indeus(5401): Annyira nem ismerem a mac-es cuccokat... mi a fájl(ok) kiterjesztése ? WinISO-val vagy IsoBuster-rel meg tudod-e nyitni ? Ha igen, akkor sima ügy lesz... 8)
Safi(5402): Én is maradnék a TDK mellett a helyedben. Mármint, ha valóban phtalo-s TDK van a TDK alatt, és olcsóbban megkapod, mint a másikat... 8)
Nem biztos, hogy Mulder-nek van igaza... 8) Kérdéseim: opsys micsoda(patch-okkal ill. nélkülük); íród típusa; WinCommander, Nero és InCD verziószáma; telepítve van-e (és netán nem fut-e a háttérben..) más packet-writing software (DirectCD, PacketCD, vagy Prassi, Stomp, NTI, VOB, stb. által készített). Megjegyzésem: a média azért nem teljesen ua., hiszen InCD-hez UDF-re formázod írás előtt, nemde ?! 8))
Na feltettem az ASPI-t. Mostmar mukodik a CDR Idenfier, de az sem szlgalt uj adatokkal a www.cdmediaworld.com-hez kepest. Asszem maradok a mar bevalt TDK-nal.
Miert van az hogy ugyanazt az anyagot 10x TDK CDRW-re 10x-en irva a NERO siman megcsinalja, viszont ha INcd-vel masolom WinCommanderben, akkor az elb@ssza. Ugyanaz a media, ugyanazok az irandok, ugyanugy max 10x sebesseg.
Lehet hogy az igazsag odaat van?
Bocsi /stílszerűen... :)/, tényleg félreérthető volt a szövegem. Én se gondoltam a wave editor-ra, csak arra, hogy a Feurio-t használja a Nero helyett... Thnx ! 8)
De Feurio Vawe Editorát is nyogodtan békén hagyhatod, nem kell olyan mélyre menni. Amit én mondtam, az egy sima projekt paraméter a szerkesztő ablakban. Vigyázz, a paraméter trackenként külön is megadható, el ne hibázd!
kolcsike(5393): Macimedve(5394) tudja a megoldást ! 8) Tehát ha MP3-ból akarsz türhető audio-t, akkor a Nero Wave Editorában ne állíts semmit, a Feurio-ban annál inkább... :)))))
Korábbi kérdésedre a médiákkal kapcsolatban: hogy melyik fajtát érdemes venni, az függ az íródtól is (pl. nem mindegyik Yamaha szereti a TDK/kat, stb.)
safi(5395): Azért javasolnám neked, hogy PPetitől szedd le, és telepítsd az ASPI-t, mert nem csak a CDRIdenfier használja. Külső jegyeknek egyébként sem szabad feltétlenül hinni, mert pl. a Philips Multi 16x-ban is ugyanolyan külsővel van Ritek-es, CMC-s, stb.) Az lenne korrekt, hogy az ASPI feltelepítése után mégiscsak megnéznéd....
Megneztem. Illetve megprobaltam. A CD-R identifier ERROR ASPI Layes is outdated or not present, ill Could not initialize interface! uzenetekkel indult.
Mindenesetre a www.cdmediaworld.com-on ezt irjak:
Name Sony CQ-74N1 [Sony]
ATIP 97m 24s 11f
Factory Sony Corp.
Dye Type Cyanine (Type 1)
Color Top Silver
Color Label Matte Silver with Silver Text
Color Dye Light Blue
Capacity 656.40 MB (74:43:00 / LBA: 336075)
Speed 1x - 16x
Egyebken megirtam ugyanazokkal az adatokkal 16x-san egy TDK-t meg ezt, a Sony CDROM behelyezeskor kb fele annyi ideig koszorulte a kicsiket mint a TDK-t.
Eleg szimpi a dolog csak az a kerdesem hogy meger e 300 HUF-ot, vagy lehet e valahol kozepes tetelben (10-50Db) olcsobban is kapni?
