Keresés

Részletes keresés

gépelőember Creative Commons License 2023.06.05 0 2 8724

„Rohanhat az ember a fény sebességének 99%-ával, és képzelheti, hogy a fénytől csupán sebességének 1%-ával maradt le. De a valóságban semmit sem értünk el, mert a fény még mindig a fénysebesség teljes 100%-ával jár előttünk.”   (Interjú Einsteinnel 1908-ban)

szuperfizikus, itt két rendszer van:

1. Az egyikben "az ember rohan" a fény sebességének 99 %-ával, amely fénysebesség szintén ehhez a rendszerhez van viszonyítva.

2. jár előttünk: ez pedig a másik rendszer, tudnillik az emberhez kötött. És ott is, "előttünk", vagyis az emberhez képest is "100%-os" a fény sebessége.

Két külön rendszer van az Einstein-idézetben.

Benned meg nulla logika és nulla szövegértés. Ezért nem mersz még a relelm-tagadók közé sem menni. Nekihevülten támadják Einsteint, de téged még ott is kiröhögnek látva, mennyire eszköztelen és nyomorúságos szerepjátszó vagy még az ő szemükben is.

Előzmény: szuperfizikus (8722)
szőrinszálán Creative Commons License 2023.06.05 0 0 8723

@szuperfizikus van egy fénykardod, aminek 290 # a hossza. Viszont Darth Vader fénykardjának 300 # a hossza. Ha összeméritek a kardotokat és a vívótudásotokat te maradsz alul. ;-)

Előzmény: szuperfizikus (8720)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.05 0 0 8722

"Nem értem hogy tanithat valaki valanit amit nem ért."

A relativitáselméletet ma is olyanok tanítják, akik nem értik, vagy nem szabad nekik érteni. 

Jánossy bevallotta, hogy nem érti, azért túrták ki maguk közül. 

"Ő tanitja, közben rájön, hogy nem látja bizonyitva. Miért nem jött rá előbb."

Azért, mert diákként belé is belésulykolták a relativitáselmélet hibás elméletét, és csak később tisztult le számára, hogy ökörség az egész. 

Előzmény: gyongyom bokretam (8718)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.05 0 0 8721

"Én nem hiszem , hogy a te szavaid szerint a relativisták mást állitanának, mert akkor az egyetemeket be kellene zárni , mert oda ritardok járnának."

Valóban hihetetlen de mégis így van. 

Nem azok a retardok, akik oda járnak, hanem akik ott tanítanak. (jó, nem mindenki)

Ők azt tanítják, hogy nem 10 hanem 300 000

Előzmény: gyongyom bokretam (8716)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.05 0 0 8720

"A különbség  1O kilóméter per sekundum..."

Igazad van. Én is ezt kérdezem, hogy mit nem lehet ezen érteni.

Ennek ellenére a relativisták szerint (pl. újszuper) a különbség 300 000 km/s. 

Ennyire bugyuták. 

Előzmény: gyongyom bokretam (8715)
újszuper Creative Commons License 2023.06.05 0 0 8719

Hát ez az!

Egy ilyen ember véleményét visszhangozza szuperfizikus.

Csak azért, mert vele talált lelki közösségre, Jánossy elvtárs ugyanúgy lenézte korának legnagyobb fizikusait, mint szuperfizikus olvtárs.

Előzmény: gyongyom bokretam (8718)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.05 0 0 8718

Nem értem hogy tanithat valaki valanit amit nem ért.Az egyetemen tanit egy ember,aki annyit sem ért ,mint a tanitványai . Ez egy tiszta őrúlet.Ő tanitja, közben rájön, hogy nem látja bizonyitva. Miért nem jött rá előbb.

Előzmény: újszuper (8717)
újszuper Creative Commons License 2023.06.05 0 0 8717

"Olyan misztérium ez, melyet

Nem érthet csak a jámbor,

Aki megszökött az ész és 

Értelem birodalmából."

Ezzel az irodalmi idézettel szökött meg Jánossy elvtárs a tudomány birodalmából.

Végérvényesen.

Mivel nem voltak észérvei, így minősítgette azokat a fizikusokat, akik nem az ő materialista, cocilista, kommunista interpretációját vallották.

Vagyis lényegében mindenkit, kivéve valami Elek Tibor nevű marxista tudományfilozófust, akivel közös könyvben ócsárolták a hanyatló nyugati tudomány idealista csökevényeit.

Előzmény: szuperfizikus (8714)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.05 0 0 8716

Én nem hiszem , hogy a te szavaid szerint a relativisták mást állitanának, mert akkor az egyetemeket be kellene zárni , mert oda ritardok járnának.

Előzmény: gyongyom bokretam (8715)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.05 0 0 8715

A vonatkoztatási rendszereket nem hasraütés szerűen találták ki. Két test halad egymás mellett. Az egyik 29O OOO per sekundum kilóméteres sebességel megy a másik 3OO OOO ezer kilómétper secundum sebességgel megy.A különbség  1O kilóméter per sekundum A sebesség nem változik.Az eggyik test Tiz kilóméterrel mindig előrrébb lesz másodpercenként.Mit nem lehet ezen megérteni.

