Keresés

Részletes keresés

Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.12 0 0 60

Ilyet, kérlek, ne mondj !

Érezd jól a bűrödben magad !

Nem tudom,  miként vélekednék igazából élesben, de azt  gondolom, tán jobban érezném magam kicsinyég testesebben !

Előzmény: tunderlala-3 (52)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.12 0 0 59

Farmer overállal, aprópézzel együtt értendő.  :)

Akkora szerencsém van, mint a zállat :)  eszem, mint a fene (éjjel is, ha úgy gondolom, hogy a felkelésemhez, nem lesz elég kraft ! )

Ezek után, enyire telik !

Előzmény: Amateur-no1. (58)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.12 0 0 58

Émmeg 55, majnem 56, és (most megmérem , röttö gyüvö )  79,2 - Kg. tokkal-vonóval !   :)

Előzmény: tunderlala-3 (52)
truffle Creative Commons License 2012.10.12 0 0 57

...kicsit nagy a s...em! :D

Nekem eddig ez a "recept" tetszik a legjobban:D. Este "megcsinálom";).

Előzmény: bandika gazdája (56)
bandika gazdája Creative Commons License 2012.10.12 0 0 56

Na jó, kicsit nagy a s...em! :D

Előzmény: vasbicikli (54)
bandika gazdája Creative Commons License 2012.10.12 0 0 55

Ha te ilyen "csinálgatós" fajta vagy nem akarsz esetleg feleségül venni? Még "csak" 67 éves vagyok! Jól tartom magam!!!! :))))))))

Előzmény: vasbicikli (37)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.12 0 0 54

Kiválasztom a képet után nyomj egy Beillesztést!

Előzmény: Lona.W (50)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.11 0 0 53

jájjj, de cukker, nekem két skótom van:)

Előzmény: truffle (26)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.11 0 0 52

én meg csúnya, kövér és öreg:D

Előzmény: Amateur-no1. (25)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.11 0 0 51

Ez nagyon jól hangzik, hétvégére meg van egyik napra a kaja!

Köszi!!!:) 

Előzmény: Amateur-no1. (44)
Lona.W Creative Commons License 2012.10.11 0 0 50

Mit csináltam rosszul, hogy a hozzáfűzött képek az üziben már nem látszanak?

Lona.W Creative Commons License 2012.10.11 0 0 49

Ezek teljeskiörlésüek. Remélem most már a képek is átjönnek.

Lona.W Creative Commons License 2012.10.11 0 0 48

Hogy mikor sütöm gépben, mikor sütőben az a pillanatnyi hangulatomtól függ, de a fiú szakaszra nagyon hat a látvány, a sütőben sült nekik " kenyerebb", és így már sikerüt párszor elcsábítani őket egy kis teljes- kiőrlésű kenyérre. 

truffle Creative Commons License 2012.10.11 0 0 47

Azt gondolom, ilyetén képpen, menthető a dolog ! 

Ez nálunk is előfordul. Egyszerűen levágjuk a penészes részt, viszont ezt a sajtot már csak sütésre használjuk fel, reszelve...pizza, sajtos süti.

Előzmény: Amateur-no1. (43)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.11 0 0 46

Én csak lekaparászni szoktam, még élek ;)

Ha felbonod, jobb kivenni a fóliából, akkor nem megy rá a penész, csak szikkad (de legalább könnyebb reszelni!).

Lona.W Creative Commons License 2012.10.11 0 0 45

Hajdanában egy rádiómüsorban  a penész volt a téma, ott azt mondták a sajt az egyetlen, amiről ha levágjuk a penészt akkor az fogyasztható. (Gondolom Te sem arra gondolsz, amikor több a penész mint a a sajt.) Hogy történt-e ezügyben "verzióváltás" - nem tudom.

Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.11 0 0 44

EGYSZERŰ  MAGYAROS PALACSINTA - HORVÁTHNÉ MÓDRA !

Végy egy jó nagy éhes családot!

