Keresés

Részletes keresés

konczeyb Creative Commons License 2005.04.01 0 0 901

A 30 meteres letra az rohadt magas. Ez teljesen függőleges, vagy több szakaszra oszlik, vagy hogy néz ki?

A tériszony nálam azt jelenti, hogy függetlenül a kapaszkodási lehetőségtől pocsékul érzem magam, ha mélységet látok magam alatt, pláne, ha még mögöttem sincs semmi.

Elég ha anniyt mondok, hogy a Holdvilág árok beli létra komoly megpróbáltatás számomra, pedig ott vannak ilyen védőmicsodák a hátam mögött. Nem tudom az hány méter, de ha belegondolok, hogy mondjuk a 30 méter, az egy masszív 8-10 emeletes ház, akkor rosszul vagyok :(

Előzmény: Zivos (900)
Zivos Creative Commons License 2005.04.01 0 0 900
Sucha Belan 1 30 meteres letra van. A Velky Sokolon talan 15 meteres. Nem tudom mit jelent nalad a teriszony, en sem szeretem a magassagot, de ha van mibe kapaszkodni (letra), akkor nem veszes egyaltalan.
Előzmény: konczeyb (899)
konczeyb Creative Commons License 2005.04.01 0 0 899

Sziasztok,

új csatlakozó volnék. Végigrágtam magam a topicon, úgyhogy sokat nem fogok kérdezni :)

Először is cserébe a sok hasznos infoért itt egy letölthető szlovák-magyar szótárprogram (nem nyomtatható :(, ami ugyan nem egy túl bő valami, de azért sikerült belőle felfognom a Podlesok-i kemping honlapjának tartalmát.

www.jomagam.hu

Itt van egyébként a kemping honlapja angolul is http://holiday.sk/show/?42688649

Másodszor is, ugyancsak a kemping szlovák honlapjához segítségül

http://www.slovenskyraj.sk/atc.html

(mivel az kicsit bővebbnek tűnik és amivel a jelek szerint többen megszenvedtek) itt van néhány alapvető szó. Hozzátenném, hogy a szótárban sokszor kicsit más formában találtam meg a szavakat, és nem is mindig helyesen írom, de így legalább fel lehet dolgozni a honlapot, szóval nyelvészek kíméljetek, laikusok keressétek a hasonló szavakat :))

Természetesen spec ékezeteket nem tudok írni.

chata = ház, nyaralóház

pocet = szám, mennyiség

lozko, lozka = ágy

cena = ár

noc = éjjel

osoba, osobny = személy

sprcha = zuhany

tepla = meleg

kúrenie = fűtés

studená = hideg

voda = víz

a = és

Ahogy nekem sikerült dekódolnom egy faház árazását:

Chata Koliba
Počet lôžok 4,8,10,12 počet chát 10, cena lôžka/noc 230 Sk, sprcha, WC, teplá a studená voda

4-12 ágyas házakból 10db van, 230SK/fő/éj, zuhany, wc, hideg és meleg víz

Cottage Koliba

Beds 4,8,10,12 cottages 4, shower, WC, warm and cold water

Most már csak a fűtésnek nem látom nyomát, de ez perpillanat engem nem érint.

Na akkor most azért mégis kérdeznék. Sokakhoz hasonlóan én is tériszonnyal küszködöm, és tudom, hogy miket ajánlottatok félősebbeknek, de ezek között azért pl csak ott volt a Hernád áttörés is (nyilván azért, mert ez helyi viszonylatban még nem is durva). Na ezzel kapcsolatban engem azért aggaszt egy kicsit a tálcák alatt levő mélység a fotók alapján. Meg tudná valaki mondani, hogy kb hány méterrel kell a vízszint fölött szambázni (nyilván vízállástól is függ, de úgy kb május közepén). Milyen hosszúak ezeka tálcás szakaszok, és kb hány van belőlük?

A másik kérdésem az lenne, hogy Velky Sokolban és Sacha Belaban mi a legmagasabb függőleges létra, és van-e az ember háta mögött valami védőcucc, illetve milyen magasak a kicsit dőlős létrák.

Tudom, hogy nem a legideálisabb terep számomra, de társasággal mennénk. És hát olyan embert hiába kérdezek, aki azt sem tudja mi az a tériszony, neki még egyszer sem kezdett keze lába remegni a legbiztonságosabb magaslatokon, és hát valljuk be ezek a helyek azért nincsenek túlbiztosítva :)

Előre is köszi, aki megy, annak pedig élvezetes túrázást kívánok.

endu77 Creative Commons License 2005.03.31 0 0 898
Szia!

Köszi a képet!
Gyöngyörű hely, egyre jobban tetszik!
Mikor készült a kép?