Előzmény: szuperfizikus (8711)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.05 0 0 8714

Láthatod, hogy a vakhitű relativisták elhiszik, hogy a fény 300 000 km/s-al menekül a 290 000 km/s-al haladó test elől. 

"Olyan misztérium ez, melyet

Nem érthet csak a jámbor,

Aki megszökött az ész és 

Értelem birodalmából."

Előzmény: gyongyom bokretam (8705)
újszuper Creative Commons License 2023.06.05 0 0 8713

"Ha egy 300 000 km/s sebességgel haladó fénysugár után eredünk 290 000 km/s-al, akkor a fénysugárnak már csak 10 km/s sebességgel kellene előttünk haladnia."

Már miért kellene? Talán te parancsolod ezt a fénysugárnak? Ugyan minek képzeled magad? Tán minden fénysugarak főnökének?

Legfeljebb azt állíthatnád, hogy ezt tapasztaljuk. De hát ez nem igaz, nincs ilyen tapasztalatunk.

Ezzel szemben ott van a technikai civilizációnk egyik alapja, a klasszikus elektrodinamika, ami sikeresen írja le az elektromágneses hullámok (pl. a fénysugarak) terjedését, és abban nincsenek semmiféle olyan jelenségek, amelyek a szabad térbeli hullámok valamiféle utoléréskor következnének be. Sőt határozottan benne van az ilyen EM hullámok sebessége, 300.000 km/sec, teljesen függetlenül a megfigyelő, a forrás vagy a nyelő mozgásállapotától.

Csak épp te nem tudod elolvasni a képleteket. Még egy egyszerű hullámegyenletet se.

Hanem interjúkat, életrajzokat olvasgatsz, s azt hiszed, ez elég a fizikához.

Előzmény: szuperfizikus (8707)
gépelőember Creative Commons License 2023.06.05 0 0 8712

vagyis már nem érted a sebesség fogalmát sem, szuperfizikus

Előzmény: szuperfizikus (8711)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.05 0 0 8711

Értelmetlenséget beszélsz.

A fény nem tudja, hogy melyik vonatkoztatási rendszerben kell haladnia.

A vonatkoztatási rendszereket az ember találta ki. 

Előzmény: gépelőember (8710)
gépelőember Creative Commons License 2023.06.05 0 0 8710

szuperfizikus, az idézet szövegben két vonatkoztatási rendszer van, és Einstein ott külön is használja ezeket.

Mert ebben van a specrel lényege: vagy az egyiket, vagy egy másikat.

Egy 12 éves gyerek ezt megérti, de te összekevered-katyvaszolod  a kettőt, vagyis semmit sem fogsz fel az egész alapjaiból sem.

na ez a te szuperfizikusságod leglényege

szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.05 0 0 8709

"Én eddig úgy hittem, hogy mind a kettő szalad vagy fut, Akkor midegyiknek megvan a saját sebessége."

Jól hiszed, de a relativitáselmélet mást tanít.

"Megint ott tartunk hogy az egyik a másikhoz viszonyitva áll vagy szalad. A másikhoz viszonzitva 1O per sekundummal halad."

A relativitáselmélet szerint nem 10, hanem 300 000.

"Most meg vagyok zavarodva..."

Aki megérti, hogy milyen butaságokat tanít a relativitáselmélet, az először megzavarodik. 

Azután el kezd gondolkodni, és rájön, hogy tényleg képtelenség, amit a  a relativitáselmélet állít.

Persze nem mindenki gondolkodik. Ők simán elhiszik, akármit mond Einstein.  

Fat old Sun Creative Commons License 2023.06.05 0 2 8708

Az eltelt évszázadban már sok millió ember megértette a relativitáselméletet vagy a kvantummechanikát.

Vannak, akik szellemileg képtelenek rá. Utóbbiak közül néhányan névtelen internetes fórumokon próbálják levezetni az ebből fakadó kisebbségi komplexusukat, és bizonygatni saját maguk előtt, hogy mindenki más a hülye, ők a zsenik. Ez persze nem gátolja őket abban, hogy használják mindazt, amit a modern tudomány általuk lesajnált eredményei alapján hoztak létre.

szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.05 0 0 8707

"Semmi ilyet nem "tanít" (illetve állít) a relativitáselmélet..."

Butaságot beszélsz. Bizony a relativitáselmélet éppen ezt tanítja. 

Erről Einstein maga így beszél:

„Rohanhat az ember a fény sebességének 99%-ával, és képzelheti, hogy a fénytől csupán sebességének 1%-ával maradt le. De a valóságban semmit sem értünk el, mert a fény még mindig a fénysebesség teljes 100%-ával jár előttünk.”   (Interjú Einsteinnel 1908-ban)

De vajon lehetséges-e ez? Létezhet-e olyan, hogy bármekkora sebességgel szaladunk valami után, az a valami mindig ugyanannyival előz meg bennünket, így sohasem érhetjük utol? Einstein szerint létezhet, hiszen szerinte a fénysugár éppen ilyen.