Egy kiló tönkölybúzalisztet

15 dkg kukorica lisztet

3 tojást és pici sót

egy gerezd fokhagymát

egy kiskanál szódabikarbónát

annyi vizzel keverd simára,hogy finom palacsinta tésztát kapjál.

Ezt süsd ki szép sorjában.
Amíg sütöd egy lábasban tegyél fel 1 kg burgonyát héjában megfőni.

Ha megfőtt hagyd egy kicsit hűlni majd hámozd meg és ezután reszeld le a torma reszelőn / kicsit összeáll ragad de majd szépen ki lehet keverni. 

Piríts meg egy jó nagy fej vöröshagymát és tegyél bele pirospaprikát.

Azután tedd bele a burgonyát és egy kevés sót majd önts bele egy félliter jó házi tejfölt.

Keverd ki simára az egészet, ezzel kell megtölteni a palacsinta felét,

azután hajtsd össze háromszögre, mint a hortobágyi húsos palacsintát .

Tálaláskor kend meg ismét házi tejföllel és pirított füstölt szalonnával díszítsd! 

Nálunk ez mindig nyerő! Nyáron mikor sok zöldség van ezt azzal is lehet csinálni / zöldborsóval, cukkinivel,karfiollal,brokkolival,zöldbabbal/

Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.11 0 0 43

Mindezek után, volna egy nagyon egyszerű, kérdésem illetve kíváncsi volnék a véleményetekre !

A boltban megvásárolt sajtnak nevezett termék, ha otthon a "kűlschrankban",-fóliában picit megpenészesedett,

akkor keményen kőrbevágva ! ! ! 

1 X 1 X 1 cm. ről beszélnék,- véleményetek szerint fogyasztható, vagy sem.

Tessen durván beszólni !

Azt gondolom, ilyetén képpen, menthető a dolog ! 

Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.11 0 0 42

ASZALT ÁFONYÁS TÚRÓSKALÁCS

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt,

10 dkg kristálycukor,

10 dkg vaj,

2,3 dl tej

, 1 tojás,

2,5 dkg élesztő,

kevés só;

A TÖLTELÉKHEZ :

40 dkg tehéntúró,

10 dkg aszalt vörös áfonya,

3 evőkanál búzadara, 4 evőkanál cukor,

2 tasak vaníliás cukor,

1 tojás és a tetejére + 1 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle. Fél órát, letakarva pihentetjük.

A töltelékhez a túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, az áfonyával és a búzadarával összekeverjük.

A pihentetett tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, rákenjük a túrótölteléket.

A tésztát a töltelékkel együtt feltekerjük és összeragasztjuk a két végét. Kikent kuglóformába rakjuk, hagyjuk kelni még 30 percig. Ezután lekenjük a tetejét az egész, felvert tojással, és előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütjük.

Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.11 0 0 41

RAKOTT KELKÁPOSZTA

Hozzávalók:

KB-
1500g kelkáposzta,
1000g darált marhahús,
3 tejföl,
2 közepes fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
vaj,
olaj,
sáfrány, kurkuma, csillagánizs, durvára tört bors keveréke, pirospaprika, egész kömény, őrölt kömény, római kömény.

