Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
A legutóbb mikor 24-sel mentem az volt a szituáció, hogy a Doberdó utcán ácsorogtunk a dugóban, így bőven van idő megállni ott is. A Böszörményi út-Békessy Béla utca kereszteződséhez meg éppen sikerült odaérni a sárgára... Így az Árpád Vezér Általános Iskolánál is kényelmesen meg lehet állni.
22-es esetében pedig nincs extra lámpa, ami okot adna arra, hogy ne álljon meg a megállókban.
Viszont sokaknak jól jött volna, ha 1 hónapig nemcsak elsuhan, hanem meg is áll, ezért gondolom többen jelezték, köztük én is, hogy az a plusz 1-2 perc nem oszt nem szoroz, ha dugó van a Böszörményin, ígyis úgyis állni fog, az, hogy megáll 1 percre, sok vizet nem fog zavarni szerintem. Én örülök ennek :)
Szerintem ez nem annyira jó ötlet. Lényegében a tereléssel egyedül a 22-esnél marad ki egy megálló, a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium megállóhely. Viszont aki itt szeretne felszállni, azok nagy része az Egyetemi sporttelephez gyalogol át, és nem a Böszörményi útra... Nem beszélve arról, hogy ezzel a menetidő is növekszik, az amúgy sem igazán tartható menetrenden felül....
"Debrecenben az elmúlt években Magyarország legmodernebb tömegközlekedési rendszere épült ki. Új autó- és trolibuszok járnak hamarosan pedig az új villamosok is üzembe állnak."
Most akkor rendszerről, vagy járművekről beszélünk. A járművek is részei a rendszernek, de csak egy kis, nem a leglényegesebb morzsája.
Ha tényleg egy modern közlekedési rendszert akarunk kiépíteni, akkor a járművek lecserélése az utolós lépés. Pláne ilyen drasztikusan, ahogy itt történt.
Érdeklődtem én balga a DKV-tól hogy meddig lesz még ez a rend a Nagyállomásnál, de mit is vártam csak tervezik a tervezhetőt :(
Idézet a levélből:
a kettes villamos beindulásával kapcsolatosan érintett terület autóbusz viszonylatainakútvonaltervezésejelenleg is tervezés alatt áll. A Debrecen Város Önkormányzatának illetékes vezetőivel folyamatos egyeztetés történik. A 2-es villamos viszonylat beindításával a térség közösségi közlekedési ellátottságát kívánjuk javítani úgy, hogy a lakosság kiszolgálása ne romoljon, de a villamos és autóbuszok párhuzamos közlekedése minimális legyen.
Kíváncsian várom mit terveznek a tervezők mikor terveznek :)
Szia! Őszi szünetben, szerenték Debrecen meglátogatok város és tömegközlekedés, ja persze érdeklődék trolivonalait, mostanába milyen járművek vannak ott? Tudsz valami jó helyet? További szépnapot! Üdv
Arról volt szó ma megállóhelyeket neveznek át ezt a buszokra nem sikerült feltölteni.A 42Y viszonylatot ugyan úgy használják sima 42-esként. :( A 42A meg még nincs is feltöltve.Szerintem elég idejük lett volna ezekre.
Kenézy előtt letolták a körforgalom tetejét. A 11-esen is volt megálló név váltózás. Csigekert helyett Kenézy kórház szerepel. A 31-es még mindig terelve jár.
Ilyen flúgos menetet még soha életembe nem éltem át, mint ma délelőtt...
Mentem a 8:50-es 22-essel a Köztemetőbe, az LMG-008 jött, melynek kijelzője tök sötét, tábla meg nem volt, ezért a sofőrnek minden megállóban be kellett mondania, hogy "22-es vagyok!"... A Füredi - Böszörményi utak csomópontjában megpróbálta beüzemelni a kijelzőt, sikertelenül, a belső hangosbemondás is csak a Tócóskert térig tudott eljutni. Ezután következett azonban a nagy durranás, ugyanis befordultunk a Békessy Béla utcára és hát bizony, nem tudtunk továbbmenni... Jó 7-8 percbe telt, mire a sofőrnek bravúrosan sikerült megfordulnia a busszal a szűk helyen és sikerült a Böszörményire visszafordulni... :D Utána a Doberdón a végállomásnál megállt és az utasokat kérdezte, hogy ide be kell fordulni vagy tovább kell menni egyenesen? Mi mondtuk neki, hogy egyenesen tovább, erre ő mondta, hogy egy hete nem dolgozott és nem tudott erről a változásról... Ezek után kérdezném, hogy ha egy sofőrt beosztanak egy viszonylatra és azon elterelés van, hogy akkor erről mi a büdós francért nem lehet őt tájékoztatni? Szegény hülye most a sajtóban figyelje a híreket, hogy hol lesz lezárás? Felháborító... Mondjuk én jót röhögtem az összes szituáción, amibe belekeveredtünk, de ez a DKV részéről nem is egyes, hanem egy nagy NULLA volt...