bizonyám! egy jó kezű szülész, vagy szülésznő ezzel a technikával alkalmasint jobban meg tudja saccolni a baba súlyát, méretét, mint az UH. nekem mindkét gyereket túlbecsülték. emmára 3 kg fölöttit mondtak, 2850 lett, ivánra 3,5 kg-t, és lett 3300. modjuk nem bántam :-D
Rutinos szülész a pocakon keresztüli magzat tapintással, "haslötyögtetéssel" kis tévedéssel megállapítja, hogy mekkora súlyú lesz az újszülött. Az én dokibácsim ilyen. :-)) Valami rémlik (régen volt már...), hogy Áronra 3,5 kg-t mondott, mikor az UH a szülés napján 4-re számította, valójában 3600g lett. Ágira azt mondta, hogy 3-4 kg között lesz, 3750g, Artúrra meg most azt mondta egy hétel a kiírás előtt, hogy nem olyan nagy, kb. 4 kg, 4080g lett. :-)
32.héten 1778 gramm, a 34. héten, amikor c2000 voltam, uh alapján a dokinéni 2000-2200 gr körülire tippelte. azt mondta szerinte a 40.hét körül 4 kg ra számitsak kb.
Gonoszka, én végig C2000 voltam a második terhességemmel, én is óvatosan tettem-vettem, és 8 nappal akiírás előtt szültem, úgyhogy meglesz még az az 5 hét:))
Ma délután 15:05 perckor - a mamájára nézve a lehető leggyorsabban és legkíméletesebben - megszületett Nóra baba, 57 cm-el és 3300 és mindketten nagyon jól vannak :)))))
tervezzük a 3. babát. az első kettőt az uzsokiban szültem, de közben kiköltöztünk őrbottyánba, szóval vácra sokkal kényelmesebb lenne bejárnom terhesgondozásra, és szülni.
ha tudnál nekem írni a váci kórházról pár szót (jöhet emilben is - publikus a címem), hogy milyen a szülészet, milyenek a dokik, lehet-e orvost, szülésznőt választani, stb...
Nem ér előzni! De nem miattam, hanem hogy neked még maradjon odabent a babó :))) Amúgy vagy 6 hete nyitva vagyok én is, ehhez képest túl vagyunk a negyvenen ... most megyek megint dokihoz és CTG-re. mindig reménykedem, hogy mond valami bíztatót, és mondd is, aztán meg jól nem történik semmi ... veszettül türelmetlen vagyok már :)