Sziasztok! En nagy rajongoja vagyok ennek a sorozatnak, nem is kifejezes mennyire! Lenne egy kerdesem: Meg tudna mondani valaki nekem, hol lehetne beszerezni a teljes sorozatot? DVD, video is johet, termeszetesen eredeti nyelven is! Koszonom!
Hétfőn mire ébredek ?
Jó reggel kivánunk, kedves hallgatóinkj, ma 2003. november 24. Emma napja van.
Wilson: Jó estét mindenkinek !
Mrs. Lipton: Jó estét, kapitány !
Wilson: Itt strázsáltam az elmúlt tíz percben, igazi pantomim volt. Az egyik fickó egy kürtfélét cipelt a hóna alatt, mint valami varázssapka. Fel is teszi majd a fejére?
Mrs. Lipton: Nem tudom, remélem Ivy mindent elmesél majd.
Wilson: Egy ifjú hölgy vár odakinn.
Mrs. Lipton: Óh, biztos az a Rose lesz az, akiről James beszélt. De miért várakozik ott kint ?
Wilson: Jöjjön kedves. Maga Rose, nem igaz?
(a lány tátog)
Elismételné? ... Hangosabban, nem kell félni a rendőrségtől.
Áh, Rose nem jöhetett, őt küldte maga helyett. Hogy hívják ? … Óh, a neve Emma.
Mrs. Lipton: Óh, jó. Akaszd fel a kabátod Emma, és foglalj helyet. Mr. 12trees majd megmondja, mit csinálj aztán.
Találtam még egyet ! (2. rész)
12trees: Nem gondolja, hogy eleget ivott ?
Stokes: Ezt én ítélem meg !
12trees: Bűzlik, mint egy boroshordó !
Stokes: Pompás évjárat !
12trees: Igazán élvezi a jobbak majmolásást, ugye ?
Stokes: Lehet, hogy magánál jobbak, de nálam nem jobbak !
12trees: Merre járkált az elmúlt tíz órában ?
Stokes: Rengeteg elintézni valóm volt. Ott volt a fiatal kapitány 3 font, az őrmester, aki utánanéz, négy font, és Wilson kapitány öt font. Sir Ralph most már biztonságban van Lady Agatha karjaiban. És őméltósága nyugodtan alhat az ágyában (iszik egyet) a következő alkalomig. Ó ! És itt van két font magának, hogy tartsa a száját ! 12trees:Ne legyen nevetséges ! Stokes:Jól van, három font ! 12trees:Rakosgathatja a fontokat elém egész éjszaka, nem fog megvásárolni ! Stokes: Legyen, ahogy akarja.
12trees: Maradt 13 font, amit visszadhat őméltóságának.
Stokes: Természetesen, James. Nem is lehetne másképp !
A gödörből indulva Stokes kapja fel, s még mindig ő viszi, mikor már láthatóan nem harcterületen hanem kórház közelben vannak. Tehát a kép az első részben ellentmond annak a poénnak, ami valóban jó, hogy csak 50 yardig....
Ebben a témakörben még egy poén, az egyik kedvenc:
(Nappali) 12trees: Elmúlt a fejfájása ?
Stokes: Igen, de az oka nem.
12trees: A maga helyében nekem is fájna a fejem. Hol az a doboz ?
Stokes: Holnapra itt lesz.
12trees: Maga így él, nem igaz ? Mindig minden meglesz: holnapra.
Stokes: Mi a baja velem ?
12trees: Hát elmondom, mi fog történni holnap. Ha az a doboz nem lesz a helyén estére elmondom Lord Meldrumnak az egész sztorit. Maga börtönbe kerül, én pedig elfoglalom az engem megillető helyet, mint komornyik.
Stokes: James, nem hiszek a fülemnek ! Hogy tehetne ilyet egy régi bajtársával, akivel együtt küzdöttek a harctéren, szembenéztek a halállal, aki az utolsó
húskonzervét is megosztotta magával ?!
12trees:Az az ÉN húskonzervem volt !
Végül is azért, mert Stokes kapta fel Teddy-t, és ő indult el vele, attól még elképzelhető, hogy 50 yard után átadta Jamesnek. Sőt, ismerve a jó öreg, becsületes és lojális Alfot, én ezt nagyon könnyen el is tudom róla képzelni. Szóval szerintem ez nem hiba.
Egyike a szerzői-, alkotói-, fordítói hibáknak / ellentmondásoknak.
Van más is:
Első részben Stokes cipeli Meldrumot -láthatóan már védett területen.
Mégis egy vita során (na, kérdés: hol, mikor) 12trees azt mondja, hogy csak 50 yardot, utána ő vitte tovább ! - kép és hang nincs egységben.
Ne is beszéljünk Agatha mentegetőzéséről a biztosítási ügynökkel !
Méghogy csak megfogta, hogy el ne essen !
Belekarolt !
:-)
Ha Henry árva, és egy árvaháznál találták meg egy kosárban csecsemőkorában, akkor honnan tudja, hogy az apja mindig azt mondta, hogy: "a férfinek nem vonzó a domború tomporú"???
pontosabban: (hitelesebben:)
(Konyha)
Mrs. Lipton: Használtad már a telefont, Ivy ?
Ivy: Egyszer vagy kétszer. De a mamám azt mondja, veszélyes. Az elektromosság keresztülmegy az ember fején.
Mrs. Lipton: Szerintem jobb volt nekünk nélküle.
Wilson: A fejlődés megállíthatatlan, Mrs. Lipton. Azt mondják, Amerikába is beszélhet rajta.
Ivy: Áooh ! És mit mondanak ?
Wilson: Hát, ismerni kell valakit. Ismer valakit Amerikában, Mrs. Lipton ?
Mrs. Lipton: Hmm... Neeem, nem mondhatnám.
Wilson: Az már hiba !
(Ivy néz ki a fejéből)
Szóval, az már hiba! Bár igaz, 1-20 az igazi.
De azért a többiben is vannak élményszámba menő pillanatok.
Tessék bepótolni ! - én mindig ezt mondom...
Azért a kérdés marad még nyitva, elvégre fórum ez, nem privát chatszoba !