Keresés

Részletes keresés

lsr Creative Commons License 2005.06.22 0 0 696

Szia Nemocap!

"... tükröt tartok eléd..."

Köszönöm, jó ha rámutatsz a hibáimra (mert hát van bőven lefaragnivaló), de azt kívánom, hogy ne ess abba a hibába, hogy mindenki elé odateszed azt a tükröt, csak magad elé nem.

"... ne rám tessék haragudni..."

Nincs harag, csak azt nem értem, hogy miért nem tudod elfogadni azt, hogy én másképp gondolkozok bizonyos dolgokról, mint te...

"Ugy látom, hogy érvek hiján már fenyegetőzől..."

Csak figyelmeztetlek... De vedd inkább egy olyan irányú kérésnek, hogy ne offolj. Kérlek, olvasd át a topik leírását, és a témához nem illeszkedő hozzászólásokat ne rakd e topikba. Az "offtopic" szabályt nem én találtam ki, hanem az index fórumának létrehozói (Modus Moderandi V./8./g./témán kívüli ("offtopic") hozzászólások). A rend és az áttekinthetőség kedvéért kérlek, hogy ne offolj.

Ha olyan témát szeretnél velem megvitatni, ami ebben a topikban off, akkor légy szíves válassz inkább egy olyan topikot, ahol a felvetett témád nem off... és ha jelzed itt a topik címét, akkor ott megbeszélhetjük (már ha egyáltalán tudok valami érdemlegeset írni).

Előzmény: Törölt nick (694)
lsr Creative Commons License 2005.06.22 0 0 693

Szia KGero!

"Szerintem a békességes tűrés nem így kapcsolódik a cselekedetekhez..."

A Csia fordítás szerintem jobban vissza adja ennek a szövegrésznek az eredeti mondandóját: "Állhatatosságra van szükségetek, hogy miután az Isten akaratát megtettétek, elnyerjétek az ígéretet." (Héb. 10:11)

"A jót cselekvés nem csak azt jelenti, segítsünk a nyomorultakon. Attól hogy segítek a nyomorultakon még cslekedhetek gonoszt."

Igazad van. Helyesen élni nem csak a jó megcselekvését jelenti, hanem egyben a gonosz és hiábavaló tettek elhagyását is.

"Az nem elég hogy mások jólétét helyezem az önzésem elé, ez velejár Isten igazságával is, de bűnös ember is megteheti ezt és attól nem lesz igaz."

Szerintem, ha valaki minden téren mások jólétét helyezi a sajátja elé, akkor az igazul szeret. Az igaz szeretetben pedig nincs hamisság. Akiben pedig nincs hamisság, az igaz... Egyébként mindannyiunkban van "bűn" (1. Jn. 1:8). >> "Még a legkülönb harcosai Istennek is elesnek..."

"Isr, a neved Israel-re emlékeztet, ez is volt a célja, vagy máshonnan van a név?"

A nick-em LSR kisbetűkkel... :) a monogramom betűi...

KGero Creative Commons License 2005.06.22 0 0 692

Isr, a neved Israel-re emlékeztet, ez is volt a célja, vagy máshonnan van a név?

KGero Creative Commons License 2005.06.22 0 0 691

Mi a zsold? Fizetség, a munkánk gyümölcse.

Ha a munkánk a bűn, akkor fizettségül a pusztulást, a halált kapjuk.

Ha Isten akaratát követjük, akkor Ő kegyelemből Örök életet ad nekünk.

Előzmény: lsr (653)
KGero Creative Commons License 2005.06.22 0 0 690
Az Istenhívő életünk során a Sátán mindig csapdákat, kisértéseket állít nekünk. Még a legkülönb harcosai Istennek is elesnek, de kapnak erőt Istentől és felállnak és újult erővel folytatják a harcot, és nyernek!
Előzmény: lsr (640)
KGero Creative Commons License 2005.06.22 0 0 689

Te csak az utolsó részét emelted ki az igének

A jót cselekvés nem csak azt jelenti, segítsünk a nyomorultakon.

