A volt sulimban (még leirni is nehezen birom) kiselejtezték a mac-eket. :(((((
Amint fulembe jutott a hir, egyböl jeleztem igényemet rájuk, hogy felujitás után részint pályázat, részint sorsolás utján szeretö gazdákat találjak nekik.
A másik, hogy körbe kéne néznem benn, talán akad egy Centris 650 is valahol. a necces dolog az az, hogy nincs hozzá se billentyüzetem+egerem, se monitorom.
Sz'al: szeretnék egy Mac-ot.
Ezt persze úgy kell elképzelni, hogy valami kihordott, elfelejtett gépet a sarokból, amit már senki nem használ!!!
Én eddig még nem is láttam közelről almát, csak borban, netán kompótban:-)))
Viszont van két kölköm, akiket szeretném, ha ilyennel is találkoznának.
Linuxjuk, és mindenféle nemű, és rangú Windózjuk máá van:-)))
Nna meg persze én is szeretnék vele megismerkedni:-)))
Ha valaki tudna segíteni, akár hogy neki, vagy az ismeretségi körében valakinek van elfekvő gépe, akár, hogy tud olyan helyet, ahol ilyen masinák vannak / tényleg pár ezer forintos nagyságrendben!!! / azt hálám örökké üldözné:-)))
FYI:
Mac OS X magyarul is!
http://www.apple.hu/software/macosx.20020717.html jobb oldalon.
A 10.2-es magyaritast teszteltek 10.2-10.2.4-ig, folotte nem garantalt a mukodes, de lehet, hogy jo. Ha valakinek van tapasztalata leirhatna.
Tegnap este végeztem vele, még nem nagyon teszteltem. Semmi bővítőkártya nincs a gépben, ami ne menne, hálózat, Internet megy szépen, The Sims Vacations képregényből játékká lépett elő :-)
Majd kiderül, ha van valami...
Egyik kollegám LC475-öst hajtott 25-ről 40 Mhz-re. Na az hogy szakít! Úgy dobálja az ablakokat 7.6.1 alatt, mint egy 500-as iMac. :-D
:-D
Annyit elértek végre ezzel a G5-tel, hogy a kezelő felület instant reagál a kiadott utasításokra. Pedighát azt hinné az ember, hogy az az alap, hogy ha klikk, akkor ugrak az ablak, de ízibe'.
Ez volt a kötelező fitymálás. Amúgy nagyon baró a masina. :-)
Kishalifax meg ilyen, ha új szitu/hely/személy, akkor produkálja magát.
iMac-nek kicsit erös lenne. illetve tul nagy.
De ha az oldalat elemelgetjük akkor oda a szellözés. illetve dehogyis! hiszen ott a müanyaglap.
Pár napja megy itten ez a gép már.
iszonyatosan hüje hangja van ennek a 160-as vinyónak. nem hangos, de hallható, a leghangosabb része a gépnek.
jah, tök fura, hogy csak 2 hdd-t lehet beletenni. :(
mert igy nem lehet állitani a dölésszögét! :) Ha a tetejen egy zsanerral rogzited a moniort, akkor lehet dolesszoget is allitani. Nem is akkora hulyeseg ez. :-)))))))
Canon, szerintem szabadalmaztasd, ez lesz az uj iMac. :-)))
Lehet, hogy rosszul tom, de minden X elôtti oprendszert Classicnak hívunk. Ez felig igaz. Classic Environmentnek hivjuk az X alatt futo 9-est. Ha ugyanezt a 9-et nem X alatt inditod, akkor az mar nem Classic Environment, hanem sima MacOS 9. Sokan ezt is - valojaban helytelenul - Classicnak hivjak. Azert helytelen, mert a 9-es kicsit (nagyon kicsit) maskepp viselkedik ha arrol bootoltal, vagy ha Classic Environmentkent fut.
Manapsag azonban mar annyira elterjedt a 9=Classic, hogy talan mar nem is helytelen.
De azért elgondolkoztam rajta, és hüjeséget irtam ám! A PB kijelzöje simán elférne a házon/házban. Az oldallapja a G5-nek nem sokkal vékonyabb, max 1 mm. :)
De azért nem lenne jó a gépház oldalán a tft, mert igy nem lehet állitani a dölésszögét! :)
Ez a (dual 1GHz) G4 viszont csak X-rôl indul (!), tehát ha az X hívja be a classicot, akkor adtunk a szarnak egy pofontot, mert akkortol már programként (emulátor izé?...) fut a 9.2.
Nehezen veszem rá magam, hogy így dolgozzak. Sok kisebb progim van, ami nem X-es.
Egyébként másik gépeken már teszteltük ezt, sajna rossz tapasztalatotokkal.
Megj.: Lehet, hogy rosszul tom, de minden X elôtti oprendszert Classicnak hívunk.
Classic: a Mac OS X alatt futó kilences rendszer. Ezt választod ki a System Pref. Classic menüpontjánál.
Classicod pedig biztosan van! Ott kell legyen a software restore cd-n. :)
Az 5-ös Quarkan kijavitották a refresh problémát, meg néhány uj feature, de lényegében még mindig a 9-esen fut, igaz, az X alól is jól.
A 6-os már teljesen Xes progi, nincs szüksége 9-esre.