Mondtam én, hogy szeress minket? Még csak azt sem állítottam, hogy végig fantasztikusan szurkoltunk, mert sajnos az tény, hogy nem így volt. Egyszerűen csak annyit mondtam, hogy Ti sem voltatok éppen hangosak. Nem bántásból, de ez nem is meglepetés...
Abba a vitába pedig szerintem ne menjünk bele, hogy normálisabbak-e nálunk a zöldek, mert teljesen máshogy gondoljuk.
a szurkolásról annyi, hogy megint bemutatkoztatok. kezdésnek jött az illésbélás dal. ezekután miért kellene szeretnem az ute ultrákat? egyébként a meccset 2 tősgyökeres ute szurkoló haverommal néztem, velük semmi bajom. azt viszont nem értem, hogy ha még a fradisták is tudnak normálisan szurkolni, akkor ez miért nem megy a liláknak?
Bezzeg Ti, a hatalmas hangotokkal! Az első fél órában is olyan csendesnek találtál minket? Miután a csapatunk ennyire sz*rul játszott, nem voltunk olyan jó kedvűek, ezt talán megértheted!
Egyébként elismerem, az első 20 percet kivéve jobbak voltatok, mi pedig nagyon gyengék, gratulálok!
értem. tehát nem a lilák voltak surmó tapló parasztok, hogy kisgyerekeket vertek, zsidóztak, köpködtek, megakadályozták a kupa átadását, hanem a rendőrök tették rosszul a dolgukat. gratulálok. tudod mit? tényleg rosszul tették. azt kellett volna tenni mint anno a kispest fradi kupadöntőn.
egyébként ma mintha egész csendes lett volna a sok lila. vajon miért?
Győztünk győztünk győztünk végre jó játékkal amit a Madar és a Füzi művelt az Újpesttel az nem volt semmi de az Zava is jó volt nem csak a gólja miatt és a Mónos se volt rossz jó azt látni hogy mindig akad két három húzóember és ezek az emberek váltogatják egymást.
Szép volt fiúk!!!Szép volt fiúk!!!Szép volt fiúk!!!Szép volt fiúk!!!Szép volt fiúk!!!Szép volt fiúk!!!
Ja a Kisteleki igen szinpin nyilatkozott a mecs után le a kalappal előttetud veszíteni!!!
nem volt semmiféle lövés, a kis pintér "figyelmeztető szándékkal" a vasas-szurkolók felé dobta az öngyújtóját, ami a betonnak ütődve felrobbant. (az újság ezt írta legalábbis anno.)
főleg nem az mtk-sokat akarta bárki is "lelőni".
a kupadöntőn (fáy utca) pedig egyértelműen a rossz rendőri biztosítás miatt volt botrány. a karhatalom egy kicsit rosszul szervezte meg a dolgokat. na de utána egy páran közülük ezt meg is bánták a meccs után a kijáratnál. :))) életemben ott láttam először és utoljára, hogy "a nép fellázadt" a rohamrendőrök ellen, és ráadásul eredményesen is (egy ideig). az egyik rohamrendőrbe szépen pároslábbal beleszállt egy lila, az meg szépen kifeküdt. egy másik a földön feküdt, miközben valaki a vaskaput csapdosta a kobakjához.
na de elég a nosztalgiázásból, még elérzékenyülök... :)))
Nem lehet, hogy egyetlen esemény ennyire meghatározzon mindent. Én is találkoztam zöldekkel úgy, hogy annak nem igazán örültem, de a következő meccsen újra ott voltam, semmi se számított...
Pedig ketten is mesélték. Nem állítom, hogy huligánok, de elég veszekedősek, és a 2 percenként felhangzó "csűrhe csűrhe" kiálltásokból és az általam tapasztaltakból ítélve elég vehemensek is. Nálunk szintén nem ülnek huligánok a tribünön, mégis történt, ami történt...
a lövöldözős meccsen apám meg is jegyezte, egy durranásnál, hogy "mintha lőttek volna". Állítólag felrobbanó öngyújtó volt.
De nem ez a lényeg, hanem az, hogy nem szabad szurkolni hazaiak között. A vendégszektorban lehet úgy viselkedni, mint otthon, viszont a hazaiak között illedelmesen kell, minden konfliktushelyzet kialakulását megelőzve.
Azzal együtt, hogy nagyon sajnálom, am Veled történt, azt tudom mondani, hogy a vendégszurkolóknak nagyon visszafogottan kell viselkedniük hazaiak között.
Egyébként meggyőződésem, hogy az utóbbi években nagyon sokat változott a helyzet e tekintetben. Kivéve az Üllői utat, bár ott se ért bántódás egy a legutóbbi Fradi-Kispesten, pedig mosolyogtam a Kispest góloknál :)
az első sztorit ne haragudj, de nem nagyon hiszem el. ha voltál már mtk meccsen, hogy főleg a tribünön nem éppen huligánok és verekedős emberek ülnek.
a lövöldözős meccsen nem voltam, de sokak szerint tényleg volt lövés. nem lényeges.
én sem szeretek a vendégszektorba menni, mert az a kanyarban van, a kpu mögött és nekem spec semmi kedvem állva nézni a meccset. korábban semmi baj nem volt abból ha pld a fáy utcában a tribünön ültünk. tudod hány vasasos haverom van, aki uúgy eljön velünk mtk-vasas meccsre. senkinek eszébe nem jutna beszólni ha szurkolnak.