Ha egy 300 000 km/s sebességgel haladó fénysugár után eredünk 290 000 km/s-al, akkor a fénysugárnak már csak 10 km/s sebességgel kellene előttünk haladnia. De Einstein szerint mindez nem igaz. A fény ekkor is 300 000 km/s sebességgel (vagyis a fénysebesség 100%-ával) halad előttünk. Ugyanis  Einstein szerint a fényre nem vonatkozik a viszonylagosság törvénye.  

Érdekes, hogy azt az elméletet sem ismered, amelyet foggal körömmel védsz. Vagy talán egy elvakult hívőtől ez nem is annyira érdekes?

Talán utánanézhetnél a relativitáselméletnek, ha már beleszólsz. Mert akkor nem adnál ilyen magas labdákat, és nem járatnád le magad. 

Előzmény: gépelőember (8704)
gépelőember Creative Commons License 2023.06.04 0 0 8706

A kérdésfeltevésed suta, de lényegileg helyes.

A szuperfizikus nem fog rá válaszolni, mert pont ezt a lényeget nem volt képes megragadni soha.

gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.04 0 0 8705

Én eddig úgy hittem, hogy mind a kettő szalad vagy fut, Akkor midegyiknek megvan a saját sebessége. Megint ott tartunk hogy az egyik a másikhoz viszonyitva áll vagy szalad. A másikhoz viszonzitva 1O per sekundummal halad.Most meg vagyok zavarodva , mert nem értem mi képezi a vita tárgyát.

Előzmény: szuperfizikus (8703)
gépelőember Creative Commons License 2023.06.04 0 0 8704

Semmi ilyet nem "tanít" (illetve állít) a relativitáselmélet, szuperfizikus. Hanem a fény sebességének állandóságát állítja egy rendszeren belül.

Te itt két rendszert használsz egyszerre, összekeverve.

Egy 12 éves gyerek már érti, hol hibázol.

Te meg soha nem fogtad fel, pedig 100-szor elmagyarázták neked.

Előzmény: szuperfizikus (8700)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.04 0 0 8703

"Én azt hiszem el hogyha a Fény 3OO - al halad. és az én sebességem 29O ,akkor a kulömbség 1O."

Ha így hiszed, akkor a te józan logikád még jól működik. 

Az itteniek (újszuper és csapata), akik nagyon okosnak gondolják magukat, abban hisznek, hogy ha 290-nel szaladnak a fény után, akkor a fény még mindig 300-al megy előttük.

Azért hiszik ezt a balgaságot, mert ezt tanítja a relativitáselmélet.

Ők meg bekajálták, mint kacsa a nokedlit. 

Előzmény: gyongyom bokretam (8702)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.04 0 0 8702

Nem tudom miért beszélek veled?Én azt hiszem el hogyha a Fény 3OO - al halad. és az én sebességem 29O ,akkor a kulömbség 1O

újszuper Creative Commons License 2023.06.04 0 0 8701

Ez nem hit, hanem tapasztalat kérdése. És pontosan ezt tapasztaljuk az elektromágneses hullámokkal folytatott kísérletekben.

szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.04 0 0 8700

Ez volt a kérdés:

A relativitáselmélet azt tanítja, hogy ha a 300 000 km/s sebességű fénysugár után szaladsz 290 000 km/s sebességgel, akkor a fény nem 10 km/s-al menekül elöled, hanem 300 000 km/s-al.

Te ezt elhiszed?

Előzmény: gyongyom bokretam (8698)
újszuper Creative Commons License 2023.06.04 0 2 8699

Nincsenek abban semmiféle értelmetlen paradoxonok, csak újszerű eredmények.

Hasonlóan áll ez például a végtelen halmazok elméletére is. Mondjuk, hogy egy halmaz számossága egyenlő lehet valamelyik valódi részhalmazának számosságával. Ezen is rágódnak vagy 150 éve mindenféle tudatlan képességhiányos emberek. Ám ez nem jelenti, hogy bármi baj lenne az elmélettel. Csak a rágódók képtelenek tiszta logikus gondolkodásra, amit persze nem hajlandók elismerni. Így lesz belőlük lassanként önjelölt világmegváltó, tudományos összeesküvések kérlelhetetlen leleplezője, az egész világnál okosabb, háttérbe szorított lángelme, végül örökké morgó megzakkant fúria.

Előzmény: szuperfizikus (8688)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.04 0 0 8698

Bla bla,az előző irásban nem erről volt szó.Mindenbe belekötsz? Jobb lenne ha figyelmesen olvasnál nem csak pufogtatnál-

Előzmény: szuperfizikus (8694)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.04 0 0 8697

Hát tudsz butaságokat kérdezni, az már biztos.

De legalább nem vagy agresszív.  ;)

Előzmény: gyongyom bokretam (8696)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.04 0 0 8696

Te most ebben a Forumban hiszel, hogy itt kell irogatni?Vagy esetleg lelkünket érintő kis sikerekben tobzódni?

Előzmény: szuperfizikus (8691)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.04 0 0 8695

Szánalmasan elvakult vagy.

Kinek is vagy a klónja?

Előzmény: The great gig in the sky (8693)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!