A Nero féle 0 szünet nem jelent valóban 0 szünetet, csak annyit, hogy nincs üres szektor a két szám között. De ha egy szám utolsó szektorában csak 1 bit is van, akkor van majdnem egy szektor szüneted, ami egy pattanás, mivel szám csak a következő szektor elején kezdődhet, mert csak szektor elején lehet index…..
Megoldás: Feuriónak van olyan opciója, hogy a nem teljesen feltöltött szektort feltölti a következő számból, az indexet pedig a következő szektor elejére teszi. Ez tényleg nulla szünet…….Tipikusan koncertfelvételekhez találták ki.
zskis(5387):
EasyCD: a legújabb patch is rajta van? Ui. tudomásom szerint az 5-el /is../ rengeteg gáz volt, és patch-hegyek vannak hozzá. Lehet, hogy a te verziód még nem ismeri fel korrekten a TEAC-ot.
Nero: az íród P-CAV-os, és a Nero korrekten ismeri. Ha a Nero úgy dönt, hogy a Philips-ed nem alkalmas 24x írásra /CMC,Ritek,stb. ???->CD-R identifier->PPeti-től pl./, akkor automatice csökkenti a sebességet; ezért a "fix" 16x gyorsabb lesz. Ennyi.
kolcsike(5388): Ha nem LP-t próbálsz meg visszaírni, akkor megoldja a problémádat, ha DAO-ban írod. Utalnék még nem olyan régi hozzászólásaimra /is/... De tőlem sokkal okosabb emberek is írtak már erről.... 8)
A többi kérdésedre: PPeter(4351). Ha valóban sok okosat szeretnél olvasni, akkor Részletes keresés->Keresés a felhasználók között->"PPeter"->Hozzászólások bekattint->OK. 8)
safi(5391): CD-R Identifier-el nézd meg. Ha Mitsui-s phtalocyanine-t ír ki, akkor (ízlésektől és véleményektől függően..) a World Top 3 egyike a kicsike... 8)
1. Wav editor? Amugy Neroval is meg lehet csinalni, de tobb dolgot is be kell hozza allitani.
2. Audiot ne irjal 4x gyorsabban! Amugy 2-20 ev, anyagtol fuggoen, ha a karcolast NEM szamitjuk. Nekem mar ment tonkre gyari DVD lemezem ugy, hogy a dobozaban pihent...
3. Adat cd-nel nem szamit. Audional azert szamit, mert nagyon keves CD van, amit hibatlanul le tudsz masolni. Mas szabvany, eleg hulyen van megoldva. A lenyeg az, hogy szinte minden audio cd beolvasasakor keletkezik 1-2 hiba, amibol minden generacioban egyre tobb lesz. Az audiora ugyanis tobb adat fer, viszont nincs rendes hibajavitas. Az EAC nevu progival grabbelj secure modban, ha jot akarsz magadnal, es neroval ird ki disk at once, max 4x-ben az audiot.
Viszonylag már régebb óta van cd írom, de mégsem vagyok egy nagy mágus a cd írás terén. Végigböngésztem a topicot, sok kérdésemre választ kaptam, de van még néhány ami foglalkoztat:
Ha mp3-ból szeretnék audio cd írni megoldható-e, hogy a számok közti szünetek eltűnjenek? Nero-val próbálkoztam, a szünetet 0-ra állítom, mégis marad egy apró kattanás a számok közt. Van erre valami megoldás?
Mennyi egy írható cd élettartama? És ezt mennyiben befolyásolja az írás sebessége. Pl. ha 16X sebességben írom a lemezt, mennyivel lesz kevesebb az élettartama, mint ha 1X sebességgel írnám?
Ha minél gyorsabban írok meg egy lemezt, annál gyengébben égeti bele a jelet a másolatba. Ha a másolatot tovább másolom, akkor annak tovább romlik a minősége, vagy ez nem függ össze?
Azt írtátok, hogy a D-View nem a legjobb választás, akkor milyet érdemes használni?
