A szín saját választás volt, mert így passzol a külsejével (koralpiros/fehér tető). Erdei Gábor csinálta Ürömön. Számot holnap tudok adni, mert nem találom a névjegyét, de tényleg szépen dolgozik. A határidő már más kérdés. Néha túlvállalja magát, de nem csúszott sokat.
Sziasztok! Kárpitost bátran ajánlok, mert az ő munkája lett a legszebb az egész autóban. Ezek a képek már voltak, csak a meggyőzés miatt rakom fel újra. Egyébként szerintem egy új Becker sem néz ki rosszul...
Értem én, csak nem szeretném, hogy az legyen, hogy megcsináltatom a kárpitot, aztán rondán van megvarrva, stb :) Egyszer szeretném megcisnáltatni, de akkor nagyon szépre.
Egy Mercedes megszállott kárpitoshoz, akinek van két gyönyörő autója, egy W123C és egy W107. Referenciamunkának is beillik. Nem tudom vállal-e és mikorra, van dolga elég. Ha már megegyeztél Zsiga bácsival akkor mindegy, de ha kell privátban megadom az elérhetőségét.
Mégsem jött be a csillag megjavítása :( Elengedett egyszerűen azaz anyag. Úgyhogy jövőhéten megyek megrendelni a Gaálcar-nál a csillagot 8500 forintot mondott, asszem.
Beszéltem közben a kárpitossal is (Bán Zsigmond). Jövőhéten megyek anyagot nézni. 80ezer + anyag az ára. Márcsak tudni kéne, hogy milyen kárpitok léteztek a 280CEben.
Szerintem, ha nem túl csicsás a fejegység, akkor azért elviselhető látványt nyújt.
A lényeg, hogy legalább színben ne üssön el a műszerfaltól!
Persze egy becker mexico v. europa jobban mutat és ha jól tudom valahogy ezeket a régi vasakat is össze lehet aplikálni egy mp3 lejátszóval + erősítővel.
Jut eszömbe!
Ha valakinek van felesleges gen.2-oldalablak alsó díszléce mind a négy, szép állapotú, arra vevő lennék!!!!
Tudom, hogy bután néz ki, nagyon sokat keresgéltem egy retros kinézetű után, de nem nagyon találtam. A kesztyűtartóba meg nincs az az isten, hogy én belefúrjam, faragjam. Amikor vettem a kocsit, akkor is egy modern fejegység volt benne + 6db nem gyári hangszoró, ja és még volt benne mélyláda + erősítő, de ezeket kivágtam a kocsiból. BPCGP-n is láttam olyan autót, amiben új fejegység volt. Egyáltalán nem volt vészes, szerintem.
Szervusz! Nem te írtál arról nem rég, hogy nagyon jól belőtték a gyújtást, és a karburátort? Régóta keresek olyan szervízt, vagy szerelőt, aki ért a Stromberghez. Egyébként kéder szett engem is érdekel, de limuzinhoz. Hol érdemes venni, és mennyibe kerül? Előre is köszi!
Ja, megrendeltem a csillagot én is, jövő héten megjön. Majdnem 14e lesz. De sokkal jobban fáj, hogy a kis ..... aki letörte, behorpasztotta a motorházfedelet (valószínűleg ráállt), és horpadásjavítósok sem merik bevállalni, mert megrepedhet (eléggé vastag a festék rajta azért...). (Remélem az illető aki letörte, kap egy gerincsérvet emiatt.)
Ha már mindenképp modernet teszel bele, tedd a kesztyűtartóba szerintem, vagy valami nem feltűnő helyre. Nagyon bután néz ki egy öreg autóban, hidd el.
Már azthittem, hogy máglyára küldtök :D Ezekszerint nem :)
Amúgy énis tervezem egy fejegység vételét. Még az előző elötti tulaj rakott bele 6 db Magnat hangszorót, de a fejegysget belőle elajándékoztam, így szeretnék bele olyat venni, amire rálehet kötni ipodot is. Erre ki is néztem a JVC PDR51-et. Hamarosan meg is rendelem. Beckerrel meg nem akarok adapterrel machinálni. Az valahogy idétlenül nézne ki. Inkább veszek bele egy ilyet, és ha majd találók jó Mexicot, akkor azt is.
A rozetta 115-el kezdődik, az úgy gyári...Mivel a 114/115 az a motorikus megkülönböztetésre van, sok alkatrész ami csereszabatos, vagy 114 vagy 115 kódú...pl. a csillag. De sok kütyünek van 110-es kódja is, mert még a fecskéből való. De az is gyári állólámpás alkatrész!
Egyébként szerintem oké a ragasztás, miért ne? Megmentettél egy alkatrészt, nem látszik , és sajátkezűleg elvégzett munka csak erősíti az öntudatot..:-) Nekem pl a csomagfedél csillaga körüli karika engedett el, és,gyenge idegzetűek ne is olvassák tovább, ráragasztottam a fedélre! Jó lett. Ha elveszett volna, akkor pótolnám, mert AZ már zavarna, hogy nincs karika. Attól persze én is hányok, ha ócsó univerzális visszapillantó van a letört eredeti helyett, meg összevissza ajtók, lámpák, sárvédők,felnik,meg egy izléses LEVIS rádiósmagnó, amit a kazetta nélküli "öreg szar" Becker helyére mahinált be valaki 1990-ben.
A várbna szokott állni egy fehér 4 ajtós 114/115ös. Na annak van telibenyomva pillanatragasztóval a rozetta "krátere", de a csillag sehol. gondolom elengedett a ragasztó :P
Előbb utóbb úgyis kell új csillag, mert kicsit sérült a króm felület, de most a Mercire félrerakott pénzem inkább kárpitosra, illetve egy vadonatúj kéderszettre költeném :)
Utolsó hozzászólásom a témában: a gyári alkatrész, mégha utángyártott is, objektív fogalom.
Az pedig, hogy mi a gány, nagyon szubjektív. Én ott húzom meg a határt, hogy otthon csinálod, vagy készen veszed. Mindenkinek más a határ, kis kalapácsütés, óvatos meggörbítés még nem gány, de a két nagy ütés már igen. Kis folyékony fém még elmegy, az összekent motorblokk-oldal már nem. stb.