Keresés

Részletes keresés

bab1 Creative Commons License 2016.05.13 0 0 149

Mindjár sikerül ember405   kukac freemail.hu . az -email címem 

Előzmény: Deputy Sheriff (148)
Deputy Sheriff Creative Commons License 2016.05.11 0 0 148

bab1 köszi.

próbáltam e-mail-t irni neked de valamiért nem sikerült sajnos

bab1 Creative Commons License 2016.05.09 0 1 147

Nincs mit. Igen. Ugyanazt javaslom.  Jól mondja Pintjanó  . Sőt, ha ő még a penge beállításához és a kalapálásához is ért , akkor az sokat segít.      A jól megkalapált kaszával jelentősen könnyebb megtanulni kaszálni.  

Előzmény: Deputy Sheriff (146)
Deputy Sheriff Creative Commons License 2016.05.08 0 0 146

tehát ugyan azt javaslod mint az előttem szóló segítő, megnyugtató akkor azt veszem irány Vecsés:D

Köszi a tippet:)

bab1 Creative Commons License 2016.05.08 0 0 145

Hello! Én a 3-ból a hagyományos fanyelű 2.- at venném.   s hagyományosan javasolnám megtanulni nem nagy, maximum 70-es pengével a kaszálást ! . Elég jól ki van ez rég találva, én nem az új típusú, alakú nyelekkel próbálkoznék.. : )     Így is tettem, a hagyományos nyelű kaszával tanultam , rövid pengével.  Bevált.   

Előzmény: Deputy Sheriff (142)
Deputy Sheriff Creative Commons License 2016.05.08 0 0 144

én Mogyoródon lakom, nagyon köszi a választ, akkor jelentkezem emailben:)  Te leszel a kasza mentorom:)

pintjano Creative Commons License 2016.05.08 0 0 143

Akkor inkább ezt, mert ezen lehet majd --ha másik kengyel és ékes lesz-- hogy kisebb legyen a szöge a kaszának.

Akácfa nyeles

http://www.agrowebshop.hu/termek/3745/szloven_kezzel_kovacsolt_elezett_kasza_akacfa_nyellel_-_bekebeli_tipusu_70_cm_kaszafej_-_hokezelt_kemenyfa_nyellel.html

Nem tudom, hol laksz, de ha eljössz-emailom látható-- akkor beállitjuk. Viszont éknekvalóm nincsen, de majd emailban a részleteket. Kaszaverőkalapács és üllő is kell, hogy kikalapást is gyakorold a sajátodon.

üdv PJ

Előzmény: Deputy Sheriff (142)
Deputy Sheriff Creative Commons License 2016.05.08 0 0 142

köszi a sok választ bocs hogy idegesitő vagyok de eddig Pesti gyerek voltam és most örökölt telken probálok boldogulni :D

szóval akkor a 3 általam linkelt kaszából melyiket vennéd?

vagy ha tudsz más helyet ahol kapható jó.. akkor ne tartsd magadban:D

pintjano Creative Commons License 2016.05.08 0 1 141

Amikor gyerek voltam a legnagyobbat vetettem apámmal. Ő kb 60-ast. Ez a nagy eltört... Mert nagyot akar a szarka...igaz 30 évvel később vmi nagy bozótban tört.

A nagy kasza kaszálóra való, ahol nem kell  kerülgetni semmit, s nincs tele mindenféle szeméttel.

Akár nagy a kasza, akár kisebb, kicsire kell állitani (a kacs a hónom alá, és el kell érnem a kezemmel a kasza hegyét, ha nem igy van akkor nem vág rendesen). Olykor lehet még látni kopott kaszát és abból lehet tudni, hogy tudott kaszálni, vagy sem aki használta. Ha egyenletesen kopott, akkor jól--az egész kaszát-- használta, ha közepe, akkor "csapkodott"vele, ha az eleje, akkor piszkálta csak a füvet, gazt... s ha nincs jól -nagyra van-beállitva, akkor a hegye állandóan a fölbe megy, még annak is, aki tud bánni vele. De bizonyára nagyon megy ez kézi kaszálás mindenkinek...

Nagyobb is jó bizonyára, a fém nyél is-- messziről. A Szlovén kasza is elvileg jó,  van akinek bevált.

Ásóvillájuk egészen jó (igaz "dög nehéz")... kopott régi villát használom inkább (süritettem), az emberségesebb (ami nehéz, az nem igazán jó acél).

Vettem mostanában nagy kaszát is--de nyaklik össze vissza. Vmi "Szlovák trend" felirat volt rajta.

