Nincs mit. Igen. Ugyanazt javaslom. Jól mondja Pintjanó . Sőt, ha ő még a penge beállításához és a kalapálásához is ért , akkor az sokat segít. A jól megkalapált kaszával jelentősen könnyebb megtanulni kaszálni.
Hello! Én a 3-ból a hagyományos fanyelű 2.- at venném. s hagyományosan javasolnám megtanulni nem nagy, maximum 70-es pengével a kaszálást ! . Elég jól ki van ez rég találva, én nem az új típusú, alakú nyelekkel próbálkoznék.. : ) Így is tettem, a hagyományos nyelű kaszával tanultam , rövid pengével. Bevált.
Nem tudom, hol laksz, de ha eljössz-emailom látható-- akkor beállitjuk. Viszont éknekvalóm nincsen, de majd emailban a részleteket. Kaszaverőkalapács és üllő is kell, hogy kikalapást is gyakorold a sajátodon.
Amikor gyerek voltam a legnagyobbat vetettem apámmal. Ő kb 60-ast. Ez a nagy eltört... Mert nagyot akar a szarka...igaz 30 évvel később vmi nagy bozótban tört.
A nagy kasza kaszálóra való, ahol nem kell kerülgetni semmit, s nincs tele mindenféle szeméttel.
Akár nagy a kasza, akár kisebb, kicsire kell állitani (a kacs a hónom alá, és el kell érnem a kezemmel a kasza hegyét, ha nem igy van akkor nem vág rendesen). Olykor lehet még látni kopott kaszát és abból lehet tudni, hogy tudott kaszálni, vagy sem aki használta. Ha egyenletesen kopott, akkor jól--az egész kaszát-- használta, ha közepe, akkor "csapkodott"vele, ha az eleje, akkor piszkálta csak a füvet, gazt... s ha nincs jól -nagyra van-beállitva, akkor a hegye állandóan a fölbe megy, még annak is, aki tud bánni vele. De bizonyára nagyon megy ez kézi kaszálás mindenkinek...
Nagyobb is jó bizonyára, a fém nyél is-- messziről. A Szlovén kasza is elvileg jó, van akinek bevált.
Ásóvillájuk egészen jó (igaz "dög nehéz")... kopott régi villát használom inkább (süritettem), az emberségesebb (ami nehéz, az nem igazán jó acél).
Vettem mostanában nagy kaszát is--de nyaklik össze vissza. Vmi "Szlovák trend" felirat volt rajta.
Ha már ennyibe kerül, s ha igaz, amit leirnak, akkor lehet jó lesz.
De nem láttam, s próbáltam rákeresni a LUX gyártóra, de semmi érdemlegest nem találtam
Ilyen "kanyar" nyél nem volt kezemben, a hagyomágyos többféle és saját készitésű is. Viszont az ékes a jobb, a csavaros fellazul, ha meg nagyon meghúzod, akkor levenni balasetveszélyes... Persze, ha jól láttam, akkor a másik oldalra került a csavarszoritas.
Megnéztem azt a vecsési agrárboltot és találtam két félét ami szerintem talán jó lehet. Véleményeket várnék hogy melyiket vegyem, vagy ha van más tipp az is jöhet.
Vettem egy párat, ott vannak disznek... "biliacél"... Sokat meg kell nézni, és hátha (csengéséből is lehet vmit sejteni)... és rettentő vastag az éle, csak nagy üllőn lehet és nagy gyakorlattal először kikalapálni
Talán javasolnám, hogy a fűkaszás élő topikba , ahol jó a társaság és nem rekesztenének ki kézileg kaszálókat sem : ) át lehetne menni és meg lehetne beszélni a kézi kaszákra tartozó dolgokat ! Javaslat a kézi kaszálóknak , mert az is kasza . : )
üdv kézikaszások : ) és PJ ! nEM tudom , van-e olyan jó. Azt tudom, hogy klasz dolog kézileg kaszálni, könnyen is indul : ) És kiváncsi vagyok ez a kézi kaszás nem-e élővé válna itt a motoros kaszás mellett . Nekem egy régi sima fekete : ) ékes rögzítésű kaszám van egy tsz elnöktől . AZ is tuti, hogy nincs jobb a jól megkalapált kaszánál. Üdv Egy vidéki kaszás.
Én orosz kaszát vettem Szlovákiában, annyira kemény volt, hogy párszor muszáj volt meghúzni flex-el is (csak átszaladtam rajta, megégetés nélkül) Kb 3x kellett utána megverni, de annyira vastag, elvittem előtte egy öregnek, hogy verje meg ő is, de azt mondta, ő még ilyen vastag kaszát életébe nem látott, pedig már régóta kaszál, szóval összességben 4 verés hozta meg a végső eredményt.
Többek között KRAMP kereskedő vagyok. Ami a www.kramp.com oldalon fellelhető abban mindenben tudok segíteni. Tudjátok a magyar oldalt is választani. Kaszákban többek között van Offner, Havau és SHW, Friedrichstal. Hozzájuk minden szükséges dolog. (van kisüllő is (peening jig )Ha tudok segítek. Elérhetőségem: Mob:20/3266832, szikov@citromail.hu
Az a gondom, hogy magas vagyok, és hosszabb nyélre lenne szükségem - a normálnál kb 15 - 20 cm-vel. Próbáltam rákeresni, de nem találtam ájánlatot. Van Valakinek ötlete? A kasza gyári dőlésszögén elsőre inkább nem próbálnék változtatni..