Kíváncsi leszek, hogy a többi vajon az lesz-e, ami a cetlin szerepel. :) Nagy szerencsében volt részem, ugyanis tavasszal volt - egy hirtelen jött - lehetőségem külföldről rendelni néhány rózsát. Nem tudom, elárulhatom-e, kinek köszönhetem ezt a kedves segítséget, de ezúton is ezer hála neki. :) Mivel eddig még egyetlen rózsám sem volt, kissé elkapott a hév. Persze még így sem érhetek a nyomotokba sem tapasztalat, sem számosság tekintetében. :)
Ő egy floribunda, a helpmefind szerint 90 cm magas lesz. Van némi enyhe illata, és úgy tűnik, elég sokáig bírja vázában, mert véletlenül letörtem az egyik virágot a múlt héten, és még mindig szép.
Nálam a Kronenbourg nem kap egész nap tűző napot, csak kb. 10-11 órától. Kiskorában meg ennyit sem, mert egy szomszédbeli akácfa árnyékolta. Amióta azt kivágták, megtáltosodott.
Ami nekem volt Queen Elisabeth, az nem nőtt meg magasabbra, mint hatvan-hetven centi, pedig nem korlátoztam. :-) Egyébként gyönyörű volt. Sajnos nem élte túl azt az időszakot, amikor picik voltak a gyerekeink, és nem tudtunk kijárni, csak nagy ritkán.
Sajnos csak papírképem van róla, nem tudom felrakni, pedig tényleg szép volt, három tő Queen Elisabeth egymás mellett, szinte folyamatosan virágzott.
Csak nem sikerült normálisan kisakkozni a feliratokat. :) Azt még elfelejtettem, hogy annak az ismeretlennek illata is van, bár nem túl erős. A helpmefind-on nézelődtem kicsit, és talán-talán Duchess of Portland lehet: http://www.helpmefind.com/rose/l.php?i=A1652&tab=1
Hoztam én is egy pár képet. A legtöbb még nálunk is csak bimbós.
Sweet Dream
Jayne Austin
Café
Sharifa Asma
És őt nem tudom, hogy kicsoda. A cetli szerint Felicité Parmentier-nek kéne lennie, de nem is hasonlít. Nem látszik jól a képen, de egy-két fehér csík is van benne, melyek középről indulnak.
A bimbó ilyen, a szárán és a bimbón is vannak olyan kis illatanyagos akármik, amik megdörzsölve fenyő illatúak. Van-e valakinek ötlete, hogy mi lehet ez?
Köszönöm:) Remélem nálam is ilyen szép magas lesz, mert a kb. két méter magas Kronenbourg mellé ültettem, mintegy sövényként a szomszéd felé, a kerítés mellé. Már csak egy Peace hiányzik a sorból.
3000 bimbó!!! Óóóó! Hát igen, vannak magasságok, ahová én nem érhetek fel, de ez a jó, így legalább mindig biztosított a továbbfejlődés lehetősége:)) Nagyon várom a képeket! Kb. hány tő rózsád van?
Queen Elisabeth: alapból, úgy tudom, floribunda rózsa, és kb. 60-70 cm magas, de tudtommal van climbing változata is, szerintem arra gondolsz, az lehet 2 méter.
a queen elizabeth nem mindig nyílik csokrosan (legálabbis nálam nem) és tearózsa virágai vannak, nálam 2 m magas bokorrá fejlődött, de én is tévedhetek, csak egy vélemény volt. Az én rózsáimon még csak itt -ott van egy két virág, hétvégére úgy néz ki, hogy kb 3000 bimbó kinyílik, akkor majd fotózok, és teszek fel képeket
Hát nekem is érdekes tapasztalatom volt velük, a rendeléssel kapcsolatban... :-( Meg kell mondjam, a -- hosszas küzdelem után, mert nem volt könnyű elérni -- végül is általuk küldött rózsák legalább szépek,m egészségesnek is tűnnek. A másik szőregi kertészet (M.-kertészet, G.-né) viszont igen vacak minőségű anyagot küldött. :-(
Amit viszont nem értek: a tavaly ősszel az Érdi Berkenyében vásárolt és az erkélyen átteleltetett (és tavasszal szépen megindult és látszólag egészséges) négy rózsából három sec-pec napok alatt meghalt, tippem szerint valami baktériumos hervadás lehet az ok. Hát, nem örülök neki. :-(( Azt hiszem, a Tower Bridge élte túl talán, egyedül a négyből.