Itt nem nagyon szoktak "nagy" rózsaszakértők lenni, de lelkes hobbi kertészek már annál inkább. Azért van ez a topik, hogy mindenki segít a másiknak amiben tud... :o)
Én magam is csak nemrég kezdtem, de a lelkesedésem egyre nagyobb...
Nagyon szép a sárga félfutód, igazán tetszik, hogy saját súlyát képes eltartani. Ez elég ritkaszámba megy, mivel a világos, sárga, fehér rózsák szára általában hajlékonyabb, és kevésbé tudják megtartani magukat.
Esetleg tudod a nevét? Vagy már olyan régi, hogy az is a feledésbe merült?
Igazán szép! Sajnos az én Angela-m, majdnem teljesen elfagyott, de csodák csodájára mind a 4 tő kihajtott... így egy kis lemaradást kell ledolgozniuk, de remélem hogy pár hét múlva, már benne is gyönyörködhetem.
Sziasztok! Nem vagyunk nagy rózsaszakértők, de igyekszünk.
Két futórózsánk is van, amik most kezdenek nyílni. Ez a sárga valójában csak félfutó, eleinte nem is nagyon szerettem, mert sajnos egy virág egy napig szép rajta igazán. Mostanra viszont olyan sok virága van, hogy akad rajta bőven szép is, ráadásul a formája is nagyon tetszik, remélem nektek is.
Persze ez még csak a kezdet, de "nem bírok magammal":-)
Charles Austin - úgy látszik idővel kifakul a színe, és narancsból átmegy barackba...
International Herald Tribune - Harkness Törpe, Meglepett, hogy a lila szirmok elék rendezetlenek, és hogy a rózsa kis méretéhez képest elég nagyok a virágok... de tetszik!
Sorrendben: 1. Rumba 2. Pink Gr -- de biztos, hogy nem Pink Grootendorst, (pedig ezt mondtak rá), inkább a Gruss an Aachenre hasonlít 3. Golden Showers
Ezek is nagyon szépek, szerintem! Jó, ha a barátoknak hasonló a kedvtelésük; itt egyelőre csak én vagyok ilyen növénybolond, de már sikeresen fertőzöm a többieket is:))
Szóhoz sem tudok jutni! ... méghogy neked csak pár tearózsád van! Egyik szebb mint a másik! ... :o( Ezekkel nem is akarok versenyezni.... Az enyémek még váratnak magukra...:o((
Mar eleg regota azt csinaljuk, hogy viragot veszink egymasnak szulinapra, de nem vagottat. . .es nem vazaba, hanem a kertbe, toba. . . igy aztan evekig emlekszunk ra - ha szerencsesek vagyunk vele.
Jó, ha az embernek ilyen kedves barátnői vannak:), az enyém is rózsával akart meglepni, de nem tudta, milyet válasszon, ezért a tegnap vásárolt magyar rózsákhoz járult hozzá:). Pedig hol van még a szülinapom, majd nyár közepén! De ezek a tündérek már csak ilyenek, nem?
Nálam meg még hülébbnek néznek a szomszédok, mint eddig;), mert mindenhová ragasztós sárga lapokat lógattam ki a tetvek összefogdosására. Működnek, de még így is sok van a növényeken belőlük.
Igen - Granada. Nagyon illatos! Tavaly elott kaptam a szulinapomra a baratnomtol - meg kisgyerek cipoben jar. . .a viragjai nem lesznek nagyok, nem is nagyon tomottek - szinte szimpla, de a szine, illata utolerhetetlen.
Ezek tavalyi kepek; ahogy oregszik veszit a tuzebol es atmegy rozsaszinbe
Én is nagyon félek a gombás betegségtől, de mostani időjárás nem nagyon kedvez a permetezésnek...:o(( Hol fúj a szél, hol pedig esik az eső!
De a tetvek rendületlenül jönnek.... A szomszékod biztos röhögnek a markukba, mikor meglátnak engem ahogy pózolok a kertben... egyik kezemben a fényképeyőgép a másikban pedig a tetű irtó aerosol....:o))
Várjuk a képeket...:o))
Nem szertem, mikor sok van belőllem a topikon... :o( Ezért inkább aki a képeimet akarja nézegetni, az megteheti a weben, a saját oldalamon. Idővel remélem lesz lehetőségem elkészíteni egy igazi, szép, használható weboldalt, de idő hiányában ez még várat magára. Addig is itt vannak az albumok, amiket készítettem:
Hú, ez a középső, világító narancsos de nagyon tetszik! Tudod a nevét?
Sajnos idén tavaszra derült ki, hogy a hasonló színű, Doris Tysterman nevű rózsám töve az oltásnál "elrákosodott":( Nem akart kihajtani, kiástam, és a tövénél kb. 10-15 cm átmérőjű, burjánzó szövet látványa fogadott. Nagyon elszomorodtam, és nagyon remélem, hogy nem fertőző:((
Ilyen szép rózsákból sosem elég:)), csak rakjad a képeket, minél többet!
Ha tényleg olyan meleg lesz, biztosan sok kinyílik majd, de a párás idő a gombáknak is nagyon kedvez:( Permetezhetek lassan megint:(, tetvek is jönnek újabbak.
Nálam bizony még kell minimum két hét a legtöbb tőnek, hogy nyíljanak a bimbóik. Csak az idén frissen ültetett, hajtatott rózsák virágzanak még. Képek jönnek holnap: reggeli, friss, üde, harmatos virágokról:))
Itt is folymatosan esik. Persze ez a levéltetveknek kedvez... remélem jövő héten már jobb idő lesz! Azt mondták akár 30-32 fok is lehet... :o)) Nagyon várom már...