Keresés

Részletes keresés

azul Creative Commons License 2005.04.25 0 0 341

Nem is rád céloztam, ha "átlagember" vagy is, csak egy a sok közül.:-) Társaságban gyorsan előkerülnek a különböző attitűdök a gyógyszerekkel kapcsolatban, és ez is egy közülük. Aztán ott vannak még az antibiók, meg a kemoterápia, meg a fogamzásgátlók, a gyógynövényekről nem is szólva.

Directive 75/319/CEE(J.O. des Communautés Européennes du 9.5.75 és L1147/13)

Akkor ez mit rögzít?

Gőzöm sincs. Hol tudom megnézni?

Előzmény: Törölt nick (337)
petike23 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 340

"Tiszta sor de a tévedésbőlt úgy értettem, hogy rájöttek:hasznos amit feltaláltak, és akkor viszont már nem számít a hogyan."

Persze, sok találmányt előbb feltaláltak, és csak később jöttek rá, hogy hogyan működik.

A homeopátiánal pedig utólag (amikor már tisztában voltak a kinin hatásmechanizmusával) derült ki, hogy miért hitte Hahnemann azt, amit hitt.

"Mellett vagy mellé?"

H. készítmény alkalmazása mellett nem szabad más gyógyszert, mentholos fogkrémet, stb..

"homeopata prof.(phytothérapeute diplomé E.S.T.I., Homéopathie quantique)"

E.S.T.I. - ez jó. :)

Ez mondjuk nem a professzor rövidítése. :)

Előzmény: Törölt nick (338)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.25 0 0 339
Pontosabban: Ki közölte ezt veled, vagy ki közölt ilyet veled? Nem tudtam eldönteni melyik legyen:))
Előzmény: Törölt nick (337)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.25 0 0 338

Igen, csak később bebizonyosodott, hogy mi volt a tévedés.

Esetünkben pedig egy "feldedezés"ről bizonyosodott be, hogy tévedés.

Tiszta sor de a tévedésbőlt úgy értettem, hogy rájöttek:hasznos amit feltaláltak, és akkor viszont már nem számít a hogyan.(de most nem a homeopátiára gondolok:)))

Pedig homeopátiás készítmény mellett nem szabad(na) "hagyományos" gyógyszert szedni.

Mellett vagy mellé?

Egyébként a homeopata prof.(phytothérapeute diplomé E.S.T.I., Homéopathie quantique) is ezt állítja. Úgy tünik ebben egyet értetek még ha más célzattal is:)))

Előzmény: petike23 (333)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.25 0 0 337

1.Ki közölte ilyet veled?  Már utaltam is rá, hogy én nem magyarázok bele dolgokat és főleg nem okítok senkit mintahogy én nem vagyok szakértője a dolognak. És ilyen módon csak kérdéseket teszek fel avval kapcsolatban ami engem érdekel(mint egyszerű átlagember) olyanoknak akik viszont azok, vagy annak mondják magukat(Félre ne értsd nem célzás:).

2.Erre vajon mit mond a <700? Akik beleásták magukat a témába...

Directive 75/319/CEE(J.O. des Communautés Européennes du 9.5.75 és L1147/13)

Akkor ez mit rögzít?

Hallottál róla, esetleg ismered?

Előzmény: azul (334)
petike23 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 336
..arról nem is beszélve, hogy a víz annyi mindennel érintkezik, mire eljutt a poharunkba, hogy ha ezeknek mind "bennemaradna az információtartalma.." :)
Előzmény: Lexa56 (335)
Lexa56 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 335
Gyerjaginék eléggé ráfáztak a polivíz-modellel, és tudtommal azóta sem erősítették meg a megfigyeléseiket. Polimerekben kötött víz esetében elt udok képzelni másodperces realxációs időket mega dszorbeált víz esetében, esetleg a proton-láncok relaxációjával kapcsolatban egy folyamatos relaxációs-idő eloszlást, egyébként nagyon szkeptikus vagyok.
Előzmény: Brájt (320)
azul Creative Commons License 2005.04.25 0 0 334

1.Ki mondta, hogy elvárják?

Ha az emberrel gyógyszerész létére közlik (az átlegemberek), hogy ő ezt nem tudhassa, akkor lehet, hogy hibásan, de úgy dekódolja, hogy elvárás vele szemben, hogy átalvéve a nép egyszerű látásmódját, fejet hajtson a soha nem bizonyított, és a tudomány mai állása szerént hatással nem bíró csodabigyókkal szemben.

2. A homeopátiában mind a(>700) szakértő?

Van egy hatóanyaggal, és bizonyított hatékonysággal nem bíró pilulánk, és arról vitatkozunk, hogy ki a kompetens ennek a közlésére?

Előzmény: Törölt nick (332)
petike23 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 333

Helló Moureau,

"Sok dolgot találtak fel tévedésből. "

Igen, csak később bebizonyosodott, hogy mi volt a tévedés.

Esetünkben pedig egy "feldedezés"ről bizonyosodott be, hogy tévedés.

