Keresés

Részletes keresés

J. Kathryn Creative Commons License 2006.03.30 0 0 2150

Jujj de szépek! Szinte ide érződik az illatuk!!

Egyébként nagy élmény volt látni a néninél a rózsákat. Egy nagy csarnokban csomagolgatták őket. A Sterlingből 3 db-ot adott 400 ft-ért, a futókért 185 ft-ot kért.

Mohó kapzsiság vett rajtam erőt, az összes rózsáját akartam!! Hatalmas, erős magastörzsű rózsák is sorakoztak becsomagolva. Szerintem gyakrabban ki fogok nézni hozzá. Nagyon megragadtak az ún. tájrózsákról készült képek. Szegény férjem meg csak ássa az ültetőgödröket jámborul...

Előzmény: Brigi0621 (2147)
tücsökmadár Creative Commons License 2006.03.30 0 0 2149
Télálló rozmaring??? Hol vetted? Milyenek nálad a körülmények, mennyire védett a hely, ahol tartottad?
Előzmény: Csupka (1968)
július 33. Creative Commons License 2006.03.30 0 0 2148
Sziasztok!
Nézegettem a http://invitel.hu/szoregvirag oldalt, és láttam, hogy van nekik La Sevillana. Mindenkinek nagyon ajánlom! Tűzvörös, fényes lombú floribunda (csokros), Mikulásig virágzik! Szerintem az egyik legszebb vörös rózsa sövénynek.
Előzmény: J. Kathryn (2143)
Brigi0621 Creative Commons License 2006.03.30 0 0 2147

Nekem is van Sympathie-m. Gyönyörű sötétpiros bimbókból nyíltak ki a szép piros virágok. Nekem rengeteget nőtt tavaly, hozott két kb 2 méteres ágat is, mellette sokat virágzott... Íme pár kép rólla... Sajnos tavaly még cserépben volt, de a telet már a végleges helyén telelte át. Jelentem szépen hajt!

Előzmény: J. Kathryn (2142)
Szemy tó Creative Commons License 2006.03.30 0 0 2146
Nagyon köszöm mind kettőtöknek (J.Kathryn) a választ. Kipróbálom a narancsot, bár csak mandarin van itthon. És milyen sűrűn cserélgessem a héjakat?
Előzmény: Csali42 (2144)
Csali42 Creative Commons License 2006.03.30 0 0 2145
Gratulálok hozzájuk!

Én tegnap nagy rózsamentő akciót hajtottam végre, nagyon szeretném, ha sikeres lenne.
A *enny boltban halálra vált rózsatövek hevertek, azokat megvettem, (talán 300-400 forint volt) remélem kicsit hálásak lesznek. Két futó, két teahibrid. Gyökércsomagoltak, elég ramatyak, de menthetőnek tűntek.
Csali42 Creative Commons License 2006.03.30 0 0 2144
Szia!
Csali vagyok:)
Nagyon jó ötlet, amit Kathryn írt, tényleg utálják.(egyesek)
A tüskés ágakat semmibe veszik, a kisebb kavicsokat, agyaggömböcskéket kikaparják. Nálam a nagyobb kövek váltak be teljesen, mert a narancshéj sem mindegyik számára rettentő.
Előzmény: Szemy tó (2140)
J. Kathryn Creative Commons License 2006.03.30 0 0 2143

Annyira elszédített a cég honlapjának a böngészése, hogy elfelejtettem beírni: http://invitel.hu/szoregvirag

J. Kathryn Creative Commons License 2006.03.29 0 0 2142
Sziasztok! Na megjártam a szőregi rózsás nénit! Ramblere nem volt sajnos, de akadt más finomság nála. A tervezett töveken túl vettem Sterling teahibridet. Fotót mtatott róla, amelyen a rózsa vilégos kékes, enyhén lilás árnyalatú és nagyon erős az illata (bár ez a képen nem látszott. Vettem még egy Sympathye-t, ami ha igaz, még sok örömet fog okozni. A honlapjukon van is róluk fotó. Ma ültettem, remélem gyorsan eltelik az a pár hónap a virágázsig :-)
J. Kathryn Creative Commons License 2006.03.29 0 0 2141
Bocsi: nem engem kérdeztél, mégis beleszólok! A macskák általában irtóznak a citrusfélék illatátől. Egy időre pakold tele a dézsát narancshéjjal. Mi a gyerekek homokozóját rendszeresen locsolgatjuk citromfű olajjal.
Előzmény: Szemy tó (2140)
Szemy tó Creative Commons License 2006.03.29 0 0 2140

