Megnyugtatlak nem! Tudom, hogy a B-közepes szurkolókrol meg van a véleményed ,de hidd el van köztük magas intelligenciával rendelkező személy/személyek. Ezt most nem rosszindulatbol és vita inditonak írtam.
Nyugtassatok meg, hogy nem a szurkolók írtak levelet az Eventimnek, ugye? Mert ha igen, akkor az félelmetes, hogy mennyire nincs realitás érzékük ahhoz, hogyan működnek a dolgok.
Egy dolog megszervezéséhez kell stílus, intelligencia, na és nem árt azon keresztül intézni mindezt, akinek van ehhez jogviszonya. Itt nyilván a klubra és az MKOSZ-re gondolok.
A szurkolok közül jelezték az Eventimnek, de mondom ezt én csak halottam, tehát nem 100 %, hogy így is van. 😁Valóban, ha a klubon keresztül lenne ez az igény jelezve az Eventimnek, akkor talán lenne valami. Mondjuk a BB1-en is lehetett volna jelezni, mikor kirakták a linket, hogy itt-és itt lehet venni jegyet a válogatottra hogy a "b" hol is van és lehetőleg az vegyen oda jegyet aki felállva szeretne szurkolni. Azért remélem már volt pár meccs itt, hogy a nem szombathelyi szurkolók is már képben vannak, de ugye ez pár óra múlva kiderül. Legyen jó szurkolás, de azért az ellenfél nagyon erős, szóval, ha kikapunk sem kell csodálkozni.
Nem a "divatszurkolók" ezért a hibásak, hanem nektek kellene kezdeményezni ilyenkor - a Falcon keresztül, ők pedig jelezve ezt az MKOSZ-nek - hogy szeretnétek egy B-közepes szektort a válogatott meccsekre is. Viszont én úgy gondolom, hogy mivel ez eddig még nem történt meg, ez azt jelenti, hogy igazából nincs is igényetek erre. Mert, ha lenne, akkor nyilván tennétek érte.
Sajnos mindenki oda vett jegyet ahova tudott. Tehát kimondottan B közép ahol a szurkolók lennének nincs. Sajnos a jegyek vételénél már ki kellene jelölni egy szektort a szövetségnek a Falcoval egyeztetve hogy ide csak igazi szurkolók menjenek akik egész meccsen állva fogják buzditani a csapatot. Amikor az utolsó szombathelyi válogatott meccsen mi ezt megpróbáltuk a G szektorban ránk szóltak a divatszurkolók hogy üljünk le mert nem látják a pályát tőlünk és ők ülőjegyet vettek. Hát igy nem lehetett szurkolni.
Ja, a szlovén cseresort itthon legyőztük egy kosárral, meg ha jól rémlik a csehektől is hiányoztak a legjobbjaik. A szlovákokat meg azért ne hozzuk már fel példának légyszi! Mindezt tíz év közös munka után szembeállítod a 3 nap és egy szem meccsel. Ettől függetlenül az igaz, hogy borzasztóak voltak legtöbbször a támadásaink (3 nap semmire nem elég). De azzal jönni hogy ezt Sztojannal megnyertük volna... Mondom, nem a semmiért mondott le éppen most Sztoján. Az ULEB megegyezés jócskán rontotta az esélyeinket. Ha le akart mondani, akkor miért nem nyár elején tette? Ja, mert akkor még nem tudta. Ellenben amint kiderült már le is lépett. Viszont így semmi felkészülési lehetőség nem volt. De természetesen őt a magyar kosárlabda érdeke vezette, nem az esélyek drasztikus romlása. Ilyen előzmények után felhozni őt pozitív példaként egy kissé visszás.
Úgy emlékszem ígértél egy hosszabb írást, van még aktualitása illetve várható még?
Meglepő lenne, ha Benke jövőre Kaposváron kötne ki (pont az miatt, amit írtál), de ha mégis így lenne, akkor a Kaposvár célja a bajnoki cím kell hogy legyen, mert nem hinném, hogy Szili enélkül bárhová is igazolna hazánkban (még ha ez hazatérést is jelentene számára).
A válogatott holnapi keretében már nincsen benne Maronka (pedig rá kíváncsi lettem volna élőben) és Lukács került be helyette. Őt egyébként hiányoltam az Izland elleni keretből, hiszen ő egy "swingman" (amiben nem dúskál a magyar kosárlabda) és Benke mellé szerintem elkélt volna, ráadásul szerintem túl sok az irányító a válogatottban. Azt gondolom, hogy holnap Somogyi Ádámnak lesz pár perces szerepe Pongó Marci helyett, de majd kiderül.
Gaspert egyébként teljesen felesleges negatívan megítélni egy (vagy két) mérkőzés után, mert az ő bizonyítványa úgyis aszerint lesz osztva, hogy a magyar válogatott kijut -e az EB-re vagy sem. Erre pedig még most is minden esélyünk megvan. Az sem biztos egyébként, hogy egy holnapi szuper bravúr előrébb vinne minket (persze a siker megízlelése végett bizonyosan igen), hiszen Izlandot itthon akkor is le kell győzni. Persze abból a szempontból meg fontos lehet, ha esetleg Izland a két nagy favorit egyikét elcsípné.