"Akkor inkább elfogadom, hogy együtt a kettő hatásosabb mint külön-külön:)"

Pedig homeopátiás készítmény mellett nem szabad(na) "hagyományos" gyógyszert szedni.

Mint ahogy pl. mentolos fogkrémet sem szabad(na) használni.

üdv:

Peti

Előzmény: Törölt nick (329)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.25 0 0 332

1.Ki mondta, hogy elvárják?

2. A homeopátiában mind a(>700) szakértő?

Előzmény: azul (331)
azul Creative Commons License 2005.04.25 0 0 331
És miért várja el az ezen a téren átlagnak számító ember, hogy a hozzáértő kétkedők (>700) is elfogadják a homeopátia hatékonyságát?
Előzmény: Törölt nick (330)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.25 0 0 330

Üdv!

Ha a H. egyesület 700 orvosból áll, akkor miért várjátok az ezen a téren átlagnak számító embertől, hogy ne fogadja el a homeopátiát mint alternatív gyógyászatot?

Előzmény: Brájt (306)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.25 0 0 329

Üdv Peti!

Hahnemann elvégzett magán egy kísérletet, az eredményét tévesen értékelte, de már régóta tudjuk, hogy mi történt valójában.

Sok dolgot találtak fel tévedésből. Nem állítom, hogy ez is ilyen eset. De még bebizonyosodhat:)))

Te ugye gyógyszer mellett szedsz H. készítményt ?

Miért nem próbálod meg elhagyni a gyógyszert, ha egyszer a H. hat ?

Igen, mellette szedem és azért nem hagyom el mert mint ahogy a gyógyszer is kevés volt önmagában lehet, hogy a homeo is az lenne.

Kisérletezni a saját bőrömön pedig nincs kedvem. Akkor inkább elfogadom, hogy együtt a kettő hatásosabb mint külön-külön:)

Előzmény: petike23 (321)
petike23 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 328

"Különben csak rágjuk itt a gittet, a homeos bigyók pedig továbbra is ott ácsorognak a medicina polcain.:-)"

Szerintem az embereknek ugyanúgy kell a homeopátia, mint a Mónika-show, a szavazás a való világban, boksz a Pákóval, meg az összes gagyi népbutítás.

Panem et circenses..

Előzmény: azul (327)
azul Creative Commons License 2005.04.25 0 0 327
Lehet, hogy eleve veszett fejsze nyele az egymillió, de a kontra eredmény is eredmény. Különben csak rágjuk itt a gittet, a homeos bigyók pedig továbbra is ott ácsorognak a medicina polcain.:-)
Előzmény: petike23 (326)
petike23 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 326

Szia azul :),

az a gond, hogy az 1M dollárnál valódi szakemberek döntenek, nem laikusok. ;)

Csak olyan dolgokra érdemes vállalkozni, ahol a sikernek legalább halvány reménye megvan.

Emlékszel a másik topicban Zorroastro aranycsinálási receptéje..? :)

ugyanaz.

Előzmény: azul (325)
azul Creative Commons License 2005.04.25 0 0 325
Nekem is jól jönne az az egymillió. Nem kooperálunk? Tiéd lehet a fele:-)
Előzmény: petike23 (324)
petike23 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 324

Pontosan.

Az, hogy mindmáig senki nem jelentkezett az 1 millió dollárért (pedig abból lehetne ám homeopátiás klinikát nyitni! :) elég egyértelmű bizonyíték.

Előzmény: azul (323)
azul Creative Commons License 2005.04.25 0 0 323

"Márha igaz Azul érvelése, miszerint a gyógyszervegyész egyben homáopathia-szakértő is..."

A gyógyszervegyész a gyógyszerekhez és a kémiához ért, a homeopátiás szerek pedig ugyan nem gyógyszerek, de kémiailag jól definiálható összetételűek. Tekintve e szerek hatásmechanizmusát a valódi szakértő talán tényleg egy pszichiáter, vagy egy teológus lenne. Az, hogy az egyetemre beengedik a homeopátiát, önmagában még nem jelenti annak elismerését is. A gyógyszerészek képzésében előkerül minden ami gyógyhatással bírhat, legyen az természetes, vagy mesterséges eredetű, és nekik aztán mi érdekük fűződne ahhoz, hogy egy ekkora csodát megvonjanak a betegektől? (tudom, a gyógyszermaffia) Ha kimutatható lenne szignifikáns hatás, akkor nekiállnának kitalálni, hogy az milyen útonmódon jön létre, ahogyan teszik ezt minden hasonló esetben. Viszont ez esetben nincs holttest, úgyhogy nincs nyomozás sem, ami persze nem igaz, mert nyilván vannak kutatások e téren is, csak eredményük nem sok van:-)

Előzmény: Törölt nick (271)
petike23 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 322

"Csak az az igazság, hogy míg az asztrológiát sokan sokféleképp magyarázzák addig egy adott  homeopátiás  készitményt mindig ugyanarra a betegségre alkalmaznak."

