Nem elképzelhetetlen, hogy néhány emtékás a zöld-fehéreknél folytassa pályafutását.
A dologról az egyik legilletékesebb személytől, Bognár Györgytől értesültünk – véletlenül. Az MTK szakvezetője személyesen vett részt a teremlabdarúgó bajnokság tegnapi sorsolásán, és kiderült, hogy a torna szervező bizottsága még a hostesse-eket is a futball „szakértői” közül választotta ki. Amikor ugyanis Bognár megérkezett a sorsolásra, az egyik hölgy azonnal megkérdezte tőle: megy-e kék-fehér játékos az Üllői útra.
Bognár válasza:
- Még nem tudom, pontosan, talán egy-kettő...
Ez is lehet támpont…
Egyetértünk. A Fradinak a borzasztó "hátulütője", hogy rengeteg különböző érdekcsoport akarja a magáénak tudni. Lehet ez szurkolói, pénzügyi, politikai, hatalmi csoport, a mindenképp a játék rovására megy. Én csak azt nem értem, hogy mondjuk egy angol "kiscsapatnak" is van meccsenként 30000 nézője, mégsincsenek ilyen villongások. VG-t akkor sem fogom megérteni, ha milliárdokat fog nyerni a Fradin, egyenlőre erről pedig még messze nincs szó. Régóta tart ez a válság náluk, és nem akarom elvenni a tavalyi bajnoki cím dicsőségét, de annál gyengébb bajnokságot én nem láttam még. A mai MTK a tavalyi bajnokságot 20 ponttal nyerné, ezzel azt is mondom, hogy idén jobb lett a bajnokság. Nem csak nekünk, van egy jó Zete, egy masszív Dunaferr, Vidi és hát a Fradi mindig. Én komolyan szeretném, ha egy színvonalas, más tulajdonosi kézben lévő FTC lenne az ellenfél - lám, még 11 pont előnnyel is elégedetlenekedik az ember.
nem erről van szó. arról, hogy akármi is a megoldás, akármit is tesz náluk a vezetés, egy csoport tuti elkezd sírni....
ezért nem fogja vg elérni azt, amit elért nálunk. a fradinál átlátható, egy kézben összpontosuló és minden magát a fradinak tekintő szurkolónak megfelelő politikát kialakítani lehetetlen.
Lassan, lassan, mi most meglehetősen rózsaszínben látjuk a világot. Persze, minden okunk megvan rá: jó a csapat, MTK kötődésű, tökös edző, egyedülálló utánpótlás, biztos anyagi háttér. Az természetes, hogy akinek szarul megy mindenben kifogást keres. Egy biztos: nem az a probléma a Fradinál, hogy VG jewish.
nem mi nyavajgunk éjjel-nappal, hogy mindenki ki akar cseszni velünk, hanem ti. nem mi gondoljuk úgy, hogy kizárólag mi vagyunk a magyar futbal. nem mi rinyálunk, hogy magyar fradit, de azért a zsidónk hozzon ezt-meg azt, németet, angolt, brazilt.....
rossz volt csank, rossz garami, rossz pölő, rossz vg, rossz az állami, politikai befolyás, rossz a gazdasági alapokra épülő struktúra, kell az utánpótlás nevelés de hozzon sztárokat is mert eredménynek is kellenek, de azonnal......
de azért majd lesz hiszti ha egy át nem vitt játékos varrja be a mesterhármasát nektek tavasszal?
én javaslom a mónos, bükszegi, balaskó triót a fradiba. nálunk nem rontanák a levegőt, a mai fradinak pedig még ők is erősítést jelentenének. ha pinte sztár lehet, akkor abszolút el tudom képzelni mennyire örülnének egy mónosnak az üllőin. :)
gondolom, ha a cvitkovics és kanta félék menének át a fradiba, akkor már nem fájna annyira vg, ugye? az persze gondolom nem lenne undorító játékos elszívás.
kár, hogy indulnak mások is a bajnokságban, minden mennyivel egyszerűbb volna ha csak ti játszanátok! nem kellene ennyit problémázni!
szerintem az egyetlen járható út ha egyáltalán nincs sem játékos, sem szakember csere a két csapat között. ez így nem jó.
