Keresés

Részletes keresés

tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.03 0 0 479
Tökéletes a smiley használat... :o)
Előzmény: Foeniculum V (477)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.03 0 0 478
Na szégyellhetem magam.

Javítok:
Angyalok üzenete (Bach)
Előzmény: Foeniculum V (476)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.03 0 0 477
Sajnos időnként én is lefelejtem a smiley-kat, de ezt is tőled próbálom folyamatosan tanulni, hogy mindig tegyek... :)

>Minden nő így ért a felcsigázáshoz? ;)

csak nem...?
én naív vagyok, eszembe sem jutott ilyesmi ;))
Előzmény: tnsnames.ora (475)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.03 0 0 476
>>>A videót most nem kommentálnám.... ;)

valójában a dolgot paródiának kell felfogni (tudom, téged, így sem hat meg a dolog) :)))

De ne szomorkodj, mert dec. 1-én kortárs balettre megyek szegény férjemmel...
Ráadásul aznapra két műsort is kinéztem véletlenül: a másik a "Boszorkányos romantika" lett volna, mégis ezt választottam inkább...

Kortárs balett:
Angyali üdvözlet (Bach)
Seherezádé (Rimszkij-Korszakov)
Előzmény: tnsnames.ora (474)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.03 0 0 475
Az előbb lemaradt egy smiley az első két bekezdésem végéről. Eszedbe ne jusson komolyan venni...

>Hát... mondanám, hogy megmutatom, de az előzményeket úgysem ismered. :)))

Minden nő így ért a felcsigázáshoz? ;)
Előzmény: Foeniculum V (473)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.03 0 0 474
Huhhh szíven ütöttél: mit ki nem olvasol ártatlan soraimból.... nagyon elszégyelném magam ezért erősen tiltakozom is ellene, hogy bármiféle nevelési szándékom lenne. Legalábbis még ápolom az illúziómat, hogy ilyen nincs bennem még csak nyomokban sem.

A legtöbb mi elmondható a témában, hogy konszenzus-kereső ember vagyok abban az értelemben is, hogy minél szélesebb/mélyebb/biztosabb alapokon próbálom ezt megejteni.

A videót most nem kommentálnám.... ;)
Előzmény: Foeniculum V (473)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.03 0 0 473
Hát... mondanám, hogy megmutatom, de az előzményeket úgysem ismered. :)))

Tudod, mire jöttem rá?
Az ügyes nevelési szándékodra:

(1)
>Queen
"" Én nem mondom, hogy rossz, de sokkal-sokkal több jobb zene van (nekem).""

sokáig töprengtem rajta, majd rájöttem, hogy nevelsz :)

(2)
""Össze-vissza? ;)""

ezt már kijavítottam :)

Ezek után meg sem merem mondani, hogy hova megyek csütörtökön...

http://www.youtube.com/watch?v=pie9cHezchM

pedig ezt nézzük meg a MűPában, és már igencsak várom! :)))
Előzmény: tnsnames.ora (472)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.03 0 0 472
Hát sajnos én is az észre-nem-vevők táborát gyarapítom. De nekem legalább van mentségem :o)

És én legalább drukkolok, úgy is mint, aki érdekelt a fogyási-témában....
Előzmény: Foeniculum V (471)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.03 0 0 471
össze-vissza!!! :))) (így már jó?)

Akkor viszont vedd úgy, hogy meg vagy dicsérve!

Különben, ha már itt tartunk további dicsekvés magánügyben: fogytam még további 1,5 kilót!!!!!!!!! :)))
Egyetlen szörnyűség a dologban, hogy senki észre sem veszi. :(((
Pedig észrevehető, mert egy csomó ruhám bővebb lett, sőt olyan kedvenceim is rám jönnek (és jól is állnak), amik az utóbbi időben nem.
Előzmény: tnsnames.ora (470)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.03 0 0 470
Össze-vissza? ;)

Én csak alkalmazkodni próbálok a lányok által sokszor oly zseniálisan művelt párhuzamosító gondolkodásmódjához.

Különben is nem vagyok 100-as még...

