Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Nemtom, nekem az alternativ megoldasokkal az a bajom, hogy nem kezelik a videokat. Vagy pl. a podcastokat tudjak ezek? Micsinaljak? Meg otthon nem irtottam le a hatost, a ceges laptopon mar hetes van... Azert jo lenne otthon is kezelni az uj nano-t. De en mar raktam fel 7-essel is iTube-bal kodolt videot. Nem lehet, hogy megse olyan jellegu a hiba, mint gondoljuk? Meg alig hasznaltam a nano-t, hetessel probaltam radobni par szamot, az se ment elsore valamiert...
Valami más program nem veszi be? Pl. euphPod? Tegnap pakoltam fel, mert egy shuffle-t SEMMI más nem bírt megszólalásra, ez meg pikk-pakk felpakolta, amit kell.
13464348463168-szor írtunk már Skywalkerrel erről a problémáról.
Semmilyen reakció nem jött rá senkitől. Ezért arra jutottunk, hogy senki nem rak filmeket az iPodjára. Ezek szerint most más is megpróbálta.
A helyzet a következő: Az iTunes 7 óta az Apple nem támogatja más konvertáló programok által rippelt filmek felrakását az iPodra. Ha lerontod a minőséget -erre én nem vagyok hajlandó- akkor igen. Megoldások a következők: iTunesban jobb klikk a filmre és átkonvertálod iPod filmre. Ezen közben szervezz le egy világkörüli utat és mire hazajössz, már kész is. Alternatí megoldás. NEM RAKOD FEL AZ iTUNES 7-ET !!! Ha megtetted -mint, ahogy én is- valahogy pusztítsd le ! Na, ez nem könnyű. (Nem nagyon fog menni.) Nálam tegnap lett újrarakva a gép és most újra boldog iTunes 6 tulaj vagyok. Gyönyörűen konvertálom a filmeket a Xilisofttal 640*480-ban (!) 48000 Hz hanggal és öröm nézni, ahogy szaladnak fel az iPodra !
Ui.: Azért az érdekelne, hogy a független konvertáló gyártókkal, forgalmazokkal szemben ez legális lépés-e. Ezzel az Apple komoly károkat okoz, mert innentől az ő konvertálójuk semmit nem ér. (Titkon én még mindig remélem, hogy ez egy bug az iTunesban, de erre egyre kevesebb az esély. Az Apple ezen lépéséről okokat már leírtam egyszer...)
Végre rendbejöttek a dolgok, m?ködik minden! Az volt a baj, hogy föl volt dugva az iPod, miközben rá akartam másolni az iTunesre a filmet. Köszi mindenkinek a segitségeket!
Köszi w8800, szuper vagy!!! A szöveg most tökéletes! (Hogy nem vettem észre eddig ezt az átváltási módot?) Viszont a videónál az a helyzet, hogy szegény iPodig el sem jut a film, mert az iTunes nem hajlandó semmilyen formában bekajolni. Próbáltam, ahogy már tanácsolták többféle videoconverterrel újrakonvertálni iPodra, de csak azt hajtogatja az iTnes (v. 7.02), hogy nem másolja be, mert az iPod ezt a formátumot (?) - MP4-ek - nem tudja lejátszani.
Ha az iTunes lejatsza a videot, akkor jok az eselyeid: jobb egergombbal klikk a filmre, es abbol a menubol: Convert to iPod. Amit csinal, azt probald meg felrakni.
Csak pontositanek: TextEditbol kijon txt is, ha Alma+Shift+T-vel simple textre váltasz. Merthogy alapértelmezés szerint Rich Text formtumot használ, ez ugye az RTF. Az rtf és txt között az a nagy különbség, hogy a txt-ben csak a szöveg szerepel, az rtfben formázási karakterek is.
Hogy simple vagy rich módban vagy, azt onnan tudod legegyszerübben eldönteni, hogy az ablak tetején van vonalzó (rtf) vagy nincs(txt).
Jeee, itt csucsul a sajat kis dokkolojaban a nagyteso mellett a kicsi fekete. Meglepi: a 6-os iTunes nem hajlando felismerni az uj nano-t, aszondja, rakjam fel a 7-est. Lehet, hogy nagyon meg fogom banni ezt a lepest, de kenytelen vagyok.
1. a Text Edit-ből (Mac) csak rtf és doc jön ki, és az rtf egy nagy hablaty lesz, a Wordből pedig .text formátumban pedig eltünnek az ékezetes betűk.
