Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Szerintem az EU mindent túlszabályoz, amivel sok nemzet hagyományát is tönkre teszi (többek között). (nekünk van mindkét fajta hőmérőnk, és a higanyos jóval pontosabb; de valóban a kórházakban is olyat használnak, épp ezért)
A fazekasságom alapján jutott eszembe: a hagyományos magyar népi fazekasság egyik alapja az Ólommáz. Csak ezzel a mázzal lehet elérni olyan színeket, amit a régi fazekasok. Ma már ezeket a mázakat 'frittelik', azaz kémiailag megkötik benne az ólmot. Tény így is van minimális kioldás (olyan esetben, ha pl. 1 hétig tartunk benne tömény ecetet). Ezért ezeket az edényeket be kellett vizsgáltatni, már rég óta (vagy ráírni, hogy "étkezési célra nem alkalmas") Erre az Unió most teljesen beszűntette. Bizonyos körökben lobbiznak, hogy a "magyar népi fazekasságot" Hungarikummá nyílvánítsák, mert különben teljesen elveszik.
Uez a helyzet más országokban is. Szeretem a különleges (büdös) sajtokat. A sajtkészítők, akik több százéves hagyomány alapján készítik sajtjaikat, is panaszkodnak (Olaszo.), hogy az unió beleszól, hogy nem használhatják a hagyományos (fából készült) eszközöket, mert nem tisztítható; helyette inkább műanyagot kell.... ...és sorolhatnám a hasonló eseteket.
A lázam ugyan elmúlt, de már alig várom, hogy mehessek dokihoz azaz távolról sem vagyok még százas, ha valaha voltam is egyáltalán :o)). A mai napot ki tudom hagyni és ki is fogom, köszönhetően, hogy tegnap órákon át éjfélig skype-oltam a legforróbb projektemen és lett egy kis szusszanásnyi levegővételre idő.
Értelem és érzelem Egerben http://index.hu/video/2008/11/02/ertelem_es_erzelem_egerben
"A HospInvest kiemelt rendőri biztosítás mellett vette át az Egri Markhot Ferenc Kórház irányítását. Százak siratták több tíz éves munkaviszonyukat. De bíznak Istenben és a szeretet erejében."
Az egész történet, meg persze a videó is elgondolkodtató (most nem belemenve a politikai részbe).Eger Fideszes város, Heves megye Mszp-s többségű, hangzik el a videóban, én úgy emlékszem vissza 2006-ra, hogy óriási patthelyzet volt Heves megyében az egyenlő szavazatmegoszlás miatt. Hónapokig müködésképtelen volt a megyei önkormányzat, aztán az Mszp kilóra megvett valakit a Fidesz-táborból és lett 1 fős többsége, felállhatott az önkormányzat. Ha tényleg jól emlékszem ez az egy fő döntött lényegében a HospInvest mellett, ami semmiképpen nem szerencsés csillagzatot jelent az én felfogásomban.
Nekem két dolog tűnt fel a videóban - Az új HospInvest vezér párját ritkítóan tenyérbemászó figura. - Azt mondja e figura, hogy e beteget nem az érdekli ki üzemeltet, hanem hogy meleg-e az étel és jön-e csengőszóra a nővér.Én meg saját tapasztalatom alapján azt mondom, engem egy dolog érdekel van-e _bizalmam_.
Szia! Látod, mire vetemedtem szombat este(?), mindezt csak azért, hogy jobbulást kívánjak! Vigyázz magadra, pihenj sokat! Küldök a homlokodra egy gyógyítópuszit!
Tévé híján ezt sem láttam. :o) BTW: az ötvenes években itt Magyországon is voltak hasonló horror sztorik.
Én viszont teljesen lebetegedtem. Szépen ütemesen ment fel a lázam 38,7-ig. Szűnni nem akaróan rosszul voltam/vagyok, úgy hogy fogalmam sincs mi bajom van. Valami spéci hülye influenza-vírusra gyanakszom. Már azon kezdtem el morfondírozni, hogy így ünnepek alatt hová és milyen esetben érdemes fordulni. Mivel ennél feljebb végül nem ment a lázam, így katonadolognak minősítve a dolgot, szimplán csak próbálom legyűrni a kórt; igaz egyelőre nulla sikerrel, annak ellenére is, hogy literszám iszom a teát.