Elkészítése: A kelkáposztát leveleire szedjük, és egy nagyméretű lábosba tesszük. A levelekre forró vizet öntünk és megszórjuk egész köménnyel. (A kelkáposzta levelek főzővizét felesleges sózni, mert a levelek ettől nem lesznek sósak.) A vizet felforraljuk, majd egyből levesszük a tűzről és a leveleket 10 percig hagyjuk a forró vízben.
Közben a hagymát finomra vágjuk és serpenyőben olívaolajon dinszteljük. Egész köményt és római köményt adunk hozzá, valamint a durvára tört borskeveréket (szecsuáni bors lehetőleg legyen benne). Ha a hagyma üveges, hozzáadjuk a darálthúst, némi vizet és a fokhagymát, majd főzzük és zsírjára pirítjuk. Amikor a hús már majdnem elkészült, pirospaprikát és sót adunk hozzá. (A darált húsnak legyen színe, ezért ennek megfelelő mennyiségű paprikát adjunk hozzá.)
Mossuk meg a rizst háromszor-négyszer tiszta hideg vízben, majd a főzőedényben kétszeres mennyiségű vízzel öntsük fel. A főzővizet sózzuk, adjunk hozzá ízlés szerint kurkumát, sáfrányt és csillagánizst, valamint némi olíva olajat. (Az előbbi műveletek egyidejűleg végezhetők a darált hús készítésével.) Ha a rizs a vizet magába itta és majdnem megpuhult, a lábast a tűzről lehúzva a rizst a lefedett edényben hagyjuk még gőzölődni.
Az íly’módon majdnem teljesen megpuhult rizst keverjük össze a fűszerezett, főtt, darált marhahússal. Az ízek lágyítására adjunk hozzá 2 evőkanál tejfölt is, és jól keverjük össze. Szükség és ízlés szerint ekkor még fűszerezhetjük őrölt köménymaggal, sóval, borssal.
Egy megfelelő méretű tepsit vajazzunk ki, majd az aljára terítsünk egy réteg kelkáposzta levelet. Erre kerül a rizs és hús keveréke, majd egy újabb réteg kelkáposztalevél, újabb rizs-hús keverék, végül az ételt kelkáposztalevelekkel fedjük le. A rétegek legtetejére pirospaprikával kevert bőséges mennyiségű tejföl kerül.
Az ételt többféle hőmérsékleten sütöttem:
15 percig 220°C-on.
25 percig 160°C-on. (A 40. perc végén az étel belső hőmérséklete 67°C).
10 perc 180°C-on légkeveréssel.
15 perc 220°C-on légkeveréssel. (A 65. perc végén az étel belső hőmérséklete 87,5°C). Ha elkészült, az ételt hagyjuk 10-15 percig pihenni. Másnapra különösen finom.

Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.11 0 0 40

Azt,- a kemencédről, ne nagyon beszéjjé, mee mekkereslek és hazaviszem !

Életem egyik álma, hogy légyen egy !  (    DEEEEE,  csak beszélj!!!!  )    :)  :) 

Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.11 0 0 39

Hát ez a "truffle"- féle kenyér, szerintem űberelhetetlennek látszik !

HA én képes lennék ily gyönyörűségre, ez egy  FEGYVERTÉNY   volna !

Tényleg, lehetséges volna ilyet egy egyszerű ltp.-s gázsütőben megalkotni ?

Provokálnám ezzel a jelenlétével minket megtisztelő, kenyércsoda készítőjét  !

Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.11 0 0 38

Akkó, partn-air re leltem, mert hasonlóan gondolkodom, kiegészíteném a sörkollektor építéssel.    :)

vasbicikli Creative Commons License 2012.10.11 0 0 37

Izgága? Hát nem tudom, én inkább olyan "lassú víz partot mos" figurának tartom magam, bár tény, hogy sok minden érdekel. Szeretem az ilyen "csinálgatós" projekteket, mint pl a kemenceépítés, de csónakot is építettem már, mikor mi jön rám :)

A kemencében az a csoda, hogy beteszel 5 kiló akármit, és észre se veszi, ugyanolyan meleg marad, és egyből süt, süt, és süt....

Ha már receptes topic, egy gyors kemencés vendégvárót idebiggyesztek, bár szinte nem is recept, annyira minimál.

Reggel veszek 4 kiló csirkeszárnyat, eldarabolom. A közepe meg szárnyacombja kell nekünk, a hegye megy a kutyakajába (lásd bigli ;))

Darabolás után sózom, fűszerezem. Majoranna, rozmaring, csípős paprika, vagy csak egyszerűen, lustán zacskós grillfűszer, de valami plusz csípős legyen benne. Visszaborítom a bóti zacskóba, öntök rá egy kis étolajat, összerázom, bevágom estig a hűtőbe.