Attól hogy segítek a nyomorultakon még cslekedhetek gonoszt.

Mily sokan vannak akik az adakozás mögé rejtik bűneiket.

Szerintem itt Isten azt mondja: térjetek meg, továábá ne a Sátánnak, hanem Istennek éljetek, és másokat is juttasatok megtérésre, illetve támogassátok az árvákat, özvegyeket

Az nem elég hogy mások jólétét helyezem az önzésem elé, ez velejár Isten igazságával is, de bűnös ember is megteheti ezt és attól nem lesz igaz.

Előzmény: lsr (638)
KGero Creative Commons License 2005.06.22 0 0 688

Ha Istent (a világosságot) követem, Áldást nyerek minden szinten, Ha a Sátánt (a sötétséget) követem, akkor cselekedetetim elvonják tőlem az áldásokat.

Megjegyzésként: Ha a testem kívánságait követem, és az nem Istentől van, akkor szintén elvonom magamtól az áldásokat.

Előzmény: lsr (655)
KGero Creative Commons License 2005.06.22 0 0 687

Hasonló véleményen vagyok én is.

Azért nem azonos, mert én nem tudnám így megfogalmazni.

:-))

Előzmény: lsr (658)
KGero Creative Commons License 2005.06.22 0 0 686

Isten üzenete nekünk szól, akik az utolsó (A Sátán korszakában) generációban élünk.

Krisztus meg fogja ítélni a földet, a rajta élő embereket. Akik híven követik a Biblia, azaz Isten útmutatásait, azok az ítélet elötti megpróbáltatásokon megmaradnak Isten kegyelme által.

Előzmény: lsr (659)
KGero Creative Commons License 2005.06.22 0 0 685

Csatlakozom az elöttem szólóhoz

Előzmény: lsr (660)
KGero Creative Commons License 2005.06.22 0 0 684

Térjünk vissza az eredeti témára,

Én ezt az igét másképp értelmezem

Szerintem a békességes tűrés nem így kapcsolódik a cselekedetekhez

Mindenképpen Isten akaratát cslekedjük, akkor is, ha nem látjuk hasznát, vagy esetleg kárt vallunk belőle, mert ha türelmesen cselekedjük, Isten megadja ígéretét, és bepótolja amit elvett tőlünk az Ördög.

Előzmény: lsr (661)
KGero Creative Commons License 2005.06.22 0 0 683

"A tiéd nem a legjobb, csak az egyik értelmezés."

A tiéd nem biztos hogy a legjobb, csak az egyik értelmezés.

így kevésbé vág, és még igaz is.

Ha azt mondod hogy tiéd nem a legjobb, azzal minősíted a másik véleményét, mégpedig úgy, mintha te tudnád melyik a legjobb.

És ha te tudod melyik a legjobb, nem lehet hogy az sem a legjobb csak egy a sok közül?

Előzmény: Törölt nick (680)
KGero Creative Commons License 2005.06.22 0 0 682

NemoCap

Én általánosan beszéltem, nem minősítettem.

A Biblia minősít, és az a vallás amelyik a Bibliában levő alapvető szabályokhoz nem igazodik - és erre mondtam a bálványimádást és a többieket - az a vallás nem Bibliai

Gondolom tudod hogy mi az a bálványimádás.

Ha a felsorolt egyházak, vallások közül tudni akarod melyik bizton nem Bibliai, szürd ki a Bálványimádásra buzdító egyházakat, vallásokat.

Magam számára én ítélem meg, neked magadnak kell megítélned

Ha a véleményemre vagy kíváncsi, akkor úgy is kérdezz, de az én véleményemet nem kell követnie senkinek.

Tehát minősítek, mert ha nem minősíteném az egyházakat, akkor esetleg egy sátánista egyházba kerülnék, ami nem valószínű hogy Bibliai egyház.

Egyébként én meg akarok békélni, nem hadakozok olyan erős szavakkal:

Nem irva vagyon : Ne itélj, mert megitéltetsz

Te vajon nem megítélsz ilyenkor engem?

