Nagyon gyönyörű! Én is szeretnék majd egyszer, sok-sok év múlva, ha a kis előkertem növénykéi kiöregednek és adnak helyet egy rózsafácskának. De ez ne mostanában legyen! Másutt nem mutatna igazán, szerintem.
Alig várom, hogy a rózsafám virágba boruljon. Imádom! Olyan hatalmas és erős! Nem tudom, hogy milyen magas, de nálam biztos magasabb... kg 2-2,20 méter lehet...
Ő volt a rózsáim egyik első darabja. Sajnos a nevét nem tudom, de hatalmas pirosas-bordós-lilás tearózsa virégjai vannak...
Nagyon hamar elkapkodták! A hét elején még volt vagy 10 darab, de péntekre már csak egy.... Azért beszéltem az eladóval és azt mondta, hogy valószínűleg 1 hét múlva ismét hoznak...
Én is csak ezen találtam nevet. Valóban, rózsából nem túl erősek, de a többi...! Ez itt off, de a sásliliom készletük sem akármilyen, bár még nem virágzanak, csak a nevek írtam össze, majd utánuk keresek a neten.
Egy a véleményünk a Zöld Király-tól... :o)) Nekem is a kedvenc kertészetem, csak sajnos a rózsakínálatuk elég szegényes. Múlthét pénteken én is néztem az angol rózsákat, de sajnos csak a színük volt megjelölve, a nevük nem... :o(
Nem néztem, már rég, mostanában a Meillandot szoktam nézegetni. Tegnap láttam egy nagyon szép piros angolt tőlük, csak sajnos magas törzsre volt oltva, ami nálam nem nyerő. A neve Rabelais. /Képet a HMF-ről nem tudok beszúrni:(/ Ő volt az első angolrózsa, ami nagyon-nagyon tetszett. Lehet itthon kapni valahol?
Ma elmentünk a Legjobb Faiskolába: a Zöldkirályba a Keresztúri úton. Elképesztő választék mindenből. Fák, cserjék, évelők, örökzöldek, vízi növények... Rózsából vad fajok, meg a szokásos mindenütt kapható konténeresek. Ezt a lehesleghátsó részből ástam elő, még nem is volt kitakarva:)), de a virága nagyon megfogott.
Néztétek mostanában David Austin honlapját? Megjelentek a legújabb rózsái! Nekem a tavalyiak is nagyon tetszettek, de a mostaniak közül is haza tudnék vinni egy párat... Ki melyiket vinné haza? Nekem az első kettő tetszik a legjobban, mert nekem már sok halványrózsaszín és barackszínű rózsám van, de persze... :o))
Csali42, Brigi0621!
Köszönöm szépen. Van még pár ősszel ültetett tövecske, ami még nem virágzott. Kíváncsian várom, hogy milyenek lesznek, mert már elfelejtettem, hogy hova mit ültettem. Ez lesz a meglepetés! :-)
Gratulálok hozzá... és mikor jön a többi? Mert szerintem az angol rózsa egy szenvedély, amit ha elkezd az ember nem tud leszokni rólla! Én mindet imádom! Na és az illatuk! Nem lehet más rózsával összehasonlítani...
Persze vannak olyan emberek, mint a férjem, akinek az nem rózsa... Ő csak a tökéletes formájú hibrid tearózsákat kedveli... ;o)
Ja és legyen piros vagy bórdó, mert az az igazi! Nézeteltérés nincsen, mert ameddig neki is megvannak a rózsái a kertben, addig az én kedvenceim is megférnek... :o))