Pedig ez a bejlagol kifejezés, a kalantyú és bizgentyű kifejezésekkel együtt, a leginkább használt szakkifejezés az NLC barkácsolós fórumain. Főnévként is használatos, mint bejlag.
Azon a karácsonyon amikor a kenyérvágó is fel lett használva mint favágó szerszám, akkor vízkeresztig benne is lett hagyva a talpban?? Mert, hogy akkor addig gondolom kevesebb kenyér is fogyott. Befektetésnek is elgondolkodtató módszer.
Kibejlagolni?? Még ezt a tevékenységnevet nem is hallottam. Én eccer a kenyérvágó kést is igénybe vettem segítség gyanánt, hogy beférjen a törzs a tartóba. Frappáns díszként tudnám javasolni a pattogatott kukorica füzért is, takarékos és divatos.
Mekkora beruházás, 5-7 gömb még egy apró fán is elenyésző! Egy saccperkábé méteres fára ukcve 32-43 díszünk van, de még úgy se nagyon lehet psórolni a szalloncukrokon. Citromka esetleges gömbpaskolása veszélyeket is rejt, amennyiben nem elégedne meg csupán a vizuális szemlélődéssel. Ennek elkerülése végett én cicás háztartásokhoz nem üveggömb díszeket javasolnék, hanem szalmadísz, fa, meg ilyesmi. Tehát törhetetletlen.
Én gyufás skatulyákkal és fogpiszkálókkal szoktam kibejlagolni a fenyőfa talpat, de volt már rá példa, hogy idő hiányában benne maradt a talpban egy csavarhúzó feje. Szép kép. Látszik rajta hogy időt nem kímélve, gondosan kidolgozták a fenyőfa pontos beállítását a talphoz.
Ezt nem értem pontosan ezt a sort, hogy : "Még szerencse, hogy nem egész ébben van, mint pl Angol Nagy Brittánia." Most akkor Angol Nagy Brittánia az egész évben van, vagy csak idény jellegűen?? Vagy Angol Nagy Brittánia az stabil, mint a satu és a többi ország van ködhöz kötve??
Miről ismerszik meg a kiváló minőségű karácsonyfa üveg gömb?? Én is olyat akarok szerezni befektetésképpen. Az vajon jobban fénylik?? Vagy Citromka jobban tudja vizualizálni?? Esetleg magától felugrik a fenyőfára??
Most éppen kivételesen eléggé pontatlan volt a Mester. Azt írta, hogy 5-7 gömböt vesz, de ha ebből átlagot számolunk, akkor egészen pontosan 6 gömböt vett. Vajon egy ilyen üveg gömb mennyi szaloncukrot helyettesít?? Ha 1 db gömb=3 db szaloncukor-al számolunk, akkor az 8 év alatt 8 -szor 6 -szor 3 darab szaloncukor. Összesen : 144 db szaloncukor. Az uckve 3 doboz szaloncukor 8 év alatt. Szerintem én ennél többet szoktam benasizni adott idő alatt. A gyerek meg pláne. Úgy döntöttem mégsem veszek kiváló minőségű üveg gömböt. Éljen a szaloncukor.
Hozzáláttam a karácsonyi fa díszeinek beszerzéséhez, mert kiváló minőségű üveggömbök vannak mostanában és gondoltam veszek úgy 5-öt 7-et! Igy kevesebb szaloncukrot kell rápakolni a fára, vagyis amit vesztek a réven, bejön a vámon. Meg aztán ez egy hosszú távú befektetés. Hiszen úgy 8 év múlva már szinten plussz megtakaritást eredményez. Citromka imádja a fenyőillatot és vizuálisan szereti szemlélni a fenyőfát. Illetve jól eljátszadozik a tűlevelekkel. Eléggé kezd köd kialakulni, ami egy téli jelenség. Én nem különösen kedvelem, mert így is hamar besötétedik, amit még a köd is betetőz. Még szerencse, hogy nem egész ébben van, mint pl Angol Nagy Brittánia. Ott mindig van némi köd.