Kedves Süketkoma-Csali42

Már kérdeztem tőletek és nagyon köszönöm a segítséget (ha nem vagy lusta 1996-1998 hozzászólások) Ha visszamennél és a képet megnéznéd, a tanácsaid betartva fogcsikorgatva utánn vágtam még, de nem szaporítom a szót ezek arózsafák egy- egy  dézsában vannak és a macskáim kiszúrták potenciális ürítési helynek a földet.

Arra gondoltam, hogy a tő körül 4-cm durva 2-5 cm kaviccsal feltöltöm, így nem tud kaparni benne. (próbáltam a levágott szúrós ágakkal beteriteni, de igen jót hempergőzött rajta és másnap már a tiszteletével is találkoztam) Szerinted ezzel érdemes próbálkozni, vagy van-e valami jobb ötleted?

Köszönöm!

Üdv: Szemy 

tim72 Creative Commons License 2006.03.29 0 0 2139

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni.

Erőteljesen megmetszettem a rózsáimat, és arra gondoltam, hogy valamikor meg kellene trágyázni is őket.  Mikor érdemes trágyázni tavasszal?

Fekete fóliázva és mulcsozva van végig a "rózsakert" (ami lehet, hogy butaság volt a részemről) ezért olyan trágyát szeretnék, amit az öntözővízbe lehetne keverni.Igazából a WUXAL-ra gondoltam, de ha van valakinek valami jól bevált módszere, kérem ossza meg velem.

Köszönöm!

caterina3 Creative Commons License 2006.03.29 0 0 2138

Kedves Brigi, mail ment Neked...

Brigi0621 Creative Commons License 2006.03.28 0 0 2137

Ezen a weben is találsz infót rólluk...

http://www.edenkert.hu/index.php?menu=cikk&cikkid=544

Előzmény: törökszegfű (2135)
Brigi0621 Creative Commons License 2006.03.28 0 0 2136

Hát, esőben nem javasolnám a permetezést... akkor inkább vízzel spricceld le addig őket, és ha már tiszta az idő mehet a komolyabb védekezés. Én egy hét múlva szoktam ismételni a bermetezést...

Gondoltam bemásolom a Chess leírását... Ez remélem mindenre választ ad! Ha nem akkor kérdezz bátran!

CHESS 25 WP

Biztos hatás lisztecske és levéltetvek ellen

Hatóanyaga: 25% pimetrozin

Javasolt technológia: A Chess felszívódó rovarölő szer, hatásmechanizmusa egyedülálló. Hatóanyaga a rovar központi idegrendszerének állandó jóllakottságérzetet közvetít, a rovar nem táplálkozik és 2-3 nap után kiszárad és "éhen hal". A Chess szuperszelekív készítmény, csak a levéltetveket és az üvegházi molytetűt pusztítja el, hasznos rovarokra, méhekre átalmatlan, ezért alkalmas virágzáskori permetezésre is. Más készítményekkel szemben rezisztens levéltetvek ellen is hatásos. Hatástartama 3-4 hét, egy Chess védekezés három hagyományos rovarölő szeres védekezéssel ér fel. A védekezést az első levéltetvek megjelenésekor kell elkezdeni, hajtatásban lisztecske ellen 8-10 nap után meg kell ismételni. A Chess kezelés után a levéltetvek azonnal beszüntetik a táplálkozást és a vele együtt járó vírusátvitelt.
A Chess környezetbarát és felhasználóbarát készítmény, az integrált termesztés feltételeinek mindenben megfelel.

