CD írók közül szerintem csak PLEXTORt és YAMAHAt érdemes venni. Ez a kettő a legjobb. A többi az valami kompromisszumot jelent.
Az tény, hogy van akinek nem számít a kompromisszum, pld.:
- Nem tud olyan sebességgel írni, ami rá van írva
- Nem tudja minden drive olvasni a lemezt
- Nem tud írni minden lemezt
- Nem tud 1x sebességgel írni
- Nem tud túlírni
stb...
A CD írón nem éri meg spórolni... A HP-M820 széria kifejezetten ajánlott önkínzó kudarcélménykereső embereknek! :)
De nem kezdem inkább a rossz termékeket szapulni... :)
Bocs, hogy közbeszólok, de ha 32X-esen írod meg és nem hibás, akkor sem fox hallani különbséget. Mert az adatrögzítés nem analóg módon történt, hanem digitálisan. Szóval nem azt akarom mondani, hogy ugyanolyan, csak a hiba keresésénél rossz irányban tapogatózol, amikor hifin hangminőségbeli romlást keresel, esetleg hangszíntompulást, etc. Ez még a kazettás időkből ragadt az emberkékre, azóta a CD-ken is olyan hibákat keresnek. Ezen az elven a CD-t ha lemásolom, romlik a minősége is. Olvass vissza párat, nézz be más topicokba is, le van írva, miért is kell (ajánlott) lassabban írni. Szakadjunk már el ezektől a dolgoktól, kb minden 2. hozzászólás (ami az audió írás sebességéről szól) tartalmazza ezt a "bakit". Sorry, ha megbántottalak, nem volt cél, de már kismilliószor leírták...
Vettem egy Mitsumi 480-t a MM-ben, én naív azt hittem, hogy tud írni egyszeresen is. Hát ez sem tud, csak min. 4 szeresen. Mondjuk nem igazán hallottam a különbséget, pedig TANNOY hangszórón hasonlítgattam a másolatot az eredetivel.
Hi All
A fenti CD RW 24x-es irásnál 8%-on megáll.
Semmi hibaüzenet csak egyszerűen nem megy tovább.
16x-os irás ok, test irás ok, Easy CD Creator 5-el Philips 24x-esen irható lemezre.
Szerintem rosszul, pont amiatt(is), amit Fangmeyer ír a Feurio help-jében. Az mp3-ak elején és végén van x byte digi csönd (tehát nullákkal van feltöltve), arról nem beszélve, hogy encoder-től függően máshogy készülnek. Ha szétvágsz kettőbe valamit, akkor (a progitól függően!) tovább "fokozod a nemzetközi helyzetet". Egyetlenegy 100%(?)-ig korrekt megoldás, ha a komplett CD 1 db mp3-ban van benne gap-ekkel együtt. CSAK. Ebben az esetben viszont honnan tudja bárki is, hogy a gap-ek hol voltak eredetileg ?! Hát onnan, hogy megvan az eredeti anyag. Akkor meg mi a francnak az mp3-ból próbálom rekonstruálni a lemezt?! És a kelgyó szép lassan magáévá tette az ű farkincáját... 8))
Ezért nem fogok a jelenlegi mp3 "szabvány" mellett soha archiválni ebben a formátumban...
MeliZoli(5355): még egy: az Audiograbber, amit jó szívvel tudok ajánlani.
Igen, ilyenkor az InCD speciális formátumára formázza, aminek segitségével mint egy vincsesztert irhatod/törölheted az egyes file-okat, ha - mondjuk - néróval törlöd az újraírhatót akkor normáls méretű lesz a lemez viszont akkor csak az egész lemez törölhető.
azannya! csak 1 féle 90 perceset próbáltál bele? hátha 1 másikat már tele tudott volna írni, ha kicsit sűrűbbre csíkozzák.