Bocs, ha már valamire korábban válaszoltatok, akkor az valószínüleg elkerülte a figyelmemet. Előre is köszönöm a segítséget.
Ötleteim erőst fogynak... 8) A firmware-ed 1.0c ? Másik alapanyag pl. TDK, Verbatim ? Bármilyen más progi ugyanilyen Philips-el /Nero, Prassi, Stomp, NTI, WinOn(?), stb./ ? Ha XP-t használsz; mindkét cd-írós patch-ot feltetted ?
Elnézést kérek Tőled és minden EasyCD-fan-tól, ha sértő volt/lett volna rátok nézve a maszek véleményem, vagy a stílusom, de a rossz tapasztalatok... 8))
Így van ! 8) A véleményem nem sommás; saját tapasztalataimat, véleményemet írom/írtam csak le.
Mint írtad, ADAT cd-ket írsz vele. Bár nem szokásom mindennap SafeDisc-es vagy SecuROM-os adat/játék cd-ket másolni, de próbáld meg vele... ;) Lehetőleg RW-re, hogy ne kelljen kidobni.. A CDCopy-jával írjál át egy Pink Floyd koncert-et, és hallgasd a TAO által szolgáltatott 1.78 sec-es gap-eket a track-ek között... Próbáld meg úgy uninstallálni /ha netán mégsem ezt tartod az egyetlen üdvözítő pörkölőnek.../, hogy utána pl. egy WinON-t rendesen fel tudj küldeni a gépedre...
Nem szorosan a progihoz tartozik /de az Adaptec/Roxio "image"-hez igen !/; emlékszel, amikor PPetinek /is/ nekiugrottak a letölthető patch-ok miatt? Innentől kezdve én inkább csak annyit foglalkozok velük, amennyit nagyon muszáj; használom az ASPI-t... 8)
Az EasyCD-ről annyit, hogy amióta megjelent ezzel
irok egy TEAC CDR58S-el, még egyetlen CD-t sem rontott el. A másik iró kb. 1 hónapos.ASPI telepitve van. Az opsys-t kiakasztja olyannyira,
hogy resetelni kell.
Íróprogival még nem próbáltad, csak az EasyCD-vel..?! Asszem, a véleményem is benne volt az előbbi mondatban... 8) Opsys és gép-független a dolog? ASPI telepítve? Más alapanyaggal? Az opsys-t is kiakasztja, amikor megáll?
Látom nem fogtad mire célzok, ép arra, hogy a 20X is elég gyors és azt stabilan tudja a 24X TEAC is;) Egyébként ki kellene azokat a cd-ket más íróban is próbálni, hogy 24X valóban írhatóak-e.
Abban egyetértünk jónéhányan, hogy ÁLTALÁBAN a Plexi-k a legjobbnak számítanak /a consumer piacon!!!/. Yamaha tulajdonossal viszont ne csak eggyel beszélj.. ;)
DE: Az általad felsorolt kautélák egyike-másika /adott típusnál../ nem igaz a 2 "istenségre".
Példák: azért váltam meg a 1210-s Plexim-től, mert kb. minden 3. orig audio lemez grebbelésekor a felénél-kétharmadánál leesett a sebessége 0,1x-re, és így egy élet is kevés egy cd pörköléséhez... 8) Firmware up-, és downgrade sem segített rajta... Vagy: mutass egy Plexi-t, amellyel teleírsz egy 99 perces korongot ! Yamaha: a 4416S 2x újraírásra fizikailag képtelen (mindentől függetlenül...), holott specifikált !
Több típusa kifejezetten utálja a TDK-kat (a régebbi cyanine-osokat..)
Az 516EB-s TEAC-om viszont kitűnően szuperál /az én igényeimhez képest.../
Sorolhatnék még példákat, de asszem, ennyi is elég.
Az én olvasatomban: a non-profi piacon nincsen abszolút best-buy. Mindenkinek az igényei-lehetőségei szerint alakul ki az, hogy melyik lesz számára a legjobb "márka" /de helyesebb lenne típusról beszélni inkább.../.