A szállásunk Bergamo felett lesz, az Iseo tó partján, 1 napot szánunk Milánóra, és 1 napot Bergamora, meg a maradékot elautókázzuk vmerre, mert vszínű,h kocsibérlés is lesz..az utsó vacsórát még nem foglaltam le, de rajta vagyok.
Igen...mi tegnap foglaltuk le a jegyeket, és elvileg sky/wizz lett volna az ideális, de időközben felmentek az árak, ezért maradt ez a pozsonyi indulás..Kocsival 2 óra Bpről, sztem nem vészes. Viszont ahogy nézem mi kb akkor érünk haza, amikor Ti elindultok Bergamo Airportról ,szal előttetek leszünk kb 2 órával így elkerüljük egymást..na sebaj.
Köszi a válaszokat! POntosan OKt 30án indulunk , és Nov 2án jövünk...Pozsonyból Ryanairrel, mert így az occsó! 8000Ft/fő a repjegy. Remélem jó lesz , szép lesz ! Droopy te pontosan mikor mész?és mivel?
Szerintem 3 nap teljesen eleg Milanora. annyira sok latnivalo nincs itt....az ido...az meg egy nagy szar, az elmult 2 hetben eddig minden nap esett valamikor, jo azert meg igy is 20 fok van, de nem szep az ido...azert erdemes eljonni, hathan pont szerencsetek lesz es csak a szeptember ilyen. :)
Mi október legvégén megyünk oda 4 napra. Azaz, a környékre 4 napra.
Ebből Milánó lesz szűk 2 nap, Como-i tó 1 nap, Bergamo bő 1 nap.
Nem félek, hogy unatkozni fogunk. Lesz benne egy kis műemlékezés, egy kis természeti szépség, egy kis shopping, meg csak sima mászkálgatás, lehet az éjszakába is belemászunk :)) Én nem birok napokig műemlékeket-képtárakat nézegetni (muszáj vegyiteni valamivel), ezért bizom benne hogy ez a város is tetszeni fog :))
Merrek keresel szallast? Lehet en is inkabb alberletet keresek mint masik csaladot...gondolkoztam kicsit. :) Mehetunk egyutt felderito utra ha tovabbra sem talasz valami jot. Bar remelem talasz hamar.
Nyugi ez van a csaladokkal is (epp most keresek ujat a belvarosban), eloszor mehetek, aztan megse, meg jaj, ne menjek mar haza karacsonyra, jaj megis foglalhatok jegyet immar duplaaron...decisamente incredibile...nem az eloregondolkodas meg a szervezes a fo erenyuk... :))
suliba jarok. te? jol ertem, hogy csaladnal laksz? en most van az a pont, hogy nagyon ideges vagyok, eddig turtem a burokraciat meg az olaszok extrem hulyesegeit, de ez mar sok. a lakaskeresessel ugy allok, hogy elozo csutortokre igertek valaszt egy helyrol, hogy engem valasztanak-e lakotarsnak. erre az a valasz jon, hogy ujra latni akarnak engem vasarnap. oke. erre mit csinal az az idiota? dolga akad vasarnapra, es lemondja a talakozot, es azt mondja, hogy majd ezen a heten felhiv. kiraly. ahhoz kepest, hogy csutortokre valaszt kellett volna adnia. erre csak azt tudom mondani: incredibile.
Bergamo Alta-t erdemes meglatogatni, a palyaudvarrol megy fel busz. Nagyon aranyos kis utcak vannak, minden kirakatban polenta (zabkasa) :)) Van egy siklo is ami felvisz a legmagasabb pontra, onnan az egesz varost latni, gyonyoru! Tennek fel kepeket is, de nincs kicsinyitos programom... .( Az en szulinapom is okt. 13-an van, jo kis datum. :-)
A férjemnek október 13-án van a születésnapja. Az én ajándékom számára az lesz, hogy elviszem Bergamoba-Milánóba. Fapadossal megyünk, autót szeretnénk bérelni, és bejárni a környéket, nem elősorban Milánót. De oda is el szeretnénk látogatni. Szeretném kérni azokat, akiknek autóbérléssel ill. szobafoglalással kapcsolatosan vannak tapasztalatai, hasznos tanácsai, azok írjanak. Bergamoi élménybeszámolókat is szívesen olvasnék Tőletek.
a Hotel Eva/Arno-ban lakunk, a kozponti palyaudvartol 10-15 perc setara van a Via Lazzareton, kozel mindegyik metrovonalhoz, gyakorlatilag a 4 vonal keresztezodeseben, jo valasztas volt.
Nem tudom mar, ki irta itt korabban, hogy rossz a helyi kozlekedes, hat nem tudom, hogy neki mi nem sikerult, de szerintem nagyon jo es igen egyszeru barhova eljutni, csak egy terkep kell, ami amugy is van a megallokban.
Ketnapos jegyet vettunk, ami az osszes metro-, busz- es villamosjaratra jo, egyszer kell lekezelni, utana 48 oraig jo (majd meg egyszer egy ugyanilyet veszunk), 5,50 euro fejenkent, szerintem nagyon megeri (ugyanennyibe kerul itt egy McDonalds menu).
Mar ketszer voltunk a Domban, ma a tetejen, es az aljaban levo regeszeti feltarason is, a Castella Sforca-ban es a kertjeben, az Aquariumban, a Beke emlekmunel, a Vittorio Emmanuel Galeriaban, az ugyanilyen nevu Corson, kivulrol megneztuk a Meazza Stadiont (San Siro) is, majd holnap este megyunk ki Inter-Sampdoria meccsre. Jartunk meg az asztrologiai muzeumban, a Brera keptarban is.
Tegnap delutan es ma egesz delelott esett az eso, ez nem volt tul nagy kedvcsinalo, de ma delutanra szerencsere kisutott a nap, igy meg szebb minden.
Holnap reggel valoszinuleg kimegyunk Monzaba vonattal.
Van, de nehezen es marha dragan...mivel szept-oktober a vasarok idoszaka,milanoban pont ez a foszezon, pl egy 1 csillagos "hotel" a kulvarosba 70Euro/ej.....durva...
szerintetek van esély október vége felé a belvárosban úgy találni szállást, hogy beesik utcáról az ember? esetleg olcsóbban, mint amit neten írnak? [kisebb helyeken tapasztaltam ilyet nyáron. hátha milánóban is...] ciao:)
Ja ha vontozol, akkor vigyazz, mielott felszallsz akkor kell ervenyesiteni a jegyet, kis sarga automatak vannak, az uti ra a datumot. Ha csak siman felszallsz a vonatra es jon az ellenor, nem erdekli, h van jegyed, ha nem ervenyesitetted a palyaudvaron megbuntet. Jo rendszer...elso utamon Padovaig utaztam ervenyesites nelkul...szerencsere nem jott ellenor a 3,5 oras ut alatt.... :)