üdv PJ

Előzmény: Deputy Sheriff (140)
Deputy Sheriff Creative Commons License 2016.05.08 0 0 140

nem kevés a 60 cm?

a másikat megnézted amit linkeltem?

obiban meg csak az a horganyzott nyél van

pintjano Creative Commons License 2016.05.08 0 1 139

Ezzel a pengével.

http://www.obi.hu/decom/product/LUX_kaszapenge_kov%C3%A1csolt_60_cm/9236449

Ha már ennyibe kerül, s ha igaz, amit leirnak, akkor lehet jó lesz.

De nem láttam, s próbáltam rákeresni a LUX gyártóra, de semmi érdemlegest nem találtam

Ilyen "kanyar" nyél nem volt kezemben, a hagyomágyos többféle és saját készitésű is. Viszont az ékes a jobb, a csavaros fellazul, ha meg nagyon meghúzod, akkor levenni balasetveszélyes... Persze, ha jól láttam, akkor a másik oldalra került a csavarszoritas.

üdv PJ

Előzmény: Deputy Sheriff (138)
Deputy Sheriff Creative Commons License 2016.05.08 0 0 138

Megnéztem azt a vecsési agrárboltot és találtam két félét ami szerintem talán jó lehet. Véleményeket várnék hogy melyiket vegyem, vagy ha van más tipp az is jöhet.

Fém nyeles

http://www.agrowebshop.hu/termek/418/szloven_kezzel_kovacsolt_ellezett_kasza_fem_ergonomikus_nyellel_-_bekebeli_tipusu_70_cm_kaszafej_-_profi_fem_nyellel.html

Akácfa nyeles

http://www.agrowebshop.hu/termek/3745/szloven_kezzel_kovacsolt_elezett_kasza_akacfa_nyellel_-_bekebeli_tipusu_70_cm_kaszafej_-_hokezelt_kemenyfa_nyellel.html

A fej megegyezik mindkét kaszánál.

És van még ez az OBI-s

http://www.obi.hu/decom/product/LUX_kaszany%C3%A9l_horganyzott_ac%C3%A9l_%C3%ADvelt_150_cm/9236464

Ezzel a pengével.

http://www.obi.hu/decom/product/LUX_kaszapenge_kov%C3%A1csolt_60_cm/9236449

Bármilyen véleményt szívesen veszek és köszönöm.

600 négyszögöl fmagas 25 centis fü és ritkásabb gazra kellene

pintjano Creative Commons License 2016.05.07 0 0 137

Talán ez:http://www.agrowebshop.hu/termek/3752/muta_szloven_kezzel_kovacsolt_elezett_bozotvago_kasza_akacfa_nyellel_-_bekebeli_tipusu_45_cm_kaszafej_-_hokezelt_kemenyfa_nyellel.html

Tipp hogyan kell kinézni, ha nem "csapkodni" akarsz vele

A hegye ne menjen a földbe  és sarka ne gyaluljon és ne álljon nagyra (mint a mellékelt képen)

Ez kb jól áll:http://www.vatera.hu/listings/index.php?ob=2&obd=1&re=&c=&q=kasza&eo=&on%5B%5D=2&tr8=&p1=&p2=&ee=&de=&es=&ds=&re=&pci=0&se=&tmpsb=Pontos+keres%E9s

Ha asztalra--pultra teszed- akkor látható minden.

Vettem egy párat, ott vannak disznek... "biliacél"... Sokat meg kell nézni, és hátha (csengéséből is lehet vmit sejteni)... és rettentő vastag az éle, csak nagy üllőn lehet és nagy gyakorlattal először kikalapálni

mert erőből hullámos lesz.

üdv PJ

Előzmény: Deputy Sheriff (136)
Deputy Sheriff Creative Commons License 2016.05.06 0 0 136

sziasztok,

most szeretnék venni egy kaszát és megtanulni hogyan kell kaszálni.

Tiipet szeretnék kérni hol vegyek kaszát.

Mindenki mondja hogy romániában, de most ott nem járok sajnos.

Obiban találtam egy horganyzott kaszát ezenkivül valami agrár boltban 4 ezerért simát, jók ezek?

Bármi tipp jól jönne köszi

bab1 Creative Commons License 2016.04.21 0 0 135

Talán javasolnám, hogy a fűkaszás élő topikba , ahol jó a társaság és nem rekesztenének ki kézileg kaszálókat sem : ) át lehetne menni és meg lehetne beszélni a kézi kaszákra tartozó dolgokat !   Javaslat a kézi kaszálóknak , mert az is kasza . : ) 

bab1 Creative Commons License 2016.04.21 0 0 134

üdv kézikaszások : ) és PJ !  nEM tudom , van-e olyan jó. Azt tudom, hogy klasz dolog kézileg kaszálni, könnyen is indul : ) És kiváncsi vagyok ez a kézi kaszás nem-e élővé válna itt a motoros kaszás mellett .   Nekem egy régi sima fekete : ) ékes rögzítésű kaszám van egy tsz elnöktől . AZ is tuti, hogy nincs jobb a jól  megkalapált kaszánál. Üdv   Egy vidéki kaszás. 