Ehhez annyit: voltam az MTK-Vasason 3-4 hete. A tribünön ültem, két fradista haverom társaságában. A 30. percben elmentem onnan, találkoztam valakivel és átmentünk a B teraszra. A két fradista ismerős a meccs után mesélte, hogy két perccel később elkezdték dobálni őket szotyival és mással, több MTK-s felől megindult a szítokáradat, meg is akarták őket verni - talán mert nem ugrottak fel Ferenczi góljánál.
A Te általad emlegetett dologra nem emlékszem, viszont emlékszem egy másikra. A két csapat megegyezik, viszon a helyszín a Fáy utca. Az elhíresült "lövöldözős" meccs. Szintén kint voltam. A lövés természetesen nem történt meg, bár egy érdekes hangot lehetett hallani, de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy kb. 50 MTK érzelmű beült a fedettlelátóra és ott hangos MTK-MTK bíztatásba kezdett. Szerintem pontosan erre van a vendégszektor. Onnan kell szurkolni, a hazaiak között ülve maximum tapsolni szabadna szerintem, vagy visszafogottan örülni az esetleges gólnak.
Szintén egy Vasas-MTK példa: idén tavasszal is voltam ezen az összecsapáson, és mellettem egy MTK szurkoló ült, szintén a főlelátón, de senkivel semmi gondja nem akadt. Remekül elbeszélgettünk.
Ja és velem se volt még senkinek se gondja, hogy se MTK se Vasas szurkoló nem vagyok :)
Köszi, láttam, csak azt hittem, azok még nem végleges nevek.
Nálunk az említett 2-n kívül lehet, hogy nem játszhat Poljakovics (torokgyulladás), de ez még nem biztos.
A választ megtalálod az 1554-es hozzászólásban. Nálatok Erős Karcsin és Petőn kívül ki nem játszhat? Nálunk sajnos a legjobb védekező középpályások hiányoznak, úgyhogy Dvérit nehéz lesz megfogni. Kétségeim nekem sincsenek, hogy melyik a jobb csapat, de azt hiszem ezt majd a srácok eldöntik holnap (azért jelenleg elég sok pont van csapataink között).
Remélem, jó meccset játszunk szombaton, erre minden esély megvan.
SAGA írta lejjebb, hogy biztos megyünk 1000-en. Megnyugtatásul: ennél csak többen lehetünk. :) Biztos nem lesz olyan nyugodt a mérkőzés, mint a tavalyi idényzáró, de ettől függetlenül szerintem semmi ezzel kapcsolatos probléma nem lesz.
Egy kérdésem is lenne: egy éppen távol lévő újpesti barátom érdeklődött, kik azok, akik biztosan hiányozni fognak Nálatok?
Akkor tehát győzzön a jobbik (persze számomra nem kérdés, melyik csapat az :))!
nem volt vendégszektor. a tribünön vegyesen ültek az ute és az mtk szurkolók. érdekes módon ez nem is volt gond egészen kuttor góljáig, akkor az addig normálisan szurkoló emberek hirtelen átváltoztak állatokká.
egyébként érdekes módon nálunk az mtk szektorban sem történik soha semmi azokkal, akik nem szeretnének ázni a fedetlen részen és inkább a tribünről szurkolnak a csapatuknak. pedig ott mi vagyunk többen.
Háát multkor a Vasas után (először idegenben) is volt egy kis futásunk ugyebár... (tavaly)
Után nem nagyon akarodzott idegenbe menni...
Most megint kimerészkettem a hétvégén, ezuttal Kispestre... szerencsére kocsival távoztam.
azért biztos ami biztos zsidóztak egy kicsit... háát lehet, hogy ezért nem szeretek én se idegenbe járni...
de hát mit tegyek, ha a szar játék, most már a rohadt hideg és az utálatos légkör ellenére is, de már másnap várom, hogy mehessek újra, és szurkoljak kedvenc csapatomnak, mert én miattuk megyek ki egy meccsre és azért, hogy találkozzak az ismerősökkel, DE nem azért hogy a másik csapattal foglalkozzak (a másik csapat szurkolóiról nem is beszélve)...
Na ennyit erről.
ath átküldött még két bannert (h3o gyártmány), a linkek:
banner 4, banner 5.
ath-hoz hasonlóan már én sem járok régóta idegenbe, csak az összes hazai meccsre. Lehet, hogy hülyeség, de én szórakozást, kikapcsolódást keresek a stadionokban és az én szórakozásomat meglehetősen nagy mértékben zavarja az agresszivitás, a "zsidózás". Félreértés ne essék: én is üvöltök, és egyáltalán nem zavar, ha más is ezt teszi - csak nem a többi szurkoló rovására.
te: megalapozzuk a meccshangulatot, mre én: nekem erről az ominózus jut az eszembe....
én bírom a véleményedet, szívesen meg is hallgatom, de nekem más és kész. én nem szeretek idegenbe járni, pedig régen még vidékre is elmentem. voltam a megyerin is sokszor. azóta nem járok, bennem elég mély nyomokat hagytak a történtek. soha életemben nem féltem még addig.
ez nem egy olyan dolog, amiről vitázni lehetne. én így érzem és kész.
Hidd el mindegyikunknek lesz valami sztorija!!
Ha megvaltoztattod az eleted az eroszak gyozott.
Nalam ez a sztori.
Igen azon a meccsen elvetettuk a sulykot.
Azota azonban lement egypar Ujpest-Mtk meccs teljes nyugalomban!!!!!
Egy rossz emlek nem hatarozhatja meg a tudatod orokke.
Mtk-s haverjaim is kimenekukltek akkor a stadionbol...