknek volt rep.jegy 18.514.-ft. Hát ennyiért Szegedig nem jutunk le, nem Nápolyba. Jól vagy különben?? Nézd meg eddig a hideget szidtam most meg ez a váratlan meleg miatt lóg a nyelvem. még jövök szia Vera
Június utolsó, vagy július első napjaiban szeretnék Rómába menni, Milánón keresztül. Aki el tudna vinni, vagy esetleg szállást tudna biztosítani, az írjon. Bízok benne, hogy megtudunk eghyezni.