Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.27 0 0 2320

elküldtem

Előzmény: oleandro (2318)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.27 0 0 2319

nem, nem hízott annyit, csak a pdf-oldalakat néztem, amin két könyvoldal van, vagyis 36 oldalas. :)

Előzmény: oleandro (2318)
oleandro Creative Commons License 2013.06.27 0 0 2318

hú,azt nagyon megköszönném :)

a mélem publikus.

Viszont eszerint vagy 50 oldal lehet.

http://media.lonelyplanet.com/shop/pdfs/eastern-europe-11-bosnia-hercegovina-prev.pdf

Ennyit hízott volna a 2011-es kiadás?

Előzmény: Törölt nick (2317)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.27 0 0 2317

Nekem megvan a 2007-es K-Eu pdf-ben, abban 18 oldal Bosznia. Ha kell, el tudom küldeni emailben

Előzmény: oleandro (2316)
oleandro Creative Commons License 2013.06.27 0 0 2316

ismertek normális utikönyvet?

a lonely planet 2011-es  K-EU utikönyvéből pld érdemes 5 dollárért letölteni a bosznia fejezetet? 

A 2013-as Bradt Bosznia utikönyv csak 16 fontért tölthető le....

nincs valami ötletetek?

emojnarode Creative Commons License 2013.06.27 0 0 2315

A helyedben én a következőket tenném: mivel a kacskaringós, kanyargós egysávos utakat nem fogod megúszni és az eltervezet útvonal is jó, Mostar után fordúlj balra Trebinje felé és az országban maradva, innen már egy ugrás Herceg Novi.  Ha kerülővel mész Horvátországon át, Dubrovnikot elhagyva, a reptér után beleszaladsz egy komoly útépítésbe, ami komolyan visszafogja elképzeléseidet, egészen a MN határig. Érdemes meggondolni.

Előzmény: ff67 (2314)
ff67 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 2314

Sziasztok,

Egy segítséget szeretnék kérni. Idén ismét Montenegróban nyaralunk, de most mindenképpen Bosznián keresztül szeretnék menni. A terv az, hogy a Barcs - Jajce - Jablanica - Mostar - Herceg Novi útvonalon mennénk. Kérdésem az lenne, hogy ajánljátok ezt az útvonalat? Elsősorban az lenne a cél, hogy minél könnyebb út legyen, ha lehet, kerülném, a szerpentines, nagyon kanyargós, egysávos utakat.

ikajli Creative Commons License 2013.06.26 0 0 2313

Igen, közben én is megtaláltam. Előbb kellett volna tájékozódnom, de szerencsére nem harapta le a fejemet az itteni társaság a lustaságom miatt. :)

Előzmény: zithea (2310)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.26 0 0 2312

nekem sosem volt problémám vele

Előzmény: tszabi (2301)
opi1970 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 2311

Köszönöm mindenkinek!

Előzmény: BHJ-962 (2306)
zithea Creative Commons License 2013.06.25 0 0 2310

Szia ikajli!

A konzuli szolgálat honlapján (http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?bosznia-hercegovina) található többek között az alábbi:

"A magyar állampolgárok érvényes útlevél, vagy személyi igazolvány birtokában utazhatnak be Bosznia-Hercegovinába, ahol kilencven napot meg nem haladóan tartózkodhatnak turisztikai vagy üzleti céllal."

Mi is személyivel megyünk szombaton :)

Előzmény: ikajli (2309)
ikajli Creative Commons License 2013.06.25 0 0 2309

Közben rákerestem itt a topicban, és egyértelmű igen a válasz. Csak az bizonytalanított el, hogy a Külügyminisztérium szerint kell az útlevél.

Előzmény: ikajli (2308)
ikajli Creative Commons License 2013.06.25 0 0 2308

Sziasztok!

Próbáltam utánajárni a neten, de nem volt teljesen egyértelmű számomra, hogy elegendő-e a személyi a Bosznián való átutazáshoz. Ha valaki megosztaná a személyes tapasztalatát, azt megköszönöm.

SlatkaVila Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2307

Nana :D még szerencse, hogy az ember (még) nem tud magyarul... :D

Előzmény: BHJ-962 (2306)
BHJ-962 Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2306

Szívesen,a fotó alanya is tetszik:-))

Előzmény: SlatkaVila (2305)
SlatkaVila Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2305

Köszi BHJ-962 :))) Láttam, tetszett a fotó :)))))

Előzmény: BHJ-962 (2303)
SlatkaVila Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2304

Szia opi1970!

