Toshi notik ftf-jének csatlakozásáról, illetve valamiféle átlagostól való eltéréséről tudsz valamit?
Ráakasztottam egy amúgy jól működő 1024x768-as felbontású acer gébpől származó 30 pin-es kijelzőt, és valami nem kóser. felfelé összeugrott, jobbra megnyúlt a kép. Már a biosnál is. Külső monitoron tökéletes kép van.
Több ilyet javíttattunk gariban. Max 2-3 hét, és pepecül megjavítva hozták vissza a gépet. Volt olyan, hogy a burkolat darabokra volt törve a zsanérok környékén. Azt is cserélték.
Az enyém is így kezdődött, mostanra egy nagy kattanás után meg sem áll magától teljesen hátrahajlik, mindig nekitámasztom valaminek. Ha felmész az Asus oldalára elolvashatod tudnak a hibáról, de azért a telefonba elmondták, nem javítják automatikusan, kivizsgálják a hiba eredetét és ha ők úgy látják, hogy felhasználói hiba miatt következett be a törés akkor ki kell fizetni. Ezen kicsit kiakadtam, és megkérdeztem hogyan tudnám a belső részen lévő rugót eltörni miközben a műanyag zsanér sértetlen, azt válaszolta ezt látni kéne, és akkor eldönti. Csak az a gond, hogy annyira hiányozna meg annyi adat van rajta nincs lelki erőm lementeni és nélkülözni kitudja meddig.:))
Szerintem szinte minden, nézd meg a MS-nál, azt is tömegnyomásra vették ki, hogy a Starter egyszerre csak három ablakot volt hajlandó megnyitni kezdetben, ha egy negyedik programot akartál, bármit, akkor hibaüzenet jött, hogy vegyél nagyobb oprendszert. De nem hinném, hogy bármit is Starterrel adnának el nálunk. Azt netbookokhoz szánták meg az afrikai dzsungelbe...
XP-t ma már semmire és semmihez, az nyilvánvaló. Sőt, új gépnél, ahol a hardver nyilván nem kétséges, csakis a 64-bites változatot. Home vagy valamelyik üzleti, ez leginkább pénzkérdés, az üzleti jóval többet tud. Két fontos tétel lehet: ha van olyan fontos program, amelyik nem feltétlenül fut el hetesen, még kompatibilitási üzemben sem, hanem kell az XP Mode, akkor Professional vagy Ultimate. Ha esetleg szükség van arra, hogy többféle nyelven beszéljen a Windows (akár felhasználónként máson), akkor Ultimate. A többi extra alighanem nem olyan fontos egy otthoni felhasználónak.
Külföldön vagyok, talán 2 év a gari, megpróbálom nem hajtogatni, míg haza nem megyek, vagy elviszem egy itteni szervízbe legrosszabb esetben. Bontani pont a garancia miatt nem akarom. Kössz azért a segítséget.
Először belül sérül a burkolat, amikor kiszakadnak, eltörnek a csavartartó bakok a lötyögéstől.
Amennyiben a monitorrészben lazultak le, akkor le kell venni az előlapot, ezért előbb húzd meg a géptestben lévő csavarokat, vagy fordulj szakemberhez.
Alig múlt egy éves a gép, csúnya lenne, ha kikopott már volna. Burkolat láthatóan nem sérült, mindig vigyáztam rá. A zsanértartó csavarok eléréséhez bontani kell, vagy kívülről elérhetőek?
Meg kell húzni a zsanértartó csavarokat a monitoregységben és/vagy a géptestben ha kilazultak, illetve cserélni a zsanérokat, ha kikoptak. De lehet, hogy már a burkolat is sérült.