Vigyázz, mert a homeopátiának elég sok ágazata van, amik egymásnak részben ellentmondanak !

(én amikor a H.-ról beszélek, mindíg az eredeti, S. Hahneman-féle tanításokat veszem alapul).

Előzmény: Törölt nick (296)
petike23 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 321

Szervusztok !

Moureau:

"Tehát 215 év alatt egy olyan világméretű, tévedésen alapuló hipotézis alakult ki, rengeteg követővel aminek valójában semmi alapja?"

Ezt már megírták előttem: rengeteg olyan "irányzat" létezik (vizeletterápia, sátánizmus, öngyilkos szekták, vagy gondoljunk a japán főváros metrójában történt gáztámadásra), aminek tudjuk, hogy nincs alapja, mégis vannak, akik hisznek benne.

Hahnemann elvégzett magán egy kísérletet, az eredményét tévesen értékelte, de már régóta tudjuk, hogy mi történt valójában.

"Ez azért több mint furcsa. Nem?"

Két ismerősöm is van, aki próbálta a homeopátiát, virágporallergiára, és asztmára.

Egyiknek sem használt.

Te ugye gyógyszer mellett szedsz H. készítményt ?

Miért nem próbálod meg elhagyni a gyógyszert, ha egyszer a H. hat ?

"Ha nem indiszkrét a kérdés a SOTE-n milyen szakon végeztél?"

Doktori Iskola.

(még nem végeztem).

Üdv:

Peti

Előzmény: Törölt nick (293)
Brájt Creative Commons License 2005.04.25 0 0 320

Én nem tartom ezt kizártnak szobahőmérsékleten sem. Igaz, a klasszikus vízmodellek szerint néhány pikoszekundumtól egy másodpercig terjedő relaxációs idővel minden helyi zavar feloszlik. De vannak másfajta vízmodellek is, amelyek szerint ennél lényegesen hosszabb relaxációs idők is léteznek. Szerintem a víz szerkezetével kapcsolatban még messze nem tárt fel mindent a tudomány, ez ma is élő, aktív kutatási terület, így bőven érhetnek még minket meglepetések e téren.

Előzmény: Lexa56 (317)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.25 0 0 319
Köszönöm az öszinteséget!
Komolyan.

Üdv
Adept
Előzmény: Brájt (318)
Brájt Creative Commons License 2005.04.25 0 0 318

Ezzel kapcsolatban nem sok jót tudok mondani. Még egy tudományosan képzett és a szakirodalomhoz könnyedén hozzáférő, azt feldolgozni képes ember számára is igen komoly kihívást jelentő feladat valamely orvosi kérdés kapcsán megállapítani, hogy valójában mi az, ami tudományosan tényleg megalapozott és milyen mértékben. Egy laikusnak pedig végképp nincsen erre az égvilágon semmi esélye.

Előzmény: Törölt nick (316)
Lexa56 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 317
Kedves Brájt!

A termolumineszcencia tipikusan hibahely-meghatározott jelenség, tehát ott látok valami fizikai alapot - de ott is igazán csak addig, amíg a mért térfogaban van annyi hibahely, hogy annak emisszióját mérni lehessen! A termolumineszcenciánál lényegében arról van szó, hogy a sugárzással létrehozott elektron (vagy egyéb töltött hibahely) alacsony hőmérsékleten nem tud rekombinálódni, viszont mihelyt melegítem, adott hőmérsékleten a csapda megszűnik és a rekombinációs sugárzást mérem. Elvben még arra is van lehetőség, hogy az oldott sók befolyásolják a jég hibahely-szerkezetét nem csak az első koordinációs szférában, hanem egy-két molekula-réteggel odébb is, de ennél többet nem tudok elképzelni. Szobahőmérsékleten viszont, ahol a szolvatációs rétegek dinamikus változásban vannak, nem tudom elképzelni, hogy egy oldott ion hűlt helye "lenyomatként" megmaradjon a vízben.

Mindenesetre köszönöm a referenciát.

Lexa
Előzmény: Brájt (309)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.25 0 0 316
ja, végül ez egy tökéletlen világ...:)

De akkor hol van a tudományosság? Ki képviseli ezt?
Mire épüljön az emberek bizalma?
Akkor végül is bármi megtörténhet...
Rorimack Creative Commons License 2005.04.25 0 0 315
Nem kiserletrol van szo, hanem egy meggyilkolt paciensrol.

Nem csak Randi honlapjan lehet utananezni...
Előzmény: Törölt nick (312)
Rorimack Creative Commons License 2005.04.25 0 0 314
Mar miert lenne igy rendben?
Előzmény: Törölt nick (311)
Brájt Creative Commons License 2005.04.25 0 0 313
Nem ez a legnagyobb baj az orvosokkal...
Előzmény: Törölt nick (311)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.25 0 0 312
Ha a homeopathiás szövetség honlapja nem hiteles forrás akkor Randi annak számit?
Előzmény: Rorimack (310)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!