Elfoglaltságaim miatt csak most tudom minősíteni a Hali elleni meccsünket. Szóval egyrészt baromi elégedettek lehetünk, kurva jó a csapat mentalitása, ha az utolsó előtti fordulóban ekkora előnynél, amikor általában minden csapat (a korábbi években mi is) csak a végét várja ennyire lelkes játékkal 90 percig támadva 5-1-re tudunk nyerni. Nem is emlékszem olyan MTK-ra amelyik ennyire gólratörően játszott volna minden körülmények között. Ha nincs a kiállítás és emiatt nem kell Cicó-nak lejönnie, és megkapjuk a két teljesen tiszta 11-est és a szabályos gólunkat, akkor mienk az év legnagyobb különbségű győzelme. De nincs ha.
Mostanra kicsit lehuggadtam, de ott a meccsen én is baromi dühös voltam a kiállítás után. Az összefoglalót látva Komlósi bizony ütött. Viszont a Ferenczi felrugása egyértelmű 11-es, még ha a riporter nem is úgy látta, és az összefogalalóba be sem rakták, amikor a végén a Zavát rugták fel az is egyértelmű 11-es. Nem beszélve a szabályos gólunkról. Szóval a Sápi megint állat volt, énszerintem a legrosszabb NB1-es bíró, mindig ezt csinálja (elöző idény MTK-Vidi 3-2, két piros lap, két tizenegyes). Most már minden fordulóban van valami balhé, amit a bírók provokálnak ki (Bede, Bukovics, Juhos, Sápi). Nem lenne rossz, ha a JT elgondolkozna, és nálunk is bevezetnék azokat az irányelveket, amelyek minden normális focival rendelkező országban már élnek, azaz nem egyértelmű szabálytalanságnál a támadónak fújok a védő ellen, határesetnél tovább engedem a lest, stb. Ettől függetlenül a véleményem ugyanaz, mint az UTE meccs után, nem kéne lesüllyednünk a Fradi, UTE és egyéb más szurkolótáborok színvonalára.
Szerdára hajrá MTK!
P.s.: Érdemes elolvasni az NB1.hu-n Nagy Mihály nyilatkozatát, aki szerint az MTK azért nyert, mert hat helyzetéből ötöt berugtak, illetve, hogy a kiállítás után partiban volt a két csapat.
Sokan mondják, hogy a Fradi ellenünk felszívja magát, azt azért nem szabad elfelejteni, hogy mi is felszívjuk magunkat a Fradi ellen. Ez a Fradi szerintem semmivel sem jobb, mint az UTE, vagy a Kispest.(Ja, eggyel mégis: a "fradi szívvel")
Na, csak hogy SAGA ne reklamáljon. Szégyenszemre nem csak a Hali elleni meccset, hagytam ki (vendégség - összefoglaló rögzítve videón), de a Fradit is csak videóról fogom követni, mert vidéken dolgozom. Két MTK meccs nélkülem? Ezek után kezdek kételkedni a halál utáni életben is.
Egyébként azt hiszem, hogy a Fradi sem a legjobb összeállításban játszik majd (Pinte, Jovic, Lipcsei), de ellenünk úgyis felszívják magukat. Más kérdés, hogy ez most szerintem kevés lesz, elhozzuk mindhárom pontot.
Télen kéne csatárt igazolnunk. Azt pedig alig várom, hogy kedvencem, Goran is visszatérjen. Hajrá MTK!
Az természetes, hogy szurkolói hovatartozásunk alapján egy kicsit szubjektíven ítéljük meg saját csapataink esélyeit. Azt viszont nem értem milyen rangadókról beszélsz! Gondolom nem a Dunaferr elleniről, nem is a Zete elleniről, gyanítom, hogy nem az Újpest, vagy a Kispest ellen produkáltakról. A Vasas, vagy a Videoton elleni meccseitek voltak azok a bizonyos "rangadók"? Ha így van, kicsit túlzás lenne reális esélyeket látni egy FTC győzelemre, nem de?
Mindenesetre ez a bírói ítélet (kiállítás) alaposan felforgatja a Fradi elleni összeállításunkat. Nem vagyok egy elfogult típus, de szerintem így sincs esélye a Fradinak. Valami nagyon nagy gáznak kell történnie ahhoz, hogy ne tudjuk hozni azt a meccset.