Előzmény: Törölt nick (679)
lsr Creative Commons License 2005.06.21 0 0 681

Nemocap, ha off hozzászólásokat teszel be ide, akkor a moderátorhoz fogok fordulni, hogy abban az esetben, ha lehetséges, akkor törölje azokat. (pl. "Felekezet mentesen..." >> "Hit Gyülekezete/Adventista | Anglikán | Baptista | Evangélikus | Jehova Tanúi | Katolikus | Metodista | Mormon | Ortodox | Pünkösdista | Református | Unitárius : melyikre jellemző ?")

Azzal pedig, hogy elmondom a saját véleményemet, gondolatomat egy-egy bibliai versről, az nem azt jelenti, hogy szerintem másnak is így kellene gondolkoznia, hanem csupán azt, hogy én - aki könnyen tévedhetek is - így gondolkozok ezekről a dolgokról.

lsr Creative Commons License 2005.06.21 0 0 678

"Te is úgy gondolod, hogy majd Te megmondod, hogyan is kell "értelmezni"..."

Nem ismersz. Nem szándékozom megmondani, hogy miként "kell" érteni a bibliai igazságokat, megmondja azt maga a Biblia...

Előzmény: Törölt nick (676)
KGero Creative Commons License 2005.06.21 0 0 677

Látom, NemoCap nagyon nem akarsz megbékélni, Nem azt mondja Isr hogy ő megmondja mi az igazság, értelmezi a Bibliát, hanem azt, hogy ez a fórum a Biblia értelmezésréől szóljon, és ne a valláskérdésről.

Másrészt az a felekezet, amely a Bibliában álló igazságokat rúgja fel, nem kis mértékben, az nem tekinthető Bibliai felekezetnek. Pl. bálványimádás, több isten imádata, a természet imádata, ember (nem Jézus) imádata stb.

Ha így nézzük máris lejebb apadt a Biblia vallások sora.

És amint mondtam nem vagyok meggyőződve a kizárólagos Igazság birtoklásáról, én csak a Biblia alapján próbálok közeledni Istenhez. Remélem ez nem tévút, és nem bűn

Előzmény: Törölt nick (676)
lsr Creative Commons License 2005.06.21 0 0 675

Szia Nemocap!

E topik részben arról szól, hogy a Biblia mit mond arról, hogy miképp is szükséges "őt magát" értelmezni. Ha ezt nem veszik figyelembe az emberek, és elferdítik a bibliai igazságokat, akkor természetes, hogy ellentmondások alakulnak ki... De szerintem ennek a topiknak nem a felekezeti különbségek megvitatása a célja. ("Felekezet mentesen csak a Bibliáról...") Erre vannak más topikok szép számmal...

Előzmény: Törölt nick (674)
lsr Creative Commons License 2005.06.20 0 0 673

"Mindig csak másoknak van téves nézete... Miért ne tévelyeghetnél TE MAGAD ?"

Gondolataim között találtam már sok tévedést (és nyílván fog(t)ok is), de a Bibliában még egyet sem...

Hiheted azt, amit 662-ben leírtál, csak azt nem értem, hogy miért itt írtad le...

"Egyébiránt a fenti pontok kizárják a kérdéseket?"

A 662-ben kérdeztél valamit?

Előzmény: Törölt nick (671)
KGero Creative Commons License 2005.06.20 0 0 670

"Akkor tehát Te hamis Bibliát olvasol."

Ezt nem teljesen értem hogy jöttél erre rá?

"Te is csak egy vagy azok közül, akik meg vannak gyöződve a kizárólagos igazság birtoklásáról. Ezért valamennyien tévedtek."

Én nem bírtoklom az igazságot, én csak szeretném, egyenlőre az igazság birtokol engem. Szerencsémre.

Mármint nem úgy hogy én is igazzá váltam ezzel, és semmiben sem tévedhetek, hanem úgy, hogy elvezet engem az igazság megismerésére.

És az igazságnak van rajtam hatalma és nem a hazugságnak.

Előzmény: Törölt nick (669)
lsr Creative Commons License 2005.06.20 0 0 668

"Ugy gondolod tehát, hogy aki nincs velünk, az ellenünk ?"