Előzmény: pintjano (133)
pintjano Creative Commons License 2015.09.22 0 0 133

Vannak és használom is kézi kaszáim, de ha ez van olyan jó, mint anno a Szentgotthárdi akkor vennék.

http://tigram.hu/node/1139

Kinek van ilyen? Kik gyártják? Ezt irják róla:

kézi kovácsolt
polírozott
olajedzett
háromszorosan élesített és kezelt
hossz: 60 cm

Ha edzett, akkor kikalpálható?

S a nyaka: milyen szögben áll? Ugy mint az újak? Amiket át kell forditani, mert nagyra állnak???

Osztrák kasza volt  a kezemben kb 20-25 éve, bánom, hogy akkor nem vettem...

üdv PJ

pak0 Creative Commons License 2015.08.15 0 0 132

most voltam Erdelyben oszt a ruszki piacon Marosvasarhelyt vettem egy ilyesmit: http://p2.vatera.hu/photos/ab/e1/25c7_1_big.jpg

olyan 1500 HUF lehetett, erdekes a dizajn meg ilyesmi, majd holnap hajnalban ki is probalom hogy mennyire jo

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.13 0 0 131

Én orosz kaszát vettem Szlovákiában, annyira kemény volt, hogy párszor muszáj volt meghúzni flex-el is (csak átszaladtam rajta, megégetés nélkül)
Kb 3x kellett utána megverni, de annyira vastag, elvittem előtte egy öregnek, hogy verje meg ő is, de azt mondta, ő még ilyen vastag kaszát életébe nem látott, pedig már régóta kaszál, szóval összességben 4 verés hozta meg a végső eredményt. 

Előzmény: kardze (128)
kardze Creative Commons License 2015.08.10 0 0 130

Köszi 😊

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.10 0 0 129

103

106

108

Előzmény: kardze (128)
kardze Creative Commons License 2015.08.10 0 0 128

Helló. 

Ha gyárilag élezett kaszát (szlovén) veszek, 

akkor azt is ki kell kalapálni az elején, vagy csak fenni, és

dolgozni vele ,és később kalapálni... 

Előre is köszi a választ...

Üdv. 

kardze Creative Commons License 2015.08.03 0 0 127

Köszönöm a választ...

Itt olvasgatva lassan összeáll a kép... 

Nem egyszerű netről tanulni, és a gyakorlatba 

àttenni...

Ezért jó, hogy vannak ilyen fórumok...

Üdv...

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.03 0 0 126

jofajta lakatos gondolkodassal a hullamok kiszedhetok

a hiba ott van, hogy a kalapacs csak a 3-4mm szelet kellene erje, csak azt kell vekonyitani

Előzmény: kardze (125)
kardze Creative Commons License 2015.08.02 0 0 125

Sziasztok.

Most kezdtem el tanulgatni a kaszálást,és a kalapálás

során bizony sikerült hullámokat csinálni a pengébe... : )

Kérdésem az,hogy ezeket ki lehet-e szedni belőle,vagy nem.

Ettől még lehet vele kaszálni?

Előre is köszi a válaszokat.

Szikov Creative Commons License 2015.06.22 0 0 124

Szia ! 13000 Ft leszállítva.

Előzmény: bogar761015 (123)
bogar761015 Creative Commons License 2015.06.18 0 1 123

mennyibe kerülne ES6027(Kramp katszám)

Előzmény: Szikov (122)
Szikov Creative Commons License 2015.06.16 0 0 122

Sziasztok !

Többek között KRAMP kereskedő vagyok. Ami a www.kramp.com oldalon fellelhető abban mindenben tudok segíteni. Tudjátok a magyar oldalt is választani. Kaszákban többek között van Offner, Havau és SHW, Friedrichstal. Hozzájuk minden szükséges dolog. (van kisüllő is (peening jig )Ha tudok segítek. Elérhetőségem: Mob:20/3266832, szikov@citromail.hu

Előzmény: pak0 (114)
Balázs Petróczi Creative Commons License 2015.06.16 0 0 121

Szevasztok!

Az a gondom, hogy magas vagyok, és hosszabb nyélre lenne szükségem - a normálnál  kb 15 - 20 cm-vel. Próbáltam rákeresni, de nem találtam ájánlatot. Van Valakinek ötlete? A kasza gyári dőlésszögén elsőre inkább nem próbálnék változtatni..

Zoby71 Creative Commons License 2015.06.02 0 0 120

Szeretnék ilyet venni.. Hol lehet beszerezni?

Előzmény: Redbull... (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!