Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Ma délben jártam arra tény, hogy szépen megcsinálták. Pár bátor autóssal én is találkoztam, aki ráhajtott az új aszfaltra. :) Ha megcsinálják még a Honvéd utca kereszteződést, akkor teljesen el is készül, ha jól láttam.
Ezt a villamospótlást nem sikerült megszervezni. Az utolsó villaoms a 486-os Bengáli volt, de dél körül volt kint a 489-es is. Délutánra azokat a villamosvezetőket próbálták berakini akik buszt is tudnak vezetni, így a villamost a remízbe vitték és utána mentek át buszra. Egyes megállókba utastájékoztató embereket is tettek ki, de a nagyerdőnél még nekik se mondták meg, hogy hol a megálló. Az Eötvös utcánál ideiglenes megállót alakítottak ki mert ahol a megállótábla vezetékei vannak ott beázott és feltúrták a sínt, de egy kisfurgon eltakarta az ideiglenes megállótáblát így a 111-es soförje a villamosmegállóba ment volna ahol belement a bal első kereke a "gödörbe" de ki tolatott.
Mivel az utasok nagy része bérlettel megy, ár tekintetében mindegy, hogy időalapú jegy van-e vagy nem.
Pont ezen téves indok miatt vetik el mások is az időalapú jegyet. A bérletes utasok magas aránya nem ok, hanem okozat! Azért vannak kevesen akik jeggyel és átszállással utaznak, mert a jelenlegi tarifa olyan irreális, hogy az senki nem fizeti ki. Oda-vissza 1200 forint! Számold ki mennyi benzint vagy gázolajat lehet venni belőle! Sőt a taxis tarifákkal is vetekszik.
Ez a turistáknak, meg a néha idelátogatóknak jó, de mivel Debrecen nem Párizs, az utasok nagy része helyi erő, gondolom.
Pedig hidd el, ha van az utasoknak egy olyan rétege, aki igenis használná! A havi bérletet nem használja ki, mert havonta 4-5 alkalommal utazna, előre nem látható időszakokban (pl. időjárástól függően). Tipikusan ilyen, aki rendszeresen kerékpározik. Az időalapú jegy utasokat hozna! Nem is keveset!
Meg olcsóbb 3/7/15 napos jegy/bérlet, mert a mostani az horror árú a havi bérlethez képest.
15 napos az a félhavi, aminek a használta igencsak korlátozott... Nem a bérlet ára horror, hanem a havi bérletnél rövidebb időszakra szóló bérleteké...
Nem engem zavar a hosszú viszonylat, csak azt mondják hogy nehéz tartani a menetidőt. De mivel amúgy sem tartják, ezért mindegy is. Legyenek hosszú viszonylatok!
Mivel az utasok nagy része bérlettel megy, ár tekintetében mindegy, hogy időalapú jegy van-e vagy nem. Ez a turistáknak, meg a néha idelátogatóknak jó, de mivel Debrecen nem Párizs, az utasok nagy része helyi erő, gondolom. De félreértés ne essék, legyen időalapú jegy. Meg olcsóbb 3/7/15 napos jegy/bérlet, mert a mostani az horror árú a havi bérlethez képest.
Nekem gőzöm nincs, hogy az idejárók mennyire DKV-közeliek, mennyire van beleszólásuk bármibe is. Én csak egy mezei, 4-5 hónapig buszhasználó lakos vagyok.
Pont Te szeretnéd a 15-ös hosszabbá tenni, aztán meg panaszkodsz a hosszú viszonylatok miatt :) Szerintem legyél objektív. Vonalanként 15 vagy 20 percenként közlekedő 18 és 48 jobb mint az óránként, félóránként sőt, 80 percenként közlekedő 15-ös. Időalapú jeggyel számoltunk, ezért bátorkodtunk onnan kivenni a 15-ös buszt.
De ugye ez csak egy civil koncepció, és úgysem ez lesz?
Nem azért csináltuk, hogy ne legyen, hanem azért hogy legyen. Bármi megtörténhet.
"itt sajnos eltévedtem. Látom, hogy a 13-as a Vincellérről indul, de utána elvesztettem a fonalat. A Deréken haladna?"
Ahogy látom, Derék-Kishegyesi-Auchan-Füredi-Egyetem sgt-innen a mostani. Amúgy nekem is tetszik, csak a 15-öst kérem vissza a Széna térre személyes okokból, amúgy jó. De ugye ez csak egy civil koncepció, és úgysem ez lesz? Tele van hosszú viszonylattal, amit "nehéz tartani".
Ha jól látom, 10-es nincs, de az igazat megvallva a többi viszonylat tudja pótolni.
A 11-es útvonala is jobban tetszik, mint a jelenlegi, bár én a Sámsoniig vinném, oda kevés csak a 19-es.
12: teljesen korrekt, pláne, hogy marad párhuzamos szakasz a 2-essel.