ÉsMég:
volna valakinek tapasztalása a mostanság olcsó NEC és samsung írókról (asszem 16x-osak)? vagy csak pénzkidobás?
ellenben főként mélbe várnám a válaszokat, mert mostanában rikán jutok netközelbe, akkor viszont sajna nincs időm az egész topikot végigböngészni, ezért is tettem fel 1, korábban már nyilván kipörgött kérdést, amiért elnézést is kérek, de legalább az idevonatozó besztólások számait küldje valaki át levelezgetve, kérve-kérem.
Hi, folks! /handras,nicko: Zolcsi Baba's back ! Sok meló, és még több nő ! 8)) /
Na vágjunk bele:
Justis_4_US(5297,5299): Feurio. De nem lesz tökéletes így sem (lsd.Help). A projektben "do not insert pauses" és akkor kapod meg a helpet, amiből megtudod, hogy miért is szívás az "elvágott" mp3 a wav-hoz vagy a normál audio-hoz képest... Ja, és természetesen DAO.
T_S_Magnum(5304): félórát játszottam vele, de nem sikerült, így csak ötletem van, a megoldás nem biztos. Nem a w2k-val van(csak) a gáz (direkt device-kezelés mezei usernek nyista), hanem a Nero-val is. Ez utóbbi help-je szerint (részletesen keress rá az "administrator"-ra) ui., már setup-kor fel kellett volna ajánlania, hogy akarod-e usernek engedélyezni. Nekem csinált már ilyet a kőkorban (kb. az 5.0.2.x környékén - ha jól emléxem...), de én akkor nem akartam ezt. Próbáld meg, hogy egy ilyen régi darabot installálsz fel (a jelenlegi uninstallja után), hátha. Ha sikerül, akkor meg vígan ráapgrédelsz... 8) A Nibiru által javasolt megoldások egyike sem tudja a Nero-t kijátszani. Sajnos.
ManDark(5316): pl.CDRWin 4... 8) ASPI-t tettél a kicsikére (XP)? Mer' anélkül nem fog menni. Plusz már 2 magyar patch is van a cdwriter database frissítése miatt(is)...
vw1966(5318): szerintem ez már bőven eldőlt azóta.. Hová temetted szegénykét ? Vagy összefutottál Merlinnel, és megcsinálta...??!
Feltámadt /8)/ sztyopka-remixx(5319): először ClonyXXL 2.0.0.6, aztán csak a CloneCD !! Ugyanezt javaslom Derrick-nek és Galine-nek is !!!
handras(5322),nicko(5324): az utolső LG, amivel még 8x-nál kisebb sebességgel lehetett írni, a 16/10/32-es... András, kérlek írd meg lécci a tapasztalataidat privátban (is), mert a cégnél nincs íróm, és az árak miatt csak a te combo-dra gondolhatok, mint reális lehetőségre. Egyébként télleg 4x a minimuma, de a TEAC-om tapasztalatai alapján mondhatom, hogy ez még minőségben "átesik a neccen"... 8) Egyébként, amit az 5329-ben kérdeztél: nem oldható meg driver v. szoftver alapon egyetlen íróval sem; a firmware mindig erősebb.
DooMi(5328): most már van... 8)
nickwarren(5338): sokkal több infót plíz(típus, opsys, ASPI, progi(k), stb.) !! Egyébként Chris Kiki(5341) kérdése a legalapvetőbb... 8)
krupiz(5346): FikaZoltán(5348) válasza maga a tökély ! 8)
csuka123(5349): hányszoros, milyen márkájú lemezt hogyan, stb. nem írt meg...?
Szerintetek mi tortenik, ha egy demo CDRWIN-t, amelyik ugye csak 1X hajlando irni, mondjuk egy LG 32-es iroval akarok hasznalni ? Ennel a min. sebesseg ha jol tudom 8X.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat a 90 perces cd-krl kapcsolatban. Sajnos valamiért nem tudok belépni a fórumokba a régi accounttal + csigalassú, (most elégeltem meg)
úgyhogy a néhai sztxopka-remiXX nevében mindenkinek síron túli hála :)