;)

PS: A digitális tévé jövőjéhez meg sajnos nagyon kevés vagyok hozzászólásilag. Azaz én sem értem, hogy s mint merre lesz a micsoda.
Előzmény: Foeniculum V (469)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.03 0 0 469
Huh, elég összevissza reagálsz most épp.
Mostanában amikor az ún. digitális tévézést hirdetik, állítólag épp ez lesz az értelme(?), hogy kivehetők a reklámok és bármikor nézheted. Csak azt nem értem, akkor mi benne a ráció. A videót már rég feltalálták, reklám nélkül pedig tönkremennek a társaságok. Bár túlzottan én sem siratnám meg őket. Sajnos egyre ritkábban találni nézhető műsorokat.( de azért néha vannak : ld. a két előbb említett).

Ha már összevissza reakció:
A F1-et én is utálom, viszont kedvelem a MotoGP-t.
Előzmény: tnsnames.ora (468)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.03 0 0 468
TV-t semmiképpen nem fogok már nézni (szerintem még interaktívat sem). Én sose fogok már alkalmazkodni ilyen téren (pl.: időpontban) és legfőbbképpen nem fogok reklámokat kerülgetni. Sőt az igazság szerint még ezt a kevés rászánt időt is sajnálom az értelmes tevékenységek elöl.
Előzmény: Foeniculum V (463)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.03 0 0 467
Amikor Rudolf Péter kiszólt a közönségnek teljesen komoly arccal, hogy "és még ki is nevetik a szegény embert". Az valami óriási telitalálat poén volt. Vagy az első magyar-magyar félrefordítás (cégvezetői értekezlet). Azt hiszem akkor volt először az idegenszavak szótársa poén is, a hülye kamin szóval talán. De végül az is nagyon jól sült el.

Igen jó játék amit említesz, legutóbb az zseniális volt, amikor két ellentétes értelmű szituációt mutattak meg, ugyanarra a szövegre.
Előzmény: Foeniculum V (465)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.03 0 0 466
After Crying - koncert

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=84128965&t=9011750
2009 ápr. 28. Pécs, a Pannon Filharmonikusok közreműködésével

Na ez az ami szökőevben egyszer szokott lenni, költségessége és az eklézsia szegényessége miatt. Sajnos a legfontosabb (legelső venezuelai) ilyen típusú koncertet leszámítva tán mindegyiken ott voltam.

Amiről lemaradtam, akkor még nem is ismertem a Cryingot az valami fenomenális lehetett -> Lengyel Zoli Bach d-moll zongoraversenyt játszott, Pejtsik Peti meg Brahms szonátát vezetett elő, majd a saját kompozicióikkal olyan hangulatot teremtettek - a hírek szerint - Venezuelában, ami egyenes ágon elvezetett a 2000-es zeneakadémiai-koncert tomboló sikeréhez. (Állítólag a jegszedő nénik is ámultak mind a nézői rohamon, mind a háromrészes majd három órás programon, mind az elképesztő sikerű fogadtatáson, mondván ilyet még nem láttak)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.03 0 0 465
>>>Megnéztem: csak nem az Érdekházasságos szösszenetre gondolsz? Mert az remekbeszabott volt. Én 120-80-ra bontottam volna pontozáskor. És minimum. Noha Avarék jobban átélték/ábrázolták a figurákat, szerintem.

igen, szerintem is kitűnő, és hát teljesmértékben egyezik a véleményünk.

Hát a Beugrót ilyen mértékben nem tudtam volna hirtelenjiben elemezni. Nagyrészt egyetértek, már aminek a címét is tudom kapcsolni a játékhoz.
Az én kedvencem, amikor egy szöveghez kell jelenetet készíteni. (a legjobb a múltkoriban a kötélmászós/hegymászós rész volt)
ja és nem tudom melyik részre gondolsz, amikor az ötödik részt említed?!
Előzmény: tnsnames.ora (464)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.03 0 0 464
Azért egy informatikus nemcsak a problémákat látja, van esélye a gondot orvosolnia is...;)

Megnéztem: csak nem az Érdekházasságos szösszenetre gondolsz? Mert az remekbeszabott volt. Én 120-80-ra bontottam volna pontozáskor. És minimum. Noha Avarék jobban átélték/ábrázolták a figurákat, szerintem.

