Keresés

Részletes keresés

Ryland Creative Commons License 2024.02.11 0 2 18151

Nem az a hihetetlen, hogy egy játékosunk (jelen példában Szili) szezon közben egy kiváló kínálkozó lehetőséget kihasználva külföldre igazol, hanem az, hogy ez úgy derülne ki, hogy minden bejelentés nélkül egyszer csak nincs ott meccsen…

Winters__ Creative Commons License 2024.02.11 0 1 18150

Ne tévesszen meg,  hogy a 2 éves szerződésének 1. évében van.

Előzmény: TheWorm (18143)
B0nyi Creative Commons License 2024.02.11 0 2 18149

Hihető, persze. 

Meg az is, h Hanga hozzánk jön. Sőt, Voja már májustól...

Előzmény: Törölt nick (18148)
Törölt nick Creative Commons License 2024.02.10 -20 2 18148

erre aztan jar a minusz tenyleg

ott van a twitter posztban feketen-feheren lengyeleknel

vagyis

ilyen szerzodest kotottunk vele

vagyis

hiheto keres kulfoldi lehetoseget maganak

erre minuszoltok

barmok 🤦

Törölt nick Creative Commons License 2024.02.10 -16 1 18147

lengyel csapat majdnem elvitte siman hiheto francia2

Real013 Creative Commons License 2024.02.10 0 3 18146

Sajnos ma volt az a nap, amikor nem tudtam kimenni a meccsre. Gratulálok a csapatnak, ez is magabiztos volt!!!

És bocsi kicsit hazabeszèlek, de gratulálok a két öcsémnek is, akik a dobó versenyen a szünetben eljutottak a bedobott hárompontosig.:)

slavkovka Creative Commons License 2024.02.10 0 3 18145

Trollkodsz?

Előzmény: TheWorm (18143)
slavkovka Creative Commons License 2024.02.10 0 4 18144

Szili nem igazolt el!!!!! Gábor Máté írta a szünetben hogy ma reggelre belázasodott. Ennyi.

TheWorm Creative Commons License 2024.02.10 -12 0 18143

Sajnos… de elvileg vojvoda majustol falco. 

TheWorm Creative Commons License 2024.02.10 -11 1 18142

Benke eligazolt, francia 2. Fix info. 

TheWorm Creative Commons License 2024.02.08 -19 2 18141

Következő szezonra, Hanga falco. Fix info. 😀

falco Man Creative Commons License 2024.02.08 0 1 18140

Addig teljesen felesleges BL továbbjutásról beszélni, amíg érvényben lesz a 4 légiós szabály. A Falco eddig egyszer sem hozott úgy külföldit, hogy ne legyen fixen kerettag. Sajnos az a realitás, amit Splity ír, nekünk a Bajnokok Ligája egy jó 6 meccses kirándulás, de sokkal több kellene minden téren, hogy a rendszeres továbbjutás esélyes legyen.

BerCLas Creative Commons License 2024.02.08 -10 0 18139

Igen, én is magas szerkezetben gondolkodom. Ezért erősíteném tovább a 4-5 posztokat, de a 3-as kiszemeltem is 2 méter feletti (bár a Hunbasket 3-4 posztra irja, az Eurobasket 4-5-re).

Viszont az általad írt két magyar játékos béréből hoznám ezt a légióst, akármennyire is kedvelem őket. 10 BCL-ben bevethető játékossal terveznék (persze kérdés, hogy Andris tud e majd feljebb lépni őszig)+2 "filléres" magyar játékossal tölteném fel a 12-es keretet. Anyagilag persze magasabb szint lenne, abba én nem látok bele, hogy erre mennyi lehetőség van. Engem most tényleg csak a szurkolói vérem hajt, hogy ne 6, hanem 14-15 meccsünk legyen a BCL-ben.

Előzmény: csak a FALCO (18137)
BerCLas Creative Commons License 2024.02.08 -9 0 18138

Így már értelek, hogy te főleg a bajnokságban gondolkodsz, én viszont kizárólag a nemzetközi színtérben.

Elárulok neked valamit. Függetlenül attól, hogy mi lesz 5-10 év múlva, hogy akkor majd visszasírjuk ezt az időszakot vagy ugyanezen a szinten leszünk, de a sorozatos sikerekbe is bele lehet unni, ha van még előttünk újabb perspektíva a színtlépéshez.