Itt vagyok :)

Trebinjéből Tivat irányába 3 lehetőséged van, ebből 2 az aminek nagyobb létjogosultsága lehet számodra, de leírom mindhármat.

1. Dubrovnik felé veszed az irányt és így átmész előbb a horvátokhoz, majd a főúthoz érkezev balra fordulsz ( Cilipi-Cavtat irányába ), de gondolom ez a kevésbé izgalmas variáció

2. Trebinjéből Herceg Novi irányába mész, majd átkompolsz Tivat felé Kamenari-ból ( komp legutóbb 4 euro volt/ autó, illetve van egy 3 eurós útdíj rögtön a határ után )

3. Trebinjéből Niksic felé mész, így Risan előtt jutsz le a Kotori öbölbe ( gyönyörű ez az út!!! )

Üdv, Slatka Vila

Előzmény: opi1970 (2294)
BHJ-962 Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2303

Látom itt vagy,itt is jelezhetsz neki http://mediterranapartman.hu/home.html

vagy pedig itt,  https://www.facebook.com/evarita.djokic  (talán itt találod meg leghamarabb.)

Amúgy most volt a napokban egy kotori ajánlat .

Előzmény: opi1970 (2296)
BHJ-962 Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2302

Billegős,nekem is az egyik sima,azt nem nagyon szeretik külföldön,pedig direkt rákérdeztem a bankban és azt a választ adták,hogy azzal külföldön is lehet fizetni.(1* Romániában,1* Horvátországban és legutóbb Németországban nem fogadta el a terminál ).

Ha van domboros vidd magaddal,az sem baj ha van mindkét nagy cégtől.

Előzmény: tszabi (2301)
tszabi Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2301

Köszönöm az információkat mindenkinek.

Nekem csak sima Mastercard, nem dombornyomott kártyám van, nem tudom ezt elfogadják-e a kutaknál.

Előzmény: fekvőrendőr (2293)
emojnarode Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2300

Elfelejtettem hozzátenni, hogy folyamatosan figyelem az események kapcsán a lenti lapokat, ha valami érdemeset találok, úgyis leírom itt a fórumon. Egyébként, mivel nem mindenki olvassa a Boszniai és Horvát lapokat, ajánlom figyelmedbe a hazai Nyári lap c. nyaralási magazint itt a neten is. Ez a lap elég gyorsan és hitelesen tájékoztat a lenti változásokról.

Előzmény: jjN (2299)
jjN Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2299

Köszönöm a válaszodat! Júli végén megyünk, tehát utána kell járnom majd a dolognak. :-)

Előzmény: emojnarode (2297)
szikla2 Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2298

Tavaj júliusban ott léptem át.

Előzmény: jjN (2292)
emojnarode Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2297

Az emlitett határátkelő - kettő is van egymáshoz közel- Gp Arzano és Gp Kamensko- nyugodtan megcélozhatod  Arzano átkelőt, ez korábban is nemzetközi volt. Mint régebben írtam is ezekről, nagyon sok átkelőt megszüntetnek jul. 1-től, sokat átminősítenek. Attól függ mikor indulsz, előtte azért nem árt tájékozódni. Az átminősítés ebben az esetben azt takarja, hogy nagyon sok ilyen kis "bódés" átkelő megmarad, de ezeket a csatlakozás után a szigoritások miatt, csak azok vehetik igénybe, akik öt kilométeres körzetben laknak és speciális okmány szükséges hozzá.

Előzmény: jjN (2292)
opi1970 Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2296

Szia,

ne haragudj, de BHJ-tól hallottam, hogy Trebinjében élsz, esetleg montenegroi szállásban nem tudsz segíteni. A Kotori öböl környékén  lényegében bárhol megfelelne, úgyis csavarogni megyünk...