13: itt sajnos eltévedtem. Látom, hogy a 13-as a Vincellérről indul, de utána elvesztettem a fonalat. A Deréken haladna? A 13E is feltűnik a Nagyállomáson, de a további útvonalat nem találom :(
15: egyetlen dologba kötnék bele: nem marad viszonylat, ami a Hunyadi - Rákóczi - Burgundia szakaszt összekötné.
16: ha jól látom, annyi változás lenne, hogy a Köztemetőt is érintené. Szerintem így nőne a párhuzamosság a 2-es... akarom mondani 5-ös trolival. Esetleg összevonható lenne a 47E-vel.
18-48: tökéletes megoldás lenne, de a Nagyállomástól akár távolabb is lehetne a végállomás.
19: tetszik, hogy nem veszt el időt a Júlia-telepen.
21: Én összevonnám a 33-assal, a NYIP-nél pedig új megállót hoznék létre, az ipari parkon belül. Oda-vissza betérne, és nem kellene a szervízúton kanyarogni. Arra ott a 42-es.
23, 23Y: Logikus, ésszerű vonalvezetés. Bár én a Júlia-telepen kétirányú forgalmat szeretnék, a Sámsonin pedig lehetne használni a pihenőt. Nem véletlen tették oda.
30I: Én elfelejteném, a 30A-val együtt. Gyakrabban indulna busz Bánkra (lehet szóló is). A 30-as a megszokott útvonalon, 30Y pedig a Petőfi felé.
józsai járatok: én beljebb tenném a végállomást. Az Egyetem sgt-n közlekedhetne, szerencsére újra engedik a balkanyart a Bethlen utcánál. Én ezt kihasználnám, és tovább közlekedtetném. A 31-es megszűnése után pótolhatná a Kossuth utca - Nagyállomás szakaszt,
41Y: talán ezt is elfeledném, egy 15-15Y keringhetne a Lahner utcán. Úgy viszont a Széna tér maradna ki.
43: körbevinném az Auchannál, egyébként (talán) maradhat, ahogy van. Szúrja a szemem a kerülő a Dobozi fele, de nincs jobb megoldás.
44, 44Y: Tökéletes összevonás a 46-ossal, bár a 44Y esetében nem lenne pihenőhely.
45, 45A: Lehet, valaminek kellene járni a 3-as mellett a Széchenyi utcán, talán maradhatna a Vincelléren a belső végállomás.
47E: Mi lenne a konkrét útvonal? A Nagyállomásig járna?
71: Honnan jöttek a "hetvenes" viszonylatok? :D A 71-es jó 11-es pótló lenne.
Összességében tetszik, de pl. a Széna tér környékén megszakadna a közvetlen összeköttetés a Belvárossal. A 15-ös vagy a 71-es betérhetne.
Mint azt sokan tudjátok, amint elindul a 2-es villamos komolyan megváltoznak az utazási szokások. Az egyik legjelentősebb változás, az átszállás és annak milyensége.
Az eredeti tervek sajnos elég hanyagul kezelték ez a problémát, ezért az elmúlt hetekben azon dolgoztunk, hogy az átszállási kapcsolatok minél jobban alakuljanak.
Úgy tűnik javaslatunkra buszmegálló és gyalogátkelőhely fog épülni a Böszörményi úton, a Csemete utai buszmegálló együtt közelebb lesz a villamosmegállóhoz és a Darabos utcánál épülő villamosmegálló autóbuszos megközelíthetősége is jelentősen javul. (mellékelt képek)
Mindezek mellet még sok feladat van, amelyet meg kell tenni a 2-es villamos elindulásáig. Ezen feladatokat szeretnénk megvitatni a lehető legszélesebb körben. Röviden bemutatjuk, hogy mi mit tartunk fontosnak, milyen elképzeléseink vannak. Majd pedig beszélgetünk és várjuk a kritikákat, javaslatokat.
Amúgy gondolj bele hány olyan csomópont van ahol azt sem tudod mi a neve
pl. Károli Gáspár tér - Pesti utca - Vendég utca - Alföldi nyomda egy kereszteződés és vagy 4 db név
Hunyadi J. utca - Kálvin tér - Tanítóképző főiskola (már nem is ez a neve és hamarosan elköltözik onnan) 3 féle név, de most kapott új nevet a villamosmegálló.
Miért nem lehet egységesíteni ezeket?! Ilyenkor a városvezetés átgondolhatná és egy füst alatt lemehetne. De gondolom valamelyik képviselőnek érdeke fűződik 1-1 mgh-hoz.
A Derék utca miért nem érinti a 12-es buszt? Most a 12-es 9 perc alatt ér a Tesco elé a Vincellérrő, a 24 meg 8 perc alatt, ugyanazon az útvonalon. :S A lámpától 1 perccel csökkent a menetidő, nagyon életszerű, hiszen mint tudjuk, a lámpáktól gyorsabban lehet haladni.
Én mondom, írják ki hogy óránként indul mittudomén 4 busz, azt csókolom. Egy menetrend, amit tartani lehet.