Ha jönnek a vendégek, kihúzom a parazsat a kemencéből (látványelem ;)), 15-20 perc múlva (addig megisszuk a pálinkát) a csirkeszárnyakat szétosztom két nagy tepsibe (ez így kb. egy réteg lesz), betolom a kemencébe. 10 percenként keverek rajta egyet, fél óra alatt ropogósra sül. Esszük kézzel, kenyérrel, paradicsommal, kovászos uborkával, iszunk rá sört, élünk boldogan.

Előzmény: truffle (32)
Csimpolya Creative Commons License 2012.10.11 0 0 36

Az étvágygerjesztő kifejezést pontosan erre találták ki!

Előzmény: truffle (31)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.11 0 0 35

Jajj de szepsegesek... 

Előzmény: truffle (31)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.11 0 0 34
Köszönöm és kész ! :) :)
Előzmény: truffle (33)
truffle Creative Commons License 2012.10.10 0 0 33

Lehet, hogy vétek a kenyeret gépben sütni,...

Jaj, dehogy vétek! Az biztos, hogy nem lesz(nem is lehet) olyan, mint a sütőben sült. Főleg azért nem, mert nincs kontakt a tésztával. Ha mondjuk lenne annyi idejük a gépi sütőknek, hogy dagasztás után kivegyék egy pillanatra a tésztát, megforgassák a kezükben, és ha lágy akkor adjanak hozzá egy kis liszett és újra átforgassák, akkor már más lenne, kitapasztalnák a belevalók arányát, rendre egyforma minőséget sütnének.

Viszont a mai világban azt sem lehet elvárni mindenkitől, hogy hét napból ötször sütőben süssenek 4-5 órát ráfordítva szűkös idejükből.

Erre van kitalálva a gép, nagyon helyesen...és a lényege talán ott van, hogy még így is ezerszer finomabbat, egészségesebbet eszel, mint a bolti, mert tudod, hogy mit teszel bele. Nem lesz benne liszt-ja-ví-tó-szer:D http://www.youtube.com/watch?v=uqh_kWyj_iM

Tessék géppel kenyeret sütni!:)

Előzmény: Amateur-no1. (29)
truffle Creative Commons License 2012.10.10 0 0 32

nekünk is beagle a családi jószág,

Őszinte részvétem :).

micsoda konstellációk, hmm...

Ez valahogy úgy lehet, hogy a kutya megválasztásából következtetni lehet az ember habitusára. Lomha, nehéz járású ember nem tart beaglet. Főleg, ha kenyeret süt mellette és pálinkát főz(vagy készüli megtanulni). Szóval te is egy "izgága" lehetsz:).

Igen, én is Limara receptjét használom némi módosítással. Kikerülöm a mesterséges anyagokat. Pl. nem használok krumplipelyhet, inkább megfőzöm a krumplit. Az olajat sem szeretem, inkább a saját sütésű tepertőzsírt.

A kemencés sütéshez nem értek de gondolom nagy a sütőtér és elvész benne a gőz azért kell ott is befedve sütni

Előzmény: vasbicikli (30)
truffle Creative Commons License 2012.10.10 0 0 31

Akkor néhány fotó:

Két garnitúra jénai aljának egybefordítása...kilos kenyér.

A kicsik a kuttyé:)itt is

Sütőbe tétel előtt és kivétel után saját edényükben. Mázas cserép és teflon. Itt még a tetejüket liszteztem a leragadás miatt és be is vágtam. Mára a sütőforma tetejét lisztezem és nem vágom be.

Tepsin a kilos és a 25 dekásak. Itt nem borítottam be, hanem alaposan megspricceltem és a sűtő aljába vizet tettem gőzölögni.

3 kilos folyamatai. Szintén gőzzel telített sütőtérben.

Előzmény: vf1 (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!