Lenne még egy kérdésem a podlesok-i kempinggel kapcsolatban: milyen a (köz)biztonság cuccot ott lehet hagyni egész nap a sátorban egyedül vagy érdemes hogy valaki maradjon. Volt-e valakinek negatív tapasztalata (lopás, rongálás stb.)?

Üdv

Előzmény: Műhód (896)
gw Creative Commons License 2005.03.29 0 0 897

A Volánnak nincs már járata tavaly tavasz óta még a közelbe se.

Marad a vonat vagy az autó.

Előzmény: HegyenVolgyon (876)
Műhód Creative Commons License 2005.03.29 0 0 896
 Podlesok
Előzmény: endu77 (884)
Zolas Creative Commons License 2005.03.22 0 0 895
"ANTON": Anton Grigliak, 053 Hrabusice 528. Tel.: 421/965/4490270_ mi tavaly ősszel itt voltunk,foglaltunk előre szállást, de 3. nap át kellett költöznünk egy másik házhoz, mert Antonékhoz csoport jött...Az árához képest elég igénytelen volt. A másik hely az jobb is volt, meg még kaptunk vissza pénzt is. 6 ágy volt 3 kis szobában. Ha vkit érdekel a címe, megkereshetem.
Előzmény: Törölt nick (892)
endu77 Creative Commons License 2005.03.21 0 0 894
Szia!

Köszi a címeket!

Mindenképpen olyan lehetőséget keresek amit előre le lehet fixálni, nem szeretem a meglepetéseket. Kb 12-16 fős csapattal megyek és nem lenne túl szerencsés hogy ha ott derülne ki hog bizony nincs szállás, vagy ha nincs akkor viszünk sátrat és úgy készülönk.

Írta több fórumozó hogy ritka az olyan hét nyáron hogy nincs egy jó kiadós eső. Mennyire szokot ez vészes lenni? Speciel nekem 2000mm "szigetélésű" sátram van ez kibirhaja. Ide haza kaptam már többször vele elég nagy esőket és nem volt vele gond, de lehet ami itt nagy eső az ott átlagos ...

Üdv!
Zivos Creative Commons License 2005.03.20 0 0 893
Arak?
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.20 0 0 892

szia Endu77! Ne Dedinkyben keress szállást, az mindentől messze van. A paradicsom északi oldalán sokkal izgalmasabb túrákat lehet tenni, van bőven választék. Írok pár szálláscímet:

"REAL" ubytovanie: 05315 Betlanovce 177. Tel.: 00421/965/4490198 (nem beszél se magyarul, se németül)

"ANTON": Anton Grigliak, 053 Hrabusice 528. Tel.: 421/965/4490270

"Lesnica" Penzion: 05311 Smizany, Cingov 113. Tel.: 00421/965/4491518, fax: 421/96523776 (ez nagyon szép, de az ára is olyan)

Zivos Creative Commons License 2005.03.18 0 0 891
Igy van. Minel tobbet/tobben vagytok annal jobb. A Limba oldalan 300 KS -tol indulnak a heti szallasok. Szerintem 1 hetre 2 felnott, 2 gyerek kijon napi 500 -bol, azaz 20k -bol. Nagy a konkurrencia. Es az egesz orszag erezhetoen nem a penzre hajt, mint nalunk. A fo utcan a templomtol a 2. haz Dedinky fele (emeletes). Fent 2 kiado szoba van, lent 1. Kocsival be lehet allni. A 2 panzio kb. 500 meter eleg olcso arakkal. Bar csak az egyikben foznek, 6-700 forint egy - gyerek - adag etel. Ez az egyetlen negativom Szlovakiaban: nagyon kicsik az adagok. Nem vagyok egy nagy etvagyu, de 2 adag siman kell. Innen kocsival 5 km Dedinky, Dobsinai barlang, 20 km Podlesok. De a Piecky, meg a Velky Sokol indulo helye meg kozelebb is van.
Előzmény: Hami66 (890)
Hami66 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 890

Szia S1.6i

A gyerekek szállásdíja tulajtól függ.

Volt ahol semmit nem kértek, volt ahol 50%-ot. ( 4 és 7 évesek)

Érdemes alkudozni és több helyen megkérdezni.  

borsodi bakker Creative Commons License 2005.03.18 0 0 889

Na, Cingovból meg fogom gondolni legközelebb:)

Egy hetet nyomtunk a Tátrában és első két nap SZP volt. Gondoltam, hogy Iglón leszállunk a vonatról és Csingóból átgyalogolunk Podlesokra a Tamásfalvi kilátón keresztül.  Mindezt az egyheti cuccunkkal, janurában. A végére minden bajom volt, de felejthetetlen volt az élmény. Próbáljátok ki.

Üdv

bakker

Előzmény: Zivos (887)
s1.6i Creative Commons License 2005.03.18 0 0 888

Szia Zivos!