(a többiekkel mi van? Nyaralnak? vagy 11 pontos előnnyel már uncsi a topik?)
én egy idő után már nem is számoltam. mindenesetre szvsz a bírói kar a magyar foci egyik rákfenéje. ilyen ember a blaszban se vezessen meccset! belegondolni is rossz, hogy ez egy fradi, ute elleni rangadón is megeshet!
tudtok vmit a szerdai fagyi elleni meccs részleteiről? hol és mikor van a találkozó? nagyon szeretnék menni, de ha ez is olyan marha korán kezdődik, akkor nem tudok a munka miatt.
ha hét közben van meccs, miért nem emberi időre rakják? általában mindenki min. 6-ig dolgozik.
tegnap direkt megnéztem az összefoglalót, de szvsz tényleg nem szándékos volt komlósi könyöklése. a bíró pedig tényleg kriminális volt.
2 gólunkat vette el.
szóval, hogy is mondjam, sápi elmehet a .......
viszont az is, aki dobált. nem vagyunk mi fradisták, próbáljunk meg normálisan viselkedni! komlósi nélkül nehéz lesz szerdán, de ezzel a játékkal szvsz könnyedén le tudjuk győzni a fagyit.
ferenczy pedig monnyon le! tehetségtelen. a meccsről még annyit, hogy még mindig béla a legnagyobb. gyönyörűen fut lukra, csak a többiek nem élnek vele eléggé.
kurva hideg volt.
Aki fikázza Garamit az mind bekaphatja!!!!!!!
Igenis vegyétek tudomásul hogy ebben az MTK-ban legalább akkora szerepe van mint Bognár Gyurinak és ha netán elhagy minket hogy leváltsa a fradi kispadján azt a dilettáns Csankot aki másfél év alatt egy tudatos elemet sem tudott beépíteni a fradiba (ha ti láttatok tudatos elemet akkor szóljatok!), akkor jól megszívjuk majd meglátjátok!!
Ja éa a nagyképű fradisták majd meglátják hogy azok a játékosok akiket Garami választ ki érni is fognak valamit nem úgy mint az élesszemű Szeiler kegyencei(Jancula Szkukalek Jovic Zombori)
Ja és aki Garamit szidja az mégegyszer kapja be!!!!!
Illés nem húzza a Ferencváros szekerét?!
2001.11.29 11:02 Forrás: sportforum.hu-(Munkatársunktól)
A szurkolók között már néhány hete is beszédtémát jelentett, hogy az MTK irányítója télen esetleg a Ferencvárosba igazol. Mostanság pedig egyre jobban előtérbe került téma, lévén az egyik internetes napilap is megszelőztette a kilencvenes évek legjobb magyar labdarúgójának választott Illés Béla esetleges klubcseréjét. A Sportfórum kíváncsi volt, miképp reagál erre az érintet. Nos, alaposan meglepődött...
Lapszemle: Várszegi Gábor arccal a Ferencváros felé | Szeiler: Csak hangulatkeltés Illés átigazolásának híre
- Ez érdekes… Most hallom ezt először - így Illés Béla.
- Nem talál szavakat?
- Csak annyit tudok mondani, hogy ezt öntől hallom először, még amolyan szurkolói pletykaszinten sem szereztem arról tudomást, hogy esetleg a Ferencvárosban folytatom…
- Értem. De azt árulja el, lenne kedve a Ferencvárosba játszani?
- Nézze, jelenleg az MTK Hungária labdarúgója vagyok, és a legfontosabb számomra most az, hogy az MTK minél sikeresebben szerepeljen.
- Nagyon diplomatikus. Biztosan emlékszik, amikor Szombathelyről a fővárosba igazolt, sokáig gondolkodott azon, hogy a FTC vagy a Kispest ajánlatát fogadja-e el. Végül is a piros-feketék mellett döntött, de egy akkori nyilatkozatában kijelentette, egyszer szívesen magára öltené a Fradi zöld-fehér mezét…
- Nagyon ravasz, emlékszem, valóban nyilatkoztam valami ilyesmit akkortájt. De tart még a bajnokság, és amúgy pedig 2003-ig élő szerződésem van Hungária körúton. Amíg konkrétum nincs az ügyben, és egyelőre ugye nincs, addig nem is kívánok ezzel foglalkozni…
Illés Béla után az MTK Hungária klubigazgatójának a telefonszámát tárcsáztuk. Fülöp Ferenc rövid, de velős választ adott: - Ez csak valami kavarás lehet, el nem tudom képzelni ki találta ezt ki, nem is kívánok tovább reagálni erre a felvetésre - mondta kissé indulatosan Fülöp Ferenc.