Ha lehet róla szó, már küldöm is az opciós listát, úgy kezdődik hogy OLCSÓ legyen... :)

Előzmény: SlatkaVila (2264)
opi1970 Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2295

Szia,

ha már átjöttem, legyen valami hasznom nekem is... :)

2 éve magam is itt érdeklődtem ugyannerről az orebici útvonalról. Ha menézed az előző hozzászólásom, akkor ott az út Sarajevoig le van írva. Mi anno reggel 4 körül indultunk, a magyar határ átlépését követően betartottam a játékszabályokat, így is fél 10-kor már Sarajevoban bóklásztunk. Nagyon sokat dob ezen a szakaszon, hogy Eszék után a pálya lényegében levisz a BH határig. A határ után van egy kb. 20 km-es szakasz ami gyengébb minőség, utána kiváló (hazainál sokkal jobb) utak voltak. A "futamidőben" az is benne volt, hogy Sarajevo előtt akkor még épült a pálya, az egy kicsi csúszást okozott.

Emlékeim szerint Mostar onnét kb 1,5-2 óra, illetve Mostartól kell újabb, kb. 3 órával számolni a Peljasac elágazásig. Onnét Orebic kb. fél-háromnegyed óra.

Egyébként miért sietsz? Nem nyaralni mész? :) Hidd el, a Sarajevo-Mostar szakaszon úgyis rájössz, hogy érdemes lassan menni...

Előzmény: tszabi (2289)
opi1970 Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2294

Sziasztok,

BHJ-962 javaslatára jöttem át a Montenegro forumból:

"Gyere át a Bosznia topicba,Slatka villa mindent elmond,Trebinjében lakik."

Montenegrói útvonal ügyében érdeklődöm. Somogy megyéből indulnánk, Drávaszabolcsnál lépnénk ki, Eszék, a sík részen A5 pálya, Babina Greda után lehajtás, majd belépés Boszniába, majd Doboj, Zenica érintésével mennék Sarajevoig. Ez eddig sima ügy. Sokan emlegettétek a Tara kanyont, meg egy másikat (?), amit az oda-vissza úton érdemes megnézni. Ahogy nézem, a Tara folyó völgye azoknak esik útba, akik Szerbia felől jönnek, a sarajevói utvonal választásánál egy kis kitérőt jelent. Jól látom? (A Tara kanyon amúgy felmerült önálló programlehetőségként is, hiszen van ott látnivaló bőven.) Négy kérdésem lenne (mielőtt elfelejtem, az uticél Tivat, vagy környéke):

(1) ha lefelé érinteni szaretnénk a Tara kanyont, akkor Sarajevo után merre érdemes menni?

(2) Ha önálló program lesz a Tara szurdok, akkor merre vigyen az utam? (Szép részek érdekelnek, nem a pályázásgyorsaság, vagy épp az út könnyebbsége.) (

3) Mi a neve a másik szurdoknak, és milyen település van a közelében - a könnyebb navigációs keresés végett?

(4) Tudtok-e ajánlani (küldeni mailben) bevált, Igo-hoz való használható Montenegro térképfájlt? Elsősorban topmap, vagy helyi szolgáltató térképe érdekelne. (Sajnos csak olyat találtam amelynél pl.: ha érintem Trebinjét, akkor onnét úgy hajlandó Tivatba menni, hogy felvisz a francba (Zmirovinába - Foca környéke, ami ugye ismét Bosznia), majd onnét akar visszahozni Tivatba. Magyarul nem ismeri a Trebinje-Vilusi szakaszt. Vagy ott nincs is út?

(Megjegyzés: az út nehézsége nem érdekel (sok kanyar, stb.) inkább a szépsége (nyaralni megyek, nem rohanni), de azért nem terepjáróval megyek...

fekvőrendőr Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2293

Én INA, OMV és Petrol kutaknál tankoltam, kártyával fizettem. Semmi gondom nem volt.

Előzmény: tszabi (2289)
jjN Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2292

Sziasztok!

Prisikai határátkelőről van vkinek tapasztalata/infoja? Koordinátái: 43.598917,16.984685

Lehet egyáltalán használni? Brela-ba megyünk idén és arra visz a legrövidebb út.

Ha valaki már ment arra, vagy hallott róla az kérem ossza meg velem a tapsztalatait. :-)

Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.23 0 0 2291

bocs, az indulás-érkezés a Bp-Mostar részre vonatkozik. A Mostar-Orebic jó 3 óra, ha emlékezetem nem csal (komp nélkül, Stonon keresztül, kétszeri határmizériával)

Előzmény: Törölt nick (2290)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!