Persze, persze, én is csak azt írtam le, kikre NEM tartanék én igényt. A Cica az egyik személye kedvencem, eléggé rosszul érintene. Gondolom, Te is csak a vágyaidat írtad. Meg persze Látal, Berger, Rosicky, .....
hat szerintem nem ilyen emberek jonnek. az en egyik tippem pl. Cvitkovics.
Bukszegi meg soha tobbet nem johet vissza a Fradiba. amit o csinalt a Fradival az gusztustalan volt.
Garami Csehorszagban, Romaniaban es Szlovakiaban jart. persze azt mondta, hogy o akkor meg az MTKnak nezett jatekost. ugy latszik ot is elkaptas a VG betegseg.
Legyen mondjuk Szilveszter, Szekér, Balaskó és Szamosi. De visszamehet tőlem szegény Büki is (tehetséges, de soha nem jön ki neki a lépés). Nagyon morc leszek, ha bármelyik fiatalunkat odaadja. Most adott egy érdekes szitu: az MTK ugye valszeg BL induló lesz, a Fradit VG fel akarja hozni UEFA kupás helyre. De a nagy lére esélyes csapatot csak nem gyengíti meg?! Garami külföldön járt, játékost nézni. Ki tudja merre?
Egy dologban tuti vagyok: Várszegi nem ellensége a saját pénzének, biztos vagyok benne, hogy Garami, Keller és Pölő csak a stabilizálási időszakban marad a Fradiban, utána más jön majd. Nem azért fektetett be ennyi pénzt és kockáztatta a "hírnevét", hogy bukjon. Új játékosok már télen is mennek majd, remélem, nem tőlünk.
igen ezt tudom, megirta az ujsag. de ettol fuggetlenul a tulajdonos meg o. na mindegy. Banki cikke szerint jonnek at jatekosok is, csak a nevek nem doltek el(remelem nem igy lesz0.beirom amit a Fradi-topikba irtam:
"gondolkoztam az ejszaka,
a jelenlegi helyzet nem tetszik nekunk se, se az MTKsoknak, igaz mas-mas okbol, de nem. szerintem ha tenni akarunk valamit a jelenlegi helyzet ellen, akkor azt kozosen kene tenni. mindenki tudja, milyen ellentetek vannak a ket tabor kozt, ezert nagyon hatasos lehetne.
a tulajdonos valtast egyelore nem tudjuk elerni igy se,de annyit talan igen, hogy kulon-kulon kezelje a ket klubot es ne az MTK elfekvojenek hasznaljon minket, vagy ahogy ok latjak ne mentse at az ertekeiket hozzank.
"
Utánpótlás. A Feyenoord sem bírt a magyar fiatalokkal
Jeles járna a fiataloknak
Radnai Balázs jelenti Rotterdamból
Íme, a Hollandiában több mint egy hétig túrázó MTK Hungária ifjúsági A-csapatának mérlege: három mérkőzésből három győzelem, mégpedig tizenkét rúgott góllal.
A fiatalok idei futballbizonyítványába csillagos ötös kerülhet, hiszen az ifik a magyar bajnokságban is remekelnek.
És bár rendhagyó, mégis érdemes néhány mondatban rövidke tudósításban beszámolni arról a mérkőzésről, amelyen az MTK utánpótlás-futballistái ismét remekeltek.
A kék-fehér fiatalok a kedd esti, túrazáró mérkőzésükön a korábbiaknál szorosabb mérkőzésen, 4-3-ra győzték le a Feyenoord csapatát. A Salkovics Gábor és Székely Zsolt edzette gárda a hét végén láthatta futballozni az utolsó ellenfelet, de arra ezúttal sem készülhettek, hogy a rotterdamiak - a PSV Eindhoven és a Vitesse Arnhem vereségéből tanulva - a juniorcsapatból is megerősítik keretüket.