Viszont a szurkoló legyen reális és ne élje bele magát a holnapi győzelembe, mert akkor van az, hogy a csalódottság miatt szidja majd a válogatottat meg a kapitányt (és nyilván itt nem Falco szurkolókra gondolok). Menjünk ki, lássunk végre egy jó meccset, legyen szoros végig, aztán meglátjuk ez mire lesz elég. Mindenki hozza magával a mély magyar, piros-fehér-zöld szívét, mert holnap szükség lesz rá. Én is megkerestem, szóval velem lesz.:)))
Nyílván nehéz miről írni ilyen gyenge bajnokság után, de Szili állítólag jövőre tényleg Kaposvár? Meglepődnék, ha ilyen hamar elígérkezett volna hozzájuk, tekintve hogy külföldöt tekintette fő prioritásának eddig, ezt alátámasztotta a "majdnem lengyel-transfer". Nem, nem bb1ről tájékozodók, szájhagyomány útján terjedt egy ilyen dez(?)információ egy szurkolótárstól.
Szerintem meg Okornnal nem kapunk ki 46 ponttal a franciáktól, csak 30cal. Legalább ebben a topicban ne írjon már senki olyat, hogy bezzeg Ivkovic-cel nyertünk volna. Itt nem illik belökni Forrayt, mint taktikai fegyver.
Lehet ragozni, de ez csütörtökön nagyon gyenge volt és tele volt edzői hibával, velemenyem szerint pedig Ivkoviccal hoztuk volna a meccset. Ennyit kell ebbe belelátni és nem többet.
Ettol nem lesz jobb edző előbbi és Gasper sem gyengébb. Majd a sorozat végén lehet értékelni az osszképet.
Hoztam neked egy eredményt 2013 augusztusból. EB selejtező első csoportmeccs, először Ivkoviccsal. Jó kis nyári edzőtáborozást és néhány edzőmérkőzést követően.
Fehéroroszország – Magyarország 79-75 (14-26, 27-19, 23-17, 15-13)
2020 február Szlovenok ellen itthon, 2022 augusztus 27 Csehorszag ellen itthon, 2022 augusztus 17 szlovákok elleni hazai mérkőzés. Ez a 3 jutott eszembe így elsőre, amikor írtam ezt a hozzászólást.
Azonkívül alább elhangzott, de szerintem sokaknak még mindig nem világos: a FIBA és az ULEB elkezdték összehangolni a naptárakat. Így fordulhat elő, hogy mi ezzel látszólag nyertünk, hiszen végre jöhet Hanga. Azaz az egyszem EL játékosunk. A legtöbb európai országnak, legalábbis a kosárnagyhatalmaknak viszont sokkal több ilyen játékosuk van, így valójában ők erősödtek ezzel.
Így lehetett, hogy a múltban - a Májsztróval ugyebár - ugyan sikerült nyernünk többek között Szlovénia és Horvátország ellen, de az ilyen győzelmeket innentől jó eséllyel el lehet felejteni. Na ebbe a helyzetbe csöppent bele Gasper.
Ez persze nem mentség az izlandi vereségre, inkább arra utal, mi várható...
Ivkoval a válogatott utolsó 10 meccsének mérlege 3-7.
Sem az olimpiára sem a VB-re nem jutottunk ki.
Az EB-n az összes meccsünket elvesztettük.
Az 3 évvel ezelőtti EB selejtezőn az ukrán-szlovén-osztrák-magyar csoport 3. helyén végeztünk, hatalmas bravúrral megelőztük a sógorokat és így EB résztvevők lettünk.
Ehhez még hozzátenném, hogy Ausztriában hosszabbítás után sikerült 2 ponttal nyerni.
Hihetetlen, hogy 5 nap gyakorlás és egy vesztes meccs után már tényként közlik sokan, hogy a Májsztróval minden sokkal jobb volt.
Adjunk már egy kis időt a bizonyításra Gaspernek is.
A baj az, hogy az ilyen meccseket Ivkoval be szokta húzni a válogatott. Korai még ítéletet mondani és nem is lehet, de ha nem jutunk ki az EB-re az mindenképpen inkább edzői felelősség, mint a játékosoké. Somogyi mellőzése például nekem teljesen érthetetlen volt, legalabb pár perc lehetőséget kaphatott volna.
Hagyni kell időt a csapatnak és majd a sorozat végén értékelni.
Hát ezaz! Előre tudtam (mondtam is pár embernek anno), hogy Ivko akkor fog lemondani, ha megyeznek az ULEB-bel. Hát be is jött. Nagy politikus a faszi az szentigaz. Mert azért lássuk be, nekünk ez rossz. Egy szem játékost érint nálunk, az ellenfeleinknél meg sok helyen a komplett csapatot.
Nagyon rövid volt az idő az igaz, viszont ilyen elképzelés nélküli támadójátékkal csoda lett volna nyerni. Kellemetlen csapat az izlandi az tény, de sokszor a fejemet fogtam hogy méééér?