Méregjelzés, veszélyesség: gyenge méreg, halakra nem veszélyes, méhekre nem veszélyes

Előzmény: törökszegfű (2135)
törökszegfű Creative Commons License 2006.03.28 0 0 2135
Köszönöm szépen a gyors válaszodat. Ha holnap veszek ilyen szert akkor ugye meg is csinálhatom (ha nem fog esni, mert holnapra errefele mondja az esőt)? Kell-e és mikor kell megismételnem?
Előzmény: Brigi0621 (2134)
Brigi0621 Creative Commons License 2006.03.28 0 0 2134

Szia Törökszegfű!

Sajnos azok a zöld kis bogarak amik eszik a rózsáidat valószínűleg levéltetvek.

Nekem a Chess nevű szer használt a legjobban ellenük.

Ezt minden barkácsboltban (brico, baumax..), kertészetben és gazdaboltban lehet kapni.... Sok szerencsét hozzájuk!

Előzmény: törökszegfű (2133)
törökszegfű Creative Commons License 2006.03.28 0 0 2133

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. A futó rózsámat lemetszettem és már kezd is hajtani. Ma néztem meg közelről, hogy hogy fejlődik a jó időben ésa hajtásokon már megjelentek azok a zöld kis bogarak amik megeszik a leveleket. Nem tudom mi a neve! Mit tegyek, igaz semmi permetezés még nem volt idén. Előre is köszönöm a segítségeteket.

július 33. Creative Commons License 2006.03.28 0 0 2132
Az igazi rambler régi fajtacsoport, majdnem 100 éves és csak egyszer virágzik. Biztos, hogy kapsz még ilyet? Egyébbként szép, én szeretem.
Előzmény: J. Kathryn (2131)
J. Kathryn Creative Commons License 2006.03.27 0 0 2131

Sziasztok! Képzeljétek, ma 24 fok volt délután nálunk! :-) Szinte hihetetlen, hogy tíz napja még hó volt! Kitakartam tegnap az utolsó rózsatöveket is és sajnos meg kellett állapítsam, hogy az összel lerakott futók közül kettő nem élte túl a telet. Az egyik helyére azt hiszem mindenképpen egy Scarlett kerül (az volt eredetileg is és a másik Scarlett csodásan beindult). A másik már kérdésesebb. Egy éve is ültettem oda rózsát és az is elpusztult. Nem tudom, mi lehet a gond, mert tőle jobbra és balra tökéletesen fejlődik egy Parade és egy Peace. Viszot mindkettő fehér futó lett volna...

Azt gondoltam, kipóbálok oda egy Rambler rózsát. Van ilyennel tapasztalata valakinek? Szőregről gondoltam tövet hozni; tud esetleg valaki ott megbízható árust?

Csali42 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 2130
Igenis :)
Már alig várom, hogy lehessen mit fényképezni!
Előzmény: Brigi0621 (2129)
Brigi0621 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 2129
Ez aztán szép kollekció! Majd képeket kérünk rólla.... :o))
Előzmény: Csali42 (2128)
Csali42 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 2128
Nagyon régen zöldségekkel próbálkoztam ott. De egy nagyon száraz tavasz és nyár elvette a kedvem:(
Nem sokáig csak kb. 3 évig próbálkoztam, a talajt igyekeztem nem kizsákmányolni (komposzt, mulcstakarás, ősszel szervestrágya).
Na, ha nagyon nem megy a rózsákkal, liliomokat telepítek a helyükre:)

Vannak jó hírek is ám:)
Az ősszel ültetettek közül csak a Dráva nem hajt. De majd fog, ma megbeszéltük:)
Azonosítottam az összeset:
Borszék, Szendrey Júlia emléke, Skóciai Szent Margit emléke, Anikó, Fekete István emléke, Tündér Ilona és Árpádházi Szent Erzsébet emléke.