Hetekkel ezelőtt beszéltem egy másik szombathelyi sikersportág egyik játékosának hozzátartozójával, akinek ugyanez volt a véleménye és ott is téma ez.

Egyébként nehéz a jelenleginél jobb légiósokat hozni. Én azért írtam a szinte teljes "sorcseréről", mert úgy érzem kell majd a frissítés a BCL miatt (ami persze elsülhet akár rosszul is). De elmondom neked, hogy Pot, Tiby és Barac magyar szinten top légiósoknak számítanak. Nyilván ezzel majd megint lesznek , akik nem fognak egyetérteni, de minden szempontot nézve nekem markánsan ez a véleményem.

Előzmény: splity24 (18136)
csak a FALCO Creative Commons License 2024.02.08 0 1 18137

Magas szerkezetű csapat kell és ne feledkezzünk meg egy Kovács Benedekről és Krivacevicről se 

Előzmény: BerCLas (18135)
splity24 Creative Commons License 2024.02.08 -1 2 18136

Ha 4 legios lesz akkor a tobbi csapat is gyengulni fog. Nalunk eddig is 4 van igy ha Szili eligazol kb ugyan ott leszel mint most. Egy alba 4 legiossal es Vojaval nem lesz erosebb mint mi ugyan ugy mint most 4 legiossal es Szili nelkul. 

Magyar jatekost nem igazan tud igazolni senki sem. 

Itt kell tartani Akost Zozo,Marci es Andris melle es ha megy Szili akkor is 4 legiossal kotelezo lenne a bajnoki cim.

Egyebkent a bl-be ha bajnokok leszunk van esely egybol fo tablara kerulni? Mert szerintem iddn mar selejteznunk kell es onnan bejutni iszonyat nehez lenne. 

Előzmény: BerCLas (18135)
BerCLas Creative Commons License 2024.02.08 -5 0 18135

Nyilván sokféleképpen lehet gondolkodni ezzel kapcsolatban, úgyis, amit írsz. Meg talán úgy is, hogy az öt légiós nagyon kaparna, hogy márciusig játszanak a BCL-ben és akkor egyikük sem lenne elküldve (amennyiben minden szempontból megfelelnek a szakmai stábnak).

Egy dolgot viszont kérdeznék tőled. Ha Szili távozna , akkor milyen magyar játékossal pótolnád (nem is feltétlenül posztazonosan) illetve, ha ez nem sikerülne, akkor sem hoznál öt légióst? 

Előzmény: splity24 (18134)
splity24 Creative Commons License 2024.02.08 0 4 18134

Egy kicsit gondolj bele, hogy hozol 5 legiost akik kozul minden bajnoki meccsen kihagysz egy jatekost. 

Ezek a legiosok tudjak, hogy a bl kieses utan egyet megroptetsz nagy valoszinuseggel.

Szerinted mennyire lesz ez a csapat kemiara nezve karos? Mennyire probalnak majd statra menni a legiosok? Eddig szerencsere nalunk ez pont nem divat mert mindenki tudja a hol a helye es alarendeli magat a csapatnak. 

De az altalad felvazolt szisztemaba az is benne van, hogy par legios kiveszi Zozo kezebol a labdat es ugy jarunk mint Forrainal a Voja. 

Ha 4 legios lehet akkor legyen 4 de az minosegi es probaljuk meg a magyar magot megtartani. 

Beni egy darabig biztos nem jon haza mivel most jo szezont fut. 

Szili meg majd eldonti van e ertelme egy top bajnoksag kis csapatahoz elmenni 10 percekre. 

Előzmény: BerCLas (18129)
BerCLas Creative Commons License 2024.02.07 -9 0 18133

Értem amit írsz, nincs is vele semmi gond. Viszont az anyagi dolog eddig szóba sem került, hogy bárki is a költségvetés miatt nem akar öt légióst, hanem egyéb érvek hangoztak el.

Az én matekom szerint az általam felvázolt csapatban Tiby mellé kerülő négyesre kellene plusz pénz. Az persze igaz, ha nőnek egyes játékosok bérei, akkor azok is plusz költségek. Ha szintet szeretnénk lépni a következő pár évben, akkor valóban ennyivel drágább csapat kellene.

A légiósokról meg annyit, hogy szerintem szívesen kihagynának öt bajnoki meccsből egyet (amin 30 ponttal nyernénk) és inkább szívesebben játszanának a BCL-ben márciusig.