A magyar gárda a sűrű ködben rendezett mérkőzésen Sasa Boskovic - Horváth Gábor, Rodenbücher István, Lakatos Attila, Regedei Csaba - Urbán Gábor, Toldi Lajos, Kanta József, Rézmányi György - Disztl Dávid, Bori Gábor összeállításban kezdett, de eleinte a vendéglátóknál volt többet a labda, mert ők jobban alkalmazkodtak a körülményekhez. Ahogy a köd kezdett felszakadozni, úgy került fölénybe az MTK, és a magyar fiatalok végre elkezdhették játszani a tőlük megszokott, pontos passzokra épülő, dinamikus támadófutballjukat. Negyedóra játék után már az egész pályát be lehetett látni - ekkor született meg a kékek vezető gólja is, mégpedig Disztl Dávid látványos csatárteljesítményének köszönhetően. A szünet előtt Kanta József élményszámba menő alakítás végén kétgólosra növelte az előnyt, így a Várszegi Gábor, Fülöp Ferenc, Popovics Sándor, Henk ten Cate, Babos Gábor és Kakas László alkotta MTK-s szakmai közönség elégedetten vonulhatott be a Feyenoord ifistáinak éttermébe egy forró teára.
A második félidőben, amely már szorosabb eredményt hozott, lehetőséget kapott előbb Lipcsei Roland, Miklósvári János és Ferenczi Gábor, majd Nick Servedio, Kemon Thomas és Papp Gergely is. Küzdött a szépítésért a rotterdami alakulat, és egy szögletvariáció után be is vették a Kanadából igazolt Sasa Boskovic kapuját. Ezt követően felváltva estek a gólok: előbb Kanta 23 méterről szabadrúgásból lőtte a labdát a felső sarokba, majd egy védelmi rövidzárlatból szépítettek a hazaiak. Negyedórával a vége előtt Bori Gábor a holland kapustól szemfülesen elvett labdát lőtte két csel után a hálóba, ám mert a kékek a biztos vezetés birtokában is támadtak, a meccs vége felé a Feyenoord egy gyors kontrából gólt szerzett, és így alakult ki a 4-3-as végeredmény.
És akkor következzék e túra összefoglalása: az MTK-s fiatalok hollandiai útja a három ellenfél legyőzésén túl azért volt fontos, hogy a klubvezetők felmérhessék, mennyit ér a csapatba fektetett rengeteg pénz és energia nemzetközi szinten, hiszen a magyar mezőnyben nincs ellenfelük Kantáéknak. Az ifjak most tehát azt (is) bizonyították, hogy Magyarországon is lehet olyan labdarúgókat képezni, akik felveszik a versenyt a világ élvonalával.
És hogy akkor miért jár a holland futball fényévekkel a magyar előtt?
Nos, sajnos, mindehhez azt is hozzá kell tenni, hogy az MTK húsz labdarúgóján kívül a korosztály többi tagjának vajmi kevés esélye lett volna a holland ifjúsági csapatok ellen. Mindenesetre az utánpótlásra oly kényes magyar klub képviselői most bebizonyították, hogy merre lenne érdemes vezetni a magyar labdarúgást...
Gyerekek, megkezdődött! (Garami, Pölő) Ez a vég kezdete?
Mighty Mike!
Várszegi már hónapok óta nem az MTK elnöke, csak ezt csendben intézték. A dolog valójában csak névleges, hogy ne legyen gond, azzal hogy a Fradi elnöke is. Az MTK-t odaadta egy gyerekkori barátjának, akinek a nevét nem hallottam még, nagy sportember lehet, meg se tudtam jegyezni. De a mese szerint valójában még mindig ő irányít.
Ezt nem is akarom elhinni. Egyrészt komolyan sajnálom a normális fradistákat, ezekkel szerintem dögunalom alakul majd ki játék terén, másrészt az MTK szakmai igazgatója lett a Fradi edzője ??!! Pölöskei és Keller érdektelen, igazából a vezetőedzőnek van komoly jelentősége. Mike: az alzheimerről beszélgettünk, hát lehet, hogy egyik nap majd a mester elfelejti, milyen klub alkalmazásában áll. Ez a nála szellemileg sokkal frissebbekkel is előfordulhat, ebben az esetben.
Ez vagy azt jelenti, hogy elviszik az MTK játékosokat innen, vagy azt, hogy VG bízik az MTK-val bajnokságot nyert mesterben. De hát ő már nem a régi...
aaaaaaaaaaah. nem hiszem el, tartstaok csak meg oket! allitolag azt is bejelentik, hogy dec.31-gyel kiszall az MTKbol VG, ezt Sporttars kollega irta be hozzank.
Aszem elkezdődött ami várható volt méghogy az MTK független klub akkor a szakmai igazgatónk hogy kerül a fradihoz???????????????
csak nehogy a játékoskeretet is megbuzerálják!!!!!!!!!