Bazel, Bern, Zürich, Luzern, St. Gallen ad otthont a 7. kézilabda EB-nek 2006 január 26-tól február 5.ig. A 16 csapat 4 csoportban kezd, majd a középdöntőbe minden csoportól 3-3 csapat érkezik. A magyar válogatott Dánia, Szerbia, és Izlanddal csatázik a csoportmeccseken.
function showMatches () {
args = showMatches.arguments
if (document.getElementById(args[0])) document.getElementById(args[0]).style.display='block';
if (args.length>0)
for (i=1; i < args.length; i++)
{
if (document.getElementById(args[i])) document.getElementById(args[i]).style.display='none';
}}function MM_jumpMenu(targ,selObj,restore){ //v3.0
if (selObj.selectedIndex != -1) {
eval(targ+".location='"+selObj.options[selObj.selectedIndex].value+"'");
if (restore) selObj.selectedIndex=0;
}
}
Csakhogy nem a fiatalok rontották el a legtöbb ziccert, nem ők adták el a legtöbb labdát támadásban. S nem ők voltak gyávák kapura lőni sem, sőt! Ami igaz, az, hogy védekezésben a szélsőink fele annyira sem voltak olyan erélyesek, mint közvetlen ellenfeleik velük szemben.
No igen, de egyrészt meg csak 35 éves s az még nem matuzsálemi kor, másrészt hol egy másik megbizható jobátlövő, mert Ilyés s Budai nem azok valójában, Puticsra meg kitudja mikor lehet majd számitani. Igy meg Nagy illetve Laluska nem tudja - láthattuk! - átválalni a feladatot. Ha lenne egy jó balátlövő - Perez elég ha a pályán van s fogni kell - akkor ők is szabadabban és bátrasbban játszhatnának.
Egyértelmű. A három szomszédot ki kell vernünk, mert jobbak vagyunk, mint ők. Oda-vissza meg tudjuk verni őket. Már az EB alatt is írtam, hogy meg kell tanulnunk Perez nélkül játszani. Azt mondom, hogy valahol szerencse, hogy nem játszott, így teljesen ráléptünk arra az útra, amin ezután járnunk kell.
Hát nem is tudom, nézem a lehetséges ellenfeleket, és fogalmam nincs ki lenne a jobb. A svédek hogyan kerültek ilyen mélyre? Nemrégiben még állati jók voltak. Nem sikerült a fiatalítás, vagy mi? Vagy éppen most érik be a csapat, akkor jó lenne elkerülni őket.
Az mondjuk, bönnenetes, hogy állítólag 10 napot készült együtt a csapat az EB-re. Tíz napot. Egy enniyre rutintalan társaság. Az nudli... nem is értem, mitől lettek volna jobbak...
igen erre gondoltam én is, de nem figyeltem, hogy a csoportutolsók között hol is végeztünk.Talán svédek lennének erősebbek onnan...az esély tehát megvan.
A 16 EB-on résztvevőből 5 (spanyol, német + az első három rajtuk kivül) direkt VB résztvevő. A fennmaradt 11-ből az első 8 kerül az első kalapba ( mi a 8-ikok - 13 - vagyunk, az izlandiak elleni győzelemnek köszönhetően!), igy a második kalapból kapunk ellenfelet (Ukrajna, Szlovákia, Svájc + az öt selejtező győztes).
ez alapján, mi most a selejtezőből továbbjutott csapatok mellé kerülünk, és a most EB középdöntősök közül kapjuk az ellent? 3 hely üres ott..mi, szlovákok, svájciak, ukránok..
Azért nem mindegy,hogy Macedónia vagy Franciaország vagy Spanyolország,esetleg Dánia.És nem csak a játékerő miatt,hanem hogy finom legyek a sportdiplomácia miatt is!
S még egy: akárhogy is nézzük, sérülések is sújtottak rendesen. Perezről meg csak annyit, hogy meg kell tanulni nélküle is játszani, eleve nem lesz már sokáig a sportágban.
Sajnos olyan lett az EB vége, ami benne volt a pakliban. Sok apróság (többen tudásuk alatt teljesítettek, bizony a játékvezetés gólokat vert ránk, ill. eredményeinkre) mellett ez annyira kiegyensúlyozott csoport volt, hogy bármilyen sorrend reális végeredmény lehetne ill. lehetett volna.
Ha egy hét múlva, vagy egy héttel korábban futunk neki a tornának, lehet, hogy homlokegyenest más a vége. Most ez jött be.
Bevallom, sem a kapitányt, sem a csapatot nem hibáztatom jelentősen. A női vb-n például két bukott, majd egy nyert meccs után is fel lehet állni, hiszen hatos csoportok vannak. Sőt, itt, a férfi EB-n a kvartettből is tovább lehet menni 2 ponttal.
A miénkből nem. Ez egy ilyen négyes. Volt. Legalábbis számunkra.