Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
Multikulturális találkozó. Én neveltetésemnél fogva azt gondoltam, hogy a cipőpucoló valami szegény, elnyomott pára, aki a legmegalázobb munkát végzi pár fillérért. De ahogy elnézem ezt az embert, ez inkább valami kulturális intézmény. Micsoda gyönyörű készlete van. Gondolom, reggelente a hivatalnokok, ügyvédek, gazdak kereskedők leülnek ide, elbeszélgetnek, fölcsippentik a híreket, pletykákat, elolvassák az újságot, aztán bemennek dolgozni. Biztos vagyok benne, hogy itt lehet a leghamarabb megtudni, ha mondjuk a városi önkormányzat pályzatot fog kiírni útfelújításra, vagy ilyesmi.
Az Alien szerintem is nagyon jó! A Szárnyas fejvadászt elsőre nem tudtam végignézni, lehet, hogy a késői időpont is közrejátszott. Majd nekiesek valamikor. :)
Nekem nagyon bejött még az Amerikai gengszter (pedig Crowe is játszik benne, de itt most nagyon jó), és a G.I. Jane, ami viszont alulértékelt, annyira nem gyenge film, persze lehet, hogy Mortensen miatt szeretem, kitűnőt nyújt a filmben.
Nagy kő esett le a szivemről. A férjem kedvence az Alien, az enyén a Szárnyas fejvadász. Szerintem ez utóbbi egyszerűen zseniális, azzal a különleges, nyomasztó, depressziós világgal, amit megteremtett. Ridley Scottnak nekem ez a két filmje teszett, hallottam, hogy a Thelma is Louise is nagyon jó, de azt sajnos nem láttam. Az azonban bizonyos, hogy azóta nem rendezett olyan filmet, ami az elsőkhöz méltó lett volna, eredetiségben, látásmódban, festőiségben.
Annak idején, mi töriórán Sztálin és Hitler életéről néztünk filmet, amiből a végén teszt formájában dolgozatot írtunk. Azért a Tanúból dolgozatot írni :-D
Nem tudta kihozni belőle a rendező a maximumot. De nem kell csodálkozni, mert reklámfilmeket rendezett eddig. Majd, ha rutint szerez, lesz még jobb is. És a szerelmi szál nagyon súlytalan.
Jó érzés tudni, hogy a legszebb német kerékpáros hagyományoknak van folytatója. Bár az igaz, amennyivel halványabb a tehetség, annyival halványabbak a szeplők is:-(