Jelen állás szerint, tehát úgy néz ki, nem jön létre az utóbbi évek legnagyobb honi átigazolása, de ki tudja, mit hoz a jövő. A magyar futball mindig tartogatott meglepetéseket…
Szeiler: Csak hangulatkeltés Illés átigazolása
2001.11.29 12:50 Forrás: sportforum.hu-(Munkatársunktól)
Még néhány szó Illés Béla esetleges átigazolásáról, ehelyütt Szeiler József, a Ferencváros ügyvezető igazgatója mondja el a véleményét minderről:
- Olvastam, mit reagált Illés Béla klubcseréjének hírére Fülöp Ferenc, az MTK klubigazgatója. Nos, én egyetértek vele. Ez szerintem is csak kavarás, afféle hangulatkeltés a két együttes találkozója előtt, semmi alapja sincs annak, hogy Illés nálunk folytatja…
Kacsa. Egyre inkább úgy tűnik, hogy az átigazolási szenzáció elmarad, vagyis Illés Béla marad a Hungária körúton. Persze, ez nem jelenti azt, hogy a Ferencváros nem óhajt erősíteni a télen.
-Jó néhány labdarúgót figyelünk, célunk, hogy valamelyest megerősítsük a keretünket a téli szünet alatt. Ugyanakkor az igazi, nagyszabású erősítésekre csak a nyáron kerül majd sor - így Szeiler.
Korábban szó volt arról is, hogy a tél folyamán nem csak jöhetnek, de távozhatnak is labdarúgók a Ferencvárosból. Az ügyvezető ezzel kapcsolatosan konkrétumokkal nem tudott szolgálni, de azt elmondta, hogy december elején nyilvánosságra hozzák, hogy kik azok futballisták, akiktől megválik a klub.
Az már viszont most eldőlt, hogy a zöld-fehér egylet nem túrázik Törökországban.
Illés nem húzza a Ferencváros szekerét?!
2001.11.29 11:02 Forrás: sportforum.hu-(Munkatársunktól)
A szurkolók között már néhány hete is beszédtémát jelentett, hogy az MTK irányítója télen esetleg a Ferencvárosba igazol. Mostanság pedig egyre jobban előtérbe került téma, lévén az egyik internetes napilap is megszelőztette a kilencvenes évek legjobb magyar labdarúgójának választott Illés Béla esetleges klubcseréjét. A Sportfórum kíváncsi volt, miképp reagál erre az érintet. Nos, alaposan meglepődött...
Lapszemle: Várszegi Gábor arccal a Ferencváros felé | Szeiler: Csak hangulatkeltés Illés átigazolásának híre
- Ez érdekes… Most hallom ezt először - így Illés Béla.
- Nem talál szavakat?
- Csak annyit tudok mondani, hogy ezt öntől hallom először, még amolyan szurkolói pletykaszinten sem szereztem arról tudomást, hogy esetleg a Ferencvárosban folytatom…
- Értem. De azt árulja el, lenne kedve a Ferencvárosba játszani?
- Nézze, jelenleg az MTK Hungária labdarúgója vagyok, és a legfontosabb számomra most az, hogy az MTK minél sikeresebben szerepeljen.
- Nagyon diplomatikus. Biztosan emlékszik, amikor Szombathelyről a fővárosba igazolt, sokáig gondolkodott azon, hogy a FTC vagy a Kispest ajánlatát fogadja-e el. Végül is a piros-feketék mellett döntött, de egy akkori nyilatkozatában kijelentette, egyszer szívesen magára öltené a Fradi zöld-fehér mezét…
- Nagyon ravasz, emlékszem, valóban nyilatkoztam valami ilyesmit akkortájt. De tart még a bajnokság, és amúgy pedig 2003-ig élő szerződésem van Hungária körúton. Amíg konkrétum nincs az ügyben, és egyelőre ugye nincs, addig nem is kívánok ezzel foglalkozni…
Illés Béla után az MTK Hungária klubigazgatójának a telefonszámát tárcsáztuk. Fülöp Ferenc rövid, de velős választ adott: - Ez csak valami kavarás lehet, el nem tudom képzelni ki találta ezt ki, nem is kívánok tovább reagálni erre a felvetésre - mondta kissé indulatosan Fülöp Ferenc.