A Beugró torrentsite-okról letölthető és kezdettől fogva követem.

Kicsit vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban. Bár fejlődik a műsor a legjobb rész szerintem az idei ötödik volt, azt gondolom, hogy 60 perc több variálást követelne meg, és valahogy feszesebbre kéne venni. Az sem biztos, hogy baj lenne, ha időnként más is szerephez juthatna.

Novák Pétert korábban kifejezetten ki nem állhattam, de itt nagyon jó. Rudolf Péter nagy kedvencem, aki ordító hibákat is zseniálisan tud áthidalni (ezzel együtt is túlságosan előtérben van már, ami nem biztos, hogy egészséges). Persze a három színészkolléga is nagyon rendben van.

Én például kifejezetten nem szeretem a zsebszöveg típusú játékot. Vagy nem szeretem két-két mondatos leszűkített válaszlehetőséges játékot.

Amit nagyon imádok viszont az a szinkron, sajnos nincs olyan gyakran, mint jó lenne. Vagy nagyon jó volt mostanság a Ványa bácsis stílusgyakorlat. Nagyon-nagyon jó ahogy a közönséget próbálják meg bevonni. Nagyon szeretem, amikor kéz mutogatása alapján kell beszélni. A stop-trükk nagyon jó ötlet lehetne, viszont már többször volt olyan érzésem, hogy nem sikerült tartalommal megtölteni.A fordított narráció is rengeteg humor forrása lehetne, csak valahogy nem mindig sikerül. Az 1-2-3-4 játék is zseniális gondolat, többnyire ül is.

A magyar-magyar félrefordítás nagyon jó ötlet volt, csak nehezen tudtam elképzelni megújíthatónak. De sikerült még ha a konkrét végeredmény nemannyira. (gondolat remek volt a kivitelezés most nem annyira -> részeg autós & rendőr)
Előzmény: Foeniculum V (463)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.03 0 0 463
No... Csak nem?!
Még a végén tv-t fogsz nézni? :)))

Szeretem ezt a műsort nagyon. Pokorni Liát is (azon kevés hölgyek közül való akit kedvelek)
Szoktad nézni netalán a Beugrót is?!

Én azt is nagyon kedvelem.

>>>Zárójelben azért megjegyezném ilyen esetben, ha jól érzékelem, az utolsó tízperchez az egészet végig kell nézni, ha nincs spéci program az offline nézegetéshez. ;)

csak nem ez volt a célom? ;))))
Előzmény: tnsnames.ora (459)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.03 0 0 462
Délutános
Előzmény: Foeniculum V (457)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.03 0 0 461
Hát a kerékpár nálam a F1-gyel van egy szinten: ki nem állhatom egyiket sem.
Előzmény: Foeniculum V (456)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.03 0 0 460
A nap poénja:

Állítsátok meg az elefántot!
http://korrektor.blog.hu/2008/11/03/allitsatok_meg_az_elefantot

"Mondj nemet az AKH 12-re!
To: MTA Magyar Nyelvi Bizottsága
Az alábbi kiáltvány majdnem megegyezik a Facebook hasonló tárgyú csoportjának oldalán olvashatóval."

Érdekes mind a petició, mind a blogbejegyzés, mind a kommentelők bejegyzései.

Az említett poén:

"apa 2008.11.03. 08:39:02
haribo
Engem nem zavarna dolog. Ha vannak gyerekeid, láthatod, hogy teljesen más az élő nyelv, mint amit az akadémikusok kőbe vésnek.

Mondjuk én úgy kezdeném, hogy ly "hejett" mindenütt pontos j. Hamar megszoknánk, s aztán nem lenne többet gond. Akinek meg ly tetszik, mert azt szokta meg, akkor használja. Majd kikopik idővel.

Ha meg használtál már számítógépet, tudhatod, hogy mekkora gáz a hosszú ő és ű. Törölni, vagy valami jurópai ékezetesre cserélni! "

Dodonovics 2008.11.03. 08:55:03
Te, Apa, hagyjuk el már akkor az összes betűt. Írj hexában :)

:o))))
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.03 0 0 459
Ez valóban érdekesnek ígérkezik, az sem kizárt, hogy majd megnézem a korábbi részeket.

