Olvastam, hogy nincsenek megelégedve a szőregiekkel, én is csak jót tudok mondani róluk, igaz nem mind rózsa. Onét hoztam oszlop tujákat, hát még növény barát nem bírtaki szó nélkül!!! Csodaszépek, ha el nem lopták volna a nagyrészét gyönyörű lenne az utca front is. Igaz akkor amikor vásároltam még házaltak kínálták a portékát. A 3 db rózsafám is Szőregről való, ezek már negyedik évesek nálam és és mit is mondjak gyönyörűek.(köszönet Csalinak a metszésben) Ja és dézsában vannak.
Mindegyik gyönyörű, de legszebbek a fehérek. Nekem a fehér a kedvencem.
Az utolsó kép is egy gyönyörűséges bimbó:))
Holnap talán nekem is lesz egy kis időm és lefotózom az enyémeket.
Képzeljétek, hogy jártam. Tavaly tavasszal vettem egy tő rózsát. A képen fehér, apróvirágú csopros futó volt. Olyan, mint ami nekem volt lilában, ha még emlékeztek rá. Természetesen tavaly még nem nyílott, de szépen nőtt. Most tele van virággal, de se nem fehér, se nem csopros. Piros. Meg is írtam a szőregi kertészetnek, ahonnan való. Szinte azonnal válaszoltak, elzézést kérve, és a készletüket feltúrva kerestek nekem egy fehéret, amit hamarosan el is postáznak. Milyen jó is lenne, ha minden reklamációt ilyen gyorsan, és udvariasan intéznének el mindenütt.
Igen - Chicago Peace. Az eredti, oreg :)) az itt van. Talan Chicago egy icipicivel sotetebb, a sarga is, a rozsaszin is. Van egy futo Chicago Peace-em is, az meg alszik (nagyon beteg volt, majdnem elmult). Gyermekkori szerelmem, o a ROZSA nekem.
Az rózsatövek ára nem titok: csak éppen nem tudom. Úgy 4-500 Ft lehet, sajnos nincs közvetlen kapcsolatom a faiskolánkkal, helyileg és szervezetileg is külön áll. De megadom a telefonszámukat, gyümölcs és rózsa vásárlás kapcsán őket keressétek:
Az én kicsim is ujjszopós, a kutya meg fűrágós, a macskák meg mindenhová lefekszenek, és utána mossák a bundájukat a kis érdes nyelvecskéjükkel, de eddig még soha egyiknek sem volt semmi baja:)) Este szoktam permetezni, utána már nincs kimenetel, reggelre meg biztos felszívódik a növénybe.
De, a kutya legel füvet rendszeresen, szóval nem vagyok biztos, hogy nem eszi meg. :-( Az egyik gyerek meg szopja az ujját, néha kint a telken is, aminek persze nem örülök, de ez van sajnos. Ez alapján?
Nem, mert a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap, tehát már azonnal ki lehet menni a permetezett területre, a növényeket metszeni, gazolni stb. sem veszélyes. Tehát tapogathatóak azonnal. A gyerekek nem eszik meg, mert ügyesek és okosok:), a kutya meg jólnevelt, meg különben sem lenne baja:))
Chess-ügyben szeretnélek megkérdezni, hogy Te el szoktad-e keríteni a permetezett területet, vagy odaengeded a gyerekeket és a kutyát? Azért kérdem, mert én nem tudom megoldani az elkerítést. Amúgy vonzana, hogy nem kell hetente szórakozni a tetvekkel, csak nagyon félek, nehogy mérgezés legyen. Bár látom a leírásból, elvileg nem méregjelzéses készítmény, csak az az élelmezés-egészségügyi várakozási idő riasztó egy picit.