2. próbáltam 2féle iPod video converterrel is a videót, de még mindig azt írja ki az iTunes, hogy nem másolja be, mert ezt a formátomot az iPod nem bírja lejátszani...
1. Egyszerűen jegyzettömbbe alapbeálításokkal beírod a dolgot elmented, aztán megnyitod ugye az ipodot mint meghajtó és Notes mappába bemásolod a .txt-filet ennyi, nekem így látszottak az ékezetek is!
2. Lehet azért, mert az Mpeg 4 amit fel akartál rakni nagyobb felbontásba volt mint a megengedett 320x240, illetve szerintem Mpeg4 és Mpeg4 kódolás között is van különbség. Ajánlom, hogy a videokat Videora iPod Converterrel tömörítsd Mpeg4-be, úgy biztosan működni fog!
olyan megoldás létezhet, hogy a autósrádió cd tár bemenetére vhogy az ember ráerőszakolja az ipod line out kimenetét? a dupla jack kimenetet át lehet alakítani vhogy az autósrádió "kocka" formájú bemenetére?
SZiasztok! Találkozott már valaki olyan problémával, hogy itunesban csak az "add folder to library" hozzárendeléssel tud zenéket berakni, az add file to library" hozzárendelés esetén pedig nem történik semmi?Van ennek orvoslására valakinek ötlete?Elég idegesítő, és időigényes újra az egész mappát berakni. Köszi
holnap utra kelek fm transmittert vasarolni. melyik uzletet ajanljatok? ahol a legolcsobb es kapni is lehet? w8800: te hol dolgozol? :) nalatok kaphato?
Nem úgy kell csoportosítani, hogy playlistbe rakod fel...playlistben számokat raksz bele és azokat a számokat fogja lejátszani...az ipod id3 alapján csoportosít. Fent van iTunesba hogy Library oda behúzol minden számot amit felakarsz rakni, és átírod az albumnevet stílust számcímet előadót...a szerint csoportosít az ipod! PL. Jazz stílust írod mondjuk előadó Herbie Hancock akkor a Jazzen belül a Herbie Hancock számok benne lesznek, aztán Art Blakey számokat is behúzol aminek szintén Jazz a műfaja akkor azt is a Jazzen belül fogod megtalálni. Remélem érthető, bár kicsit én se értem amit írtam:D
Szijasztok! Lett egy 80-as új iPodom, és én meg itt vagyok új, ezért naiv kérdéseim vannak. Mac-kel használgatom. 1. a "Jegyzetekbe" milyen programmal és milyen formátumú szöveget lehet behúzni, hogy látszódjanak az ékezetes bet?k is? 2. mér nem fogadja el az iPodra ígért MP4 formátumú filmeket az iTunes ill. az iPod? 3. az iTunesben szépen dossziékba csoportosítottam a Playlist rovatban a lemezeket. Pl. JAZZ --> Al Di Meola --> Al Di Meola CD-k, de az iPodba áttöltve a JAZZ játéklistán az összes nóta listája jelenik meg ami a JAZZ-ben van. 4. ha rádugom a tv-re a megfelelô kábellel, és legalább a feltöltött képeket szeretném nézni, nem történik semmi. Ne haragudjatok a sok béna kérdésért és elôre is köszi a segítséget.
problémám: tegnap vettem egy iPod shuffle ketyerét. Minden műxik, csak épp nem játsza le a zenét, tök süket, bármit nyomok rajta. electroworldben vettem, van rá 2 év gari. ha visszaviszem ma, ki kell, hogy cseréljék, nem?
Persze, nem november, hanem asszem szeptember. Valszeg ezt az uj 5. generaciost hivja az ebay-elado 6.-nak. Meg nem neztem utana, tudja valaki fejbol, hogy kb. milyen hidegig birja a nano? Tegnap a minuszban turaztam vele (nem hasznaltam), es kicsit feltem, hogy nem fog jot tenni neki.
Itthon vetted? Kaptal hozza egy garanciajegyet. Tulajdonkeppen egy kis fuzet, aminek az utolso oldalan van egy par adat, rolad, meg az iPodrol. Valamint ott szerepel, hogy ki a garanciaviseloje az iPododnak. Jellemzoen vagy az a ceg ahol vetted, vagy az Intercas az Iskola utcaban. Mi van beleirva?