A szálláson a gyerekekért is ugyanennyit kell fizetni (5-9 évesek)?

Köszi!

Előzmény: Zivos (887)
Zivos Creative Commons License 2005.03.17 0 0 887
Nem kell izgulni ha szallast kerestek, itt az egesz kornyek szobakiadasbol el. Nekunk van Stratenan egy helyunk, mar kint sincs a zimmer feri, de automatikusan odamentunk tavaly is. 250 KS/fo/ej, de mi csak 1 napokat toltunk ott, hossszabb tavra 200 SK. Es mindenhol hasonlo arban mozognak a szallasok, maganhaznal. Ez csak kocsival jo, mert semmilyen ut nem indul, Dedinky van kozel hozza, de Podlesok is csak 20 km. Ahonnan viszont meg soha nem indultunk: Cingow. Talan iden?
szocske_ Creative Commons License 2005.03.17 0 0 886
ha szállást keresel ajánlom a www.limba.sk oldalt, magyarul is tudnak, korrekt, már lehet fizetni magyar bankszámlára az előleget, így már a külföldi utalással sem nyúlnak le.
bár dedinkyben asszem csak 1 házikó van, és hrabusicében sincs túl sok.
de nekem megfelel a podlesoki kemping, bár tényleg nem egy luxusszálló, de a túrázáshoz szerintem hozzá tartozok egy kis nomád fíling :)
szocske_ Creative Commons License 2005.03.17 0 0 885
na, egy két kép, az első az étterem, a 2. egy söröző (de jól esne 1-2 sör most ott egy túra után... hol van már a tavasz???), a többi meg csak a hangulat kedvéért:
Előzmény: szocske_ (883)
endu77 Creative Commons License 2005.03.17 0 0 884
Szia!

Kösszi az infót.
Annyira nem vészes ha csak időnként van melegvíz, mert nyáron aug elején tervezzük hogy megyünk.
Mint írtam is 2 -szer küldtem levelet nekik angolul, de egyik esetben sem válaszoltak.
mindenesetre még elküldöm nekik mégegyszer hátha elakadt valahol út közben...

A környéken vagy esetleg Dedinkyben (lehet nem így írják) tudtok ajánlani más szállást, akár magán háznál is előny lenne ha valamilyen módon egyszerűen tudnánk komunikálni (angol, német) ?

Előzmény: borsodi bakker (881)
szocske_ Creative Commons License 2005.03.17 0 0 883
tűzrakó helyek vannak, már bográcsoztunk a kempingben párszor.
van néhány fedett tűzrakó hely is, esős időre.
Az étterem szerintem jó, korrekt áron korrekt szlovák ízek :)
a kemping előtt van 1 kis bolt is, reggel van kenyér+tejtermék, napközben már csak kb. sör, jégkrém, csoki, üditő (szóval nem egy hipermarket, de a célnak megfelel)
A kempingben van 1 söröző, abban is lehet kapni kenyeret, és megsüthető dolgokat (virsli, kolbász)
+ van a kemping bejáratnál 1 kis söröző, ahol van hot-dog, sültkrumpli, csoki, stb
Sátorozáskor a kocsiért, sátorhelyért és emberek számáért is kell fizetni.
Faházban még nem voltunk sosem.
Parkolási díj akkor is, van ha nem mész be a kempingbe, kint van nagyobb parkoló, nyáron általában tele is van, sokan mennek csak 1 napra túrázni.

A nyitvatartási időt nemtudom, (mámint hogy ezek közül mi van nyitva egész évben/tavasztól őszig) megeshet, hogy ilyen korán még a kinti parkoló sem fizető.
Előzmény: endu77 (880)
HegyenVolgyon Creative Commons License 2005.03.17 0 0 882
Sátorról annyit, hogy viccesen olcsó, tavaly nyáron 4-en 1 autóval, 1 nagy sátorral kb 2000 Ft-nak megfelelő Koronáért voltunk éjszakánként.
Előzmény: borsodi bakker (881)
borsodi bakker Creative Commons License 2005.03.17 0 0 881

Szia,

faházak:

5 személyesek. Van benne melegvizes zuhanyzó, meleg radiátor. Hátránya, hogy reggel 8-10 és este 19-21 között se fűtés, se melegvíz. Ha nem vagy túl igényes, akkor elfogadható.

Podlesokon nincs bolt, az csak a faluban Hrabusicében van. Van egy étteremszerűség, ami jan. végén nem működött, tavasztól őszig működni szokott.

A szállás ára 230 SK szokott lenni, előre emailben jó ha foglalsz, fizetni ott kell és utólag. Főzési lehetőség a faházban nincs, de a kempingben sem láttam. Sátorról semmit nem tudok.