Jelen állás szerint, tehát úgy néz ki, nem jön létre az utóbbi évek legnagyobb honi átigazolása, de ki tudja, mit hoz a jövő. A magyar futball mindig tartogatott meglepetéseket…
Szeiler: Csak hangulatkeltés Illés átigazolása
2001.11.29 12:50 Forrás: sportforum.hu-(Munkatársunktól)
Még néhány szó Illés Béla esetleges átigazolásáról, ehelyütt Szeiler József, a Ferencváros ügyvezető igazgatója mondja el a véleményét minderről:
- Olvastam, mit reagált Illés Béla klubcseréjének hírére Fülöp Ferenc, az MTK klubigazgatója. Nos, én egyetértek vele. Ez szerintem is csak kavarás, afféle hangulatkeltés a két együttes találkozója előtt, semmi alapja sincs annak, hogy Illés nálunk folytatja…
Kacsa. Egyre inkább úgy tűnik, hogy az átigazolási szenzáció elmarad, vagyis Illés Béla marad a Hungária körúton. Persze, ez nem jelenti azt, hogy a Ferencváros nem óhajt erősíteni a télen.
-Jó néhány labdarúgót figyelünk, célunk, hogy valamelyest megerősítsük a keretünket a téli szünet alatt. Ugyanakkor az igazi, nagyszabású erősítésekre csak a nyáron kerül majd sor - így Szeiler.
Korábban szó volt arról is, hogy a tél folyamán nem csak jöhetnek, de távozhatnak is labdarúgók a Ferencvárosból. Az ügyvezető ezzel kapcsolatosan konkrétumokkal nem tudott szolgálni, de azt elmondta, hogy december elején nyilvánosságra hozzák, hogy kik azok futballisták, akiktől megválik a klub.
Az már viszont most eldőlt, hogy a zöld-fehér egylet nem túrázik Törökországban.
És még egy megjegyzés:
Ha jól tudom, Várszegi már kétszer találkozott a Fradi szurkolókkal, hogy megnyugtassa őket, hogy nem lesz fúzió, meg hogy elmondja nekik, hogy mit is akar csinálni. Ha már "emócionálisan az MTK-hoz kötődik", MTK szurkolókkal nem akar találkozni? És nekünk nem akarja elmondani, hogy mi is a szándéka? Mert lehet, hogy minket is érdekelne...
AZ NB1.hu-n találtam, szó szerint vették át az Origótól:
Az origo.hu megerősíti, amiről már korábban beszámoltunk: a télen komoly változások várhatók a Ferencvárosnál.
S nem is biztos, hogy csak a kispadon. Mindez viszont akár az MTK-t is érintheti. Már nyáron felmerült: ha a Fradinak sikerül bejutnia a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeibe, néhány kék-fehér futballistával erősítenék meg az ősi riválist. Mindez természetesen összefüggésbe hozható az MTK-t saját cégein keresztül birtokló, míg a Ferencváros labdarúgó kft-jében nyolcvan százalékos tulajdonrészt szerző Várszegi Gábor személyével.
Korábban Illés Béla esetleges Üllői úti átigazolásáról is beszéltek szűkebb berkekben, mostanság azonban már Madar Csaba neve is felmerült a kék-fehér mezt zöld-fehérre cserélők emlegetésekor. Persze Illés esetében még az áhított Bajnokok Ligája-szereplés adott apropót, pillanatnyilag azonban a Fradi nem csupán a BL-től, de még az UEFA-kupa szerepléstől is igen távol van. Ráadásul Illés toronymagasan a legnépszerűbb játékos az MTK-ban, ám Madar közkedveltsége sem marad el túlzottan az irányító mögött, azaz a kék-fehér táborban komoly felzúdulást keltene az esetleges távozásuk. Ettől függetlenül a jövőben nem elképzelhetetlen, hogy jónéhány MTK-játékos kerüljön át a Ferencvároshoz. Ami a további terveket illeti, híreink szerint Garami József szakmai igazgató megbízást kapott Várszegi Gábortól, hogy nézzen körül a hazai és a külföldi játékospiacon - a Ferencváros számára. Üzleti elképzeléseiben pedig Várszegi Gábor sem hagyott kétséget affelől, hogy számára az MTK emocionális kérdés, az FTC "biznisz". Az érvényes szabályok szerint azonban két klubnak nem lehet egy tulajdonosa, így Várszegi a kék-fehér egyesületből névlegesen kiszáll. Legközelebbi munkatársa és barátja, Bukor Ferenc viszi tovább az MTK FC Hungária ügyeit, aki egyébként jelenleg is a futballklub elnöke.