Nem úgy gondolom... de ha összevetem a topikleírással a 662-es hozzászólásodat, akkor nem találok összhangot (főként a 3. és a 4. ponttal).

"Hm?"

Akadnak gondolatok a Biblia olvasása közben, és ezeket néha megosztom másokkal. De valójában ez csak a topikon zajló beszélgetések hézagkitöltése. Sajnos ezek a hézagok néha túl nagyra sikerednek... De ha már választani lehet, akkor inkább a csend, mint az offolás. Arra van más topik, ahol nem off...

"Ha a téma a Biblia, akkor bizony én ahhoz szóltam..."

Sok topik szól a Bibliáról. Az egyik így, a másik úgy... Ez a topik a topikleírásban leírt módon...

Előzmény: Törölt nick (664)
KGero Creative Commons License 2005.06.20 0 0 667

Igen, sokan ki akarják zárni az Egy Igaz Istent a vallásukból, ezért megpróbálják elferdíteni az eredeti szöveget, beszélhetünk itt akár a Kabaláról, vagy az egyéb Rabbi magyarázatokról, akár a koránról, de akár a Biblia egyes változatairól. Mindenesetre Isten tudja melyik az Igazi Biblia, és ő megmutatja az Őt követőknek, hogy mit kövessenek, aki meg a saját vallását akarja követni, az olvasgassa a koránt, a hamis bibliákat, vagy a Rabbik félrevezető magyarázatait.

Tisztelet a kivételnek, vannak helyes magyarázatok is,

illetve nemcsak a Rabbik csináltak hamis magyarázatokat, hanem keresztyén papok, pápák is.

KGero Creative Commons License 2005.06.20 0 0 666
Ezt Isten gondolja így! Mi meg Istent követjük.
KGero Creative Commons License 2005.06.20 0 0 665

Teljesen úgy emlékszem, Jézus is idézett a Bibliából, Sőt egyes cselekedeteit csak azért tette meg mert 'le van írva' a Bibliában. Isten nem azért mondta a Mózesnek, Dávidnak, Máténak, Pálnak és a többi szent embernek, hogy írják le és őrizzék meg a Bibliát mert lehet anélkül is Szent életet élni, hanem azért, mert nagy szükség van rá. Krisztus nem hiszem hogy a saját szavait nem ismeri, Ábrahám korában pedig nem az volt a réma, hogy a feltámadott Jézust ímádja. Egyébként Ábrahám személyesen beszélgetett Krisztussal, így az élő Bibliát 'olvasta'

Megemlíteném, hogy Isten népe többszőr az Írások miatt tért meg, és onnan kapott látást.

Előzmény: Paleokrites (615)
lsr Creative Commons License 2005.06.20 0 0 663

Szia Nemocap!

Örömmel láttam, hogy hozzászólt valaki a felvetett témához, de talán te nem is a témához szóltál hozzá, hanem inkább a téma ellen emeltél kifogást...

Előzmény: Törölt nick (662)
lsr Creative Commons License 2005.06.14 0 0 661

"... békességes tűrésre (állhatatosságra) van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedvén, elnyerjétek az ígéretet." (Zsid. 10:36)

Az általunk igaznak és jónak elfogadott dolgok állhatatos megcselekvésére nagy szükségünk van. Ha fontosnak tartott elveinket nem visszük át a gyakorlatba, ha lelkiismeretünk hangját elnyomjuk, akkor olyan útra merészkedünk, amelynek kövei önzésből állnak, és lejtői a pusztulást hozzák el... Isten olyan tanácsokat ad nekünk, amiknek megtartása által alkalmassá válhatunk a szeretet honában való életre...