Előzmény: csege (18132)
csege Creative Commons License 2024.02.07 0 3 18132

A rotálás itt arra vonatkozott, hogy ki nem játszik a mérkőzéseken. Hiszen itt az a kérdés, hogy lehet-e találni 5 db magas minőséget képviselő légióst, aki vállalja azt, hogy a bajnoki mérkőzések egyötödét kihagyja, és van esélye, hogy január/februárban elküldik. Hidd el, a szurkolók akár több légiósnak is örülnének, ha a klub anyagi helyzete megengedné.

Előzmény: BerCLas (18131)
BerCLas Creative Commons License 2024.02.07 -7 2 18131

Ha négy légiós lenne, akkor is ugyanannyi játékos lenne nevezve egy meccsre, szóval nem értem a problémát a rotálással kapcsolatban. Nem beszélve arról, hogy a keret amilyen erős a magyar bajnoksághoz képest és mivel minden posztra szinte két ember van, ezért teljesen mindegy ki lenne kihagyva. 

Nekem az félelmetes, hogy erről ennyit kell beszélni és egy BCL-ben induló csapat szurkolói azon rugóznak, hogy miért nem kell öt légiós és miért elég a négy. Hadd kérdezzem meg, ha mondjuk Benke távozik és nem sikerülne megfelelő magyarral pótolni, akkor is négy légiós mellett kardoskodnátok? Vagy nektek mindegy a BCL és kellő élményt nyújtanak a 30 ponttal megnyert bajnoki meccsek?

Előzmény: csege (18130)
csege Creative Commons License 2024.02.07 0 4 18130

Ez az 5 meccsenkénti kiültetés, meg a BCL végéig történő versenyeztetés szerintem egy elvetélt ötlet, hiszen a Te terveid szerint is minden légiós más poszton szerepelne. Nyilván vannak átfedések a posztok között, de azért a rotálást sem feltétlenül lehetne betartani, hiszen az ellenfél is befolyásolná, hogy melyik légióst mikor lehet inkább mellőzni.

Előzmény: BerCLas (18129)
BerCLas Creative Commons License 2024.02.07 -9 0 18129

Egyrészt négy légiós esetén sem biztos, hogy egy külföldi végig játszik egy szezont a csapatban (még ha ez nálunk szerencsére többnyire így is szokott lenni), másrészt meg legalább kialakulhat egy olyan versenyhelyzet, hogy mindenki még jobban kaparna, hogy ne neki kelljen távozni. És még az is lehet, hogy maradna az 5 légiós, ha kevesebb meghatározó magyar lenne, mint most, mert sérülés bármikor közbejöhet és a bajnoki cím megszerzése elvárás most már a csapattól.

Arról meg, hogy mi vonzó és mi nem legyen elég csak a körmendi Basic esetét megemlíteni, aki egy hónapra írt alá (Cook felépüléséig), az már más kérdés, hogy olyan játékot nyújt, ami miatt jó eséllyel maradhat náluk.

Előzmény: splity24 (18128)
splity24 Creative Commons License 2024.02.07 0 5 18128

Gondolom vonzo lenne minden legiosjeloltnek,hogy decemberben vagy januarban valakitol biztos elkoszonunk. 

Előzmény: BerCLas (18127)
BerCLas Creative Commons License 2024.02.06 -8 1 18127

Ez mi akar lenni?

Tisztában vagyok vele, hogy négy légiós lehet egy csapatban, de erről már a múltkor is írtam, hogy ennek ellenére a BCL miatt én öt légióssal terveznék (főleg, ha Benke távozik és Váradi sem érkezik). A bajnoki meccseken sem lenne ez probléma, hiszen egy-egy légiósnak minden ötödik bajnoki mérkőzést kihagyni nem lenne túl nagy probléma, főleg hogy lehetnek kisebb-nagyobb sérülések is. Ha ennek ellenére is a 4. helyen végezne a csapat a BCL-ben, akkor december végén az egyik légióstól el lehetne köszönni, amennyiben play-in helyen, de nem sikerülne onnan a továbbjutás, akkor meg januárban lehet megválni az egyiküktől.