Zárójelben azért megjegyezném ilyen esetben, ha jól érzékelem, az utolsó tízperchez az egészet végig kell nézni, ha nincs spéci program az offline nézegetéshez. ;)

PS: Pokorni Lia rendesen foglalkoztatva van, ebben a műsorban is, meg a Beugróban is.
Előzmény: Foeniculum V (458)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.03 0 0 458
Ha van egy kis időd, szerintem érdemes ebbe belenézni. Egy egész jópofa műsor-vetélkedő. Ha nem is nézed meg az elejétől a végéig, legalább a legvégén (kb. utolsó10 perc): Moliére stílusában kellett mai témájú jelenetet készíteni az író versenyzőknek. A piros csapat megoldása szerintem különösen jó lett!!!
Legalább azt megnézhetnéd.

http://www.mtv.hu/videotar/?id=32404
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.03 0 0 457
Már megjöttél az orvostól, vagy még el sem mentél?
Előzmény: tnsnames.ora (455)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.03 0 0 456
Sportolónői témához nem tudok hozzászólni, kifejezetten a férfiak által űzött sportokat kedvelem ;)))

Viszont, ha már témánál vagyunk pillanatnyilag nekem is van róla véleményem: ugyanis nagyon mérges vagyok a hü... Lance Armstrongra, hogy mi a csudának kell visszajönnie. Egyetlen "sportoló" akit kifejezetten gyűlölök.
Tudom az országúti kerékpár az egyik legdoppingolósabb sport; leginkább a szép tájak miatt szeretem nézni (máramikor), de mindenkit felülmúl ebben Armstrong, aki még sajnáltatta is magát anno, hogy "rákból" gyógyult fel; holott, mint nemrégiben kiderült ez az újtípusú "géndopping" okozott nála némi gondot.
Előzmény: tnsnames.ora (453)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.03 0 0 455
Egyetértek, egy meglehetősen költséges és terméketlen üzlet...
Előzmény: Foeniculum V (454)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.03 0 0 454
Valahol szerintem ez is csak "üzlet". És sajnos az unió is erre megy rá. No de kik ülnek az Unió parlamentjében?!
Előzmény: tnsnames.ora (452)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.03 0 0 453
Mint már volt szó róla kifejezetten nem vagyok egy nagy (él)sportbarát, az üzletiesedési meg doppingolási problémákon túl ez is az a műfaj számomra, mint a zene: csinálni a legjobb :o) (Leszámítva az ökölvívást :o) A most lement pekingi olimpia is valósággal taszított szinte minden vonásában.

Viszont van egy nagy-nagy sportoló-kedvencem világ(!!) szinten, ráadásul évek óta, egy - szerintem kifejezetten csinos - _magyar_ hölgy személyében, aki bár csodákat tesz egyénileg is csapatformációkban is, fiatalabbként is, idősebbként is egyenletesen jól teljesít; bár neves, a reflektorfény azért jobban világíthatná; aki rettenthetetlenül ellenáll az ázsiai nyomásnak: igen Tóth Krisztina asztaliteniszező.

Valami hihetetlenül egyben van minden szempontból a leányzó....
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.03 0 0 452
>Szerintem az EU mindent túlszabályoz

Arccal a "szép új világ" felé... ;)

Nekem az EU-szabályozásról a sok-sok ezer oldal jogszabályi anyag jut mindig az eszembe (amit magyarra is le kellett fordítani): kiváncsi lennék hányan olvasták végig és mennyi ellentmondás meg pontatlanság van benne. Az ilyen körmönfont szabályozás aztán "jól jön" a pályázatok elbírálásánál is.

Azaz "mindösszesen csak" a lényeg és az emberi lépték tud elveszni.
Előzmény: Foeniculum V (449)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.03 0 0 451
De elötte azért pihentem. És a lázat sikerült is eliminálnom. Persze ettől még a tegnap este kemény volt.
Előzmény: Foeniculum V (450)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.03 0 0 450
Akkor nem mondhatni, hogy pihentél?!
Előzmény: tnsnames.ora (448)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!