Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
Az tényleg nagyon jó film, nekem nagyon tetszett, pedig alapjáraton nem kedvelem Riist. Abból a filmből úgy tűnt, hogy fiaként szereti Sastrét. Amikor Basso megnyerte a la mongie-i szakaszt Armstrong előtt, nem a győztesnek gratulált, hanem a masszázspadon fekvő Sastrét ölelgete. Nem tudom fölfogni, hogy tudtak ilyen bitangul összeveszni. Sastréval felért az edzői pályafutása csúcsára, majd Sastre sértetten elvonult egy kis másodosztályú csapatba.
Szerintem Vili még fiatal a Tanúhoz. Emlékszem, amikor gyerekkoromban először láttam a 6:3-ról szóló játékfilmet Eperjessel - amiben ugyanúgy ott volt a háttérben a Rákosi-korszak agyatlan groteszksége, mint a Tanúban, csak nem annyira zseniális - nem értettem, hogy édesapám miért vonyít mellettem a röhögéstől végig, amikor nem is vicces... Azt mondta, hogy majd pár év múlva megértem. És így is lett.
Ha én is ajánlhatok valamit okulásképpen, akkor mindenképpen nézd meg az Overcoming című dokumentumfilmet, ami a 2005-ös szezont mutatja be a CSC csapat szemszögéből, innen le tudod tölteni:
Amellett, hogy remek dokumentumfilm, és elég jól megmutatja egy csapat életét, és egy kicsit betekintést ad a kulisszák mögé, megismerhetsz olyan versenyzőket is emberként, mint a fiatal Sastre vagy a fiatal Basso. Nekem nagyon tanulságos volt, amikor először láttam. Ha valaki esetleg nem látta volna, mindenképpen nézze meg! :)
Ezt én is kirpróbálnám, hátha többet tudnék dolgozni tőle. Bár ma meg tudtam csinálni az elmaradt tavaszi nagytakarítást, el is vagyok ájulva magamtól:-)
Jól emlékszem, hogy akkor Zabel segítője volt ? Én ezt más szemszögből közelíteném meg : mióta várt egy hasonló pillanatra, hogy megmutassa Etének, Én is megtudom csinálni :-)
Ma szóba került Heras. Találtam vele egy riportott a you tube-n. Sajnos hangmérnököt nem vittek, így a riport szinte élvezhetetlen, viszont az kiderül benne, hogy Heras angol tudása a három év us postal ellenére is csak egy csatornás.