Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
No mondhatom, ezek a baszkok is haszonelvű népek:-)
Amikor három éve Allan Davis bekerült a OP ügybe, szeretett volna az Euskaltelben elhelyezkedni azzal, hogy Baszkföldön él. MIndenki fölháborodott és lehülyézte szegényt.
Erre ma ki vigyorog baszkföldi naplóban, mint az "oiartzuni, aki visszanyerte a mosolyát.?" Úgy van a toud down under győztese, a nagy Qiuck Step egyik bajnoka. Akirő kiderült, hogy mégis csak baszkföldi, mert évek őta itt él, és a kisfia még a nyelvet is beszéli. Idén télen volt az első év, hogy még a telet is itt töltötték.
Ekkora ökörséget régen hallottam. A Diquigiovanni hazaküldte Alberto Loddot a sardiniai körverseny első napjáról, mert túl kövér. Egy hónapot kapott, hogy hozza a formáját.
Ha nekem Gianni Savio megpróbálja megmagyarázni, hogy az emberei azért arattak 11 győzelmet hat hét alatt, mert Loddoval ellentétben mind soványak, sikítozni fogok. Ezt a szerencsétlent nyilván azért küldték el, mert rosszul lett az anyagtól, vagy féltek, hogy lebukik.
Ezt a gyönyörű velodromot az indiaiak építik a 2010-es brit nemzetközösségi játékokra. A track mellett itt fogják tartani a torna és íjászversenyeket is.
2006-ban a baszk körverseny előtt Belokit megkérdezték, hogy ki fog nyerni, és rávágta, hogy Fränk Schleck. Azon gondolkodtam, vajon honnan ismeri az akkor mág szárnyait bontogató, pódiumos helyezéseket elérő fiatal, luxemburgi klasszikus versenyzőt. Na, de ha közös volt a nőgyógyászuk, nem csoda, hogy ismerték egymást: -(
Ismerem ezt a nézetet Sokszor elgondolkozok érdemes e gyermeket vállalni ilyen jövőképpel. (vagy erőszakos tett áldozata lesz vagy nyomorogni fog) Talán ha nem veszik el teljesen a földjeinket felnnmaradhatunk valahogy
Itthon is vagyok. Hát ez jó móka volt. Jövőre itt lesz a cyclo-cross VB...
A hazajutás kicsit macerás volt, de a verseny az szuper volt. Majd írok valami beszámolófélét, meg persze pár kép is jön majd. Igaz inkább szurkoltam, de azért akad 1-2. :)
Aztán jövő szombaton Gentből starttol és ott is ér véget a Het Volk. Ha minden igaz ezen is ott leszek. :) Úgy tervezem, hogy a startot és a befutót nézem meg, közben pedig jöhet egy kis városnézés, legutóbb úgyis sok minden kimaradt. :) 14.00-kor kezdődik majd a közvetítés.
Másnap pedig Kuurne-Brussel-Kuurne, talán még ez is belefér majd, legalábbis remélem. :) Szerintem ugyanitt lehet majd nézni, a pontos linket majd hozom. :)
Ma február 21. napja van Ami azt jelenti, hogy ma 35 éves született Roberto Heras Hernandez, az örökös vuelta király, akinek az orvosa nem tudott számolni.
Emlékszel, amikor három éve először közvetítette a juro a baszk körversenyt, mesélted, hogy egy kocsmában nézted a szaktársaiddal. Azok már eleve elhűltek, hogy lehet órákon keresztül bámulni, hogy egy csomó cicanadrágos kis buzi teker a pusztában, de az verte ki náluk a biztosítékot, amikor az akkor még 23 éves Alberto Contadort megszólaltatta a tévé. Szegény elkezdett azon a jellegzetes spanyol fejhangján csipogni, miközben olyan képet vágott, mint egy ideges farkaskölyök: "Eredj innen, mert félek tőled."
Na, ma már nemigen merne röhögni rajta senki. Az arckifejezés erőteljesen átváltott az "Eredj innen, különben ízekre téplek"-re.