Előzmény: - Marky - (18125)
DAVE GAHAN 1. Creative Commons License 2024.02.06 0 2 18126

Úgy tudom, hogy lobbizunk, hogy ne csak 4 lehessen. Aztán, hogy más csapatok is részt vesznek-e ebben arról fogalmam sincs.,de szerintem attól, hogy 4 légiós lehet, attól nem fog megindulni felfelé a magyar kosárlabda. Még több  olyan magyar lesz aki nem feltétlenül üti meg a szintet, de legalább drágák lesznek. Persze ez is sok mindentől függ, nyilván, ha valaki nem kapja meg a több lehetőséget nehéz fejlődni, de ugye van olyan is aki játszik 20 percet aztán gyenge ugyanúgy . De ez nagyon összetett probléma, előbb talán nevelni kellene normális játékosokat, akkor azok játszani is fognak stb... 

Előzmény: falco Man (18124)
- Marky - Creative Commons License 2024.02.06 0 1 18125

:D

Előzmény: falco Man (18124)
falco Man Creative Commons License 2024.02.06 -1 4 18124

Jövőre csak négy légiós lehet egy csapatban.

Előzmény: BerCLas (18123)
BerCLas Creative Commons License 2024.02.05 -11 8 18123

Meglepő dolgot fogok írni - és megint nem lesz egyetértő velem, de persze nem a szakmai okok folytán - de én egyik légiósunkat sem tartanám meg jövőre. Vagy, ha egyet igen az Tiby lenne.

Előre bocsátom, hogy mindegyik légióst kedvelem, azt a hármat pedig különösen, akiknek ez már minimum a második évük a csapatunkban. Nagyszerű csapatemberek, márpedig ez a legfontosabb a kosárlabdában. Emellett pedig egyénileg is képesek jó teljesítményre. Hogy ennek ellenére miért gondolkodnék teljes "sorcserén" ? Mert nekünk tényleg a BCL-ben kell gondolkodnunk (és igen, kötelező megnyerni a bajnoki címet, pedig én nem szoktam ilyet írni), de ott sajnos három légiósunkkal sem tudtunk egymást követő két évben legalább a play-in helyre odaérni. Persze nem őket hibáztatom emiatt, hiszen a csapat nem csak belőlük áll, illetve nagyon erős csoportokba kerültünk, szóval simán mondhatni azt is, hogy a két 4. hely a realitás. Jelenleg a Malaga spanyol második, a Peristeri meg a görög harmadik, a Le Manst meg vertük oda-vissza, szóval lehetne kérdezni tőlem, hogy akkor mit akarok? Viszont eljutottunk oda (persze ehhez kell majd a bajnoki cím abszolválása is), hogy itthon olyan meccseket játszunk, ami egyszerűen nem köti le a szurkolókat, nem ad semmilyen élvezetet (majd meglátjuk a rájátszásban ez mennyire fog változni). Akármennyire is szeretjük a jelenlegi csapatot, merni kell változtatni majd azért, hogy hátha jobban tudunk szerepelni a BCL-ben (tudom-tudom ez baromi nehéz dolog). Ez persze rosszabbul is elsülhet, de meg kell lépni bármennyire is fájni fog, gondolok itt az érzelmi részre egyes játékosokkal kapcsolatban.

Nekem "megvan" egyébként a jövő évi csapatom, amelyben 5 (igen öt, ha szeretnénk előrelépni) légiós szerepelne (amennyiben Beni hazatérne, akkor esetleg csak négy).

Pongó- Légiós (Váradi Beni)

Perl-Tanoh

Légiós-Benke (ha marad)

Légiós-Tiby

Légiós-Keller

+ 2 játékos

A négy új légiósból hármat akár meg is nevezhetnék, de úgyis csak nekem esnétek szakmai dolgokra hivatkozva (persze tudjuk nem erről lenne szó). Annyit elárulok, hogy közülük kettő "gecibb" típusú lenne, kettő kiváló lepattanózó és mind a háromban lenne pont is. Egyedül a légiós centert nem tudnám megnevezni, meg hát mi többnyire nem is igazán olyan légiósokat szoktunk hozni, akik a magyar bajnokságban játszottak, hanem magasabb szintről (nyilván akikre én gondolok, azok itt játszottak vagy játszanak).

Szóval nagyon szeretem ezt a csapatot, de nem szabad félni a váltástól a megújulás érdekében (kizárólag BCL szempontból).

A 16-ba jutás azért lenne rendkívül fontos, mert akkor a BCL (minimum) március közepéig tartana nekünk, utána pedig már áprilisban kezdődne a rájátszás, vagyis szinte egy egész szezonon keresztül tűzben lehetne tartani a szurkolókat !

Törölt nick Creative Commons License 2024.02.04 0 1 18122

virus

Előzmény: Pick and Roll (18121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!