Béla jobban vigyázhatna a nőkkel, a végén még körmére ég a gyertya. Jaj csak nehogy csalódás érje a lelkét. Hm Hm mindenféle kis ajándékokkal próbálják befonni. Szerintem Béla ártatlan szellemét ennél magasztosabb dolgok kötik le, pl a sajtótermékek.
Béla, néha engem is szívat a főnököm a fürdőben. Le kell tojni. Te Béla, remélem a Csilukka nem fűves cigit adott? Tudod ezek a mai fiatal csajok ilyet is szívnak.
Szegény Béla. Ma sem tudta kialudni magát rendesen a hangoskodók miatt. Nézi vajon este a Csillagok háborúját? Nehogy megint elkéssen holnap a munkahelyéről!
Amennyiben Bélát, Dalnokinét, Csillukát, és Jutkát ki merik rúgni, én garantálom a kiállásom, férfiasságom. Vesszenek az állam előtt behódoló, négykézláb csúszó közalkalmazottak. Béla! Ne hagyjad magad (magatokat)! Állj a Debreceni Közalkalmazotti Front élére!!! Keresd Pistát. Hivatkozz rám! Elég, elég, elég!!! Béla, állítsuk meg a randalírozó, közalkalmazottirtó kormányt!
Még egyszer, Béla: Elég!!!!!!!!!!!!!!!
(Lehet, hogy rajtad kívül senki nincs, aki kiálljon a bújkáló értékek mellett. Légy résen!!!)
Hát igen! Ha annak idején van Béla-féle duatlon (foci-sakk), akkor porig alázta volna a világot és akkor most az új debreceni sportcsarnok az ő nevét viseli!
Ejha, ilyen rezignált hangon még nem beszélt Béla. Látszik, hogy gyötrődik a leépitésen. Sétál, jön-megy, nézi a Tornászvilágbajnokságra érkező sportolókat. Emélkeket csal elő ifjúkorából. Amikor rugta a gólokat és sakkban lealázta az egész iskolát. Ejha, nehéz az élet, ám Bélát kemény fából faragták. Aki rakétés volt a katonaságon, na ez edzett, kemény férfi.
Olvastam. Ha ez a kormány megteszi azt - miután a mindenkinek csomagot, és a 150 forintos kedvezményt elvette -, hogy Béla (Citromon és a tévéműsoron kívüli) egyetlen témáját, a munkahelyi történéseket is elveszi a netes társadalomtól, akkor azt hiszem, hogy itt az ideje valami komolyabb szervezkedésbe fogni.
Ravaszkásan közeledik a tél. Blöffből meleggomolyagokat hajigál az alföldi népek elé, hogy amikor lecsap egy szikrázó csillagboltoztú éjen, a mínusz 9 fokával, kékes-lilára merevedett hullák maradjanak nyomában. Mert akkor örül. Ilyen a természete. Tudja ezt Béla, benne is az alföldi ember vére csörög, ezért vett jó előre divatos félmeleg sálat (a kucsmáról egy szót nem szólt), tudja ő, hogy milyen, mikor Debrecenbe bekacsint a tél. Hát még ha ott marad.
"A Nagytemplom előtt
suhant nesztelen,
mikor Csillukával
a ballonkabát alatt
vihorásztunk csaknem meztelen.
Debrecenbe beszökött a tél,
ősznek álcázva magát.