Idézet Umberto Eco: Gyufalevelek c. művéből (Európa Könyvkiadó, Bp. 2001, ford.: Barna Imre, 232. old.):
"De honnan vegyék a kiadók a frappáns dícsérő mondatokat a reklámhoz meg a védőborítóra? A megoldást egy másik angolszász szokás, a blurb meghonosítása jelentette. A blurb rövid vagy akár hosszabb méltató szöveg, kimondottan rendelésre írják a szerzőt köztudomásúlag tisztelő híres emberek, és az első kiadástól kezdve megtalálható a fülön. (A blurb-íróval ugyanis már a korrektúrát elolvastatják. (...) a blurb-író kiválóan tud már nagy általánosságban magasztalni."
Hát KV mester borítóit is ezért cifrázzák annyira...
Nem volt rossz , ez a Bajnokok reggelije film.
Nehéz lehet megfilmesiteni , ugy naggyábol
azért sikerült.
Trout vonulása Midland City felé , szerintem
egészen sztalkeresre sikerült. Nem rossz!
Viszont a regény ismerete nélkül nehezen értelmezhető
a film vége. Elég zürzavaros lett.
No meg eléggé nyálas.
Én tegnap megkaptam ajándékba az Éj anyánk-at. Most a Börtöntöltelék, Mesterlövész levadászása következik. Olvastam már őket (a Mesterlövész volt az első Vonnegut élményem), De a gyűjteményből még hiányoznak.
Jártam tegnap a Keleti aluljárójában.
Az ottani antikváriumban volt:
1) Börleszk
2) Bajnokok reggelije
3) Titán szirénjei
Hogy még van-e nem tudom, de készüljetek fel a szemérmetlen árakra.
Ja, úúúgy igen! Mi is kb öt évenként költöztünk (apu katona volt) amikor én még kissrác voltam, de hál' Istennek most már megállapodtunk. Nagyon emlékszem mikor könyvet kellett pakolni: tízesével egymásra - újságpapír alá-fölé - spárgával átkötni... Hogy utáltam! (c:
Nekem pl. a Bajnokok reggelije az abszolút kedvenc. Node a Börleszk meg a Macskabölcső sem semmi...
Oszt' ott van még a Titán szirénjei. Nagyon a topon.
Kösz, hogy eladod nekem a Bajnokok reggelijét. Megírod a telefonszámodat e-mailben? (Sajnos azóta elvesztettem illetve elhánytam valahová).
Én emlékszem, kétszer olvastam, de néhol kicsit uncsi volt. Voltak benne jól megfogott dolgok, cask nem szabad sci-fiként olvasni (ezt se), mert annak kicsit naiv. Mármint már rég tudjuk, hogy a távoli jövő nem a gépesítésről, elektronikáról, hanem az információról szól...
Hááát, korai zsenge - mondhatnám.
Az egyetlen KV regény, amiről fogalmam sincs miről is szól, mármint nem emlexem.
Annyi rémlik, hogy 'New York állam beli Illium' vagy mi, meg valami üzem vagy gyár...
A korai novelláival viszont erős hasonlóságot mutat.
Mondok még egy számomra kicsit kakukktojást: Mesterlövész (Deadeye Dick)
Hát az is kicsit furcsa.
Kedvenc pedig ismétcsak: Kékszakáll, és ha még lehet kettőt mondani: Börleszk, Börtöntöltelék
jaja, könyvet eladni? szerintem inkább el kell dugni itt-ott a további példányokat. milyen jó is egy váratlan pillanatban rábukkanni, és újra elolvasni :))))))