meg én is megvagyok, bár lehet hogy beelőzök, mert tegna a nőgyógyász egyujjnyira nyitott méhszájat állapított meg, kicsit beparáztam, bár elég nagy már a baba, de azért még két hetet várnék.............
Éppen mostanság szerettem volna megkérdezni, hogy lassan nincsen itten Nektek is az idő? Hát most kaptam válszt :) Hajrá, és szerintem már lehetsz türelmetlen :)
nagyon köszönöm azt a sok kedvességet, amit az utolsó nehéz napokban kaptam tőled. :) Azért így már minden egészen más, hihetetlenül boldoggá tesz a csöppség :)
hatalma gratula Laurynster... tegnap eszembe jutottál a hóvirágok kapcsán, sőőőőőt képzeld már a nárciszok is jönnek ki a földből. Le is fogom fotózni neked a hóvirágit, de ahogy elnézem már nem kell hangulatjavítőnak, arra ott a kicsi lány :-)))))
Kismamajóga oktató vagyok, egyúttal háromgyermekes anyuka.
Jelenleg védőnőnek tanulok és a most készülő szakdolgozatomban a kismamajóga hatásait szeretném vizsgálni, amihez felmérést végzek azok körében akik már szültek. Nagyon nagy segítséget jelentene, ha megnéznétek az alábbi oldalt és kitöltenétek az ott található kérdőívet. http://www.ssztunde.freeweb.hu/ Adataitokat természetesen bizalmasan fogom kezelni és kizárólag a szakdolgozatomban fogom azokat felhasználni, statisztikai céllal! Előre is nagyon köszönöm és mindenkinek jó babázást kívánok!
Köszi mindenkinek a jó tanácsokat. Infacolt kap minden evés előtt, most már nem nyel annyi levegőt, mint eddig. Édeskömény teát természetesen kap, de a doki azt mondta, hogy nem tud eleget inni (ez kissé vicces). Remélem most már hamarosan teljesen elmúluk. A hasmaszírt nagyon szereti, de sajna néha semmi nem segít. Széklete van minden nap, sőt igazából a poci sem keményedik, de kaja közben hallom, ahogy dolgozik a hasa - ez néha elég ijesztő - de általában büfi után elmúlik. Éjaszaka szépen alszik, eate 10 től, reggel 6 ig, de akkor ő is nagyon ki van éhezve. Ilyenkor lefejt tejet adok neki az elejen cumisüvegből, utána teszem mellre, sokkal nyugodtabban eszik.
Örülök, hgoy irsz, várom ám :-) Igyekszem vigyázni magunkra. Basszus nekem is az a bajom, hgoy olyan gyorsan elmúlik az a 6 hét. 2 hét múlva már NST-re kell majd járnom :-) És a szülésznőmmel még csak 1x beszéltem telcsin :-)))))))
jó, mi? Hétvégén most szalma vagyok, babaruhákat mosok, meg lakást rendezgetek, már ha épp nem itt ülök és pihegek :-)
Gonoszkám, jól vagyunk, köszi, írok mélt mindenképp!!!! Hú, meglátod, az a hat hét úgy el fog röpülni, hogy csuda:-) Vigyázz magadra, kismami!!!! puszi:D
masszírozás általában beválik, próbálj figyelni arra is, hogy mit eszel (kb. amitől te puffadsz, attól ő is), és a szoptatós teától is fájhat a hasa. megami még jó, a tigrisként lógás hasonfekve az alkarjaitokon, kezei lábai lelógnak közben, ettől szinte mindegyik bébi megnyugszik.
Linda, igenigen, örültünk mi is nagyon, hogy meglesz a sorminta:)
Nekünk a Sab Simplex vált be, kétszer kap egy nap, dálután és este.
Azon kívül hasmasszírozás, a köldöke fölül indulva, a bal oldalon, lefelé irányuló mozdulatokkal + körbe-körbe az óramutató járásával megyező irányban. Érzezni, ahogy a kemény hasa puhul tőle. Azután a két lábát megfogni és a térdét a hasa felé nyomni. Ezek után (kb. 5 perc) megtörlöm a hátsóját popsitörlővel és már jön is az anyag. Kétszer a lázmérővel csalogattam ki, de ennek nem vagyok a híve. Nekem két hónapos a lányom. A legfőbb 'gond' az hogy 9-10 órát alszik éjféltől, azután úgy ki van éhezve, hogy nem tudom büfiztetni, mert sikít, ha elveszem a cicit. Ma nem is volt elég egy cici, annyit kajált, pedig reggelre van benne rendesen. Az édesköménytől pedig csak pukizott, de nem láttam, hogy megkönnyebbülne tőle. Van, akinek a fürdő, a meleg víz is segít. Kapható a gyógyszertárban kikevert gyógyszer is rá, ha nem akarsz drasztikus lenni, akkor a Grippe Watert javaslom, mert az csak termeszétes anyagokat tartalmaz, vagy van az Infacol nevű szer és az Espumisan. A tesóm esküszik ai infacolra, de nekünk nem használt.
Nálunk 3 hónapos kor körül egyik napról a másikra elmúlt a hasfájás. Nekünk nem vált be az Infacol és barátai.. mi édeskömény teát adtunk a lányunknak, az enyhitett valamit. Régen is azt itattak a babákkal hasfájás ellen.
Gratula minden új kisbabának, és kismamának. Jó régen nem írtam, bocsi, de elég hasfájós Manóka, nehéz időszakon vagyunk túl (legalábbis remélem). Azért ha van valakinek jó ötlete szívesen fogadom. Most Infacolt kap minden evés előtt és melegítő párnán alszik, de az esték még mindig kritikusak. Éjszaka szerencsére alszik.