Üdv

bakker

Előzmény: endu77 (880)
endu77 Creative Commons License 2005.03.17 0 0 880
Üdv mindenkinek!

Egyik ismerősöm ajánlotta a szlovák paradicsomot mint kellemes túrázós helyet.

Weben nagyon sok hasznos információt találtam, illetve ebben a fórumban is sok tanácsot irtatok le.
Van néhány kérdés amire nem találtam választ. Elsősorban szállással kapcsolatban.

Néztem a Szlovák paradicsom központi weblapját (http://www.slovenskyraj.sk), de igen kevés az információk rajta. Konkrétan a Podlesok-i kempinget néztem. Írtam angolul nekik levelet (már kétszer), de nem válaszoltak (email:slovrajbela@stonline.sk)

Szóval a kérdések:
Láttam van faházuk:
- Hány fősek ? Milyen leosztásban vannak fő/szoba stb.?
- Menyibe kerül (/db vagy /fő)
- Főzési, fürdési, lehetőség van-e
a faházban vagy csak a kempingesekkel együtt?
- Fogalalás miként történik. Előre mennyi idővel kell lefoglalni a
faházat, kell-e nekik utalni pénzt előre stb.

Sátor esetén
- Menyibe kerül (/db vagy, és /fő)
- Valami olyan hely ahol lehet főzni (szabad tűz és/vagy egyéb
lehetőség.)

Ha esetleg tudtok ajánlani bejáratott megbízható / szállást az jó volna.

Kocsi parkolásért kérnek e pénzt?

Podlesok-on élelmiszer bolt, étterem van-e? (Mekkora maga a település??)

ELőre is köszönöm a válaszokat

endu77
vbalage Creative Commons License 2005.03.17 0 0 879
Tamásfalvi kilátó és a Klastrom fennsík. mindkét helyről szép időben látható a Magas-Tátra.
Előzmény: pupák07 (877)
HegyenVolgyon Creative Commons License 2005.03.17 0 0 878
Annyira sajnos nem ismerem a környéket, kilátóhelyeket nem tudok neked mondani.
Előzmény: pupák07 (877)
pupák07 Creative Commons License 2005.03.15 0 0 877
Köszi!! Nem tudtam, hogy Poprád aránylag közel van ehhez a részhez. Majd a jegyáraknak utánanézek, gondolom, nemzetközi jeggyel utazni drágább. A buszt még nem találtam meg, de kutakodok. Mondjuk azon gondolkodtam, hogy engem a szép kilátás lehet, jobban megragadna, mint a szurdokok, bár biztos nem lehet összehasonlítani a mátrai Csörgő-szurdokkal :-)) Tudsz esetleg valami szép kilátóhelyet, amit nem szabad kihagyni?
Előzmény: HegyenVolgyon (876)
HegyenVolgyon Creative Commons License 2005.03.15 0 0 876
Szia Pupák! A Volán indít járatokat, ha jól tudom, meg tudod nézni a honlapján a menetrendeknél. Pl. Poprád egy olyan város, amit érdemes célpontnak kinézned, onnan pedig helyi közlekedéssel könnyen (szeintem 1 órán belül) elérheted Podlesokot, ami a SzP. egyik fő kiindulópontja. Poprádra egyébként vonattal is könnyen eljuthatsz...
Előzmény: pupák07 (875)
pupák07 Creative Commons License 2005.03.15 0 0 875
Sziasztok!

Tudnátok olyan helyet ajánlani a SzP-on belül vagy a környékén, amit Pestről jól meg lehet közelíteni tömegközlekedéssel? (vonat, busz) Sajnos nincs kocsink, de nagyon szívesen leruccannánk nyáron egy hosszú hétvégére, mert szeretünk túrázni. Van olyan település, ami nem 12 órás vonatozással közelíthető meg? Sajnos egyáltalán nem ismerem Szlovákiát, és erre vonatkozóan nem sok infót találtam. Bármilyen ötletnek örülnék...
Z1z0u Creative Commons License 2005.03.11 0 0 874
Köszi a tippet, csekkolom!
Előzmény: Morcsi (873)
Morcsi Creative Commons License 2005.03.11 0 0 873
A Túrafelszerelés - Útiholmi topicban valószínűleg fognak tudni válaszolni neked.
Előzmény: Z1z0u (872)
Z1z0u Creative Commons License 2005.03.10 0 0 872

Sziasztok!

Megyünk a 7végén Bécsbe és Pozsonyba kirándulni egy kicsit. Már régóta tervezem, hogy veszek valami jobbfajta bakancsot, lehetőleg olcsóbban, mint itthon. Tudtok-e valami megfizethető szlovák márkát vagy boltot, ahol szét tudok nézni ezügyben?

Köszi

-Zizou

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!