A régieket megmetszettem, trágyáztam, átültettem az átültetendőt - remélem ott már jól lesz.
Levelet kapsz rövidesen.
Előzmény: Len (2127)
Len Creative Commons License 2006.03.27 0 0 2127
Régebben mi volt abban az ágyásban?

Köszönjük a jókivásnságokat! Holnap tolmácsolom.
Előzmény: Csali42 (2126)
Csali42 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 2126
Gratulálok az új kerti lakókhoz! Nőjenek szépre, nagyra!
A levendulák nagyon jó szomszédjaik lesznek:)
Én még biztos, hogy nem ültetem ki a miniket, mert nálunk szinte minden hajnalban fagy, reggelente deres a fű. Talán ezért is, de olyan nehezen indulnak a rózsáim.
A kritikus ágyásomban újabb bajt vettem észre:(, nem is tudom mi lesz ezekkel a rózsákkal:( Még metszeni sem tudtam az összeset, annyira nem látszik, mi lesz velük, hol hajtanak majd. Egyedül a rugosa szép, teli hajtással:)) Meg a krókuszok, amiket közéjük ültettem:))
A két átültetendőből az egyik már új helyén van, a másik majd ma költözik.
Előzmény: Len (2125)
Len Creative Commons License 2006.03.26 0 0 2125
Majd mindent elültettem, amit akartam. Jó részüket szemerkélő esőben kellett, de igy legalább könnyebb elfogadniuk új helyüket. Most már csak azon izgulok, rátalálnak-e a gyökerek a finom tápanyagokra és hogy valóban olyan szinűek, fajták legyenek, ami rájuk volt irva. Sok-sok levendulát is ültettem köréjük. A támaszték épitése nagy feladat lesz, tartok is tőle.
Szerintetek a patiokat és minirózsákat is ki lehet már ültetni?
wanda21 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 2124

Szia Csali!!

Jajj köszönöm szépen, most nagyon örülök:))))) Az alapot pedig felírom, és bevésem fejembe:) Szaladok is le, és a futónál még megcsinálom az igazítást!! A lila-rózsaszínt (szerintem ez már így marad:)) pedig majd figyelem, és majd ha már vannak rajta szép rügyek és nem várható fagy egy kicsit még visszavágom. Nagyon köszönöm tényleg a sok segítséget, és majd rakok természetesen fel képet róluk folyamatosan.

Csali42 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 2123
Szia Vanda!
Hát, Te nagyon ügyes vagy! Gratulálok:)))

Ha szabad javasolnom, a lila-rózsaszín:) tövénél ha jól látom, vannak vékonyabb vesszők, ugye? Azokat, ha gondolod lehet rövidebbre vágni, de nem most, mert ha jön még valami csúnya hideg, akkor a kihajtott rügyek még elfagyhatnak.

A futónál az alsó gyenge, tőből növő vesszőket én mindenképp megkurtítanám, mert ezzel "optikailag feltunningolod" a bokrot;), az alja nem fog kopaszkának látszani.

Alap: amit erősen metszünk, dúsabban fog hajtani, mint amit gyengén. Ezért általános tanács az, hogy az erős, vastag vesszőket csak egyharmadával, a gyengébb, vékony vesszőket pedig kétharmadával vágjuk vissza.

De semmi kivetnivalót nem lehet találni a munkádban!!! Szuper:))
Előzmény: wanda21 (2122)
wanda21 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 2122

Sziasztok!

Hoztam képet a metszésről, a két nap alatt "megküzdöttem" vele. Nem mertem túl sokat vágni. Ha valami nem igazán jó légyszi szóljatok, és akkor igazítok!!

Szóval ilyen lett a lila-vagyis rózsaszín- próbáltam minden szögből fotózni, hogy jól lehessen látni.

És ez pedig a futó, ebből nem mertem túl sokat.

A segítséget köszönöm mégegyszer, és várom a tanácsokat!!

zita2 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 2121
Jó, jó, köszönöm! És: Irígyk-irígyk! :)   Én is szeretném már a saját kertemet rendezni, de egyelőre még csak nemsaját van... :(
Előzmény: Brigi0621 (2117)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!