A tényeket szem előtt tartva azért senki előtt ne legyen kérdés: Várszegi Gábor sem materiális, sem érzelmi alapon nem hagyja el az MTK-t. Igaz, erről soha nem is volt szó.
Na erre mondjatok valamit okosok! Nem kéne ebben az ügyben lassan az MTK közönségnek is megszólalnia, mint annak idején az Újpesttel való fúzió felmerülésénél? Szombaton jön az utolsó itthoni meccsünk az átigazolási időszak elött. Én egyébként nem hiszem, hogy Béla átmenne. Mint korábban írtam, az egyik MTK játékos 4 elmenőről tud, de azt ő se tudja, hogy kik lesznek azok. Szerintem a fiatalok mennek el, ha valaki elmegy. Mondjuk Czvitkovics, Kanta, Juhász, Horváth L. És ki a túró az a Bukor Ferenc?
ok, Garamai ugyrol ma rcsak annyit, hogy akit erdekel igen tanulsagos es mulatsagos torteneteket olvashat a Fradi topikban a 27607-as es a 27608-as hozzaszolas kozt.
Ilyen mélységben bele sem gondoltam az ügybe. De tényleg: vajon miért lehet ő felelős? Mit felügyel, s mit tud a mai labdarúgásról? Tekintélye biztos (?) van, de azt hiszem, elég időt szenteltünk az idős mesternek. Térjünk vissza a ma labdarúgásához. Hajrá MTK !
Olvastam, hogy nem szeretnéd az Illést és a Madart. Távol álljon tőlem, hogy a Fradit szidjam, de ha ez a két játékos jó formában többet tud, mint a aFari összes idei igazolása.
Mindenesetre ha ezekből a hírekből akár egy is igaz, akkor én leszek az első aki tüntet a Várszegi ellen...pedig nem vagyok egy tüntető fajta
Igen, az Alzheimert lehet így is nevezni, de ha orvosi igazolást vársz, azzal nem szolgálhatok. Lényeg a lényeg, hogy ilyen pozícióba biztos nem helyezném. Valami kedves kis nyugdíjas állás (pl. nosztalgiafelelős, nótafa) dukálna neki, mert azért sokat tett idáig. Ja, és ő az edzőbizottság főnöke is. Funny.
Nem vagyok egy közgazdász típus és a gazdaságijoghoz és vállalkozásgazdasághoz sem értek kellő képpen. De abban biztos vagyok, hogy az MTK és a Ferencváros labdarúgó kft-inek a cégbírósági bejegyzésein nem ugyanaz a tulaj szerepel.
Garami ténykedése természetesen sehogy sem illik bele a képbe, de az hozzá tartozik, hogy én ezt sehol sem olvastam és ebben az ügyben rengeteg kacsa felröppent már, és még biztos ezután is lesz még elég.
A Kantával kapcsolatos "kegyet", miszerint megtarthatjuk, ezúton is kösz. Annak én is örülnék, ha Garami nem átjárna hozzátok, hanem maradna is, mert ugyan jó szakember volt, de az idő vasfoga már egy kicsit megrágta. Szerintem hiába állítasz fel erkölcsi feltételeket ("de ha eladjka(es ha nem egy stromannak), akkor szabad lenne az atjaras"), szerintem mindenképp strómannak fogja átadni, mindegy, hogy Bíró Péternek, vagy Várszegi Gábornénak hívják az illetőt. Igen, Szeibert is nagy kedvenc volt, ahogyan a Fradiban pl . szegény Zsiborás G., aki nálunk is az lett és Ti sem felejtettétek el. Maradjunk abban, hogy a "Béla-projekt" egyik részről sem találna kedvező fogadtatásra.
Egyébként az érintettekkel közlöm, hogy edzőnket Bognárnak hívják, sokszoros magyar válogatott és aki a nevét sem tudja, na az a sötét.