Tudom. Nekem sem csak a nagyok tetszenek, de egy lugasra kell felfutnia, és oda sajnos csak nagy rózsát tudok venni, ha árnyékot szeretnék. Így vettem két rambler rózsát is, mert azok 4-5 méterre is felfutnak és tudnak árnyékot adni. Sajnos ők csak egyszer virágoznak, de megtoldottam egy-egy klematisszal... :o))
En meg eppen ezert vettem meg. . .nem sok helye van futkosni, csak kis tamaszt akarok neki adni. No a viragjai is nem nagyok - de a szine, fomaja es illata karpotol. Meg hat nem csak a nagyok szepek :))
Sajnos ezzel en is igy vagyok - a legtobb nev nem talalhato a kerteszetekben - igaz, tudnek Angliabol hozatni, de az nem biztos, hogy itt jol erezne magat.
caterina3: Cristian Dior. . .nagyon szep! A bokor meg gyerek, de a viragok akkorak mintha felnott lenne! Van meg nagyon szep voros rozsam: Opening Night lesz egy barsony csoda. . .a szine sotetebb piros, es az illata is nagyszeru!
Meg: Mr Lincoln. . .elegans, szep a bimboja! Szine, illata is!
Aztan Don Juan. . ez egy futo fajta, de meg gyerek igy nem fut meg :))
Nem lattam meg Cinderellat errefele. Ketto nagyon halvany rozsaszin van mar: Great Century es Garden Party. Hatalmas viraguak es illatosak. Nem nagyon nagy bokrok meg - dde remelem lesznek.
Par rozsam nagyon szepen helyrejott, mondhatnam felnottek: Opening Night Cary Grant Gemini Queen Elizabeth Chicago Peace Peace
Szinte mindegyik meg bimbos, de milyen bimbok!!! Es az illatuk!!! Itt egy par: Garden Party Great Century Cristian Dior
Igen, kijelenthetem, hogy megszálott vagyok... :o)) Imádom a rózsákat, na persze nem csak azokat, hanem minden ami virág!! Sajnos lassan az én kertem is megtelik, de eddig még mindig találtam helyet a hőn áhított virágnak....
Igen! Én is nagyon szeretem. Tavaly rengeteg virágot hozott, de most még csak bimbók tömege van rajta. Ha kinyílik igyekszem felrakni a képeket... :o))
http://www.avagara.com/gardHOGR/ ha legördülsz az Albákig ott kettőt mond, a great maiden's blush a 15. század előttről és a small, amit Te is mondasz 1797-ből. Én akkor ezek szerint a nagyobbikra gondoltam (a heinrich Schultheis-féle könyvből is valami 1500 körüli dátum rémlett nekem ezzel a rózsával kapcsolatban)
Ezek szerint yorki fehér rózsátok viszont van? Jujj, de elmegyek megnézni :))). Hogyan vagytok látogathatóak????
Lehet, hogy most jobb lenne, ha önuralmat gyakorolnék, és nem nézegetném -- nagy élvezettel -- a képeket, mert lassan megint legalább harmincféle rózsára van vágyásom... :-)
Egyszerűen álomszépek, amiket fölraktok! A Lavander Pinocchióba és a Caféba itt helyben beleszerettem! Meg szabad kérdezni, hol szerezhető be? S hogy mennyire borsos az ára?
Két Maiden's Blush-ről tudok, az egyik 1797-nől egy alba, a másik 1908-ból tearózsa, William R. Smith álnéven. Gondolom az albára gondoltál, sajnos nincs nálunk, ami biztosan be van azonosítva az a White Rose of York (alba) 1597-ből.
Hát azt mondtad, nem vagytok szakértők, mondjuk lehet, hogy még igen lelkes tanulók vagytok, mindenesetre többnyire "nagyban utaztok":-)))) Ehhez már több kell, mint egyszerű hobbyként tekinteni a rózsatermesztést, ez már amolyan megszállottság, szerencsére én is ismerem az érzést, ha nem is a rózsák iránt:-)))), amiket persze csodálok, de hely hiányában...:-(((( csak mértékkel.
Maiden's Blush nincs véletlenül nálatok? Az is nagyon régi, állítólag 1550 előttről ismert, íme egy link, ahol rajta van, más, jó régi rózsák társaságában:
Én úgy gondolom, nem, mert a Mercedesnek egyöntetűen élénk cseresznyepiros a virága, ennek meg, ha a szemem nem csal, inkább világosodik a töve felé. A virág alakja is más, a Mercedes inkább csésze alakú, nem ez a klasszikus teahibrid fazon. De ettől függetlenül nagyon szép a virágod:)