Mivel nem találtam itthon a lázmérőmet, és bevillant, hogy a higanyos lázmérőnek beintett az EU, így azonnal elmentem és vettem három darabot tartaléknak. Én értem, hogy a higany erősen szennyező anyag, de azért a környezetvédelmet, nem feltétlen ezen kéne kezdeni szerintem. Én aki dokit ismerek, mindenki a hagyományos higanyos vérnyomásmérőt használja például. És én elhiszem, hogy könnyebb kezelni a digitálisat, nem kell például lerázni 38,7-nél :o))), de nekem nagyon rosszak a tapasztalataim ezekkel a kütyükkel.
Tegnap érdekes műsor volt a TV-ben. A Hoover-gát építéséről. A gátat a 30-as években épp a nagy gazdasági világválság idején építették. Ez kétoldalú dolog volt anno: Egyszer az állam nagy állami beruházásokat talált ki, így segítve a munkanélküliség csökkentését Másodsorban így lehetett lehetetlen munkákhoz is találni olcsó munkaerőt. A sivatag közepén pocsék körülmények között, munkavédelem nélkül, erőltetett tempóban kellett dolgozni. 4 év alatt készült el a gát, 1936-ban adták át. Különben maga a létesítmény szerintem egy csodálatos mérnöki alkotás.
>Úgy látom, tudok még pozitív meglepetést okozni neked!!!! Már miért is ne? ;) Valóban nem tudtam, hogy Karajannak ennyire 'megy' Strauss.... A Kék Duna keringőt is nagyon pengén prezentálja vele és általa a zenekar.
>valóban jó a 2.20 rész ;))) A balletre gondolsz? ;)
>Queen Nem nagyon tudok hozzászólni. Két Cryingos (Madai Zsolti, BZ), kifejezetten nagyon szereti és a Queen Emlékzenekarban ápolják is az ilyetén hagyományokat. Én nem mondom, hogy rossz, de sokkal-sokkal több jobb zene van (nekem).
Kedvenc rockzenekarom...volt. Számomra Freddie halálával a zenekar is véget ért. Túlzottan karizmatikus volt ahhoz, hogy bárki más helyettesíteni tudja őt. Szomorú, hogy ezt saját társai nem akarják tudomásul venni. És ezért méginkább tisztelem John Deacont. Nem értem, hogy hagyhatták meg az eredeti nevet, mikor ez már rég nem az a zenekar...
A cikk eleje, bár elég keményen szól, sajnos egyetértek vele. Kicsit elszomorít......
Ez zseniális és perfekt felvétel volt, nem ismertem, de nagyon jó volt megnézni, ezer hála érte. Azért lehet érezni miért volt nagy Karajan. Mennyire jól kitalált a darab, és mennyire jól csinálják a Bécsi Filharmonikusok.
Ugye jól látom, hogy 2:20-ban rosszul inti be a közönséget. De zseniális, ahogyan kommunikál velük.
:o)))) Na ez 100-as poén volt. És igazad is van ráadásul. Ha meg lehet látni valamiben a szépet vagy a rosszat egyaránt, akkor először a szépet kell megnézni és az úgyis determinálja majd, hogy muszáj-e foglalkozni-e a rosszal.
Ravelről olvasgattam épp a wikipedián. Érdekes gondolat:
"A mű először 1928 novemberében hangzott föl először, s éppen lenyűgözően eredeti gondolatai miatt ellentétes reakciókat váltott ki: egy nő például egyenesen kijelentette, hogy a szerző bolond. A művet később Toscanini vitte a világsikerig, bár Ravel mindig is ellenezte az olasz dirigens túlságosan gyors tempójú felfogását. Az alkotás mára ugyanolyan tananyag a zeneszerző-hallgatók számára, mint Bach Kunst der Fuge c. műve. A Bolerót már bemutatásának idejétől kezdve balettváltozatban is rendszeresen előadták."
Pontosabban Toscanini túlzott pegősségére való utalásra lettem figyelmes.... ;))))
Sokkal kellemesebb gondolat a karácsony illatát lesni minden városban. A fahéj, narancs, sültgesztenye, forralt bor keveredik a levegőben és elbódítja az ember érzékeit... és sokkal szebbnek látja a világot...és az sem érdekli, hogy ez is csak manipuláció...
Ezt épp csak poénnak szántam. Különben én szeretem karácsony előtt a bécsi forgatagot; sétálni a Városháza előtt, forralt bort vagy puncsot inni...és nézni, fotózni a szép giccses feldíszített fákat.