lsr Creative Commons License 2005.06.07 0 0 660

"Könyörülő és irgalmas az Úr... Nem bűneink szerint cselekszik velünk, és nem fizet nékünk a mi álnokságaink szerint. Mert a milyen magas az ég a földtől, olyan nagy az ő kegyelme az őt félők iránt. A milyen távol van a napkelet a napnyugattól, olyan messze veti el tőlünk a mi vétkeinket... az Úr kegyelme öröktől fogva való és örökkévaló az őt félőkön... a kik megtartják az ő szövetségét és megemlékeznek az ő parancsolatjairól, hogy azokat megcselekedjék." (Zsolt. 103:8,10-12,17-18)

Bár sokszor Teremtőnk ellen fordulunk, Ő mégis olyan utat tár elénk, amelyen járva meggyógyulhat jellemünk. Hű és önzetlen szeretetét nem kezdi ki botor engedetlenségünk... Isten tanácsai elvezethetnek mindenkit a boldog örök életbe... de mindenkinek magának kell dönteni, hogy melyik utat választja...

lsr Creative Commons License 2005.05.28 0 0 659

"Mivel megtartottad az én béketűrésre (állhatatosságra) intő beszédemet, én is megtartalak téged a megpróbáltatás idején, a mely az egész világra eljő, hogy megpróbálja e föld lakosait." (Jel. 3:10)

Isten üzenete nekünk is szól: ha híven követjük útmutatatásait, akkor a megpróbáltatások a javunkra lesznek, és Isten segítségével a szereteten alapuló jellem kovácsai lesznek számunkra... Ám, ha önző énünkre hallgatva a magunk útját választjuk - Isten jónak tartott tanácsaival mit sem törődve - akkor a nehézségek csak még inkább megkeményítenek a jó elleni küzdelmünkben...

lsr Creative Commons License 2005.05.21 0 0 658

"... de ha valamit tehetsz, légy segítségül nékünk, könyörülvén rajtunk.

Jézus pedig monda néki: Ha hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek.

A gyermek atyja pedig azonnal kiáltván, könnyhullatással monda: Hiszek Uram! Légy segítségül az én hitetlenségemnek." (Mk. 9:22-24)

A gyermek atyja nagyon szerette volna, ha gyermeke meggyógyul, de szembesülnie kellett azzal, hogy a csoda csak akkor történhet meg, ha valóban hiszi azt, hogy Jézus által Isten képes és hajlandó ezt meg is tenni. Alig pislákoló hitében megkapaszkodva fel is kiált: "Hiszek Uram!" Ám ahogy ezt kimondja, máris látja hitének kicsinységét, és egy őszinte kéréssel fordul Jézushoz: "Légy segítségül az én hitetlenségemnek." ... Mit ért volna egy képmutató kéréssel ez az ember? Ám őszinteségével elérte azt, hogy Isten megsegíthette őt és fiát...

Ma sem bővelkedünk jobban hitben... De helyzetünkön nem segíthetnek az Istenhez címzett képmutató imák. (Bár Őt nem csaphatjuk be, de magunkat igen...) Ha őszinték vagyunk Istenhez, akkor megnyitjuk az ajándékai előtt becsukott kapuinkat... Még ha szégyellni, és takargatni való is állapotunk, bátran fordulhatunk őszinte szavakkal megértő Teremtőnkhöz, hiszen Ő átlátja helyzetünket, és vágyakozik segíteni rajtunk...

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.15 0 0 657
A Vatikántól is meg akarod megvédeni a nőink szabadságát?
Előzmény: Törölt nick (656)
lsr Creative Commons License 2005.05.14 0 0 655

"... a világosságnak gyümölcse minden jóságban és igazságban és valóságban van... ne legyen közösségtek a sötétségnek gyümölcstelen cselekedeteivel..." (Ef. 5:9,11)

Az Istentől reánk áradó világosság segít felismerni, és helyesen értékelni a valóságot, az igazságot. E nélkül a világosság nélkül nem tudjuk áttörni a bennünket körülölelő lelki sötétséget (pl. nem tudjuk élesen megkülönböztetni a jót a rossztól)... Ha az Istentől jövő ismeretet (világosságot) nem utasítjuk el, akkor olyan gyümölcsöket teremhetünk, amelyek mindenkinek hasznára vannak, tartós békét és örömet okoznak, és nem ellenségei az életnek...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!